- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
Igen. A nagy gubanc a fotókon is látható amiket pár napja felraktam. Miszerint a gpu-ból pár mm feküdt fel rendesen a rézre. Konkrétan csak a sarkai... A nagy része NEM. Kifogtam egy ilyen rosszul sikerült darabot, ennyi. Vagy szerinted ilyen nem lehetséges?
Nekem viszont megérte az árát. Egyszeri befektetés, és soha többet nem kell izgulnom a hőfokok miatt. Én így nézem a dolgot. -
deadwing
addikt
Nem tudtam mit tenni. Játék közben már volt hogy lekapcsolgatott a kártya, annyira túlmelegedett. A házam nem túl nagy, egy thermaltake swing, de sosincs rajta az oldala. Most még. Szóval a lényeg, hogy nálam a gyári hűtés katasztrofális volt, még a réz szintbe csiszolása után is. Így legalább nyugodt vagyok, hogy semmi extrém esetben sem sütöm meg a gput.
-
-
deadwing
addikt
Semmi az égvilágon.
Amint ráér haverom, átviszem hozzá aztán leteszteljük másik lappal.
Egyebet nem tudok kitalálni, mert a lapomba másik slotba meg nem fér be a hűtő miatt.
Ha ott se megy, akkor leszarom és használom a decemberi drivert.
Most is felraktam mert elegem lett, és játszani meg kell
Köszi a segítséget -
deadwing
addikt
Nos, úgy tettem ahogy mondtad.
Sajnos játék alatt is ugyanúgy viselkedik. Kipróbáltam 32 bites winnel is, a helyzet ott is ugyanaz. 11.12 feletti catalysttal nem hajlandó terhelni a 2. magot. CAP nélkül is kipróbáltam persze, meg azzal is. Alt+tab után ez fogad, jah és ennek megfelelően az fps is kevés. 11.12-vel 160, így pedig 90-100. Mit mondasz erre? Kiemelném, hogy új winnel ugyanez a helyzet, így szerintem az oprendszer hibát kizárhatjuk. Tökéletesen tanácstalan vagyok a továbbiakban... -
deadwing
addikt
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de ez azért érdekes, mert 11.12-vel jól megy a furmark. Az egy dolog, hogy +20% powerrel beszarik az egész, ezt sem értem, mivel másoknak meg pont úgy jó, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy újabb driverekkel nem hajlandó menni a 2. mag. Egyébként nem használok már ilyen progikat, de ha mondjuk hőmérséklet grafikonra vagyok kíváncsi vagy csak egyszerűen a gpu kihasználtságra, akkor azt mivel nézzem meg, ha a külső progikat nem szabad használni? Vagy az amd csinált ilyen szoftvert ami valóban használható is? Gpu-z használható esetleg?
Nézek nemsoká fps-t game alatt. -
1000X Köszönet most pont úgy működik minden ahogy szeretném
A második káryta vissza van tekerva 250mag/150mem sebességre de nem kapcsol ki
Viszont amint nekiláttam Assassin's Creed nek máris mindkettő felkapcsolt és 50-50%ban elosztották a terhelést.
Capot is felraktam ami most elérhető az oldalon.
Kipróbáltam az AMD system monitort tök fasza kis program bár a még a megjelenítésén van mit faragni. -
-
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
Esküszöm nem veszem észre a videón, nekem is volt anno microlagom még GTX580-al, na ott jobban röcögött azért...
Amúgy megoldás, kapcsold be játékok alatt a Vsync-et, és rakd fel a 12.1-es preview drivert:
Vagy alapfeszen, amin van kicsit húzd meg a kártyát, nekem pl. 900/5500-on van már hetek óta alapfeszen és betonstabil a kártya.
Kapcsolót a kártyán nehogy átkapcsold OC-be, mert akkor lelövi a kártya védelmi mechanizmusait!!
Szerintem nálad is elmenne alapfeszen egy 880-900/5300-5500MHz környékén.
VRAM húzása 2 GPU-s kártyáknál sokszor segíthet microlagnál. -
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
Ja értem.
Én meg egy frankó is venti profilt kialakítottam MSI Afterburner-el, trükközni kell.
El kell mentened egyik profilba a beállítást, és bejelölni az apply overclocking when start Windows-ot, és utána már nem pörög fel és teljesen jó.NFS Run-ban 3 óra játék alatt 61 fokos volt az egyik, a másik GPU pedig 60 fokos.
BF3-ban se megy feljebb így 73 foktól.Ja és max 55% volt a fan speed.
-
deadwing
addikt
És hurrá
Tökéletesen működik az általad felvázolt megoldással
Driver sweepert azért nem is próbáltam mert nekem régebben valamiért nem szedte ki az összes registry bejegyzést nekem. De hálistennek, most jó lett
11.9+CAP4.
Tényleg, a 11.10-hez kell felrakni külön CAP-ot? Csak mert nem találtam hozzá.
Vagy azt tényleg jobb hanyagolni?
Node, köszi a segítségetGombcomp: igen, a gép kikapcsolt állapotában kapcsolok
-
Crossfit007
senior tag
Oksa, akkor először megpróbálom 11.9-es drivert, ha így sem jó, akkor felhúzom újra a Winfost, csak SSD miatt elég körülményes.
Csak az SSD-t megfelelően beállítani a Winfosnak kb. 1 órás munka...
Remélem 11.9-es segít.
Az kizárt akkor, hogy monitorommal inkompatibilis legyen a kártya, ugye?
Mert amikor nálam volt egy kölcsön monitor 2 napig ( Acer GH245 ) azzal néztem és ott nem produkált a 11.10-es driver sem ilyen jelenséget, lehet mégis inkompatibilitás lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged