- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz hokuszpk #9748 üzenetére
Még így is fejlődött az MSI önmagához képest, anno FM2+ foglalaton játszották el, hogy az MSI A78M-E45 lapba Kaverinél elvágták a supportot, s ha Godavarira akartál váltani, már meg kellett volna venni ugyanennek a lapnak a V2 verzióját. (pedig a Godavari csak egy új stepping volt kb Kaverihez képest) Most nem is akartam ezért MSI-t, de aztán mégis az lett végül.
(#9749) jokeph: engem se izgat ez különösebben, majd ha kevés lesz a 2400G, bőven lesz hova váltanom.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
arnoldito
senior tag
Nyugi, én is azt használok mint Te, és teljesen jó az az Asus. Tőlem lehet ugyan annyik egy b450, akkor sem veszem meg, és x570 sem érdekel, egyenlőre csak pénz lehúzast látok benne, azt a plusz vga-ra költöm és több fps-m lesz. Ha meg x570 veszek, akkor fullos lapot veszek az meg 130k, ez meg 58k volt Alzán, de már nem lehet kapni sajnos.
-
nagyúr
válasz gidalight #9750 üzenetére
Nagyon jó.
Nekem PBO nélkül fut, eredményeim a #9512-es HSZ-ben vannak.
Kéretik az egész HSZ-t végigolvasni.
Ha lesz időm, végighajtom még egyszer a teszteket, de úgy hogy nem fut a chrome 22 nyitott oldallal a háttérben.(#9753) arnoldito: Kb. mi vehettük meg az utolsó 2 db-ot.
Másnap néztem, és már nem volt fenn a honlapon, sőt az árukereső sem találta már meg.
Okt. 25-én rendeltem meg, okt. 29-én már meg is kaptam, okt. 30.-án meg már nem is volt sehol sem.Jól látod, nekem is feltűnt, meg az is hogy nem CL17-en futtatja, hanem CL18-on, bár számomra nagy jelentőséggel nem bír, nem használok olyan alkalmazást/játékot ahol ez hátrányt okozna.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pro!Petya
addikt
"Ezek miatt javulhat az egyes mobil gépek üzemideje, illetve jobb lehet a processzor erőforrásainak elosztása. Utóbbi némileg kötődik a favored core nevű újításhoz, vagyis az operációs rendszer egy többmagos processzor esetében képes eldönteni, hogy az egyes, főleg egy szálú teljesítményt igénylő folyamatokat melyik magon vagy magokon ideális futtatni. Ezzel elvileg javul a teljesítmény, hiszen a kritikus folyamatok gyorsabb, nagyobb órajelen működő magokra tudnak kerülni.
A funkció hatékony működéséhez azonban szükség van arra, hogy a processzor pontosan meg tudja mondani az operációs rendszernek, hogy mely mag vagy magok esetében lehet szó nagyobb teljesítményű programfuttatásról. Ilyen formában a favored core működéséhez valamilyen AMD Ryzen processzor, vagy Turbo Boost Max 3.0 technológiát támogató Intel Core modell az optimális. A teljesítményelőny rendkívül komoly mértékben függ attól, hogy mi fut majd a hardveren, illetve az se mindegy, hogy hány magot kínál a processzor, így a Microsoft ugyan biztos gyorsulást ígér, de ennek mértékét nagyon nehéz általánosan meghatározni."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Egy R5 3600-nak mennyinek kéne lennie az órajelének, ha épp üresjáratban van? Csak azért kérdezem, mert nekem üresjáratban is mind a 6 mag 3669Mhz-n megy.
-
Krisz0418
őstag
Mennyire lehet egy ryzen 3600at allcore húzni max? Jelenleg 4,35on stabil, 55-62fok max.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Ribi
nagyúr
válasz #43458816 #9765 üzenetére
Lehet win power schema beállítástól is függ.
Más progik nekem is hasonlóakat mutatnak azhogy emlékszem, az RM meg néha azt mutatja, hogy 1 mag megy az is 300MHz-en.Krisz0418: És milyen hűtővel?
3600x szokott csak inkább 4.2 fölé menni, a sima nem igazán.
Nekem 4-et se nagyon tartja és bőven 60 fok felett teszi.[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz SECTORnooB #9766 üzenetére
Ryzen masterben autó overclocknal beállítottom azt hiszem a boostot 150mhzre így hirtelen nem rémlik nem vagyok már otthon.. Feszhez nem nyúltam, hwinfo szerint 1,475v volt a max. Division2ben nyomtam le egy kuldit, meg aidat futtatam hőfokok miatt egyenlőre.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
Nekem 4,2ot is tartotta pboval. Gyári hűtővel is, igaz akkor 75-80fok.
Most egy be quiet pure rockot vettem rá, +2db pure wings 2 ventit ami elől szívja be a friss levegőt, hátul meg a gyári aerocool szivja ki a meleget.AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
SECTORnooB
addikt
-
Krisz0418
őstag
válasz SECTORnooB #9770 üzenetére
Holnap éjszakás után vagy pénteken akkor kicsit komolyabb tesztnek vetem alá. Mivel teszteljem? Játék alatt jobb lenne nem?
-
törölt tag
Ezt a Ryzen Master programot minden indításnál el kell indítani,hogy működjön?
Vagy ez csak ilyen tesztelő program? -
Ribi
nagyúr
válasz #43458816 #9787 üzenetére
Halvany lila
Valami tuning vagy proci ize alatt, Precision Boost Overdrive és hasonlót keress.Paxker315
Jaja, itt van ilyen[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Ki kérném véleményeteket jelenlegi konfigom cserjén gondolkozom. R5 3600 lenne a kiszemelt + x570 lap lappal vagyok kicsit gondba eddig két kiszemelt 1. ASUS TUF X570-PLUS GAMING 2. ASRock X570 Steel Legend . Elvileg táblázat szerint Tuf.-nak erősebb a vrm része. Ramokat ezek már jól kezelik ? igazából a váltás jelenlegi ramot nem bírom
3000 fölött hajtani stb.. OC mennyire macerás ?
De ,ha van jobb opció meghallgatom lapra max ~70k lenne
Választ előre is köszönöm.Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Create. #9793 üzenetére
köszönöm .
SECTORnooB neked is . lehet akkor legend lesz Overclock 3600 .-nál macerrás ? vagy itt is hagyjuk a PBO .-ra manuálon jobb . vagy inkább akkor 3600X .
Szinyák
-
snecy20
nagyúr
válasz SECTORnooB #9797 üzenetére
Ahogy figyelem, azért az X-es változat előnyösebb feszültségen tudja ugyanazt a frekit. Ez néhol lehet akár -0.1V is, ami már nem mindegy.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Szinyák
őstag
válasz SECTORnooB #9797 üzenetére
Kösz . Jaja elég sok a felár . Mem terén meg jó hír , hogy hasonlo a támogatás mint intelnél nem kell vele szenvedni ..
Szinyák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.