- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szente80 #1300 üzenetére
Sajnos a kolléga rosszul tudja.
It will also work with the upcoming socket 1155 boards using the 1156 holes.
Azt jelenti, hogy működni fog az 1155ös deszkákkal csak használt az 1156os lyukakat. --- Szabad-fordításbanAzok a fúratok pontosan egyenlőek. Mindkettő 75mm
Aztán a játékvízhez én nem javaslok komoly tunningot.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1298 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a nem K-s elég lesz a karihoz... Attól is függ, mennyiért tudsz szerezni. Ha kb egy árban van a 2600k meg a 3770, akkor nem kérdés, hogy a 2600k-t kell megvenni
A felfogatással kapcsolatban a megfelelő topicban kellene kérdezz, így első bklikkre azt mondom, hogy kell hozzá valami kiegészítő. Azt mondja, hogy ugyanabba a lukba menni fog a 1155 is mint a 1156, no ez nem igaz. Kb fél centi a difi a 2 között ha jól emlékszem. De már nem vagyok benne biztos -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1287 üzenetére
Azt rád bízom. Kérdés mire vagy kíváncsi
Én húztam az biztos
Csináltam 4 féle mérést már, 11.12-es driverrel, nemsoká rakom fel az újat, aztán azzal is.
Viszont meg kéne mutatnom merre járok a mérésnél. Vagy egy bejárt utam. Mondjuk nem egy bonyolult útvonal... USA base születés, fraps bencs bekapcs, egyenesen az úton megyek, majd az A pontot elhagyva balra 2 szikla között fel a B felé, és ott megállok... ahh.. inkább egyél fel havernak aztán elvezetlek.TS-ed van?
Jah és opciók:Custom.
Minden high, kivéve:
AA deferred OFF
AA post HIGH
Motion blur OFF - utálom
Aniso 8x
HBAO ON - no itt csináltam OFF-al is, mert ő az aki szereti zabálni a GPU-t.Ugyanezen beállításokkal mentem 2 kört mediumon is.
Még valami: FOV 85 fok. FONTOS!!! -minél nagyobb, annál kevesebb az fps... -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1285 üzenetére
Minket most csak a benchmark és a hozzá tartozó hotkey izgat, az úgy jó is. Viszont szedd le a legújabbat, nekem a 3.5.99 - 15619 van fent.
Úgy működik egyébként, hogyha megnyomod az F11-et, elkezdi a mintákat venni, és rögzíti az eredményeket. Addig, amíg újra meg nem nyomod az F11-et. Ez után a fraps könyvtárában találod meg az eredményt. Próbáld ki, még úgy is szuttyogok fél órát biztosSzerk: ja és jó lenne, ha mindenki megrántaná a kártyát 900/1400-ra a teszt erejéig. Ha valaki nem akarja, szóljon, és akkor visszaveszek alapra én is.
1920*1080 mindenkinek jó? -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1277 üzenetére
Sokkal többet. Nekem a régi i5-750@3.6GHz-nél is jóval többet kihoz belőle az i5 2500k, az AMD-nél meg gondolom még többet. De ha már itt tartunk, muszáj megjegyeznem, jelenleg még mindig a 2500k a legjobb ár/érték arányú proci a piacon. Az Ivy-k nem hoznak annyival többet mint amennyi a régebbi i5 és a Sandy között volt érezhető. Sajnos AMD-vel nincs tapasztalatom. Teszteljünk egyet?
Úgy látom mindhárom procicsaládot képviseli itt valaki.
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1271 üzenetére
Ez csak a Töredéke annak ami volt.
fx 5200, ati 9250, (ez kettőagp)
pcie:6600gt,6800gt,x1950pro,3850,3870,3870x2,8800gts,4870,9800gtx,gtx260192sp,9800gtx+,4870,gts250,8800gtx,8800gts(g92),6870,6950unlockolva,6970,gtx480,6870cf,gtx480sli,6990,gtx480,6990,gtx480,5870,gtx680,6990.
Nagyjából ilyen sorrendbe voltak a kártyát, de nem 100%, meg az is lehet hogy kihagytam egy pár kártyát.
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1269 üzenetére
Azt a két kártyát kihagytam, 3870x2-őt megvettem anno havertól mert ő akkor váltott a 4870x2-re. 5970-et sokáig szerettem volna venni, de nem jött össze. Egy jó darabig 6870cf-et hajtottam, utána váltottam 480 sli-re, és végül a 6990-nél kötöttem ki. Mielőtt megvettem a harmadikat belőle előtte egy 680-at hajtottam, amiből sli-t akartam, de mivel elég hurka hangja volt a ventinek, így eladtam.
-
szente80
aktív tag
válasz
szente80 #1256 üzenetére
6990-nek nem illene még egy darabig helyt állnia?
Ennyi az igényem,egy monitor fullHD felbontás,teljes részletesség.
Erre itt ez a hülye Crysys 3,iszonyatos gép igénnyel, vagy csak a CryENGINE 3 grafikus motor zabálja fel a kártya erejét?Pedig ez után a jobb játékok is ilyen grafikájúak lesznek. -
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1176 üzenetére
Én 880mhz-es gpu-val használom. Witcher 2-nél tudnál nézni egy fogyasztást? Nekem anno 600w körüli értéket mutatott a mérő, bár sokak szerint az mérési hiba lehetett, pedig 3szor is megnéztem. Szegény tápra kíváncsi vagyok hogy meddig fogja bírni, szerencsére nem forró, mert a táp és a vga között van a hangkártya, ami viszont játszás alatt tűz forró.
-
törölt tag
válasz
szente80 #1151 üzenetére
amit kinéztél ahhoz vannak adatok elején ! jó az IGEN
A második már 1.4 -es átalakító - persze h többet tud ... kártyádhoz az illene , csak elméletileg neked most felesleges . Ellenben ha lesz 3D TV -d , akkor meg már az lesz szükséges...
De amit kinéztél - JÓ és elég ahhoz egy 1.3 -as HDMI kábel .
-
törölt tag
válasz
szente80 #1149 üzenetére
Supports Mini Display Port 1.1a input and HDMI 1.3b output,
HDMI highest video resolution 1080p,
HDMI225 MHz / 2.25 Gbps per channel (6.75Gbps all channel) bandwidth.
Supports HDMI 12 bit per channel (36 bit all channel) deep color
Support uncompressed audio such as LPCM
Support compressed audio such as DTS Digital, Dolby Digital ( Including DTS and Dolby True HD)
Powered by Mini Display Port source
Connectors: Mini Display Port Male to HDMI FemaleMini DisplayPort DP to HDMI 1.4 Adapter Cable
Support 3D Function
- Support DisplayPort V1.2
- Support Mini DisplayPort signal to HDMI signal conversion
- Support 20pin Mini DisplayPort
- Support up to 10.8Gbps video bandwidth
- HDMI support Max. QXGA(2560*1600) resolution output
- HDMI support 3D function
- Support 1Mbps two-way auxiliary channel
- Support hot plug
- Built-in OEMC, no external power is required
- Support unidirectional, single channel and four-wire connection
- On 13 April 2010, Apple added support for audio out using Mini DisplayPort in their MacBook Pro product line. This added feature allows users to easily connect their Macbook Pros to their HDTVs using a cable adapting Mini DisplayPort to HDMI with full audio and video functionality. Note: Your macbook must be later than this -
_DiEGO_
őstag
válasz
szente80 #1138 üzenetére
Inaktív az ikon , nem érzékelik egymást ... vagy driver hiány , vagy kábel nem megfelelő , végül tényleg XFX -en nem megy ki a hang DVI-in
ez esetben sajnállak ... de marad DP porton a csatlakozás ... Az véletlen nincs a dobozában ? DP to HDMI ? XFX nem szűk-kezű sztem.
Nézd csak , elméletileg van a dobozban 1db DP to HDMI átalakító is
-
válasz
szente80 #1111 üzenetére
nézd a TV mivel TÉVÉ sokkal szarabbak a betűk mint a monitoron, hiszen nagyobbak a pixelek.
A TVnek a natív felbontására állítod akkor kapod a legjobb minőséget. Ez pedig a 1920*1080.
Lehet hogy a google nem segít de nem olyan nehéz megtalálni a gyári cuccokat
-
kozi71
senior tag
válasz
szente80 #1102 üzenetére
Amit adnak a dobozban, az nekem négy nap alatt tönkre ment. Melegszik nagyon.
Inkább vegyél egy olyat ami teljes kábel, nem átalakítós cucc. Tehát egyik végén minidisplay, másik végén HDMI. Érdemes meglesni Apple madzagokat. [link]
Lassan egy éve használok ilyet, vagy hasonlót nem pont ezt amit linkeltem. Nem tudom már melyiknél kereskedőnél rendeltem, de lekopogom eddig jól működik. Az biztos Angliából jött, egy sima postai bélelt borítékban. Szintén melegszik, de gondolom jobban össze van rakva mint a dobozba rakott átalakító. Hang is tökéletesen megy a TV-n vele. Csak telepíteni kell hozzá a catalyst-ban lévő hang drivert. -
válasz
szente80 #1095 üzenetére
Igen a HDMI lábel visz hangot is.
Az a kérdés te, hogy kötötted össze a kártyát és a monitort
DVI HDMI átalakítóval, vagy még szerencsés voltál és tudtál HDMI-DVI kábelt venni egyben ?Nekem ilyennel ( Bal oldali csak PChez ,nem MACes a minidvi ) van megoldva és visz hangot is.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1092 üzenetére
Mostanság nem nagyon tudtam ezzel foglalkozni, viszont ma úgy hozta a sors, hogy csomó tesztet csináltam. Megjegyzem, szerintem hasznos dolog fog ebből születni! Gondoljatok bele, valaki akar venni 6990-et, egyből olyan infókat fog kapni, amit sehol máshol... 13 tesztet csináltam, és olyan precízen dokumentáltam őket, ahogy csak lehet. Pár óra és pár sör bánta
No most excel tábla szerkesztés következik, majd jövökszente80: ha be akarsz szállni, elmondom mit és hogyan kell csinálni, illetve, hogy én hogyan képzeltem ezt el...
-
Apone33
őstag
válasz
szente80 #1067 üzenetére
Nekem xfx 6870cf-em volt, erősek de sajnos a vram miatt full hd-ban egy-két játéknál volt baja, persze ha nem terheltem le szűrőkkel akkor nem volt baja. Bf3 alatt nem bírta a szűrőket magason ott sokszor lesett drasztikusan az fps szám. Én a helyedben nem cserélném le, igaz hogy "sok" full hd-ra, de még egy jó darabig elég lesz.
-
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1032 üzenetére
Hát én azt nem tudom neked innen megmondani.
Mit mutat az AB game közben? Kombustort hagyjad, AB menjen a háttérben és játssz 5-10 percet, majd alt+tabbal nézzed meg a grafikont.
A driver anomáliára majd otthon ránézek, nálam mi is látszik...szerk: most látom hogy ment a BF3 közben... megzavart a kombustor.
Ezek a gpu értékek high beállítással születtek?
Egyébként igen, megnyugodhatsz, megy mindkét magod. -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1022 üzenetére
Ne furmarkkal csináld hanem gémelj kb 5-10 percet és úgy!!
Apone: te is megtennéd a kedvemért?Vagy neked nem piszkálja a csőröd, mi van ha mégis 1 maggal használod te is a kártyádat?
Szerk.:
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogyha megy gém alatt, akkor megy furmark alatt is mind a kettő mag.
Szerintem ezt nem árt nem elfelejteni.
De felejtsük a furmarkot akkor, és csak játékkal teszteljünk. -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1015 üzenetére
Hoppá. De neked működött eddig nem? Veled nézettem meg furmark alatt.
Az aida amúgy rajzol grafikont? Nem lehet hogy mire kilépsz leveszi a 2. gpu-t?
Én a 2.1.0-s afterburnerrel nézem, game alatt, az rajzol grafot és nem fagy össze a BC2-vel. Szóval monitorozásra számomra már rég elfogadott. A tuningot nem vele csinálom hanem CCC-ben. Nézd meg ha tudod, nálad mi a helyzet, kíváncsi vagyok. -
-
válasz
szente80 #1000 üzenetére
Egy picit lusta vagyok emellett nagyon sokat dolgozom mostanában ami eléggé tacsra tesz.
Ez nagyban lassítja az új platform megismerését és tesztelését.Összejött az I7es platform és szeretnék róla valami kis szöszenetet írni.
Most talán lassan elmennek az AMD-s lap+proci és akkor meglesz hogy mennyibe fájt az átállás. -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #991 üzenetére
A 4 gpu skálázódása nem jó. 3-al még talán lehetne kezdeni valamit, de akkor jön a probléma, a táp csere. Jelenleg egy 750-es tápom van ami kevés lenne a 6990+6970 CF-hez. No ezért gondoltam úgy, hogy inkább cserélek egy kisebb fogyasztású kártyára. Kevesebb fps-em lesz az igaz, de csak egyelőre
Miért írsz a 6990 után -en-t? -
válasz
szente80 #981 üzenetére
Persze 2D-s képet nem kunsz kiküldeni már 64MB os kártyának is megy
Csak tudod mikor 3X 1920*1080 as felbontásnál 3X annyi képpontot kell a kártyának kiszámolnia. Így ha 1 monitor hasít simán akadhat 3 monitoron.
Azért 6990essel meg 3 FullHD monitoron nem szeretnék mediumban játszani.....
Fisrt person shooterekben legális "csalás"nak számít a 3 monitor
-
-
válasz
szente80 #959 üzenetére
épp egyeztetek milyen gamek tesztjeit kéne megcsinálnom.
Most ezek vannak fent a gépen
Assassin creed 3
Batman Arkham city
Cod MW3
Call of Juarez The Cartel
Driver San Francisco
Fable III
Hard Reset - Extended edition
Qube
King Arthur II
Lost Planet 2
Mass Effect 3
Heroes 6
Oil Rush
Red Faction Armageddon
GTA IV
Civilization 5
SniperElite V2
Spiderman Shattered Dimensions
Supreme Commander 2 Forged alliance
Witcher 2
Total War Shogun 2
World Of TanksVan bőven mivel tesztelni
-
-
-
válasz
szente80 #949 üzenetére
én is kinéztem azt magamnak de sajnos rossz helyen van 1 sín
brühühü
Tudom hogy mindig alul marad de reménykedtem mindig hogy talán fordul a kocka mint ahogy Vga szinten nagyon ott van.
Sajnos a Bullban is nagyot kellett csalódnom. Ha mindketten Intelre váltunk azért az ATIban a bizalmam megmarad rendületlenül... -
válasz
szente80 #942 üzenetére
Álljon meg a fáklyás menet...
Az AMD felvásárolta az ATI-t azóta AMD ATIként megy. Ha nem lenne az ATI alcége akkor lehet csődöt jelentettek volna. Minden procijuk az Intelhez kell árazni és a válság alatt súlyos veszteségeik volta.
Az Barton óta nem tudják elverni az Intelt. Szép szép jó procikat csinálnak jó érték ár aránnyal de azért az intel-t nem érik utol. -
-
-
-
válasz
szente80 #897 üzenetére
Azzal semmi gond 115fokig is elmegy....
Szobatársnak volt olyanja. 3 gép volt egy 20m3.es szobában. 5770 4870X2 és 4850. Egész télen egyszer sem kellett bekapcsolni a fűtést
Mondjuk azt kemény volt hogy 2D ben is 85 fokon ment a kártya és leégette a kezedről a bőrt ha odatetted a kezed a szellőztető elég.........
-
-
-
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #863 üzenetére
És van valami amivel monitorozod a gpu-t? Jah és tudom furmark így meg úgy, de megkérnélek, csinálnál nekem egy screenshotot furmark burning közben? Mivel az nem eszi bele magát sehova, nem kavarja meg a gépet, max csak akkor amikor használod, így bajt nem okozhat. THX!
De más is csinálhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged