Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
-
szika87
aktív tag
A 7770esemen már egy ideje megtaláltam a stabil 1235/1330as értékeket 1.275 V
A trixx engedi felhúzni 1.3V-ig, és mivel vapor-x gondolom lehűti korrekten még így megcibálva is.Nyilván a memórián többet nem tudok hozni de a gpu-ból így még talán ki lehetne sajtolni egy 50-125mhz-et szerintem.
A kérdésem az hogy 1.3V az már károsítja a kártyát, vagy ha normálisan le van hűtve nincs jelentősége? -
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Beleptem en is a klubba egy Sapphire HD 7790 1GB GDDR5 videokartyaval.
(#12385) Melorin: Elképzelhető, hogy hétfőre feljebb mennek az áraik ezeknek a kártyáknak? El. En a PCX-bol vettem, multheten vasarnap delben rendeltem meg neten keresztul akkor meg 33,784 Ft-ert, szerda delben meg is erkezett. Most neztem az arat, jelenleg mar 35,600 Ft. Szoval gyakran kell nezegetni a kiszemelt bolt arlistajat, es amikor kellemes az ara akkor megrendelni.
(#12390) KillBorn: En is kiprobaltam a 13.6 beta 2 drivert, de nalam nem vette vissza az orajelet hanem full terhelesen ment a kari, jelenleg 13.4 stabil + W7 x64.
-
-
Janou
őstag
válasz
Melorin #12378 üzenetére
Valószínűleg lennie kell benne valaminek. Csak úgy nem írogathatok rá a dobozra mindent ami eszükbe jut. A Military Class 3-ról itt olvashatsz. Ezek az alkatrészek talán egy kicsit jobban bírják az extrém terhelést. De mivel még nem tesztelgettem ilyeneket így nem akarok hülyeségeket írni.
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Egy MSI HD7770 GHz Edition 1024MB boldogtalan tulaja lennék.
A problémáim: a league of legends-ben ulyan bugok jönnek fel egy pillanatra mintha túl lenne húzva a vga-m ( csíkozás pl ), de csak a lolban, más játékoknál nem fordul elő( tuning nincs, próbáltam meg gyárinál kisebb órajelekkel, ugyan az ). Ez annyira nem is zavar, csak pillanatokra van a csíkozás, nem foglalkoztam vele.Viszont nemrégiben elkezdtem SC2 multizni és szomorúan veszem észre hogy 1-2 menet után befagy a game és csak akkor tudom folytatni a menetet ha megnyitok egy feladatkezelőt. Viszont a VGA az órajelei lemennek idle-be ( game alatt is ) úgyhogy az fps em egyszerűen szörnyű. Amíg nem indítom újra a gépet, addig nem is hajlandó felugrani a mem és a gpu órajel( alaból a mem órajelemnek nem is kéne idle-be lenem, mert 2 monitort használok ).
Win 8 64 bit, Catalyst 13.4 + CAP1, msi afterburner ( ventilátorszabályzás miatt), 2 monitor, fraps.
Afterburnert és a frapsot + 1 moncsit kinyomok, akkor is ez a helyzet. -
Rockland
tag
Heló.
Ti melyik Drivert ajánljátok egy MSI R7790 1GB/PC GDDR5-ös kártyához?
Most asszem gyártó oldalárol a 13.3-as van fent, ha rakok újabbat lehet javulás akár játékoknál is? pl: 13.6 vagy 13.4? -
ebegab92
senior tag
ASUS HD7770 1GD5 VGA-m van, a gyártó oldalán lehet a hagyományos BIOS-t cserélni UEFI-s BIOS-ra. Csak ehhez elvileg ASUS lap kell UEFI-vel. Valaki kipróbálta már? Igaz nekem ASRock lapom van (970 Extreme3), így azzal nem is próbáltam, de érdekelne, hogy mit tudna azzal
-
kisza25
félisten
nekem már 2x is sikerült elcsesznem bios frissítést önhibámon kívűl, egyszer áramszünet volt, egyszer meg a gyártó oldalán volt rossz bios és vakon kellett visszaraknom, azóta én inkább odébhúzom 1x a csúszkát és megelégszem azzal amit alapfeszen tud a kártya, jelen esetben 1150Mhz
-
Hawk1979
őstag
válasz
#59070464 #12355 üzenetére
Sosem kell többet hozzányúlni, akár linux alatt is azon az órajelen jár, visszaállítani galiba esetén az alaplapi, vagy akár egy régi pci karival is fél perc az eredeti biost. S3 trio+ powaaa.
Nem kell minden telepítésnél ezzel foglalkozni, plusz pl. én fel sem teszem a catalyst control centert, vagy mi most a neve, csak a drivert.
A garit sem veszélyezteti az előbbi okok miatt. -
Alister71
nagyúr
válasz
#59070464 #12355 üzenetére
Na akkor, hogy megértsd: a sima verzió nem kap annyi feszt mint a gyári OC. Namost ha csak a CCC-ben húzom fel az órajelet, a gpu nem bírja. Vagyis kell hozzá a Trixx is, hogy feszt is tudjak emelni és tuningolni. Vagyis el kell indítanom feleslegesen egy másik programot is a tuninghoz. Ha esetleg windowst telepítek, az egész folyamatot kezdhetem elölről.
Így azonban megveszem olcsóbban a sima GHZ editiont, berakom a gépbe, letöltöm az OC változat biosát és kb 3 kattintással rárakom. Újraindítom és így már az emelt feszültséggel atom stabilan működik, akkor is ha minden nap új windowst telepítek, és soha többet nem kell azzal foglalkoznom, hogy tuningoljam a vga-t. -
törölt tag
válasz
Alister71 #12354 üzenetére
Mai napig nem értem ezt a BIOS cserét ezeken a kártyákon. Két csúszkát kell fél centivel arrébb tolni. Nem csak biztonságosabb, de gyorsabb is. Ráadásul garanciát sem veszélyeztet.
Nézegettem mostanában a 7790-en. Úgy tűnik a leghalkabb megoldás az Asusé (halkabb, mint a Sapphire Dual X). Már ha érdekel valakit.
(valahol volt kérdés, csendben néha benézek... aztán lehet már kitárgyaltátok)
Félve kérdezem, de egy G840 mennyire tudja kihajtani a 7790-t? Pár hónapja eladtam az i5-t.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #12351 üzenetére
Kikapcsolok egy effektet, vagy 1-el visszáb veszem, és nem 4 hanem 10 fps-t nyertem rögtön, +a vga sincs széthajtva.
Az tény, amit dragon is ír, hogy ezeket a vga-kat a tuning nem hozza ki a ratyiból. Ha nem elég arra a szintre amire használni szeretnéd, erősebbet kell venni. -
dragonfx
veterán
válasz
Alister71 #12345 üzenetére
hátigen bőven.de más kérdés so értelme tényleg nincs.
máramár odafigyelnek erre tuninggal egy katgóriát ne tudfelfelé ugrani nekik az nagyon nemérné meg.régeben ez játszott.de ma mar az adott chip gyártási technologiája milyensége határozza meg mt tud.max kategórián belültudsz ász lenni de ennk gyakorlatban tényleges %.os haszna szinte alig van.mondjuk játékfüggő de 4-5fps.nél nem több.és ahol 22fps.ed van és ezzel lesz 27 ugyanugy keves lesz mert mind2 érték simán bezuhan a játszhatatlan szintig minimumba.... -
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12340 üzenetére
A három napon jócskán túl vagyok, de viszont a garancia újraindult. Mondta az eladó, de ami lényegesebb a garancialevélen is úgy szerepel, hogy garis cserébe kaptam a kártyát, az új gari pedig a cserélt kari átvétele + 3év.
Egyébként nem fogom visszavinni, ha így jól működik, szerintem az a 30 mhz nem nagy cuc.
Köszönöm a tanácsokat!
-
Lacccca87
addikt
válasz
hegegabi80 #12337 üzenetére
Nem indul újra a garancia, ha jól emlékszem. Vannak speciális esetek amikor az eredeti grai meghosszabbodik de legtöbb esetben cserénél az eredetileg vásárolt termék garaniájának az időtartama a meghatározó.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Alister71 #12335 üzenetére
Ebben azért van némi igazság. Nekem anno Asus GT440 esetében volt a fagyás, 822Mhz ment a gpu (OC-s kari volt). Visszavettem 800-ra és semmi gond nem volt, játékban semmit se vettem észre.
Pl ennyi miatt én se vinném vissza, hiszen gariba kapott egy másik karit, amiért még pluszba se kellett fizetni. Gondolom az újnak ismét van garija, majd ha netán később bedöglene ráér akkor visszavinni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #12334 üzenetére
Én Asust élből nem veszek, pláne nem Top-ot.
Egy centit se fizetett érte, hanem gariba kapta.
Ha kiment a 3 napból, tuti 1 hónap a gari, és mivel eleve ezt is abba kapta ha visszaviszi annak az esélye is megvan, hogy nincs több a raktáron és kap egy jóval gyengébb kártyát, hiszen az 5750-estől a 7750 is jóval erősebb, tehát ha azt kap vissza, akkor sem szólhat semmit.
Ha nincs tartalék vagy integrált vga-ja, megint ülhet 1 hónapot gép nélkül.Amúgy gratulálok mindenkinek az okos tanácsokért, kíváncsi lennék hányan vinnétek vissza, vagy használnátok mondjuk 1100 MHz-en, ami még mindig tuningnak számít.
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #12322 üzenetére
Ha jól gondolom, volt neki az 5750, amin még volt gari.
Mivel azt nem tudták sem javítani, sem cserélni, így kapta a 7770-et. Viszont innentől ennek indul a garija, és 0-ról a törvények értelmében.
Ha most ezt beviszi. 3 hónapig nem ülhetnek rajta, mert a fogyasztóvédelem análisan inzultálja őket, ugyanis te, mint vevő, a bolttal állsz szerződésben, és téged nem kell érdekeljen, hogy a gyártó, vagy a nagyker mit csinál, mikor te végfelhasználóként, kiskerből vetted.Vagyis 2-3 hét még elmegy, de ha nagyon nem mozdulnak, akkor ütni kell az asztalt és a fogyasztóvédelmet emlegetni.
Mindez persze akkor igaz, ha mindig, rendesen megvannak a papírok, és a csere alkalmával is kapott a kolléga garipapírt.
-
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #12322 üzenetére
A program neve, ami nem jutott eszedbe
: ASUS GPU Tweak
-
Alister71
nagyúr
válasz
lilmax #12321 üzenetére
Próbálj feszt emelni a gpu-n, 1.250-ig mehetsz ha engedi. Ott esélyesen menni fog a gyári órajelen is, ha gondolod. Ezt már csak az Asus gyári cuccával tudod, a neve nem ugrik be, esélyesen rajta van a cd-jén is, vagy a Sapphire TRIXX nevű progival.
Ha beviszek valamit a szervizbe, úgy is azt mondom, hogy tegnap romlott el és semmi köze hozzá, hogy így van vagy nincs, mert max csak felveszi a boltos amit mondasz neki, aztán postázza a szervizbe. Ott meg a 218 ezredik Top kariként kerül majd be, amit a szervizbe egy reflex mozdulattal bevágnak a polcra, mejd 2-3 hónap múlva visszaküldik ugyan úgy. úgy vannak vele, ha ennyi idő után végre visszakapod úgy fogsz örülni mint majom a farkának, és eszedbe se fog jutni megint visszaküldeni, hogy újabb 2 hónapig ne legyen vga-d, hanem maradsz a jól bevált downclock.nál. Vagy ha egy kicsit foglalkoznak vele rátolnak egy ref biost és visszaküldik úgy.
-
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12314 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Próbálgattam, 1140 volt a vége, 1150nél már fagy. Szerintem nem viszem vissza, nem tudom, de ez a 30 mhz veszteség nem tűnik soknak. Később, ha vissza akarnám mégis vinni vajon mondhatják azt, hogy miért nem vittem vissza egyből és így már nem cserélik?
Kösz még1szer
edevish
-
Alister71
nagyúr
válasz
lilmax #12310 üzenetére
A teljesítmény romlás 1-2 fps, jelentéktelen. Próbálgasd meddig bírja a GPU, ha 1100 MHz-en még elmegy, ami mondjuk esélyes, akkor ne vidd vissza, mert ülnek rajta megint 1 hónapot, és addig megint nincs vga-d. Baja amúgy nem lesz, szóval ha 3 évig használod is, menni fog rendesen.
Ugyan ez volt nekem korábban egy Asus 3870 TOP karival, az se ment gyárin, Rátoltam a sima, ugyan olyan alapverzió biosát és azzal használtam vagy 2 évig, minden gond nélkül. -
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12305 üzenetére
Szia!
Gyárilag 1170 mhz-en ment, visszavettem 1000-re ahogy írtad és most úgy néz ki, hogy bevált.
A játék ami eddig egyből fagyott szépen fut. Úgyhogy egy baromi nagy köszönet!Ez a teljesítmény romlás vajon mennyit számít, tényleg nem érdemes ezért visszavinni?
(aqua.hu-s)Üdv,
edevish -
Alister71
nagyúr
válasz
Steelheart2 #12306 üzenetére
Igen vannak rossz telepítések. Nekem is volt hogy egy hétvégén 3x raktam újra, mert állandóan beütött valami kis gebasz.
-
Alister71
nagyúr
válasz
lilmax #12304 üzenetére
Sajna ez egy tipikus hiba, ráadásul abból a fajtából amit elég nehéz bizonyítani. Én is nyúltam már bele ilyenbe és csere lett a vége.
Első körben írd már meg, hogy milyen órajeleken megy a vga.
Ha 1120 MHz-en megy a gpu, próbáld a CCC-ben 1000MHz-re állítani és úgy próbálni. Elég sok hibás Asus Top kering ami nem bírja a gyári órajelet és csak a downclock vagy a csere a megoldása. De ha visszavett órajellel üzemel, én nem vinném vissza megint egy 1 hónapos garanciáztatást vállalva. -
lilmax
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Story: Minden szép és jó volt, mikor egyszer csak behalt a sapphire hd 5750 vapor-x karim. Mivel garis volt leadtam szervizbe. Mivel javítani nem tudták adtak helyette egy ASUS HD 7770 DCT-t. (jó csere volt)
Főleg wot-tal tolom (lényegtelen) és játék közben ki-ki fagyott volt hogy 10 perc volt hogy 2 óra után.
Aztán kipróbáltam egy másik játékkal, ott minimum grafikán szépen elvolt de ha felraktam max-ra akkor kb. 2-5 másodpercen belül kifagyott. Egészen pontosan legtöbbször "vpu recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót" üzenettel kidob, vagy csak kifagy és újraindul a gép.Amit próbáltam:
-Kipróbáltam egy régebbi, sapphire ati radeon x1950 xt karival, ezzel minden rendben ment nem fagyott.
-Driver nem lehet, próbáltam a legújabbat, legrégebbit stb.. próbáltam xp-vel és win7-el is.
-A rammokat cserélgettem, az sem segített.
-Frissítettem az alaplapi BIOSZ-t a legújabbra, nem segített.
-Nem melegszik se a kari se a proci se az alaplap. (2 másodperc játéktól azért nem is kéne.)Igazából két dologra tudok gondolni, vagy maga a kari rossz, vagy az alaplap túl régi és nem kedveli az újabb generációs kártyát.
A configom:
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz (9 x 267)
ALAPLAP: Asus P5B-Plus Series
RAM:2* 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM(5-5-5-18 @ 400 MHz)(4-4-4-12 @ 266 MHz)(3-3-3-9 @ 200MHz)
VGA: ASUS HD 7770 DCT (ezzel fagy) / sapphire ati radeon x1950 xt (ezzel jól megy..)
Táp: fsp atx-400pnf / Mercury M-Tech 450W (mind2vel próbáltam)
HDD: WDC WD5000AAKX-60U6AA0 ATA Device (465 GB, IDE)Már azt is köszönöm, ha elolvastad, azt meg főleg ha segítesz.
Üdv,
edevish
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest