-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jedis
senior tag
Az összes alkatrész jó választásnak tűnik. A memória benne van az alaplap által hivatalosan támogatott listában ? Erre elég érzékenyek az AM4-es lapok, főleg ha a hivatalosan támogatott 2660 MHz felett akarod hajtani őket. A meló mellett ha játszol is egy kicsit, akkor jó választás az 1050TI, most az egyik legjobb ár/értékű kártya ebben az árkategóriában, de ha nem játszok, akkor felesleges. Nem tudom, később akarsz e upgradelni ? Mondjuk egy komolyabb VGA-t, mert akkor lehet, a táp kicsit kevés ( határérték ) lesz.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bivalyolo #14189 üzenetére
nekem 1.2375V -on megy 3.7 -et, -- mondjuk tovabb nem is tornaztam vele -- 66 foknal megfogja az artic. Ezt bizton allithatom, mert John mar ket napja 95% feletti atlagterhelessel tolja az osszes magot.
esetleg a hutesi profilra nezz ra, nalam az msi alapbol 85 fokra tette a 100% ventifordulatot, amit picit magasnak tartottam.
-
Omli85
őstag
válasz
OutSider17 #14191 üzenetére
Annyival még kiegészíteném amiket linkeltél 1.5v feletti feszültségeket azok biza valószínű LN2-es eredmények az (5GHz az tuti pl) nem mindennapos használatra vannak ebben biztos lehetsz
de mint írta te tudod csak óvatosan
.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #14185 üzenetére
azert ezek jo esellyel nem 7/24 -ben mennek.
-
Omli85
őstag
válasz
OutSider17 #14185 üzenetére
Persze mindenki saját felelősségre tuningoljon csak épp nem árt tisztába lenni az architektúra képességeival ami jelen esetben nem a 4GHz feletti órajel tartomány pár jól sikerült kockát leszámítva.
Az egy dolog ki, hogy gyilkolja és megint egy másik dolog, hogy hivatalosan 1.35v a safe és 1.45v-től már élettartam csökkenés és komolyabb meghibásodás is felléphet.Én nem szólok bele mit csinálsz csak jeleztem, hogy nem árt óvatosnak lenni nehogy kijöjjön a füst
.
-
bivalyolo
őstag
válasz
OutSider17 #14183 üzenetére
Csak aztán a végén nehogy csalódás legyen a vége. Ezeknek a prociknak 3.9-4.0 ghz kürül végük nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy efelett menjen. Nem beszélve arról, hogy 3.8 ghz-től már ugrásszerűen nő az étvágyuk, amit már tényleg csak vízzel érdemes kezelni, más kérdés, hogy megéri e az a plusz 100-200 mhz az általa eredményezett fogyasztást, és lehűtendő hőt.
Az meg, hogy most felmegy 65 fokra a jelenlegi beállítasaiddal..hát nem tudom cseréljünk
az enyém 1.3v-on megy 3.7ghz-et és így van áll meg 73 fokon. 95 fokon kezd el throttlingolni egyébként. 80 fokig stressz teszt alatt simán el lehet menni vele, baja nem lesz.
-
apa111
aktív tag
válasz
Kedvet kaptam ,és most üres a gép nincs a kicsi /suli/ .Nagyon jók az értékek nálad
rakok fel én is képet legalább össze tudjuk hasonlítani és esetleg levonni belőle egy két dolgot ezzel is segíteni /MONDJUK TE NEKEM ,mert nem vagyok nagy tuningos/.Nekem 1,46 v adott a 4ghz-nél igaz nem volt ofsetelve a cpuvoltage.Tényleg bivaly ez kis proci előtte fm2+ a8 7600 volt a kicsinek,az eléggé nyöszörgött a gtx 960-al.Ez viszont szépen ki hajtja,de még az gtx1060 is.
-
OutSider17
senior tag
-
Omli85
őstag
válasz
Azt azért ne felejtsd el, hogy a javasolt maximum feszültség az nem 1.45v hanem 1.35v
. Szóval csak óvatosan azzal az 1.45v-vel én személy szerint nagyon nem ajánlom
.
-
OutSider17
senior tag
válasz
apa111 #14182 üzenetére
Szervusz!
Igen. Egész biztatóak az eredmények! Szerintem olyan 4,1körül lesz a vége ezzel a fesszel. De 1,39volttal a 4,2Ghz szinte biztos még.
Ha esetleg be vállalom mondjuk a maximum feszt 1,45voltig akkor még magam sem tudom hol áll meg.
De amint meg lesznek az ehhez szűkséges dolgok jelentkezem! -
apa111
aktív tag
válasz
OutSider17 #14176 üzenetére
Szia!
jól haladsz vele,és még a core voltage sem szállt el .Tényleg úgy néz ki meg lesz a 4,1ghz .A végén én is kedvet kapok egy kis próbára
-
Omli85
őstag
válasz
OutSider17 #14172 üzenetére
Szép eredmény egy jó hűtő és mehet a móka elég jó kockát fogtál ki
.
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #14173 üzenetére
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #14172 üzenetére
Megvan ez is!
1.35volt 4.0Ghz!!!Sajnos itt már az általam beállított 65fok fölé szökik és leold szerencsémre.
Víz hűtéssel jön majd teszt is.
Addig marad 3,6Ghz-en mert lábon kihordtam egy szívinfarktust! -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Nem bírtam magammal ismét!
Még "CSAK" 3,8Ghz(1,25 volt) Szerintem nem rossz eredmény! [link]Ettől feljebb már csak vízzel merem húzni mert 60 fok már nekem magas érték.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Szinyák #14168 üzenetére
Hátha hasznos : "DDR4 training on AM4 - short howto self.Amd",
"... not only settings matter, but also the order you put them in, the memory training process."
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6xmyea/ddr4_training_on_am4_short_howto/ -
oleee
tag
sziasztok,
hasznal itt valaki AsRock AB350 Pro4-et?
az erdekelne, hogy hogyan lehet a RAM orajel korlatozast levenni BIOS-ban. tegyuk fel, hogy a BIOS a legfrissebb.koszi:
O -
Simi37
őstag
válasz
Szinyák #14163 üzenetére
Igazából ramja válogatja egyiknek sem ugyanott van a vége az egyémről tudom, hogy a 240et már nem bírja. Ha ilyen magasan volt a trfc-d akkor érdemes ránézni a trfc2 és trfc4re is kicsit bele kell túrni a biosba de az ember ne végezzen félmunkát
ed: és pl 4000mhz mellé sem lesz okés a 260as trfc. 3200hoz kb ez az ideális. Hát keress vmi ram stress tesztet kezdetnek talán az aida ST is elég ha ott mondjuk 20 perc után nem dob hibát akkor talán már jó.
-
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17 #14162 üzenetére
Köszi. biosban alap beállításnál ha az órajelet kiválasztom : 3200mhz automatikusan a TRFC érték : aszem :725 vagy 750 irreálisan magas. Most le vettem : 260.-ra az órajel maradt és elég sokat dobot is rajta AIDA 64 cache & Memory bench alatt.
Kérdésem : TRFC értéket mennyire érdemes beállítani ? hogy ne legyen instabil . Mi az elfogatható érték itt
-
Szinyák
őstag
Trfc értéket mennyire érdemes tenni 3200mhz cl16.-hoz vagy 3066mhz.-hez ?
Mert nekem alap beállításnál 3200mhz .-nél 720 a Trfc látom itt nektek :260, 382 értékek vannak -
apa111
aktív tag
Szia!
Nem vagyok ssd -ben annyira jártas ,de annyit hozzá tudok fűzni,hogy jó pár éve van 4 db és ami mlc chippes elsö ocz ssd még midig 100-as a többi samsung ,kingston ugyebár nem ilyen chippes azok 89,92 % -osak,pedig rendszer van rajta és a kingston 1,5 éves a smu 4 éves az oczküzel6 éves ,igaz lassabb is az új nvme-röl nem tudok nyilatkozni nincs itthon ja még egy samu a gyerek gépében 500giga 94% 2,5 éves.
-
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17 #14152 üzenetére
Jaja köszi
Trfc értéket hogy lehet csökkenteni? vagy azt magának kalkulálja ?
(#14154) Simi37 köszi neked is
-
oleee
tag
válasz
S_x96x_S #14153 üzenetére
A gep foleg videoeditalashoz kell, Adobe programokhoz mint a PP es az AfterEffects.
A GPU ha jol tudom itt nem annyira szamit, igy a legolcsobb GTX1050Ti-re mentem ra az EVGA-tol.
A felhasznalas tehat munka elsosorban, igy ha az idotallosag (ertsd: ne menjen hamar tonkre) az elsodleges szempont, akkor milyen SSD-t javasolnatok? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Leon77 #14148 üzenetére
>Hétköznapi használatban nem venni észre különbséget egy sima satás
Hétköznapi használatra Ryzen 1600/1700 -se kell.
Legalábbis most! De 1-2 év múlva valószínűleg már ez lesz a hétköznapi!
Ha már rááldozott egy összeget a Ryzen1700 -ra, akkor szerintem érdemes egy M.2 -be is befektetni.
8cpu párhuzamos random irásnál és olvasásnál azért kijön a sebesség különbség.Szerintem most a gépében az SSD lesz a szük keresztmetszet, de ő tudja mit fog csinálni a gépével.
Szerintem mindenképpen jövőállóbb egy M.2 x4 SSD.
Valamint a választott "ASRock AB350 Pro4" -ban az átlagostól eltérően 2db M.2 port van,
és nem a GPU alatt, mint ahogy az egyik review-ban irták.
Csak arra kell vigyázni, hogy az M.2 x4 -be legyen belerakva az SSD.Mindenesetre, majd a leendő gazdi dönt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL T40 EMC Szerver
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest