Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
Azt olvastam valahol, hogy a custom vegák halloweenkor jönnek, emlékeztetve mindenkit az eddigi töketlenkedésükre. Az apróbetűs részben ott volt az is, hogy csak ezen a napon az igazolt vega megrendelőknek egy Raja Koduri képmására faragott tökkel kedveskedik az AMD. A gémer edition szemében pedig villógó ledek teszik színesebbé az élményt.

-
törölt tag
Az AMD kiadta harmadik negyedéves pénzügyi beszámolóit
Petykemano ugye nem gondolod komolyan hogy nem lesz Custom , Asus már itt van a spájzba. Tweaktown. 93%-ra értékelte ma.
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Nos hát a szakírók és egyéb hozzáértők azt szokták hangoztatni, hogy egy tapeouttól a piacra kerülesig eltelő idő 3-4 negyedév. Meg azt is, hogy többtíz-százmillió dollár, és a tervezés is még biztos pár negyedév. Tehát már minimum 1, de inkább másfél éve meg kellett hogy szülessen a döntés a tsmc irányába. Ennyi ideje azt lehet tudni, hogy a tsmc jobb lesz, vagy azt, hogy hamarabb?
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
De, hát a nagy terv az, hogy kiadják a drivert és újramérjék az egészet. A creators update kapóra jön. Korábban a Vega 11-ről volt szó, mint indukáló esemény.
De ha a driver beüt mire mennek vele? A ref kártya kapható ugyan, de csak kis tételben. Ha a driver beüt, kell a custom.
Vagy ez nem AZ a driver.
Vagy AZ a driver, de nem üt be. Ezesetben szerintem nem lesz custom se. De egyelőre ezt a kérdést lebegtetik. -
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem biztos hogy van osszefugges.
-
Z_A_P
addikt
válasz
üzenetére
Folyt. :
Interesting. Big claims there, Bethesda - I hope it's not just your marketing agreement with AMD speaking here. -
Z10N
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Kivancsi leszek arra a pipe-cleaner-re. Az mcm-nek mar tenyleg itt az ideje. Volt ido gyakorolni. Kerdes, hogy ha tobb Fab-bol lapatoljak ossze a lapkakat, akkor megint lesz gap kulonbseg.
Ui: Remelem a hbm3 is hozza az arcsokkenest. Az InfFabric latency-je hol tart jelenleg?
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Ennyi:
TSMC’s first-generation CLN7FF will enter risk production in Q2 2017 and will be used for over a dozen of tape outs this year. It is expected that high-volume manufacturing (HVM) using the CLN7FF will commence in ~Q2 2018, so, the first “7-nm” ICs will show up in commercial products in the second half of next year.
vs.
As it turns out, all three leading foundries (GlobalFoundries, Samsung Foundry and TSMC) all intend to start using EUV for select layers with their 7 nm nodes. While ASML and other EUV vendors need to solve a number of issues with the technology, it looks like it will be two years down the road before it will be used for commercial ICs. Of course, certain slips are possible, but looks like 2019 will be the year when EUV will be here.
-
törölt tag
Finomszemcséskedjünk egy kicsit
"Using Vulkan when developing has allowed us to utilize the power of AMD's VEGA graphics chips in ways that were not possible before, giving us fine grained control over the performance and feature set of the GPU without having to sacrifice artistic intent. Combined with the flexibility of AMD's hardware, Vulkan gives us the artistic freedom to deliver Wolfenstein without compromise". -
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Erre több teória is szolgálhat magyarázatként.
- az amdnek már van tőkéje, hogy a kisvolumenű highend lapkákat ott készítse. A mainstream továbbra is a glofonál készül. Ez örömteli.
- a glofo késik a 7nm-rel
- a glofo 7nm gyártástechnológiája az IBM és a zen2 által teljesen foglaltak.
- nem a.lapka miatt indokolt a double sourcing, hanem a hbm2 szerelése miatt.Az AMD most nem fizet büntit, ha nem tudja kiszolgálni az igényelt volument?
-
Oliverda
félisten
AMD's Vega series GPUs are fabricated by GlobalFoundries on 14nm process, but Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has won the order from AMD to fabricate its NAVI GPUs using 7nm process technology.
-
stratova
veterán
HBCC és DCC mellett szerintem nem is lenne olyan mértékben érzékeny erre Vega11.
Korábban arról is volt PR, hogy SK HyniX szinte minden DRAM által érintett területre fejlesztene HBM-et és terveznének olcsó variánst is de itt is szvsz az erősebb kutya.... elv érvényesült, másrészt a HBM3 Elvileg nem csak jobb de olcsóbb is lehet, csak ez megint a majd jövőre látásmód. Az óvatosságnak azért az is lehet az oka, hogy éppen az interposer+HBM2 problémái miatt van hiány Vegából Emiatt kétlem, hogy megérné nekik Polarisszal szórakozni, ha a drágábban eladható Vega 56/64-ből is hiány van. -
Z10N
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Ezekutan semmi akadalya nem lenne egy 7870XT varianst kihozni, amig tokolnek a Vega11-gyel. Fognak az amugy is gyartas alatt levo Vega Nano PCB-t es ezt a Polaris varianst raraknak. Gondolom egy P11-t terveztek at. Igy lehetne egy 560XT vagy 565. Amugy is hiany van felette 470/480/570/580-bol. Ha mar 570D-t nem kapunk. A V11 meg meg ki tudja mikor jon es mennyi kesessel. Hianypotlo lenne es kell valami csamcsogni valo.
Ui: 115,2GB/s-ig gondolom fel tudnak piszkalni, amivel megelozne a 112GB/s gddr5-t @ 7GHz-n. Igy legalabb lokest lehetne adni a hbm2-nek az also szegmensben. Igy mar eSport-nak kivalo. Meg ki is probalnam $99-ert.
-
stratova
veterán
Gondolom volt az a pénz, hogy ezt meglépjék. Korábban szóba került, hogy a semi-custom részleg egyel régebbi GPU architektúrával dolgozik, mint a GPU részleg. HBM-mel viszont már Fiji óta van tapasztalat. Ha AMD-nek Kaby Lake G-hez kicsengették a HBM2 költségeit, miért ne csinálnák meg. Míg Ravennek és Vega 56/64-nek kvázi meg kell harcolni a részesedéséért, addig Kaby Lake G a piacvezető termékpalettáján lesz a csúcs "IGP"-s kivitel. Korábbi példákból kiindulva elég borsos árat elkérhetnek érte:
E3 1575M v5 1207$
E3 1545M v5 679$
E3 1535M v5 623$
i7 6970HQ 623$
E3 1515M v5 489$
E3 1505M v5 434$
i7 6870HQ 434$
i7 6770HQ 434$ -
Z10N
veterán
Amugy ehhez kommentek?
"Ez GFXIP8-as eszközt jelez vissza, ami a Polaris architektúra úgymond védjegye. A 694E
0 kódjelű megoldásról még nincs ilyen adat, de valószínű, hogy ugyanarról a lapkáról van szó, csak éppen más paraméterezéssel. A videomemória órajele egyébként 700 MHz, ami igen erős utalás a HBM2 használatára, hiszen ezzel 89,6 GB/s-os adatátviteli tempó állna rendelkezésre. A GPU órajele is megváltozott, mivel az első mérnöki mintákon még csak 550 MHz-en ketyegett, a véglegeshez közeli változatokon viszont már 1 GHz közelében dolgozik."Polaris @ 1GHz + HBM2 512bit @ 1400MHz
-
Z10N
veterán
Mikozben szivarognak az eredmenyek a konkurenciarol a custom vegak meg mindig sehol.
-
-
törölt tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
Ok, Ez a Paint nem az a Paint Valahol láttam 3D Paintnak hívják de mindegy hogy hívjuk lerajzolsz egy halat 3D be rakod és bevágod egy akváriumba ugye egyetértünk hogy ez nem a paint ?
gyengébb gépeket szerintem meg fogja viselni pár változás.
ON: Szeritem nem kell eltelnie 2 évnek SM 6.-nál. Miért kellene, GCN5. ott volt Xbox X játékok fejlesztésében, azokat már fejlesztik egy ideje ,portolod ügyesbe és jó napot. Nem mintha Forza 7 -nél panaszkodnának a Vegásak
-
Balazs_
senior tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
Rosszul tudja Pepee, majd elvileg a következőből fog kiesni, de én arra se számítok, nagy lesz a hiszti majd.
-
-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Már hogy érint e valakit mi ?
A Fall Creator ?
Csomó minden megszűnik meg csomó minden új dolog lesz, eltünik a paint is. Félek is tőle hogy jó sok hiba előjön egy ekkora változtatásnál majd...
Vagy hogy a drivrben ? Release Notes
Vagy hogy név szerint kik használják ?
Hát ŐK
Mindent tudsz. -
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Az uj driver az uj Win 10 frissiteshez?
Persze
-
-FreaK-
veterán
válasz
üzenetére
Én sem vagyok most teljesen tisztában a dolgokkal, most olvasom csak hogy elvileg pont ma jönne ki a fall update win10-re, tehát akkor előbb azt kellene telepíteni (de nem mindenkinek elérhető rögtön, de talán lehet update fájlt letölteni), és az után jönne ez az új driver? Ma fogok a gépembe rakni egy RX580-at, már ezt telepítsem hozzá szerinted?
-
törölt tag
-
HSM
félisten
válasz
Valdez
üzenetére
Nekem első dolgom volt, repült ki belőle a gyári 4GB-os modul ment bele a 2*4GB, a HDD sorsa is ugyanez lett egy SSD javára, és a wifi kártya sem úszta meg.
De a 2009-es netbookomban is első dolgom volt az 1GB ramot kukázni, és beledobni egy 2GB-osat, csodát tett vele. Nekem ezek az agyig vékonyított bővíthetetlen holmik a halálom...Tesztből egyszerű a képlet, olyat kell keresni, amiben normális konfiggal tesztelték.

-
Köszi, tudom, hogy működik a virtuális memóriakezelés

Nagyméretű textúrapakkok esetén esélyes, hogy a teljes pálya összes assetje nem fér el a VRAM-ban, meg vannak olyan játékok is, ahol seamless a mozgás, úgyhogy bőven vannak helyzetek, amikor kell komolyabb preloading. Ennek a kezelése a kérdés, a "beállt" állapotban nyilván előnyös a buszon keresztüli paging.
-
stratova
veterán
válasz
struszi
üzenetére
Szerintem ilyet nem jósolt senki.. Az megint más kérdés, hogy a jelenleg piacra került legnagyobb Vega lapkából elég köhögősen készülne nagy példányszámban (valószínűleg az Apple használ egy ~150 W-ra korlátozott verziót).
Sokkal több értelme van egy mobil Vega 11 (tier 3? Polaris 10 utód) Vega 12-nek (tier4? Polaris 11 utód) piacra dobásának. Itt Vega amúgy az architektúrára vonatkozik, mert az IGP is ezt használja. Itt R5 2500U gyakorlatilag a még modulos (Bristol Ridge) FX-9800P-t váltja.Szerk: a HBM miatt merült fel, hogy fizikailag lehet belőle készíteni MXM modulos kártyát is a kis helyigény miatt, de nyilván itt bele kell férni 125-150 W-ba, ami viszonylag alacsony órajelet feltételezne Vega 10 esetében.
-
-
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elég egyszerű. Amelyik lapra címzés van, azt betölti a HBC-be. Ennyi. Igazából messze nem kell 100 MB-okat mozgatni. Ez a nézet azért alakult ki, mert a szoftveres megoldás valóban mozgathat ennyit, de nem azért, mert kell, hanem azért, mert muszáj allokációkat mozgatnia akkor is, ha abból csak 4 vagy 64 kB kell csak. A HBCC viszont lapalapú menedzsment. Ha 4 kB adat kell, akkor csak azt a 4 kB-ot mozgatja. Ez komoly terhelést vesz le a PCI Express buszról is, mivel jellemző a szoftveres modellekre, hogy az ezen keresztül mozgatott adatok 80%-a eleve nem kerül felhasználásra sosem.
A frame akadások egyébként nem magának a törlésnek, és az adatmozgatásnak köszönhetők a szoftveres modellnél. Az okozza őket, hogy a WDDM egy igen masszív ellenőrzési procedúrát hajt végre a tényleges lépések előtt, aminek az idejéig le is áll a munka. Ezt a HBCC úgy kezeli, hogy a driver minden WDDM-es kérésre csípőből hazudik valamit, a HBCC pedig a háttérben dolgozik, ráadásul nem kell leállítani a munkát sem, ha másol. -
törölt tag
Elég sok fórum kezdett foglalkozni a HBCC bekapcsolásával és ontják az adatokat. #1,#2
Superposition Bebchmark:
ON: 3875 Off:3454
"1080P Extreme - HBCC off: 4379 - HBCC on (12GB): 5006"
"1080p EXTREME with HBCC off = 4416 1080p EXTREME with HBCC on = 5021"Nem egyenletesek a számok de mindenhol ilyen 200-400 pont növekedéseket említenek.
-
-
menpee
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Egy kis keresgélés után egy réges-régi fórumban azt írta valaki, hogy rakd be a fagyasztóba és utána vajkenő késsel a borda alá nyúlva szedd le, vigyázz a kondikra a hűtőborda körül és kb. ennyi.
A történet igazságtartalmáért felelősséget nem tudok vállalni, nekem még csak csavaros-lefogatós hűtéssel ellátott kártyáim voltak. -
A rendszer többféleképpen is működhet attól függően, hogy a motor milyen preloading stratégiát használ. A HBCC erre merőlegesen működik (legalábbis ha az alkalmazás nincs tudatában, hogy HBCC-s VGA-val van dolga), és igazából az az érdekes, hogy hogyan (ill. milyen hatékonysággal) dönti el, hogy mit szabad a rendszermemóriában tartani, hogy a következő frame ne akadjon, mert hirtelen áthúzni többszáz MB textúrát egy frame számítási idejében nem lehet.
-
törölt tag
Szerintem flesselj nyugodtan 64-re
Ugye azt mondja hogy
A Vega nem ajánl fel HMB feszültségszabályozást.
A "memóriafeszültség" valójában a CORE P-állapotú feszültségszintje.
Az MSI Afterburner 4.4.0 itt is mesél róla:
"Core voltage control for reference design AMD Vega series cards is now performed via low-level access to on-die SMC microcontroller. Voltage is adjusted in offset form now, applied to all P-states (just like it was on Fiji/Polaris) and full -100..+100 range is available'A Vega 56-nak van egy Alap HBM (1.25v) biosza
a Vega 64-nek meg egy gyári OC-os HBM ami 1.35v-ig támogat.
Ha Samsungos a HBM-ed akkor esélyes 1100 Mhz-ig a 64-es biosszal. -
EgyRadeon 7000 pci kártyán lévő gpu-t szererném leszedni Die expose miatt. Az a gond,hogy a hűtőt nem tudom leszedni,hogy lehetne? Egy Gigsbyte 8300gts kartyáól sikerült a nagy passzív cuccot leszedni de erről nem. Valaki ötlet?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem az a legnagyobb probléma a memóriahasználat megértésénél, hogy nem vagytok igazán tisztában azzal, hogy miképp működik a rendszer. Mondjuk van egy játék, ami igényel összesen 14 GB-nyi memóriát. Nem fog hirtelen 28-56 GB-ot foglalni, mert nincs annyi adat, amit be kell tölteni. A probléma mindig az, hogy ha ebből a 14 GB-ból teszem azt 4 GB van a csak a CPU által elérhető rendszermemóriában és mondjuk 10 GB kell a VGA-nak, de mivel 8 GB-os a hardver, meg kell oldani, hogy azt a 10 GB-ot részben a rendszermemória (CPU és GPU által is elérhető), részben pedig a VRAM tárolja. A VRAM-ba pedig mindig olyan adat kell, ami éppen szükséges, míg a maradék mehet a rendszermemóriába. A DX11-ben a driver, a DX12-ben az alkalmazás gyakorlatilag ezt menedzseli. A HBCC sem különbözik ettől, csak be van építve a hardverbe a menedzselés, így ennek már nem szükséges szoftveres segítség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem így lenne, hanem így van.
Semmivel nem fog több memóriát használni. Az az allokáció sem tűnik el a VRAM-ból, amit a WDDM kijelöl törlésre. Egyszerűen csak visszakerül a CPU és GPU által is elérhető rendszermemóriába. A HBCC-nél is ugyanúgy megvan ez a memória, és ide ugyanúgy visszakerülnek adatok, csak ezt nem a WDDM fogja kijelölni, hanem a hardver. Ahhoz pedig, hogy a WDDM ebbe ne is szóljon bele a driver felállít egy falat, értsd minden parancsra egy előre meghatározott választ ad, és nem fogja ellenőrizgetni, hogy mi törölhető és mi nem. Ezt pontosan tudja az a hardver, ami a driver által felállított fal mögött dolgozik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l
üzenetére
Mert a HBCC lapalapú rendszer, így nem is tudja értelmezni a WDDM allokációkra vonatkozó ellenőrzéseit. Ha történik egy ilyen igény leadása a meghajtó felé, akkor az automatikusan azt jelzi vissza, hogy a törlésre kijelölt allokációra még szükség van, mindezt anélkül, hogy egyáltalán leellenőrizné. A háttérben pedig a HBCC elvégzi a dolgát.
Ha kikapcsolod a driverben a HBCC-t, akkor inaktív lesz a meghajtónak ez a fail safe megvalósítása is, így valóban lefutnak az ellenőrzések.(#33328) gbors: Valószínűleg nem ez az egyetlen, de messze nem az a jellemző, hogy a WDDM allokációkra vonatkozó ellenőrzései ennyire károsak a teljesítményre. Szóval ekkora előnyhöz még talán a csillagok együttállása is szükséges.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez inkább játékspecifikus lesz. Elég rossz a streaming megvalósítása a Shadow of Warban. Aktív HBCC-vel viszont nem kell beszopni a WDDM ellenőrzéseket, ami komolyan csökkentheti a sebességet. Még a beállított mennyiség sem igazán számít, mert a minimum ~12 GB-tal is ugyanúgy javul, mint ~16 GB-tal.
-
A 16GB minden bizonnyal arra utal, hogy mennyi lett a teljes memória-pool a HBCC bekapcsolása után.
A 8-11%-os extra teljesítmény amúgy rengeteg. Láthatóan a HBCC messze többet hoz a konyhára, mint a kifogyó memória kompenzálását - a normális paging implementációnak lehet teljesítménynövelő hatása, de a launch előtt csak valami hibahatár-közelit tudtam elképzelni. Kíváncsi lennék, pontosan mi hozza ezeket az extra FPS-eket. -
törölt tag
Viszont volna nekem is egy kérdésem:
Itt leírnak egy ilyet:
Vega doesn’t offer HMB voltage control.
“Memory voltage” is actually your P-State voltage floor for your CORE.
Kifejtené ezt nekem valaki érthetően mi a kettő között az eltérés ? -
törölt tag
Na a Tied az első komplex vélemény , sok az off továbbra is a szobán...
Szerintem nem jól értelmezed. Ez ugyanaz ami a kapszaicinen is volt és azért különböztetik meg mert a MI és a MINEK SZÁMÍT van benne. Tehát 8GB az csak bekapcsolva. (IMHO)
Mutatok egy HBCC ON példát Middle Earth: Shadow of War | RX Vega 64 LC (videó aláírt részben leírja)
Ami nekem látszik az előző táblázatból:
Ugye ebből indultunk ki, vs-sel nem foglalkozunk!
1450-en 78.6 FPS
1600-on 80.8 HBCC Off
1600-on 87.8 HBCC ON
Több helyen láttam már azt hogy nem veszik külön az 56 és 64-et! Mivel 2 % eltérés miatt lehet nem is éri meg ehelyett csak órajelet jeleznek.
Ami látszik hogy az órajel emelésre rosszul skálázódik, a HBCC bekapcsolásra viszont ehhez képest nagyot ugrik. Bár itt a videón 6 Giga memóriát eszik, de én nem ezt halottam hanem benyeli a 8 Gigát simán.
Erre már mindenkinek csillan a szeme a Driverben már működő de nem alapértelmezetten bekapcsolt HBCC-re.A Vega11-et természetesen nem ezért lesz érdemes kiadni, hanem a teljes GCN5 miatt, ami a kiadására már hozni fog teljesítményt. De a decemberi kiadás az szinte elképelhetetlen. MAC jön Decemberben, oda folyik a termelés, Raja sincs.
-
dani_golf
tag
hello all.
help kéne
adott egy LG 29UM68-P és egy Asus R9 290
ugyebár mindkettö freesynces.és display portal kötöttem össze egy 1.2 es kábelel.fent a 17.10.1-es driver
de a radeon beállitásoknál a kijelző oldalán az első ablakban azt írja hogy AMD Freesync nem támogatott... !!!
mit kéne állitani és hol hogy ez a dolog müködjön mert a feltételek adottak.thx előre is. -
Z10N
veterán
válasz
üzenetére
Fura, hogy a hbcc-t 16GB-nal kapcsoljak be, 8GB-nal meg ki. Raadasul az egyiknel HMS-t irnak, mig a masiknal HBM2-t.
Mindenesetre a 11,76% min es 8,66% avg novekedes nem egetrengeto. A Vega11-nek ebbol tobbet kell majd profitalnia.
Mondjuk, ha vegre minden feature aktiv lesz es darabonkent hoznak majd 5-10%-t akkor akar meg jol is elsulhet a dolog.
-
Z_A_P
addikt
-
törölt tag
HBCC ON
HBCC OFF
Middle Earth: Shadows of War Benhcmark (HBCC Enabled)Kiadták a VEGA FE Drivert 17.10 végre, azzal is megnézném 16 GB mit csinál HBCC-vel itt.
-
válasz
Obliterátor
üzenetére
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy az NV-hez hasonlóan paper launch lesz, s csak profi szegmensbe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gyengébb gépeket szerintem meg fogja viselni pár változás.

De a 2009-es netbookomban is első dolgom volt az 1GB ramot kukázni, és beledobni egy 2GB-osat, csodát tett vele. Nekem ezek az agyig vékonyított bővíthetetlen holmik a halálom...