- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1273 üzenetére
Van ez így, ezért is adtam el a gtx680-at.
szente80: Hogy hogy nem volt még nvidia-d? Én is inkább amd-s vagyok, de hát hajtott a kíváncsiság hogy milyen lehet a másik is. Proci téren mennyire jó az amd? Nekem már nagyon rég volt, az is a 6000+-os vagy mi volt a neve. Gondolkodtam már én is hogy vennék amd-t pl olyat ami neked van, de a tesztek szerint az intelhez képest "gyenge". Bírja hajtani a 6990-et?
-
szente80
aktív tag
válasz
deadwing #1263 üzenetére
Meg ráncigáltam,bele is szédültem.Battlefield 3 ban próbáltam,én nem vettem észre semmit.Bár lehet sok volt már a sör
Ez nem azon múlik milyen az egered? (egér input lag)Input lag: Beviteli késés; az az időtartam (ms), ami eltelik az egér megmozdítása (/kattintás) és a képernyőn is megfigyelhető kurzorelmozdulás (/kattintás regisztrálása) között. Ez vezetékes kapcsolat esetén 1-8 ms között mozog (8 ms az USB port standard 125 Hz-es frissítése).
Wireless rágcsálók esetén az alap USB-késés megfejelődik a vezetéknélküli adatátvitel jelének késésével, s ez teszi őket alkalmatlanná komoly játékra. Sokan észre sem veszik (vagy nem tudják, hogy amit tapasztalnak, az ez), pedig nagyon is érzékelhető jelenségről van szó. -
válasz
deadwing #1243 üzenetére
Bár ez is egy vicc.
Már az AMD-hez tartoznak kéne már valamit kezdeni a driverekkel. 6990 csak félkarú óriás ha nincs egy jó driver. Sajnos driver téren minden tekintetben az Nvidia megelőzi az ATI-t.Az utobbi időben azért nem voltak gondok az Atis driverekkel, de még emlékszünk arra, hogy új game + Ati kártya ??? Várd az új drivert...
És nem hiszem hogy van erősebb kártya az ATInál mint a 6990es. 7X ből még nem jött ki gyárilag. -
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1216 üzenetére
Nem mondtam, hogy alapon használd, de akkor te is tudod hogy a hiba oka az az hogy nem bírja a húzást annyira.Egyébként van értelme még ennyi tuningnak? Mert szvsz ahol 880mhz kevés ott a 900 is az nem?
szente80: Sztem a 6990 is elég lenne még sokáig mindenre, ha megfelelően optimalizálnák a játékokat.
-
kozi71
senior tag
válasz
deadwing #1106 üzenetére
Nem monitoron használom, csak HDMI bemenet van a TV-n. Csak ez a megoldás volt jó.
Nem is igazán értem mi az a aktív adapter. Semmi olyan nem volt a dobozban amihez dugasztáp kellene. Talán háromféle átalakító volt csak, de lehet tévedek, nem otthon vagyok most, nem tudom megnézni.
Én is Ebay-en rendeltem, egy hét alatt meg volt. -
válasz
deadwing #1098 üzenetére
Igen mert csak ott jön hang.
A DVI porton ismereteim szerint sosem fogsz tudni hangot kicsikarni.Bocsi elírtam az mini dp nem pedig mini DV, hisz olyan nincs
Viszont azt ne felejtsétek el, ha a displayportra köttök monitorokat, akkor a monitor kikapcsolása után a windows 7 nem ad rá képet hanem összehúzza az asztal kisebbre. Azonban újra kiterjeszti ha bekapcsoljátok. Ez különböző monitoroknál gáz lehet mert összekuszálja az ablakokat.
-
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #1083 üzenetére
Igen, minél több a jelentkező annál jobb. Sztem tudja ezt a fraps, ami lementi ha megnézed nakos videóit/tesztjeit ott is szépen fel vannak tüntetve az eredmények egymás után, bár azt nem tudom hogy milyen gyakorisággal. Nekem jó a holnapi nap. Hajrá emberek, gyertek tesztelni.
-
-
szente80
aktív tag
válasz
deadwing #984 üzenetére
Hát ha egy monitorhoz is kevés a 6990-en full HD-ban teljes részletesség mellett és ezt tapasztalnám akkor kukába is dobom egyből.A jelenlegi AMD csúcs kártya is kevés a mai játékokhoz?Pedig abban a tudatban éltem eddig hogy hova fejlődnek már a VGA kártyák mikor semmilyen játék nem használja ki a teljesítményüket.És én még el gondolkodtam +2 monitoron.Esetleg még egy 6990-en pluszba?+100ezer és bőven a 7970 CF alatt állna meg árban,de teljesítményben már verné azt gondolom. De akkor kell egy 1200W-os táp és egy normálisabb proci is.Meg őrűlök
Ez egy végtelen mókuskerék -
-
_DiEGO_
őstag
válasz
deadwing #913 üzenetére
Mert 2 elöl 1 hátul igy több e befújt , mint a kinyomott / kifúvatott levegő ... nem jó megoldás.
Kiszívó hatás legyen a több / nagyobb /erősebb . Erre ügyelni .
Sok ilyen géppel találkoztam , hogy csak befele nyomatták a levegőt....roszabb eset . Ha egy venti van csak - az mindig is el / kiszívó - azaz kifele nyomó hatású legyen hátulra ...vagy épp fent kifele .
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
deadwing #875 üzenetére
A gyári hűtéssel semmi gond, ha normális mennyiségű levegőt kap. Ha már lekapcsol a kártya, ott már valami nagy gubanc van... normál körülmények közt idáig nem lenne szabad eljutni... maximum irtó hangosnak kéne lennie, de akkor is bírnia kéne még a gyárinak is...
Én biztos nem adtam volna ennyi pénzt egy vga specifikus hűtőért...
-
-Solt-
veterán
válasz
deadwing #871 üzenetére
Azt a hűtő vásárlást szerintem elkapkodtad... én biztos nem adtam volna érte annyi pénzt... nem tudom milyen házad van, de egy nagy, jól szellőző ház lehet, hogy jobb befektetés lett volna.
Nekem gyári hűtéssel, gyári ventilátor vezérléssel, több óra játék után sem megy 70-75 fok fölé... és mindezt úgy, hogy a ház szellőzésén még bőven lehetne javítani...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
deadwing #857 üzenetére
Na hali itt is
azért volna Dual BIOS a kártyán , hogy 1. van az ""alapórajel ... ezzel annyit megy amennyit tud - ezt nem húzni ... azért van az BIOS 2. --> OC , azalatt megyen magasabb órajelen ... Az utolsó optimalizált driver a 6990-re a 11.12 - ezt kell használni .
Amúgy érdemes megnézni más gyártók oldalát , melyik gyártó mit ügyködött - Pl Sapphire kiadta a saját 12.4 -esét [link]
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #849 üzenetére
Megnéztem a másik biossal, semmi változás. Így legalább ezt tudom. Viszont mióta ez a 12.4 van fent, 2-szer is úgy bootolt be a gép, hogy kép ugyan volt, de annyira sötét, hogy alig lehetett látni valamit a monitoron. Ez egyre gázabb dolgokat művel nekem... Ha valaki ilyet mondott volna nekem 1 hete, hogy van 1 olyan kártyája ami úgy romlott el, hogy új driverekkel nem megy, azt kiröhögöm... Én még ilyet nem láttam. Ez lehet hw hiba vajon?
-
-Solt-
veterán
válasz
deadwing #845 üzenetére
Van amivel jól megy, van amivel nem. Én csak azt mondom, hogy nem mérvadó a furmark...
Nem mondtam, hogy nem szabad használni, csak azt mondom, hogy soha nem tudod melyik okozhat galibát. Egyelőre ne használj semmi külsős cuccot... majd, ha működik rendesen, akkor monitorozhatod...
Mindent hagyj alapértelmezett beállításon, és próbálgasd játékok alatt... hagyd nyitva a CCC ablakot, alt+tab, és látod a hőfokot, és azt, hogy működik-e a második mag. Eltelik pár másodperc mire alt+tab után leesik az órajel... ha közvetlenül az alt+tab után megfelelő órajelen van a második mag, akkor jól működik...
-
-Solt-
veterán
válasz
deadwing #843 üzenetére
"az AMD a Radeon HD 5000 és 6000 szériát már úgy tervezte, hogy a VGA – a drivertől függetlenül – monitorozza a saját működését, és ha túlterhelést észlel, akkor beavatkozik, így megóvva a terméket a károsodástól. Ez gyakorlatilag hibátlanul működik, így a Furmark fejlesztője le is állította az AMD-ra való optimalizálásokat, hiszen a hardveres védelmet lehetetlen megkerülni, vagyis képtelenség úgy terhelni a GPU-t, ahogy azt korábban a HD 4000-es sorozattal meg lehetett tenni."
Próbáld ki játékkal, jobban jársz. Ha pedig rámhallgatsz, kerülsz minden ilyen-olyan külsős programot... nálam az AB kavarta a szart hónapokig, aztán az AIDA... elegem volt ezekből.
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #840 üzenetére
Ah, megőrülök már megint. Ha az a +20% rá van tolva, még 900MHz-en is fagyás a vége furmarkkal. Elkezd szőrösödni a grafikon, a gpu kihasználtság és az fps is elkezd ugrálni, majd jön a fagyi. Valaki postoljon már nekem egy tuningos screenshotot, kata/performance + furmark screennel, pls, mert ezt már nem hiszem el... 2D-ben nálatok hogy állnak az órajelek? Nálam 450/1250 és 250/150...
-
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
deadwing #809 üzenetére
Hát nem tudom mihez lenne kedved.
Akkor nem szoktál ilyenekkel szenvedni.
Esetleg 3D mark vagy olyan játék ami beépített mérést tud csinálni?
50-55 fok az igen,igen komoly. De gondolom sokkal kisebb a hangja is mint a gyárinak.
esetleg még az összeszerelésről néhány képecske?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest