Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
Sok sok tapasztalat alapján kijelenthető az asus 7770 nem ajánlott plecssnit kap.lutri.
a gifgabyte most olcso vajon az mit tudhat?
a sapphire a jo. -
törölt tag
válasz
Atesz1978 #12585 üzenetére
Csendesebb lett a gépem (üresjáratban is), amikor kivettem belőle az Asus DCU 7770 V2-t. Nem azért mert hangos, hanem mert ennek is van hangja. 2000 RPM már biztosan hangos. Bár az hogy hangos, elég tág fogalom, mindenki máshogy érzékeli. Hőfok szinte nem érdekel, amíg 80-89 fok alatt van. Van rá 3 év garancia, addig úgyis le lesz cserélve.
-
skayline
tag
válasz
mackosajt #12586 üzenetére
Szia! Sajnos sok jót nem tudok mondani neked erre. Nem régiben hívtak telon, hogy gond van egyik géppel és menjek ki megcsinálni, mert a közelben nagy vihar volt és a villám is lecsapott. Giga lap volt vele I7 proci integrált vga-val. Ugyan úgy használták mint te tv és monitor végén kiderült behalt a vezérlő és bele kellett tenni egy vga-t mert ugyan úgy csak 1 eszközt tudott lekezelni.
-
Melorin
addikt
Én is beálltam a sorba egy MSI OC-s 7790-el.
Nem vészes a hangja, 40%-ig (1700RPM) nem is hallani, kb egálban van a tápventillátorral. Én mindig úgy lövöm be a ventillátoraimat, hogy a leghangosabbhoz mérten állítom be kézzel azt a fordulatszámot, amikor kb ugyan olyan hangos, és lefixálom. Így hatékonyabb is a hűtés, mintha minimumra lőném be mindet. -
m1sk4r
aktív tag
Üdv. néktek!
Gépfejlesztést tervezek a közeljövőben, VGA terén egy sima Sapphire 7790-esre esett a választásom.
A kérdésem az lenne, hogy egy AMD PII 955/965 proci (akár OC mellett) "kihajcsaje" a kártyát az általam preferált 1680x1050-es felbontáson. A későbbiekben előfordulhat, hogy rákötöm egy FHD-s tv-re is.
Továbbá érdekelne még, hogy a fenti kártya mennyire húzható, hűtése alkalmas rá?
A választ előre is köszönöm. -
mackosajt
addikt
válasz
r3dsnake #12588 üzenetére
7770 OC-nál sokan szidták/szidják a Gigát, hogy rosszul sikerült, sok volt a gond.
Én használtan tettem szert egyre, igaz, garisan, de eddig még nem hagyott cserben. Furán már viselkedett, be is szereztem egy 2. 7770-et, biztos ami biztos, de csak vaklárma volt, mert azóta meg szépen megy, ráadásul most már CF-ben.
-
-
mackosajt
addikt
Hátha valaki tudja a megoldást a haveromnak:
"A Probléma:
Ugye adott a videókártyám Radeon HD7770 Ezen van egy DVI és egy HDMI kimenet. A DVI a monitoré a HDMI a TV-é ezen nézzük a filmeket. Egyik napról a másikra a tv nem ad képet érzékeli a HDMI-t, mert ha bekapcsolom a gépet és megy a tv, akkor a tv átvált HDMI-re csak épp képet nem ad. Rádugtam egy laptopra a tv-nek nincs baja egyből bejött rajta az asztal. De az én gépemen sem Windowsban sem Catalystban nem látom a tv-t, mondjuk nem is feltétlenül kellene látnom, mert mennie kéne ha rádugom de mégsem megy. Driver volt frissítve nem is egyszer, áramtalanítva minden stb... Mi lehet a megoldás???????????? "
Nos, aki tudja, ne tartsa magában!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
#59070464 #12573 üzenetére
Alapon nem hallani a kártya hangját mert csak 1150-et forog! Igazából 2000-es fordulattól kezd hallható lenni de nálam játéknál 2700-at is forgott igaz hogy 29 fok volt a szobában de ekkor se melegedett 64 fok fölé! Ha valami programmal be lehetne szabályozni a max fordulatot 2000-re akkor halk maradna és a hőfok is csak 1-2 fokkal lenne magasabb!
(#12581) Grave444: Szerintem megérné mert én is azt olvastam hogy 30%-al gyorsabb ami nem kevés ahhoz képest hogy újonnan alig drágább a 7770-nél! Én is most cseréltem le a 7770 OC-mat erre!
-
profisher.
tag
válasz
#59070464 #12583 üzenetére
Nem az első negatív vélemény, amit olvasok, máshol is láttam már egykét véleményt ilyesmit. Nem nagyon izgat, ha hangos a kártya, az oldallap rajta a gépen, a füles a fejemen, ha játszok, ha meg nem, akkor úgysem olyan hangos, mert gondolom a ~40db full terhelés alatt van. A 7770 annyira elég, hogy minden játékot elfutass a gépeden, nem is azt állítottam, hogy 1080p-ben, maxolva. Az tényleg badarság lenne.
-
törölt tag
válasz
profisher. #12580 üzenetére
Belefutsz egyetlen negatív kritikába és az alapján már nem is veszel meg egy terméket? Nem erőltetek semmit, de ehhez őszintén gratulálok.
Remélem elég izmos hangfalaid vannak, közel 40 dbA azért már oda tud pörkölni.
(#12581) Grave444 Pont megéri. 30%-al gyorsabb.
(#12582) profisher. Ha a 7770 szerinted elég mindenre, akkor nem is tudom az AMD miért tartja fent a 78xx/79xx-es sorozatot. Én a helyükben levenném a palettáról a 79xx-t és árulnám 100 ezerért a 7770-t.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
profisher. #12580 üzenetére
Szerintetek 5-7000 Ft-ot megérne egy 3 év garis 7790 OC-ra váltás?
Maga a kártya +5000, de rájön a posta is.Valaki linkelne nekem 3DMark 11 eredményt?
-
bandika0626
senior tag
Szép estét!
Akinek 7790-es VGA-ja van tudna futtatni egy Cinebench 11.5 OpenGl tesztet?
-
Alister71
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steelmanus #12391 üzenetére
Nekem is úton van egy 7790 a PCX-től. A Crysis3 kód mellett a dobozban voltak Never Settle Reloaded promó kódok is?
-
kisza25
félisten
-
törölt tag
válasz
Baga1983 #12570 üzenetére
Nálam a hang mindenek előtt (Corsair AX650 tápom soha nem hallottam, szintúgy a Matterhorn CPU hűtőt). Széttúrtam a netet és a Sapphire egyértelműen hangosabb az Asus-nál. Egy ici-picit még üresjáratban is. Ha gond van, akkor pont erre lesz jó a gari.
Tuningban egy kicsit valóban jobb a Sapphire, de nekem a halkabb működés megér 1.5 fps-t.
ASUS HD 7790 DC II OC 1235 MHz 1705 MHz
Sapphire HD 7790 Dual-X 1265 MHz 1765 MHz -
talpas
aktív tag
válasz
GileraRC50 #12561 üzenetére
Cseréld a megfelelő biost a procidnak .Phenom II X4 945 C2 és C3 sem mind1.
Remélem megoldódik ez a kártya probléma. -
WP14
őstag
válasz
TechN7ne #12566 üzenetére
Azzal jobb, hogy a tapasztalatokat leírtak alapján sok Asus 7770 még a gyári órajelet sem bírja, vissza kell venni belőle, ellenben a Sapphire tuningolható is, magasabb órajeleken is stabil
Nekem a "sima" GHz Edition OC-s Bios-szal is stabil és hűvös, no meg halk is.De ahogy olvasom a 7790-es Asusok sem valami jók...
-
KillBorn
senior tag
válasz
#59070464 #12562 üzenetére
A srác "butaságot" írt
Nincs külön meghajtó a 7790-hez.Jó a 13.4 a 7790-hez. Újabb is mint a performance driver.
Ha 7790 GPU-ja ha szerepelni is fog a HD8k-es sorozatban, akkor azt már biztosan GCN2.0 alapokon, és nem valószínú, hogy még mindig 128 biten / 1GB rammal fogja megtenni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tournament #12563 üzenetére
Én is így tudtam, hogy ez egy HD8xxx kártya HD7xxx szériában elnevezne. Nem akartam előre megírni és lelőni a poént, de ezek szerint tényleg nem legenda. Azóta sem lehet feszültséget állítani a 7790 kártyákon? Valahol olvastam, mintha ezt direkt lockolták volna a 7850 védelmében. Később lesz rá vajon valami trükk?
-
Tournament
aktív tag
válasz
Baga1983 #12559 üzenetére
ha driver nem old meg semmit akkor szar a VGA sürgősen vid vissza haverom 1et vissza vitt még tesztelni se tudta 1 hetet se birt a karija ült rajta neki 1és fél honapot az ipon 1 hetes karin grat nekik új szériábol kb 3-4 db amit idáig vissza lett küldve és szar volt gyárilag
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Ma hozák meg az új VGA-m [link], felraktam hozzá a 13.6 beta 2-t, mondom indítok egy Valley-t, megy szépen, egyszer csak elkezd szaggatni. Kimegyek az asztalra, mondom nézzünk egy GPU-Z-t közben. Elindítom megint a Valley-t,erre már az elejétől szaggat....Nézem, hát bizony a memória órajel faszán 150Mhz-en marad. Ok mondom drivercsere 13.4-re, dettó ugyanaz. Van egy 7790 performance driver, elindítok egy Fifa-t, elején jó, majd megint ledobja a memória órajelet. Szar. Levettem belőle 1500Mhz-re, így se nem jó. Ötlet valakinek?
-
talpas
aktív tag
válasz
GileraRC50 #12553 üzenetére
AMD Phenom II X4 960T vagy Phenom II X4 980 kell, hogy legyen neked a BIOS support szerint. Ez így van?
Régebbi driver volt már próbálva? -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Kérdésem az lenne,hogy egy HD7770 alapjáraton és max. terhelésnél mennyit fogyaszt? Rolla lenne szó,köszöntem.
-
bozont
veterán
válasz
Pontosan mi is ez a Display hiba? Nem biztos hogy vga vagy driver hiba, szerintem okozhatja rendszer instabilitás is.
-
Rockland
tag
válasz
hát nemis tudom, hogynézki ez a hibaüzenet?
amikor megvetted új windows raktál fel?
gép cuccaid milyenek? -
GileraRC50
csendes tag
válasz
Rockland #12502 üzenetére
Az igazság az hogy már nem csak böngészésnél.
Egy játékot 2* kell indítanom legalább, hogy menjen rendesen és ne álljon ki Display hibával.
Bios szinten minden auton van pci-e részén is.(Gigabyte GA-ma770T-ud3 rev 1.0 "F10")
Az előző kártyám EAH4770-es Formula volt és nem huncutkodott így...
CCC 13.4-es használom.
Ez olyan tipikál... -
-
Lacccca87
addikt
válasz
kisza25 #12538 üzenetére
Mert talán részt is kell venni a promóciókban.
vagyis azokra is regisztrálni kell.
Contest/FreePromotion menüpontban találod.
Jelenleg nincs semmi mondjuk.Most kaptam mailt:
"We apologize for the multiple updates for this promotion. We have been experiencing technical issues which have since been resolved. Please find below the correct code for Steam to redeem for Mini Ninjas. Activate by June 30, 2013. Your code can only be used once."
Azt írták valami hiba volt, de egy a Hitam Blood money is megvan meg a MiniNinjas-is
-
Rockland
tag
kinek hogy fut a black ops 2? ahogy észre vettem eszi a vga-t, fps visszaesés/akadás van valakinek?
-
Hangm4n
tag
Én se kaptam semmit.
-
kriszpontaz
veterán
Én miért nem kaptam semmit???????
Még jó hogy a legdrágább 7770-et vettem meg...... húzzák magukba....
-
Lacccca87
addikt
Ma reggel kaptam mailt Sapphire Select Clubb tól (3-at is csak mind ugyanza volt) nézem a címbe Minininjas... ajándék lónka ne nézd a fo/fa na mind1. Bereggelem a kódot és Hitman Bloodmoney -t ad a steam
. Eddig ez a 3. game amit így kapok.
Remélem sok játék lesz mégLEC pedig egy kereskedő itt az Aprón.
-
Heavyqq
csendes tag
Ki az a LeC?
-
hegegabi80
addikt
válasz
profisher. #12508 üzenetére
Nekem egy VTX3D HD7750 van LeC-től, és én teljesen meg vagyok elégedve a karival, meg az eladóval is. Ebben a nagy melegben 77 fok volt eddig a max, ameddig felment, de előtte is 72 környékén mozgott.
De én azt csináltam, hogy ha játszok akkor a catalys-ben feljebb veszem a ventit, még elviselhető a hangja és 70alatt marad.Viszont maradt egy accelero L2 hűtésem, lehet rádobom biztos ami biztos alapon.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
profisher. #12524 üzenetére
Arra a felbontásra a 7790 is elegendő egy jó darabig!
-
Rockland
tag
válasz
profisher. #12524 üzenetére
lehetséges..
-
Rockland
tag
válasz
profisher. #12522 üzenetére
nekemis ilyen van, egész jó kártya,
tesztekben úgy emlékszek a 7790-hez képest akár 10fps különbség is lehet a 7850 számára, ugy hogy ha tudod sztem azt vedd -
profisher.
tag
válasz
Rockland #12520 üzenetére
http://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/HD7850DC1GD5/ Nekem ez lenne, ez egy kicsit szerényebb verzió.
szerk.: bocsi férrenéztem kicsit, még az AMd-nél járt az agyam. http://ipon.hu/webshop/product/msi_r7790_1gd5_oc_hd7790_1gb_gddr5_pcie/409552 Ez a version lenne.
-
Rockland
tag
válasz
profisher. #12517 üzenetére
nekem oc-s van de asszem játék közbe nem ment eddig kb 67 felé
-
Atesz1978
senior tag
válasz
FireKeeper #12511 üzenetére
Nem sikerült eladni a kártyát?
-
xy2003
tag
Ok,kösz.
Elvileg ilyen lesz,bár nem fix.
[link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #12514 üzenetére
szerkesztésre mentem, nem értem miért duplázott
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #12514 üzenetére
Azért figyelj rá, mert ezek az új kártyák nem biztos hogy úgy bírják, mint a régiek.
Gondolok itt az 5870 Vapor-X-re, ami nálam anno 95 fokra is felment furmark alatt, a ramok meg 110-nél lekapcsoltak.
Amúgy ha választanom kell én is inkább feljebb engedem a hőmérsékletet csak halk legyen. -
FireKeeper
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
nekem 7790 van, LeC-től, és eddig elég jól szuperál. a hűtésétől én is féltem, de terhelés mellett sem bántóan hangos (rosszabbra számítottam), a terhelés alatt 80 fokos maghő meg ebben a melegben szerintem pont tűréshatáron belül van. ha árérzékeny a dolog, akkor inkább egy VTX 7790, mint egy "márkásabb", de lassabb 7770.
-
xy2003
tag
Köszi mindenkinek..
Még azt mondjátok meg,hogy miért kell ehhez 500wattos táp,tényleg kell?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Nagyon korrekt és megbízható srác erről személyes tapasztalatom van de én azt mondom hogy a másik két gyártó megbízhatóbb és a hűtésük is jobb!
-
profisher.
tag
Hali-gali!
Szerintetek érdemes LeC kollégától a 7770-90-es VTX3D darabokat vásárolni, vagy inkább ASUS, Sapphire?
-
Rockland
tag
válasz
GileraRC50 #12500 üzenetére
más böngészőkkel is próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest