Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #42699 üzenetére
Disable ULPS. Ha ez megoldja, a köztes DRAM frekikkel/váltásokkal van gondja.
Milyen az a 827Wos táp..? Elég érdekesen hangzik..és igen, a 18A korlát lehet gond, ha 1 ágra kerül a terhelés, hiszen az csak 216W.Milyen csodapasztát tettél rá..? Mert nekem TGCvel kezelten alukfesszel sem volt ilyen hűvös..Valleyxhd alatt karcolta a 75°Ct, ha csendesen mentek a ventik.
-
Mike8212
tag
válasz
Speed® #42698 üzenetére
Vettem nagyon jó hatasfoku hutopasztat. Megkapta. 78 ° Helyett 62 ° maxon járatva . Érdekes alapon elromlik. Kikapcsol , fekete képernyő. Maxon szepen dolgozik. Kávé ment rá. Szaga alapján úgy tűnt. Így lett használva. A por beleragadt nagyon szépen.
Szóval pcie nem mérvadó. 750 W - os modding szerver tápról etetem. 4 x 45 A - tud. Gépben 827 W - os van , és csak 18 amperokat ad le 12 voltos ágon.
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #42697 üzenetére
Ez a 390 papíron 275Wot kér, a 80°C körüli üzem reális ehhez mérten (290em volt ugyanebben a kiépítésben). PCIe slot nem lehet gond, azért van rajta 8+6 betáp, mert onnan kapja elsősorban a delejt.
Az már lehet gond, ha gagyi táppal próbálod etetni..nem minden a Watt, az ágankénti terhelésnél dől el a dolog.A kép alapján nem akarom találgatni, mi volt a PCBn, de erős terhelésnél gyenge hűtés mellett tudnak érdekes dolgok kiválni az összetevőkből is amúgy..jellemzően VRAM ICk és FETek körül szokott csúnyaság lenni, ha bányászkodott.
-
Mike8212
tag
válasz
Mike8212 #42696 üzenetére
Wattmanban minden alapon van. Tehát nem hiszem módosítva lett volna a bios. Ha visszajön a kép , megnézem milyen bios van rajta. Lehet az a baj. Ezeken nem dupla bios van? Nem lehet ezt lekapcsolni?
A képek ocsmányak. Hányingert kaptam. 😱😱😱
Vagy a gépem Dell t5500 pcie foglalata nem képes táplálni? Ezért nem jó? Ilyen van? 3 foglalat van. Középső x16 - ban van. Lehet max 75 W - ot ad ott le?
-
Mike8212
tag
válasz
mpierre #42695 üzenetére
Nemrég végeztem a szereléssel. Mondanom sem krll szegény vga milyen állapotban volt.
Kávé ráömölhetett alkohollal szedtem le róla. Pasztázva már volt , természetesen nem megfelelően. Adok képeket.
Kicsit részletesen leírnád hogyan kell? Jelenleg visszatértem win 7 x 64 - re. Azt hittem ez a gond...Én balga....
-
mpierre
veterán
válasz
Mike8212 #42694 üzenetére
1. Tedd szabványos alkalmazássá a radeon szoftvert. Feladatkezelőben meg kell mondani neki, hogy szabványos win alkalmazás a radeon, meg lehet, hogy a relive is kelleni fog.
2. Az, hogy bányásztak nem jelent gondot, mert a fogyi miatt valszeg alul volt feszelve, érdemes ránézni a bios-ára, lehet abban állította át a tulaja. Azt wattman-ből lehet korrigálni, ha nagyon levette a feszt.
3. A paszta sosem árt, de előtte érdemes meghajtani a vga-t, akkor könnyebben enged a hűtő. -
Mike8212
tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Adott egy msi r9 390 8 G kari. Random fekete képernyőt produkál. Ilyenkor win rendszeruzenet vga driver nem válaszolt , majd helyreállt. Táp problémára gondoltam , 827 W nem elég ? ! 2x18 A pcie ág. Ezert , egy delta 750 W - ossal hajtom. Ezelőtt mikor nem kapott deltától is kraftot , instant kikapcsolt maxon jaratva. Most pedig , utoljara blue screen is volt.
Os reinstal megvolt. Mi lehet ez? Max tmax 82 C. Ez lenne a baj ? Előélete , nagyon valószínű miner kari volt.
Nem tudom mitévő legyek...Újrapasztázás megoldás lenne?
-
senzaj
senior tag
Nálam eljött az idő a cserére, bő 3 év elteltével az R9 290-emet egy ROG 1070-re váltottam.
Köszi az eddigi segítségeket, sziasztok! -
MILON12
tag
válasz
Speed® #42687 üzenetére
Battlefield 1 el hajtom csak meg majd az Battlefield V akkor vettem volna 580 at ha gépem is frisseb de csak egy AMD 8350 van meg 16 gb Corsair vengeance hőmérsékletet meg specy vel nézem a gépet a vga át meg van gyári program a Sapphire tri-x nek amivel lehet húzni is meg hőmérséklet et figyel
-
Speed®
titán
válasz
MILON12 #42686 üzenetére
Nem vészes a hőmérséklet, mitöbb..mivel monitorozod/terheled, hogy ennyire alacsony..? Ventiket max. akkor bántanám, ha kezdenek hangosodni..addig felesleges. FPS drop..ha ugyanabban a környezetben van, szoft gond lehet leginkább, hisz jóval erősebb kártya. RX580 szerencsésebb vétel lett volna, frissebb darab, még ha nem is gyorsabb érdemben, kevesebbet kajál/fűt, driveresen is tovább lesz szem előtt.
-
MILON12
tag
Sziasztok van pár kérdésem a Sapphire R9 390x tri-x 8gb al kapcsolatban Érdemes e pasztázni meg olajozni a ventiket vagy neis piszkáljam? 60 fok körül van terhelésnél a másik az hogy volt elotte egy R9 380 4gb Battlefield 1 nél ultrán fixen tartott 50 - 60 fpst de 390x néha leugrik 35 re is ez miért lehet? Driver ? Rx 580 lett volna a másik választás de ezt jobbnak véltem szerintetek?
-
stoon
addikt
nem igazán találok blokkot a vgámra! mennyivel lenne "jobb vétel/csere" ha a 390-esemet egy 580 ra váltanám???
-
Raggie
őstag
válasz
FoLey-v #42678 üzenetére
aztaa, az mondjuk elég jó ár.
Bár ezért ha jól láttam csak MSI Armor-ok vannak. Én inkább valami minőségibb hűtéssel rendelkezőt vennék, mert ezek tuti a bányából jönnek, akkor meg már jobb ha jobb hűtéssel voltak járatva.
De az igaz, hogy a Vega56 az 110ezernél kezdődik használtan, és 130 körül vannak az újak külföldről.A teljesítmény különbség a két kártya között kb 50%, tehát a kétszeres ár az az RX580 felé billenti a mérleget akkor. De csak mert ez tényleg nagyon jó ár értük.
-
FoLey-v
addikt
Nekem javasolta megfogadtam a tanácsát igaz első mutatványom volt,de nagynehezen megcsináltam,de a következőnél már könnyebb lesz számomra. CMD-re körömlakkal körbekentem gpu felületre TGC-vel megkentem és azóta jók a hőfokok.
Tegnap The Witcher 3 alatt 71 fokra felkúszott igaz valamiért beakadt a MSI AB fan vezérlés,mert csak 728rpm-en ment a ventilátor,de így is szép eredmény. De 65 fok fölé soha nem ment igazából.
A következő kártyám amit valószínű RX580 lesz arra is TGC-t fogok rákenni. -
válasz
Speed® #42671 üzenetére
Ez nem bináris eset, hogy igen vagy nem.
Akinek van egy minimális kézügyessége és alapvető szerszámai, egy újrapasztázást meg tud oldani, és nagy általánosságban nem tud komoly bajt csinálni, ha egy kicsit odafigyel.
Az általad említett folyékony fémes megoldás sokkal több figyelmet és kézügyességet igényel, és ha rosszul csinálsz valamit, simán odakozmálhat a kártyád.
A tőled idézet mondat ("Semmi kockázat nincs benne") tehát finoman szólva sem igaz....
-
Raggie
őstag
válasz
Speed® #42671 üzenetére
A különbség ott van, hogy míg egy normál pasztával rosszul megkent kártyának "csak" nem lesz jobb a hőfoka vagy max kicsit rosszabb lesz addíg egy folyékony fémmel rosszul megkent kártyának kaputt... Szerintem ez azért eléggé vízválasztó annak tekintetében, hogy mit ajánlunk...
-
Speed®
titán
Van az a mondás, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye..vagymi. De tényleg, ha valaki nem ért hozzá, nyilván ne akarja használni..bár akkor rendes pasztát se használjon, mert azt is tudni kell jól csinálni, ill. a kártya szétszedése/összerakása is igényel némi tudást, tehát ne nyúljon hozzá, ha tök laikus..ebben nincs semmi sértő, én sem állok neki olyannak, amihez nem értek
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #42668 üzenetére
Ja, a Hydronaut nem vezető paszta létére jó erős a 11.8-al.
Mondjuk én már az MX4-el is eddig elvoltam, 8,5W/mk, nem rossz az sem.És tartós is, 3-4 évig tuti nem kell hozzányúlni (tovább nem volt még lehetőségem tesztelni
), pedig pl. a notebookomon rendesen kapja az ívet.
-
-
Speed®
titán
5 perc meló, többet nem kell szétkapni és kimaxolva a hőátadás..szvsz nem kérdés, megéri-e. Gaming-OC MSIn MX2 szintű kence után 5°Ct és csendesebb üzemet hozott, GTX680on 8at, ráadásul az bloweres volt, sokkal csendesebb lett. De ami a legdurcább, a laposom, ott 85ről 55 lett a max., annyira gagyi volt a gyári kence :S Utóbbit meg nyilván nem öröm sűrűn szétkapni, így örökélet+1 napra rendben van.
-
válasz
Speed® #42664 üzenetére
Izlések és pofonok, az ilyen leírásokat olvasva nekem eszembe nem jutna Conductonaut-ot használni. Egy sima újrapasztázás valami átlagos hővezető pasztával rutinmunka, aztán 3 évente megismétli és kész. Illetve hát remélhetőleg ha egyszer megcsinálja az ember, akkor utána többször nem kell.
Mondjuk az is igaz, hogy nem hittem volna 3 éve, hogy az RX390 ennyi időt kihúz nálam.
Komolyan mondom már várom, hogy mikor jön már az Intel dVGA, mert amit az elmúlt 2-3 évben az AMD és az nVidia előad ezen a piacon, az még Benny Hill shownak is gyenge... -
Speed®
titán
válasz
senzaj #42663 üzenetére
GPU+keret kimaszkolása cellux/szigszóval, aztán mehet a lakk az SMDkre, száradás után GPUról lekapod a maszkot és kipótolod körbe pontosan, aztán mehet a masszírozás. Ne tegyél sokat, az érintkező felületen ugyanez (érdemes bejelölni még szétszedéskor, hol is van a GPU pontosan). TGC előtt acetonmentes körömlakk lemosó vagy izopropil alkoholos takarítás javasolt, aztán ennyi. Ha jól csinálod, sosem kell már hozzányúlni, max. portalanítás miatt. Jó cucc, csak ésszel kell használni
-
Raggie
őstag
válasz
senzaj #42659 üzenetére
A Conductonaut-tal azért óvatosan! Előtte jobb leszigetelni a GPU körüli kis komponenseket, mert az a paszta vezeti az áramot! Ha bármilyen két kis elemet összeköt megsütheti a kártyát!
Az MX-4 vagy Kryonaut szerintem jobb választás amennyiben most csinálsz először ilyet... -
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre. Hosszú idő után arra gondoltam, hogy újrapasztáznám a referencia R9 290-em, hátha ér valamit. Új hűtőt már nem szánnék rá, de amire kell nekem még bőven elég. Azonban VGA-t sosem kaptam még szét.
Lenne ehhez valami tipp, javaslat, hogyan álljak neki?Köszi
-
stoon
addikt
tud valaki nekem abban segíteni , hogy beszerezzek egy r9 390 (gigabyte) fc blokkot? tud valaki olyat aki eladná esetleg tud szerezni stb!
-
weri
senior tag
A nyákot mivel érdemes "lemosni" ? Elég gané, kb. 1-másfél évig nyitott házban volt. Csak így elég necc eladni ha igénytelenül néz ki
-
Speed®
titán
válasz
danika0670 #42646 üzenetére
Ki lehet fogni néha még értelmes áron, nem kell extra VRM sem ahhoz, hogy meglegyen a 4.1-4.2 AllCore, ami egész korrekt tempó már.
-
danika0670
tag
válasz
Speed® #42645 üzenetére
Lehet igazad van volt már Z77-em i5 3570K-val 4,5Ghz-en GTX970-el semmi bajom nem volt de attól a géptől sajnos pénzügyi okok és lakásfelújítás miatt meg kellett válnom...nem lesz olyan jól összerakott konfigom mégegy szerintem...
Lehet nézek valami Z-s lapot aprón...meglepem magam vele karácsonyraújra Z-s Ivy Bridge-m lehessen...
.
-
Speed®
titán
válasz
danika0670 #42644 üzenetére
Valley VGAintenzív, az nem sokat mond..multiban látványosabb lesz. Már csak egy Z lap kellene alá, hogy kihozhasd belőle a tartalékot.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Dr. Romano #42641 üzenetére
Legutóbb amikor játszottam ezzel a játékkal GTX 460 768MB-al toltam na házig szépen ment magas beállítással HD felbontásban,utána már kezdett elfogyni a vram.
RE 7 pedig vram éhes. -
Speed®
titán
válasz
danika0670 #42635 üzenetére
Csere, tetszeni fog.
-
HSM
félisten
válasz
danika0670 #42637 üzenetére
Szvsz single játéknál is fontos a CPU. BF1-nél pl olyan szépen eszi a 4ghz-es hatmagos i7-em is az rx580-am mellett FHD maxgrafikán, hogy öröm nézni. Mondjuk az FPS sem esik 80 alá, szval jól van ez így.
-
Kvg
senior tag
válasz
danika0670 #42635 üzenetére
Cseréd az "régi" i5 már nagyon kevés. Nekem 5 gen i7 + Vega 56 van mindenre elég. A tiéd gen 3 asszem, de i7 kötelező!
-
danika0670
tag
Srácok kérdezném mert komoly GPU kihasználtság droppokat veszek észre játékok közben az Tri-X R9 290-emmel. Egy i5 3450 van mellette...gondolom ez lehet a probléma oka. Van lehetőségem most jó áron lecserélni egy i7 3770-re. Jól járok gondolom ha meglépem ezt a csere dolgot. Csak egy nyugtázást várok valakitől ezzel kapcsolatban. ( nem szeretném cserélni a platformot mert i7 6700-am volt előtte de nekem feleslegesnek bizonyult akkor még abszolút.)
Köszi előre is a válaszokat.
-
Speed®
titán
válasz
Dr. Romano #42633 üzenetére
Párizsban vagyok
-
Speed®
titán
Irónia/humor detektorok nem igazán vannak toppon
-
Raggie
őstag
válasz
Dr. Romano #42626 üzenetére
Hőtermelés =/= hőfok...
-
CirrMee
addikt
válasz
Dr. Romano #42626 üzenetére
Az meg hogy? Nekem a 290X max 70 fok max, akkor a 1060 35 fokos terhelelve?
Jézusom...
Nem ártana utánanézni pár dolognak (fizika, hűtéstechnika), mert így csak magadat égeted ezzel a "tudással". Ami számodra vicces volt ebben, az árulkodik arról, mennyire nem vagy tisztában ezekkel a fogalmakkal, csak dobálózol a számokkal.Értsd: a hőfoknak semmi köze az elfűtött teljesítményhez. Az csak azt mutatja meg, hogy az adott eszközt a hűtése milyen °C értéken tartja, azaz milyen hőmérsékleti értéket vett fel. Ugyanígy akkor sem változik a leadott teljesítmény (azaz az elfűtött hőmennyiség), ha manuálisan nekiállsz tekergetni a ventik fordulatszámán (leszámítva a ventik több/kevesebb fogyasztását), és feljebb, vagy lejjebb tekered a hőfokát teszem azt 30°C -al.
Mivel a kártyák hűtését tervező jómunkásemberek jellemzően nem az a kifejezetten istenbarma kategória, gyaníthatóan egy többet fogyasztó kártyának kicsit más (hatékonyságú) hűtést fabrikálnak. Így aztán előfordulhat az a számodra értelmezhetetlen dolog, hogy pl két ugyanolyan ventiprofillal (°C érték tartás), de teljesen más fogyasztással rendelkező kártyák közül az egyik jóval hamarabb tud befűteni egy adott gépházat, mint az, amelyik ugyanolyan üzemi hőfokra van belőve, de csak feleannyit fogyaszt.
-
Tomko78
őstag
válasz
Dark KillerX #42622 üzenetére
inkább a FX-6300 cseréld le
én most cseréltem és a r9-290 szárnyra kapott
pedig anno hogy szerettem a FX-6300 at
-
Televan74
nagyúr
válasz
Dark KillerX #42614 üzenetére
Itt egy összehasonlító videó: [link]
Személyes véleményem,én nem cserélnék le egy jó működő GTX1060 -s kártyát. Ha csak nem kell extra fűtés a lakásba.Akivel cserélnél biztosan örülne a kevesebb fogyasztásnak,melléje extra teljesítményt kapna,és lehet némi plusz garanciát is. Mindezt +15.000Ft -ért cserébe.
-
Raggie
őstag
válasz
Dark KillerX #42619 üzenetére
Hát igen, hőtermelésben kb fele a 1060 a 390-nek. Igazából attól függ, hogy milyen jó a ház szellőzésed. Ha az rendben van, akkor egy jó custom MSI hűtéssel rendelkező 390 is simán tud majdnem olyan teljesítményt hozni mint egy 1060 még elfogadható zaj mellett.
Mindenesetre azonos körülmények mellett egy 1060 mindig halkabb és hűvösebb lesz valószínűleg. De azt már neked kell eldöntened, hogy megéri-e ez a plusz pénzt. -
-
Raggie
őstag
válasz
Ez egy elég jó összehasonlítási alapot ad. A 290X-et nézd kb, azzal egyenlő a 390-es.
LINK
(játékokban átlagban 10-20%-al erősebb az 1060) -
crm250
csendes tag
válasz
Kb így:
[link] -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy MSI 390 hogy viszonyul sebességbe egy 6GB-os GTX 1060-hoz? Cseréről lenne szó, amihez jönne +-ba 15k.
Amitől félek az a fonyasztás és a hőmérséklet.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
hellboy0415 #42612 üzenetére
Sapphire Trix 290X 1100-ra alulfeszelve wattmanban gém közben 67-68 fok, 1440p-ben vagy felette nagyon max 70 fóka.
Mivel feszelsz msi af? -
Speed®
titán
válasz
morgonc83 #42602 üzenetére
Dehogynem. Csak feltételeztük, hogy ha már egy játékra alkalmas kártyáról megy a diskurzus, akkor arra is lesz használva, ill. arra alkalmas körítés is van alatta. Rendesen beállítva használható tempót tud, amennyiben teszel alá egy rendes i5 procit is később, elleszel vele (bár a G4560 sem vészesen gyenge, de csak 2 mag). Tápot viszont mindenképpen cserélj, ne ennyin múljon a gép épsége/funkcionalitása
-
KYZRR
őstag
válasz
morgonc83 #42600 üzenetére
Nem azt mondom hogy tul jo, hanem azt, hogy pocsekolas..
Amit meg tudsz oldani ~70W-bol azt felesleges 200-bol megtenni.A 280 kb a 1050 alatt van teljesitmenyben.
Ahogy kollega emlitette, a 280 saccper 200W-ot fogyaszt, ellenben a 1050-el, ami MAX 70.
Erre akartam kilyukadni, hogy az egesz VGA eszik annyit, mint kb 2x a teljes masina.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Jövedelem
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Politika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Van még bőr a Realme 14 képén
- További aktív témák...
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
- Gigabyte 1660 Super 6GB (GV-N166SOC-6GD) videókártya
- MSI SUPRIM X RTX 4070Ti 12GB MAGYAR GARANCIA 2026.12. GYÖNYÖRŰ KARCMENTES!
- GIGABYTE GV-R9070GAMING OC-16GD Radeon RX 9070 16GB GDDR6 GAMING OC bontatlan dobozos új 3 év gar
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS DUAL RTX 4070 SUPER EVO 12GB OC MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest