- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
profisher. #13598 üzenetére
Viccen kívül ha nem az volt a fő szempont egy régi Phenom II x4 965-el is jobban jártál volna.
-
Stonerice
őstag
válasz
profisher. #13598 üzenetére
? 750k-t a vakoknak gyártják
nekik úgyse kell kép a monitorra
-
Janou
őstag
válasz
kriszpontaz #13596 üzenetére
Hát akkor ez majdnem egy 7750. Memóriát meg úgyis lehet húzni szal...
-
kriszpontaz
veterán
A Sapphire-tól érkezett az első Radeon HD 7730 VGA
A GPU órajel szerencsére nem csökkent, így a központi egység 800 MHz-en ketyeg. A Sapphire HD 7730 1 GB GDDR5 vagy 2 GB DDR3 memóriával lesz elérhető, melyek továbbra is 128 bites buszszélességen csatlakoznak a GPU-hoz.
Hogy megmondtam!!!
Már csak a 4GB DDR2 memós változat hiányzik!
Előbbi esetében 4500 MHz-es effektív órajelről beszélhetünk, míg DDR3-nál már csak 1800 MHz-es az üzemi frekvencia. Szerintünk nem kérdés, hogy így a 2 GB-os verziónak nincs túl nagy létjogosultsága a jelenlegi piacon.
Van is mint rángatni a Vér Istvánnak a DDR3 memórián!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
profisher. #13594 üzenetére
FM2 olyen gépbe való ahol nincs dvga.
-
törölt tag
válasz
profisher. #13564 üzenetére
Nem tudom... nekem is ugyanilyen a VGA-m és egy 631-es Athlonnal 4046 pontom lett. A procim elvileg gyengébb mint a tied.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Longhandd #13586 üzenetére
Pedig nem a Sapphire a legjobb jelen esetben,max. csak az a népszerűbb és ismertebb. XFX biztosan minőségibb mindegyik gyártónál,beleértem ebbe az Asus-t és Sapphire-t egyaránt. Egyedi porosodás gátló hűtése és minőségi összetétele magáért beszél. Egy év garanciát adnak rá,ez a legnagyobb baj,ezért is pártol mellette kevés ember.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
profisher. #13583 üzenetére
Ennyit tud a proci.
-
Stonerice
őstag
válasz
profisher. #13583 üzenetére
Szerintem rendben van az eredményed. Az FX 4100 is annyit kap kb.
-
profisher.
tag
Wtf-ért ilyen gyenge a cpu-m? Valami beállítási gond, vagy egy 750K-nak ennyit lehet betudni 3,7 Ghzen? A gpu alap ref órajelen volt.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #13580 üzenetére
Egy óra hosszás alaplap állítgatással sikerült ezt kihoznom a CPU-ból
i5-3330 3,6ghz(mind a 4 mag) 3,8ghz 1 szálon. Felesleges opciók kikapcsolásával született ez az eredmény. Eneregiatakarékos módokat kisem kapcsoltam. Így is van 50 másik felesleges cucc a biosban ami csak a cpura vonatkozik. Elég volt megtalálni , hogy melyik fogja vissza a ateljesítményt. Egyessével tiltottam le a funkciókat , utána mentem AIDA zlib tesztre.
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #13579 üzenetére
Win 8-on, pláne a 8.1-en nekem is sokkal kevesebb a cpu physics pont. Igen i5.el kaptam ami az adatlapomon is van. Z77-es lappal 36-os szorzóval. Ilyenkor csak 1 szálon tudja a 3,6 ghz-t 4 szálon pedig 3,4-et. Z77-es lap nélkül 3ghz 4 szálon és 3,2ghz 1 szálon. Alapon kicsit alacsonyabb 17K-nál a cpu pontszám.
Ettől fuggetlen az i3-2100 al is csak 500 pontal marad el a gpu pontszám. Gondolom talán jobban szereti az intel cpukat ez a program. -
Alister71
nagyúr
válasz
profisher. #13572 üzenetére
Nekem egy Vantage eredményem van így hirtelen 4.3GHz-en, vga alap 1150/1250: klikk
-
profisher.
tag
-
Grave_444
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Ez csak szerintem tűnik nagyon kevésnek?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Azt a procit nem ártana megrángatni minimum 4.2GHz környékére. A physics score nem valami acélos.
Grave444: erős ez a kártya, húzva a 6K-t meglépi
-
profisher.
tag
-
int
tag
Egy kérdésem lenne: Úgy általában az asus-t hordják le itt is, míg a sapphire-t istenítik. Viszont az apróhirdetéseknél pont hogy duplája van sapphire-ból eladó. Miért van ez?
-
>Deego..
senior tag
-
-
>Deego..
senior tag
Én ezt szeretném megvenni. Ugyan azn az áron.
-
>Deego..
senior tag
7770-em volt, szeretnék venni egy 7790 vagy GTX 650 Ti-t.
Melyiket ajánlanátok 7790 ből? Én ehhez ragaszkodok, mert később lehet, de nem biztos i5 lesz.
Am szerintem hosszútávol a mostani i3 hoz elég lenne a DC II OC-s 7790?
PowerColor 7790 olcsónak olcsó de megéri megvenni? Hűtése megfelelő?
Sapphire hűtője elfogadható? -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tournament #13550 üzenetére
-
Tournament
aktív tag
jah az ipon tiszta vicc főleg garizásal szorakozik
na meg az árakkal
2010be 1 honapig ba**ták kicserélni azokat a hibás alkatrészeimet amit másnap vissza vittem előte nap vásároltam .. vicc és kb fél orát se birt
aqua meg a vga-val játszot egy honapot meg a HDD-mel ugyan igy
Grave444 milyen házad van ?
-
r3dsnake
nagyúr
Nálam mitől lehet, hogy némelyik vidinél ILYEN a youtube teljes képernyőn?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT #13543 üzenetére
Válaszoltak is: "Amennyiben azt a kupont beregisztrálja a kuponon található linken a
Reloaded promocót kiválasztva úgy a másik két játékot automatikusan
küldi az AMD, mivel kiterjesztette az eredeti játékokat az említett
két játékkal."
Akkor ezek szerint árulhatom a 3 játékot. -
KAMELOT
titán
válasz
Grave_444 #13537 üzenetére
Na jó lett!
De tényleg 3 játék jár oda a kártya mellé.
(#13542) r3dsnake: Sajnos a kódot nem mailben küldik hanem kapsz egy kis könyvecskét és abba van beírva a játék kódja amivel regisztrálhatsz. Nálunk alap a 3-4 játék ilyen akciós kártyákhoz. Nálatok valami sumákolások mennek.
-
r3dsnake
nagyúr
Én PCX-nél csak egy Crysis3 kódot kaptam, azt is utólag mailben.
-
Honzi
senior tag
válasz
profisher. #13538 üzenetére
Ha fel van tüntetve elvileg kapnod kéne.
Amit Grave444 vett ahoz járnia kéne 3 játéknak a link szerint. -
KAMELOT
titán
Hát igen! Inkább megtartottam volna én is. Én is szerettem volna eladni a Crysis3 + FC3BD + Tomb Raider + Bioshock kombót 8000-ért. Nem kellett senkinek. Pedig steamen csak picivel olcsóbbak a játékok mintha az illető megvenné DVD-d. Steamen nem veszik el semmi.
(#13527) Grave444: Ha meg jött az új kártyád írd át a cuccaid között. Én is átírtam.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Grave_444 #13527 üzenetére
A TR az nem ns reloaded csomag része a 7790-nél, de a bolt adhat hozzá még bármit. Nekem crysis3-at adtak pluszba a ns akción felül, de azt máshonnan kellett leszedni. Járj sikerrel, bár az fc3bd eleve csak 14.99euros játék, de hátha a bioshock-ért kapsz valamit. Én érdekességképpen utánakérdeztem, mikor vettem a kártyám, hogy a crysis3+fc3+fc3bd-ért mennyit lehetne kérni, de mikor egyben 3k-t kínáltak értük úgy voltam, annyiért megtartom, még, ha nem is sokat fogok velük játszani. Sok az akciós kupon, crysis3-at másik topicban kolléga 1k-ért vette...
-
Jim76
aktív tag
válasz
Grave_444 #13523 üzenetére
Amd never settle reloaded-nál kupont csak egyet adnak, de mikor azzal beregisztrálsz, a kapott emailben ott kellene legyen két további kód, amiből egyik a bioshock, másik a fc3bd megvásárlásához való. Rendesen a shopban kiválasztottad, kosárba... stb? Egy helyen be lehet adni az emailben kapott kódot, és kinullázza az árát, majd, ha ingyen megvetted, akkor uplay letöltés, és azon belül ott lesz a 2 játék... legalábbis nálam 7770-el, kollégámnál 7790-el ugyanígy volt, csak a játékok voltak mások (a fc3bd ugyanúgy ment mindkettőnél) ha így csináltad, és a bd-hoz nem jött kód, akkor tényleg reklamálj.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Grave_444 #13523 üzenetére
Egyébként ajánlatos lenne utánanézni a kisker/nagyker oldaláln hogy mit adnak, vagy ha semi megkülönböztetés sincs akkor minden gamet kellene ami az AMD oldala szerint jár hozzá. Ha nem kaptad kérdezz utána vagy nyiss egy support ticketet az ADM oldalán és legalább lebukik a sok nepper meg feketelistára tesznek 1-2 céget.
-
Grave_444
nagyúr
Na megjött a 7790-em. Érdekes módon csak bioshock-ot kaptam hozzá.
Mindjárt berakom és csinálok pár benchmarkot.
-
Stonerice
őstag
válasz
Tournament #13516 üzenetére
Ettől nemsokba különbözhet. Ez a Dual-X es Sapphire 7790 -
r3dsnake
nagyúr
Újabb random hülyeség az Asus 7790 kártyával. Néha a felső sávban bevillan egy kb 3 centi széles fekete csík. Először azt hittem a háttérben futó VLC okozza, de nem. Ez összefüggésben lehet a timeout értékek piszkálásával?
Azt nem értem amúgy, hogy első friss win installnál 3 napig semmi gond nem volt, amíg fel nem tettem a GPU tweaket. Miután újrahúztam a win-t egyből elkezdte csinálni a képernyőillesztős összeomlást. (A timeout értékek változtatásával nem csinálja, kivéve, ha maxra van terhelve a kártya, de ez a jelenség meg öcsém gépében nem jelentkezik.)
Ez lehet driverhiba is? Ötlet, hogy mit tegyek?
Bocs, hogy ezzel szórom tele a fórumot, de többen valószínűleg okosabbak vagyunk, mint én és a google.
Köszi!
-
Stonerice
őstag
válasz
Tournament #13516 üzenetére
Furat távolság az szabvány, nem? minden vga-n egyformának kell lennie szerintem.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Tournament #13515 üzenetére
erről a VGA-rol valaki tud képet adni hogy néz ki hütés nélkül illetve mekkorák a furat távolságok ?
mert kihagyom a léghütését megy egyből water cooling rá
csak jó lenne a paraméterei
köszi előre is aki tud segiteni
-
-
Atesz1978
senior tag
Lehet hogy a Sapphire kártyák hőcsöveit a sok kínai telefingja azért ilyen jó a hűtése!
Nem érdemes filózni hogy mi van benne, lényeg hogy jól tegye a dolgát!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
FireKeeper #13505 üzenetére
Igen,már rájöttem
Egyszerűen beledugtam a két monitort külön-külön,és átmehetek az egérrel a másik asztalra is. Ide-oda lehet húzgálni programoktól kezdve mindent,köszi azért.
-
Stonerice
őstag
Prohardver cikk a hőcsövekről és kis faricskálás a tesztben
A Vapor X a jelentéséből adódóan is üreges, és a belsejében valami folyadék lehet, gondolom , ami gőzöl, és segíti a hűtést. A képen a szivacs szerű belső nagyobb felületet ad, így nagyobb a hatásfoka.
-
törölt tag
válasz
Tournament #13506 üzenetére
Nem tudom a Sapphire mennyire másabb, de most örülök, hogy nem Asus 7770-em van
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Asus... több kérdésem nincs is...
-
Stonerice
őstag
válasz
Főőőőőj de szar
Legalább forrasztó ón felszívónak még használható
. Na ennyit a hőcsöves megoldásról
Vajon a cpu toronyhűtő-csövek belseje is ilyen? Lehet, hogy a mérnökök szerint így hatékonyabb? Mert a józan eszem azt sugallja, hogy
-
Tournament
aktív tag
asus karikba jó árú van
Üdv
az mi ami van a csőbe ?
-
PlayMax
nagyúr
Két DVI Monitort szeretnék rádugni a videokártyára.
Lehetőségem lehet két különböző megjelenítésre? Szeretnék az egyik monitoron játszani,másikon filmet néznének...
Esetleg megtehetem,hogyan tudnám ezt beállítani? -
Alister71
nagyúr
válasz
kriszpontaz #13499 üzenetére
DDR3-as esélyes, de DDR2-es azért már csak nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest