- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steelmanus #13494 üzenetére
Jah, így értem. Elméletileg a HD2500 egyáltalán nem megy a gépben jelenleg.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steelmanus #13491 üzenetére
A tweak óta volt teljes win reinstall, tehát ennek fix, hogy nincs már köze a jelenséghez.
Az intel HD miért lényeges, ha nem is használom? Öcsém gépében amúgy AMD 955BE proci van.
-
Steelmanus
addikt
válasz
r3dsnake #13489 üzenetére
1. Valoszinu hogy nem egyforma hardverelemekbol van osszeallitva a gepetek.
2. Feltettel egy Tweak progit ami az Öcséd gepen nincs.
Ezek a tweakprogik eloszerettel telepitenek alacsonyszintu, jellemzoen Nem PnP illesztoprogramokat, hogy kozvetlenul hozzaferjenek szinte minden kikerulesevel a hardveregyseghez.
Amikor leinstallalod a Tweak progit nezzel be az Eszkozkezelobe ugy, hogy a menusoron kapcsold be a Rejtett eszkozok megjeleniteset.
3. Nem tudjuk hogy az Öcséd gepeben milyen CPU van. Itt a Intel® HD Graphics 2500 gondolok. -
MrBrook
aktív tag
a zero core-nál én mintha azt figyeltem volna meg, hogy talán az after burner, vagy a gpu-z ha már futtattad és neteztél is és csak úgy ott hagytad akkor nem jön vissza, és mióta kilépek ezekből, meg nem indítom AB-t se mer minek állandóan.. szal azóta egész jó százalékban visszatér szal kb 99%, bocs ,ha kicsit zavarosan fogalmaztam, bevagyok fáradva..
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steelmanus #13473 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy nem magyarázat arra, hogy az én gépemmel miért crashel, öcsémével pedig miért nem teljesen ugyanazzal a driverrel? Neki HD6790-es kártyája van, kicseréltük tegnap, semmit sem állítottunk, maradt az ő drivere, és maxra terhelve nem volt illesztőprogram összeomlás. Mindkettőnknek 64bites w7 prof van, annyi különbséggel, hogy az enyém angol.
Amúgy a zerocore nagyon jó dolog, én pl. pont ezért választottam AMD-t Nvidia helyett. Hibátlanul működik nálam, mindig leáll és visszakapcsol a kártya, amikor kell. 35W-t eszik így a gépem éjszaka letöltés alatt vinyóval, és i5 procival.
-
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #13485 üzenetére
Nem felesleges az, letöltés mellett jól jön. Ha meg valaki nem használja az alvás funkciót (én meg ezt tartom feleslegesnek, főleg egy SSD mellett) akkor nincs vele probléma.
Lehet hogy hardveres a gond és akkor nem bírják javítani a driverben,de új technológia révén elég jól sikerült, eleinte a cnq sem volt olyan jó. Reméljük a következő generációs kártyáknál javítják ezt is. -
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #13471 üzenetére
Rakerestem a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\DCI kulcsokra a kuglin, az jott le hogy ez a DirectX-el kapcsolatos es foleg NVidia karikra jellemzo TDR hibara utal.
A lenyeg hogyha valaki beirja a registrybe a TdrDelay kulcsot, hozza kell igazitani a DCI alatt levo kulcs erteket is. Pl itt a Firefox forumon is azt irjak.
Amugy a DCI jelentese itt talalhato -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Akadt egy ilyen problémám. Valaki találkozott már ilyennel,esetleg tudnátok segíteni?
Köszöntem előre is!
-
Jim76
aktív tag
válasz
r3dsnake #13467 üzenetére
Itt le van írva a dolog lépésenként , de ne 6-ra tedd, hanem többre, és ugy azt írja, de neked, mivel már futtattad a hotfixet, nem kell létrehozni, mert már ott lesz, csak az értéket kell átírni.
Van a végén egy illető, akinél mwg az alaplapi driverek frissítése hozta meg a megoldást, esetleg a chipset meg egyéb mb drivereket is nézd át még.
-
Jim76
aktív tag
válasz
r3dsnake #13453 üzenetére
Amit a hotfix csinál, delay érték emelést a registryben, annak nézz utána melyik kulcsban teszi, és, ha 20-nál kevesebbre emelte, akkor írd át 20-ra. Sajnos telefonról vagyok egy darabig, de én is megpróbálom megkeresni. Az a baj, hogy a driver lassan reagál , rosszul van kezelve a HAL, és a windows nem várja ki, elveszi az erőforrást, nehogy instabil legyen tőle a rendszer. A driver is bugos az biztos, de a nagyobb delay megengedése meg kéne oldja, míg nem szögelik meg véglegesen a dolgot. GT640-el, ahogy már említettem végigszívtam ezt, de a kártyának semmi baja se volt, másik gépben azóta is vígan megy.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi a válaszokat. Megpróbálok még egy másik drivert, de ha azzal is ezt csinálja, akkor írok a boltnak.
-
Alister71
nagyúr
válasz
r3dsnake #13455 üzenetére
Megnéztem ezt az Aida stress gpu-t. Nekem semmi hiba nem jött elő. Max 64 fokos volt a Sapphire OC 1150/1250-en, ventije max 1700-on forgott. Megjegyzem teljes csendben.
Szerintem hibás a vga-d. Ráadásul ha beviszed a szervizbe vagy a boltba ahol vetted, mond el, hogy az Aida stress tesztje rögtön kihozza a hibát.
-
r3dsnake
nagyúr
Rámentem Aida-ban a stress GPU-ra, és ahogy felugrik maxra a GPU kihasználtsága, egyből jön a win-es illesztőprogram összeomlós üzenet. Játék alatt nem fordult még elő ilyen, de előtte alaphelyzetben (GPU Stress nélkül) is csinálta, azóta volt egy reinstall és egy hotfix a microsoft oldaláról, ami meg is oldotta a gondot. De ha rámegyek a GPU terhelésre, egyből összeomlik...
Mit csináljak, visszaküldjem a kártyát?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bozont #13449 üzenetére
Kisebb órajelen,picit többet értem el. (1075/1200)
Nem merem nagyon húzni,így is csak egy-két teszt erééig csináltam. Hűtésileg elég stabil,lehetséges,hogy jól tuningolható darab.
Témától függetlenül még soha nem használtam XFX kártyát,mostanra már ismerem és merem kijelenteni,hogy a legjobb minőségű márkák közé tartozik. Számomra az Asus és Sapphire volt az legelső,most már az XFX példányokra is ráfigyelek. Sajnos hazánkban 1 év garanciát adnak rá,amit nem is nagyon értek,de szerencsére LeC-től én 2 évet kaptam. Finoman kidolgozott megbízható példány,normális hőmérsékletek mellett és nem tuningolva,legalább 10 év szavatossági időre saccolok.
Mindenesetre majd kiderül idővel,mire is képes ez a márka,mennyire megbízható ténylegesen is. Gondolok a múltra,mikor még összerakták az első P3-as alaplapokat és mai napig működnek. Mostani alkatrészek biztosan nem fognak ennyire sokáig üzemelni,régebben mindenre jobban odafigyeltek. Talán akad egy-két kivétel,ami sokáig bírja majd a gyűrődést,remény hal meg utoljára.
-
profisher.
tag
Itt látszik, hogy minden 7770 azonos teljesítményű.
Egyébként szerintetek Cry3 High beállításokkal és FXAA-val a 30 fps elfogadható?
-
Longhandd
tag
válasz
profisher. #13446 üzenetére
-
aknaakna
tag
Akinek van occóón eladó 7770-e az írjon rám
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #13446 üzenetére
-
profisher.
tag
1095/1250 órajelekkel.
(#13445) Longhandd: Neked azért lett sokkal jobb, mivel nem volt élsimítás. Nekünk TechN7ne-vel 4*AA-val ment a teszt.
-
benvolio
őstag
Üdv!
Megcsináltam egy ilyen tesztet én is. Miért nem ír normális hőfokot a jobb felső sarokba? -
Petyyyyy
addikt
válasz
TechN7ne #13437 üzenetére
"közben meg alap órajeles" - Ez tetszett.
GHz Edition - GPU: 1000MHz & RAM: 1125MHz.
Ettől még tuningolható a kártya.
AMD Radeon™ HD 7770 GHz Edition Feature Summary -
Stonerice
őstag
válasz
r3dsnake #13431 üzenetére
Szerintem vannak gyorsindító ikonok jobb alsó sarokban a windows gomb és usb stb panelen., azok Rainmeter lehet. Talán a felső tálca is az. De lehet hogy Calgon-t használ. "a mosógép is tovább él ".
Na jó csak vicceltem.Egy mosógép nemtud 5000 pont felett teljesíteni 3Dmark11-ben.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #13429 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
Stonerice #13426 üzenetére
Szerintem kár ezen a témán tovább rágódni. Jobban tetszik neki az XFX, ennyi. Gyorsabb semmiképp nem lesz mint a másik, fura lenne. Nekem a Sapphire jött be mint gyártó, én azt szoktam ajánlgatni.
WP14: tessék a fenti eredmény már bizonyította is a minimum fps teóriámat
-
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13423 üzenetére
Parancsolj! Alapórajeles.
-
Stonerice
őstag
válasz
TechN7ne #13421 üzenetére
Szerinted az XFX-hátuljára nem az van írva, hogy made in China? A hűtés, gondolom, halkabb. Mivel 2 ventis, elis várható. Egyébként porfisher. nem 3 napig benchelt
. Este 8 körül mondtam neki, hogy futtassatok le Heaven benchet. Mert ehhez nemnagyon kell cpu. És 22h 11m-kor már beis linkelte az eredményt.
Na közbe míg írtam, porfisher. is védte magát. -
profisher.
tag
válasz
TechN7ne #13421 üzenetére
Stonerice javaslatára töltöttem le a Heaven-t ez volt az első teszt, nem futattam többször. Órajelet azért húztam 1050/1200, mert ha jól tudom a te kártyád sem alapórajelű. Ha mégis, akkor természetesem futattok egyet alapon. Megértem én hogy jobb minőségű az a kártya hűtésben, de ne akarj már magadnak badarságok bebeszélni.
szerk.: most látom a benchmark képed. ha hazaértem futattok egyet alapórajelen.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Stonerice #13419 üzenetére
A két kártya közt /MSI-XFX/ fényévnyi különbség van minőség és hűtés szempontjából is. Kb. ez mellett az MSI úgy festett,mint egy kínai piaci hamisítvány.
Az első lefutottat tesztem,én is tudnám húzogatni az óra jeleket,közben meg egymás után 6x ismét lefuttatni,többet is elérnék. Így a hiteles,profisher. legalább 3 napja már ezt csinálja.
-
Stonerice
őstag
-
Hawk1979
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Hawk1979 #13395 üzenetére
Nem lépek le,itt vagyok,állok rendelkezésre!
Ma tudtam teljesen le tesztelni az XFX 7770-et,eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Láttam emlegették a 10-15fps különbséget,mielött teljesen le lennék óltva,ez csak 1 játékkal érzékeltem,egy DX9-es Split Second kocsis játék.Viszont,most szereztem be a 2013-as "Mortal Kombat Komplete Edition"-t,be vagyok zsongva,kegyetlenűl jó lett és nagyon örülök,hogy végre PC-re is van egy igazán jó verekedős játék.
Új játékokban ténylegesen szépen szerepel a 7770-n,1440 és 1600 felbontás mellett majdnem mindenhol feltehetem max-ra a grafikai beállításokat. Maga az XFX kártya kimondottan minőséginek számít,hűtése is teljesen hangtalan,még terhelés közben is.
Benne vagyok egy 3D Mark-ban,viszont a procim csak egy 4 magosított X3 450.(#13396) Sondi1986 Tőled meg már kivan a "Milyen Videokártyát" topik,mivel állandóan ajánlgatod a gagyibbnál gagyibb AMD kártyákat.
-
Alister71
nagyúr
válasz
kriszpontaz #13403 üzenetére
Aha, az OEM piacot kitöltik átnevezésekkel.
-
kriszpontaz
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Formula-1
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest