- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
urbi73 #20665 üzenetére
Nem néztem utána, de sejtésem szerint a (nagyobb) hősokk az, amit megszenved a kártya. Az (~2006 körül bevezetett, ha jól rémlik) ólommentes forrasztás elég ócska a régi ólmoshoz képest, ridegebb, törékenyebb (+magasabb hőfok kell a forrasztáshoz), szerintem szerint azt szenvedi meg.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
urbi73 #20652 üzenetére
sokkal szebb szerintem,asus-ba upp neki.énis olyat akartam csak már nem volt annyi kess mert pár ezerel több volt asszem.
egyébként nincs baj a hőfokkal mert 39-42 C fok ha nem csinálok vele semmit.
ez a kártya 2 fajta ramm-al van szerelve Hynix és Elpida,
szerintem akinek hynix az birja az over lock-ot,mert rendes ramnál is igy van.a hynix-es kinmax-om elment 890mhz stabilan. -
-
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
urbi73 #20614 üzenetére
szerintem nézd át a táp csatlakozást a vga-hoz.vagy cserélj átalakitot is akár hátha csak annyi a gond.meg másik lapban is meglehetne nézni a vga-t,ujra hogy nem -e érte valami közben.elég sok problémát olvastam róla.
sajnos már utána miután megrendeltem.ma megyek érte,majd irok hogy mit tapasztaltam. -
raubisoda
senior tag
válasz
urbi73 #19960 üzenetére
Igen ez volt nálam is de kipróbáltam mást.És bejött (elvileg).Nah.Volt itt minden win csere 7-8-8.1 driver csere a DDU-val meg minden jó.Na most jött a csoda.Szokás szerint 14.1 idegbetegséggel zárult.Mondom én befejeztem a mantle drivert.Egyszercsak ugyebár visszahánytam a 13.12-őt.Nem tetszett valahogy nem adta le a dolgokat.Rá a 13.30beta.Nem rossz alakul.Ma pedíg tetőfokűra léptek a dolgok.Rádobtam a 14.1-et.Most ugrik a majom a vízbe.Azthittem kiszippantom a földböl a vetőmagot (vv krissz)
.Láss csodát mantléval ami eddíg nem ment most 1920x1080 medium 70fps szinte igaz csak szinte fixen.DX-ben meg több.Kiérti ezt?
Ja a másik amiért rinyáltam,hogy az XFXHD7750-et meghúzom max +5mhz és csá.Driver illesztő bla....Érdekes ezzel a 14.1 remixel (alatta a többivel) baba minden mind OC mind driver BF4-ben.Hát ennyi lenne röviden.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
urbi73 #19802 üzenetére
Az attól is függ milyen proci hajtja !!! Ha egy i3 vagy FX-4100 akkor többet ! Ha egy i5 vagy FX-6300 akkor már kevesebbet , Ha FX-8xxx vagy netán i7 proci , ekkor a legkevesebbet !! Mert a CPU limiten segít nagyban !!!
Az profitál majd sokat , az nyer nagyot , aki nem rendelkezik erőr CPU-val a VGA -ja mellé ! Ezen segít Mantle., átveszi illetve besagít CPU-nak , róla levéve/átvéve terhelést. Majd dolgozik GCN GPU
Legalábbis nagyon reméljük , hogy így lesz . -
-
-
keke69
őstag
válasz
urbi73 #19589 üzenetére
Abban hogy nincs semmi problémám vele míg az eddigiekkel mindig volt valami kis probléma.Ha nem is egyszerre de külön külön!Nem kapcsolt vissza 2d-be,nem vette vissza a memória órajelét,nem kapcsolta le a minitort vagy ha igen nem jött vissza alvómódból,alvómódba nem állt le a venti................stb
Nem tudom ki hogy van vele de szerintem a béták eddig mindig jobban sikerültek mint a végleges verziók WHQL.dragonfx:Bár ez nem neked szól konkrétan! Mondok egy hasonlatot az SSD-re van egy új szériás autód meg egy régi,amíg nem ülsz az újba addig azt hiszed neked jó a régi is de ha egyszer beleülsz a régit már nem nagyon akarod használni.ŰLJ BELE!!!Kis apróságok vannak csak de amíg nem élvezed az előnyeit addig nem is tudod milyen jó is az!
-
KAMELOT
titán
válasz
urbi73 #19562 üzenetére
Amit djculture kolléga is írt az is jó táp, amelyikkel árban jobban kijösz, de minőségi legyen.
Más: Nem kell 100K kártya. Használtan 70-80K mennek a 7970-ek. Ha meg eladod a 7770 kártyádat akkor csak 60K kell összespórolni.Csak a Phenom II oda már nagyon kevés lesz.
(#19564) Stonerice: Én inkább a tápot venném a ludasnak. LC power az valami szemét és nem táp. Lehet a ráírt teljesítmény felét leadja.
-
KAMELOT
titán
válasz
urbi73 #19553 üzenetére
Nekem ugyan ilyen ASUS 7770 DC kártyám volt. Nagy melegben furmark alatt mutatott 70 fokot. Játékok közben 55-60 fok volt max. Szerintem a házadat kéne valami másra cserélni ami jobban szellőzik. És ha teheted az LC power tápodat cseréld le. Más olcsón kapsz egy Seasonic 400W tápot, ami 10x minőségibb. Erőssen ajánlott lecserélned a tápodat.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
urbi73 #14292 üzenetére
Egyrészt ha már a 7850 (Asus DC2 55K) - 7870 (Asus DC2 72K ~ pöcöx) közt variálsz akkor gondolom nem azon a pár forinton múlik és ezzel a lendülettel 73 ropiért már 7970-et is kapni itt az aprón.
A procid nem olyan rossz, ilyen órajelen már karcolhat egy i7 920-ast. -
Lacccca87
addikt
válasz
urbi73 #14282 üzenetére
Érdekes, pedig gondolná az ember hogy tanulnka a hibáikból és a V2 már stabilabb és esetleg kisebb tunningot is. Próbáld meg az Asus saját progjával emelni a feszt a GPU-n úgy biztos a siker, hogy mennyit emlej rajt azt nem tudom de szerintem a program nem enged nagyobb értréket mint amit ne viselne el a kártya max kicsit magasabb hőfokon fog járkálni.
De a 12.11-hez képest a 13.x dirverek azért még hoznak teljesítmény beli pluszt illetve sok helyen a micro laggot is javítják.
Más:
Nem tudom valaki tapasztalta e az újabb bétákkal hogy ALT+TAB többszöri használata után meg tud hülyülni, egyes játékokban kicsit ugrál a kép egy rövid ideig, vagy magától kezd tabolgatni de az se sokszor és sokáig. -
Arkennys
addikt
Hát, az eléggé procit is eszegeti, amennyire látom-olvasom a tapasztalatokat vele, így nem csodálom, hogy észrevehető lett az eredménye a dolognak
alejandri: házadban milyen légáramlat van alapból? (hány és mekkora ventik?) Amennyire tudom, az is számít azért a dologban valamennyire, legalábbis régebbi kártyámnál-gépemnél ahol eleinte nem túl jó házhűtésem volt, később pedig átgondoltabb, én észrevettem változást.
-
kriszpontaz
veterán
A BF3 multi normálisan fut a gépeden? Én most szándékozom végre majd beszerezni a BF3at, és kíváncsi lennék multi alatt milyen beállításokkal fut.
Én nem próbáltam még a Crysis 3-at, de nem jön be látványra sem. Szép, szép, de tiszta unalom a játék. Tucatkacat. A legutolsó a Warhead volt amit nyomtam, ez elég is belőle. -
dragonfx
veterán
hehe az már nagynyákos nem fér be a házba meg kell várnoma következő generáiot ahol elsz ujr akisnyákos középkategória.
én lexarom amugy a c3.at lehet majd beszerzem megnézni de tovább is megy mert nekem az 1 se jött be.szerintme az fc3 ver minden játékot.már alig várom magyar szibnkronosba kjöjjön.
tényleg milyne jo játékok vannak most autos fps téren amit ki lehetn eprobálni?
-
Lacccca87
addikt
4 van nekem is.
Lehetséges hogy megoldaná habár nem figyeltem hogy a winyó swappolt e vagy a VGA fut e ki a memóriából ami valószínűbb.
A fizika is tuti számít mert nekem is csak 2 mag 4 szálas a CPU és ez kevés neki.Grafika tényleg jó, mondhatni visszahozta a becsületét mert ahhoz képest hogy hogy néz ki mondhatni egész jól fut.
Aki esetleg nem tette az szerintem rakja fel a 13.2b os drivert a VGA-hoz mert tuti gyorsít majd rajta nekem már az van így nem tudom megnézni a különbséget, illetve ahogy olvastam a changelogban további gyorsulás várható a következő bétákban a C3 hoz CF és 1 vga-s rendszereknél (persze csak HD 7 es VGA-k nál) -
PeL
addikt
Nem mindegy hogy mi a natív felbontása a monitornak. Nekem LG IPS224V-PN van, ennek 1920x1080 az ajánlott beállítása, tűéles képet is ad ezen a felbontáson, alacsonyabban viszont kicsit homályos, olyan mintha egy blur effect lenne az egész képernyőn. Nem mondom hogy csúnya, de így az éles kép után kicsit zavaró ha visszább váltok valahol.
(#8352) Grave444: Milyen driverrel nézted? Csak mert már nálam is elszalad eddig 28-40 FPS között ment 1920x1080-ban két-három opciót leszámítva High-on, 13.1-es Catalysttel viszont már inkább 40-50+ FPS
-
bozont
veterán
Az inkább 1920x1200 vagy 1920x1080 lesz és igen, azért megérezni a két felbontás közötti különbséget. A 7770 is jól használható azért, a legtöbb játék szépen fut vele, de én el tudnék viselni mondjuk egy 7870-et. A BF3 nincs meg, így nem tudom az éppen hogy fut, de szerintem visszább kell venni az ultrából. De a legtöbb játék esetében elég kikapcsolni az élsimítást és mehet minden maxra.
-
ViZion
félisten
Maradjunk annyiban, h mikor egyszer 7végén elhalt a tápom, akkor a boltban 500-as LC volt, hát vittem. Kb. egy év múlva a gép lekapcsolt játéknál, stb. Nem bírta, pedig elvileg 250-300 W lehetett a max fogyasztás szvsz. FSP és nyugodtan játszom.
Irodai gépba, ha árérzékeny a vevő, akkor esetleg, de pár ezressel többért már van megbízható táp. -
oliba
őstag
Hát nekem rosszabb lett az átállás után. A kártyára rá volt kalibrálva a monitor, így szebb volt, de kalibrálás nélkül sem volt rondább. Itt az lehet a probléma hogy más beállításokat használhat NV és AMD kártyája. AMD-nél, mint ha kicsit kontrasztosabb lenne a kép, de kb 10 év már ilyen téren nem mérik össze a képet, mert nincs különbség
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest