Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
McGregor-HAF
csendes tag
válasz
flash- #43182 üzenetére
A vérciki az az, hogy hiába cseréltem le az MSI 290x Gaming kártyát másfél éve egy RX6700XT-re, ha a fejlesztők elcseszett optimalizálási lustaságukat izomból kell megoldani... Mai napig szerintem egy jó kártya az, a 73 fok miatt nem bántanám. Inkább egy átnézés, hogy a thermal pad-ek mindenhol jól fedjenek, meg pasztázás és használd egészséggel.
-
Enigma1945
őstag
válasz
flash- #43182 üzenetére
Miért lenne vérciki? Nekem egy asus r9 290x 4gb van fhd-ban tolom vele, bár igaz én nem mai címekkel, bf4, bf3, bf1, bf bc2, meg lol is megy. Mindegyik játékkal ultrán multiplayerben, fix 60 fps megvan akármikor. Szerintem király kártya még most is, csak le kell hűteni!! Én egyedi hűtést adtam neki az msi afterburnerben, kapott pasztát is, nagyon jó minőségű pasztával kentem le, terhelés alatt én 68 foknál feljebb nem látom, a vrm-ek se mennek 65 fok fölé, és a kártyám is felmegy 1080 mhz-re 100%-terhelésnél. A memóriát nem bántom, nem akarok artifactot véletlenül sem.
-
McGregor-HAF
csendes tag
válasz
flash- #43164 üzenetére
Szia! Ha visszább lapozol, akkor láthatod, hogy én pl -19mV-ot állítottam a Core fesznél, érdemes ezzel bíbelődni. Kezdésnek pl -10mV és ha stabil, akkor picit lentebb venni, de már ez az érték is hozhat elég szép hőmérséklet javulást, plusz egyedi venti fordulatszám szabályozást is érdemes lehet beállítani. Én minden mást (mem és gpu) hagytam defaulton.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
flash- #43101 üzenetére
Nekem így sikerült hűvösebbé tennem a 290 OC-m: [link] .
Ha referencia kártya, akkor a ventilátor profilon is lehet finomhangolni. Illetve manapság már azt hiszem, komolyabb eszközök is vannak a feszültséglépcsők finomhangolására (OverdriveNTool, WattMan), amikor nekem ilyen kártyám volt még csak offset és órajel csökkentés volt elérhető opcióként.
Nyilván, feltételezve, hogy a kártya egyébként rendben van, azaz a hűtője tiszta, jól működik, kellő házhűtés van körülötte és a GPU pasztája is "működőképes" még. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
flash- #43087 üzenetére
1100Mhz 1250mV +50% áramfelvételi korlát. +20FPS Witcher III-ban.
Én 1366*768-as monitorokkal rendelkezem. Így például High-on 50FPS-el simán megbírkózik a Cyberpunk 2077-tel és én nem is látom csúnyának. Hiszen az én szobámhoz például ez a képernyőméret illik és ezt szoktam meg.Nem baj ha régi. Jó kártyák ezek.
-
mpierre
veterán
-
ThodEE
őstag
válasz
flash- #43074 üzenetére
290x gyári kocka hűtéssel 85-90 fok között igyekezett tartani a kártyát a gyári beállításokkal, hosszú távon nem tűnik egészségesnek de szerintem 80 fok alatt rendben van, lényeg hogy ne csak a GPUt hanem a VRMet is nézd, HD7970 GPUja 65öt alig érte el, azt puff fagyás, mi a csecs? aztán kiderült hogy az egyik VRM melegszik el
-
mpierre
veterán
válasz
flash- #42959 üzenetére
Nem tudni, mert az amd nem méri ki, csak az aktuális csúcs és legújabb kártyáknál.
E'máán öreg kari sz'al passz, de lehet, hogy mégis javíthat valamicskét. Amúgy amd driver oldalról leszedhető. Akár whql - aláírt - akár béta, adrenalin sorozatú driverről van szó. Amúgy meg, ha AB-t használsz, akkor hagyd. Nem biztos, hogy menni fognak a megszokott funkciók.
-
Johni5
őstag
válasz
flash- #42855 üzenetére
Chill az elég hasznos,mondjuk én multi vga-zom.Egyik az,hogy kevesebb a fogyasztás,másrészt ahol esetleg lagos vagy,azt szépen kisimítja.VSR ..eléggé játékfüggő.Van olyan játék,ami kb lesz@rja,hogy be van kapcsolva,de BF4-től felfelé elég látványos a vizuális különbség.Játékonként próbáld ki.Profilok szerkesztése a legegyszerűbb módja gémenként.Puding próbája.
-
Speed®
titán
válasz
flash- #41644 üzenetére
Sajnos a WF3 alulméretezett a kinézete ellenére ekkora TDPhez. Ha még nem volt bontva, érdemes lenne minőségi kencével újrakenni (Kryonaut pl), emellett kipróbálhatod utána, bírja-e az alulfeszt. Nálam pl. 10°Ct hoz -50mV az MSIvel, de ami fontosabb számomra, csendesebb is egyúttal.
-
Speed®
titán
válasz
flash- #41640 üzenetére
Melyik kivitel, ref. blower vagy WF3? Egy pasztázás/ganajolás sose árt, ill. alulfesz, az jelentősen javíthat a hőfokon. Nomeg friss levegő minden szinten.
A házzal nincs nagy gond, tele lehet aggatni ventikkel elöl-hátul-felül-oldalt, igazából azon múlik, hol érdemes, milyen pontosan a VGA. Ref. blowernek pl. előlről-oldalról is mehet a friss levegő, hátrafelé szellőzik, WF3nak az a legjobb, ha alulról kap friss luftot (na itt nincs lehetőséget modding nélkül ugye) és oldalt elszívást.
-
petymeg
addikt
válasz
flash- #24327 üzenetére
Nekem Asus R9 290 ref van, nem vagyok veterán user még, mert csak egy hete használom. Az első napokban voltak hibák egy öreg win 7 rendszer alatt, COD BO2 belassult, BF4 kidobált memóriahibával meg mantle hibával, ez éppenséggel lehetett a win 7 miatt is.
Pénteken Win 8.1 upgrade volt, azóta vagy 10 óra BF4 meg 1-2 óra COD után semmi hiba. Még csak be se lassult. -
daneeeeee
aktív tag
válasz
flash- #20029 üzenetére
Hidd el NV sem más:
GTX 780 artifact: google, youtube de bs-es gtx 780-ak is vannak.
Szóval ez így nem érv.A hibák forrása különben főleg abból adódik, hogyvagy már eleve hibás a kártya, vagy driver okozhat még ilyet, de sokszor csak user error.
Ez a három meg teljesen független attól, hogy most AMD-d van vagy Nvidiád. -
válasz
flash- #20029 üzenetére
Hmm..Szépek, és jók ezek a számadatok, főleg, hogy egy 2 hónapja piacon lévő kártyát hasonlítunk egy 1 éve szereplő másikkal....
Ha a találati arányokat felszorzod hattal, akkor kapsz 1 évet, bekalkuláljuk, hogy csökken a hibák száma folyamatosan az idő előre haladtával, hidd el, nem lesz nagy a különbség...
Na és ahogy haverom mondta: "A hűvös nyári estéket idéző tücsök cirpelésről se feledkezzünk el.. 10-ből 8 970 ezt ajánlja..."
Általam elismert, józan értékrendű volt 290/X tulajok véleménye alapján elhiszem, hogy jobb a 970, de koránt sem annyira tökéletes, mint az folyamatosan elő van adva... Ezt tudomásul kellene már venni...
-
HSM
félisten
válasz
flash- #20029 üzenetére
Nézzük már meg azt is, mennyi ideje van a piacon a két termék, amikor a találatok számával jövünk.
Ez még kuruzslásnak is gyenge, nemhogy statisztikának, már bocsánat.
A 280X-nél ismert az artifact dolog a szarul megépített gyártói kártyáknál. Azért ne az Ati-t szidjuk, mert bizonyos gyártók elfelejtik hűteni a ramcsipeket, amik emiatt túlmelegednek.A referencia 280X/7970 kb. elpusztíthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kompakt vízhűtés
- Honda topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok