Hirdetés
- OLED TV topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Érdeklődni szeretnék...proci vga párosító táblázatot esetleg az itt jelenlévők tudnak-e linkelni.?
Vga vásárlás elött és nem igen szeretnék pocsék pénzeket kiadni egy k..erős karira aminek feléhez se elég az x4-esem. -
OverKiller
tag
válasz
HERR Z #21298 üzenetére
Szeretem, amikor valaki felületesen olvas csak. Oda írtam, hogy miért nem mindig. Mert az Én 2 magosomnál már nem mérvadó a VGA, hiába veszek egy 300.000Ft-os 2 GPU-s videókártyát, akkor se lesz jobb tőle. Tehát ha már valami egy valamire nem teljesül, akkor nem lehet kijelenteni, hogy MINDIG, hanem ÁLTALÁBAN, vagy TÖBBNYIRE. Nem mindegy, hogy milyen szót használsz.
-
HERR Z
veterán
válasz
OverKiller #21297 üzenetére
"játékok alatt a VGA a mérvadó" kijelentésedhez: Nem. Nem mindig"
De, ha van egy Phenom 2 X4-ed ami minimum 3.7Ghz körül megy vagy jobbad amd fronton(X6, FX-6x00,81x0) bármilyen i5 vagy jobbad akkor mind1, csak a vga lesz a döntő
nekem lassan két éve 560 fájt ~20k-ba, és még karcos hogy 2-3 évig elég lesz -
OverKiller
tag
válasz
TeeBee73 #21296 üzenetére
Már nem azért, de a tesztekben látszik, hogy az i3-as 2100-as kb. 8%-kal gyengébb mint egy X4 955, és ha az i3 2125-öt nézed, amibe már az új Intel HD Graphics 3000 feszít, akkor már lehet hogy az majdnem olyan gyors (processzorilag) mint az X4 965, és nem kerül olyan sokkal többe.. Sőt, ha beleszámoljuk, hogy az X4-es processzorokhoz kell venned új, kb 5-8e Ft-ért hűtőt, akkor ugyan ott vagy.
(Haveromnál tegnap szereltünk össze egy X4 965-ös AMD-t, bekötöttük, és csak a windows alapjáraton ment, és 90%-on - 7000-es RPM-en - forgott a ventillátor.)
AMD fan vagyok, mert régen elég nagy különbség volt az ár/teljesítménynél Intel és AMD között, viszont most látom, hogy elég jó ez a "BELÉPŐ SZINT"-nek nevezett i3-as.Amúgy még egy gondolat a "játékok alatt a VGA a mérvadó" kijelentésedhez: Nem. Nem mindig. Nálam például nem! Nemrég volt egy 9800GT 512-es videókártyám, és a mostani kis X2 6000+om. Valószínűleg a sok használattól - melegedés, lehülés - valami megadta magát, és a Win nem fogadta el a drivert hozzá, és kuka lett a kártya.. Vettem egy MSI GTX460 OC 1Gb-ot, és az FPS-em kb 40%-kal lecsökkent a játékoknál.. A CPU egyszerűen nem bírja kihajtani, így vennem kell egy újat.
-
TeeBee73
veterán
válasz
bluemirage #21269 üzenetére
"Azért nézz utána jobban főleg a HT-nek és teszteknek."
Köszönjük, olvassuk a teszteket, a franc fog lapra+deszkára+hűtőfoglalatra ~80k-t kiadni, ha feleannyiból megoldható ugyanaz a teljesítmény. Ha Te is olvasnál teszteket, tudhatnád, játékok alatt a VGA a mérvadó.
-
norbi0604
aktív tag
Visszatérve az előző gondolatmanetekhez, most ezeken a beállításokon üzemel a cuccos, elég korrekt így túlhúzva:
CPU-Z valid: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2449936
CPU: 200*18@3600Mhz (~1.4v, +/- 0.0250v)
CPU NB: 200*13@2600Mhz (1.1625v)
RAM: 1600Mhz@9-9-9-24 33 1T (1.5v, gyári fesz.) -
supervisors
csendes tag
A gép még mindig problémás.
kék halál frissítés közben.
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 3b
BCP1: 00000000C0000005
BCP2: FFFFF80002D29735
BCP3: FFFFF880084D7BB0
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\072412-37518-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-40482-0.sysdata.xmlValami tipp?
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Alister71 #21287 üzenetére
Viszonylag azért elég megegyező a tuning szint, ha szabad így fogalmazni
Egyébként ezek már elég szép értékek, nagyjából meg is egyezik a 2 úgy látom, de mondjuk 1-2 sebesség érték nálad nagyobb számokat mutat. De ahogyan előttem írták +/- 5% nem igen lényeges teljesítmény szempontjából. Gondolom ezek az értékek még eléggé "tűréshatáron" belül vannak.
-
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21271 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
-
Colos1
őstag
válasz
norbi0604 #21283 üzenetére
A különbség hibahatáron belül van, kb. 3%.
Amúgy az oka az lehet, hogy a CPU-NB frekvenciájának harmonizálni kell a CPU, és a memória frekvenciájával is. 1600MHz -es RAM -hoz az ideális a 2400 és 3200, a CPU frekihez meg egy képlet van, amire most nem emlékszem
Ha nézegetsz - vagy csinálsz - teszteket, akkor azt tapasztalhatod pl. 1333 MHz -es RAM -nál, hogy 2800 MHz -es NB -vel lassabb, mint 2600 MHz -en. (Én kiteszteltem) 1333 -s RAM -okhoz 2666 MHz lenne az ideális.
Viszont ennek nem kell nagy feneket keríteni, a különbséget nem fogod érzékelni használat közben.
-
Colos1
őstag
válasz
HERR Z #21258 üzenetére
Amikor én belepakoltam +2x2 GB -ot, azért tette 1,6 V -ra....b@ssza meg, én visszavettem 1,5 -re.
Mondjuk pár napja hibamentes a gép, ami jobban idegesít, mintha rossz lenne
És ez a hiba a RAM bővítés után hetekkel jött elő, nem tudom lehet-e köze hozzá.
A MemTest sem dobott hibát. És játék közben sem fagy le, legalább is eddig csak a Windowsba történő bejelentkezéskor döglött meg. -
supervisors
csendes tag
válasz
apollo12 #21279 üzenetére
az előbb témát akartam változtatni és dobott egy kékhalált.
További információk a problémáról:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000041284
BCP2: 000000000FC01001
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF70001080000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\072312-18501-01.dmp
C:\Users\super\AppData\Local\Temp\WER-31964-0.sysdata.xml -
apollo12
veterán
válasz
supervisors #21278 üzenetére
alaplapot
-
apollo12
veterán
válasz
supervisors #21276 üzenetére
akkor valahogy kérj kölcsön egy lapot
-
apollo12
veterán
válasz
supervisors #21273 üzenetére
próbálj ki másik win 7 telepítőt
-
Alister71
nagyúr
válasz
bluemirage #21271 üzenetére
Egészen nyugodtan be lehet fejezni a Deneb topikban az Intel fényezést.
át lehet fáradni a milyen procit vegyek topikba, és ott meg lehet ezt a témát beszélni. -
apollo12
veterán
válasz
OverKiller #21268 üzenetére
ha lapot is veszel, ez egy nagyon jó kis választás [link] van ebbe minden UCC, SLI, 140W+, vrm rész hűtve és AM3+ os
-
válasz
OverKiller #21270 üzenetére
Ha Intel mellett döntenél, akkor Ivy Bridge kompatibilis lapot kell venni. Ez most legolcsóbban és legértelmesebben B75-ös chipsetet jelent. A 77-es sorozat a teljes Ivy. Ott a H77 jelenti sima nem tuningos verziót. Ezenkívül van a "P" és "Z" sorozat. Csak I3-ból nincs még Ivy, az szeptemberre lesz... de nem ez a lényeg. Az I3 HT-je óriási aduász a játékoknál. Csak arra kérlek, nézz utána 1-2 napig és érdeklődj. Ha másért nem akkor az AM3 technológiai zsákutcája miatt. Akiknek már van, mint pl. nekem is...szépen segítünk másoknak akiknek szintén van.... és ha valaki 2 AMD közül akar választani, akkor is. De ha még semmid sincs és játékra kell, akkor az én lelkiismeretem nem engedi, hogy AMD-t ajánljak.
-
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21269 üzenetére
A HT-ről régebben itt prohardveres tesztet néztem, és volt ahol elég jól szerepelt, valahol meg annyira nem. Bár még nem néztem face-to-face tesztet a többi procihoz képest, jelenleg nincs rá időm, de este ha hazajövök, akkor utánanézek, látatlanba egyenlőre nem tudok mit mondani rá.
Igen, mostmár látom, akkor kicsit lemaradtam Intel oldalon a dolgokban. Akkor azt mondod, hogy érdemesebb megvárni az IB-s verziót az inteltől? -
válasz
OverKiller #21268 üzenetére
Azért nézz utána jobban főleg a HT-nek és teszteknek.
Az I3 is 1155-ös foglalat. Ez az Intel egységes foglalata tavaly óta és idén is és talán jövőre is. Az 1156 kvázi megszűnt. Legalább B75-ös lap illene hozzá. Ősszel jön az Ivy Bridge-s I3. De ott főleg csak a fogyasztás csökken és az IGP fejlődött.A lapoknál szerintem feltüntetik az UCC-t.
Én már többet nem győzködlek, vegyél nyugodtan Phenom-ot játékra 2012 nyarán. A Te pénzed. -peace- -
OverKiller
tag
válasz
apollo12 #21266 üzenetére
Sajna.
De nembaj, ha már lecserélem a procit, akkor már úgyis a DDR3-as ram dukál mellé, és akkor kell új lap is, de legalább így már tudom, hogy mire kell figyelnem.
Gondolom a gyártó nem tűnteti fel, hogy van-e rajta UCC.bluemirage: Viszont ahogy néztem, a i3-asok azok 1556-osok (amit ki nem állhatok, szégyen az a foglalat..), és az 1555-ös i5-ös meg már 50.000Ft+. i7-re nincs szükségem, mert nem végzek videókonvertálást, meg ilyen dolgokat, tehát nekem nem ér +30.000Ft-ot a HT és a név.
-
válasz
OverKiller #21263 üzenetére
Ha most még nincs semmid, akkor 2012 nyarán nem biztos, hogy jó ötlet egy megszűnt gyártású phenom-ba beruházni és hozzá egy olyan foglalatba ami a dolgok jelenlegi állása szerint zsákutca... Ha játékra kell
Itt évente több száz gépet ajánlanak ki. De játékra az elmúlt egy évben csak néhány esetben ment ki AMD. Ez nem véletlen. Azok is Liano-k voltak, kis igényű olcsó játékhoz.
Más: Az AMD gyári hűtőit valszeg cserélned kell, hangosak és nem éppen tuningbarátok...De egy 965 + normális hűtő, már annyi mint egy I3, sőt 1-2 eFt-al többre is kijöhet. Később ezt könnyen bővítheted I5 SB, I5 IB, ezek K-s változatai aztán I7...
Míg most az AMD-vel beragadsz... és azzal hitegeted magad, hogy a már nem gyártott procid időtálló... háááát....
De ha nagy az AMD szerelem, akkor semmi gond... 1-2 évig el leszel a javasolt AMD-kel. Azokkal is amit apollo12 ajánl. De ebben az esetben az apróról vásárolj, újonnan már ne vegyél ilyet az utolsó CPU darabokból, csak LAP-ból vegyél újat. -
apollo12
veterán
válasz
OverKiller #21265 üzenetére
sajna nincs rajta ucc
-
OverKiller
tag
válasz
apollo12 #21264 üzenetére
6 magra unlockolni? Eredetileg nem 6 magos?
Szerk.: Most nézem, az az X4-es sorozat, így már megvan hogy értetted. :$
Viszont gondolom az unlock-hoz olyan lap is kell ami tudja azt.Illetve nekem most van egy ASUS M3N-H/HDMI lapom, és az ASUS oldalán a CPU Support listnél szerepel ez: Phenom IIX4 960T (HD96ZTWFK4DGR),3.0GHz,95W,rev.E0,SocketAM3,Quad-Core
Csak BIOS frissítés kell neki és kezeli. Viszont nem tudom, hogy ezzel lehet-e unlockolni? -
apollo12
veterán
válasz
OverKiller #21263 üzenetére
hát 1055 t vel olyan 3.7-4ghz körülire lehet húzni, laptól függ
de érdemes 960T venni ami lehet 6 magra unlokkolni mint nálam, és azon nincs szorzó zár
-
OverKiller
tag
válasz
bluemirage #21261 üzenetére
Az árkülönbség nem túl rettentően nagy, csak mivel hallottam olyanokat, hogy pl. a 4100-as FX is a modulok vagy mik miatt nem 4, hanem csak 3 magos értékű, ezért gondolkodtam el azon, hogy 'most akkor mivan?'
Igen, a VGA függőségről tudok, ezért is választottam ezt a 460-as kártyát az MSI-től, mert gyárilag adott tuning lemezt, és a gyári hűtése is brutális (Cyclone), illetve a házam egy Thermaltake Element V, úgyhogy csak remélni tudom hogy nem lesz probléma a hűtéssel.Aki olyan párhuzamosított területen dolgozik, az már úgysem ilyen AMD-t vesz, hanem egy i7 Ivy Bridge-et.
apollo12: Hm.. Ezt jó tudni.
És ezeket az X6-osokat, (pl. most az 1055T-t néztem ami egész korrekt) mennyire lehet húzni? Nem akarok vele rekordokat döntögetni, csak mondjuk egy 2,8-ról 3,8-ig el tud menni egy nem gyári hűtővel? Illetve a hűtő a másik, hogy arról sokan írták, hogy elég hangos és nem túl jó.. -
apollo12
veterán
válasz
OverKiller #21259 üzenetére
én egy phenom 2 x6 vennék hosszú távra, bf3 motorja nagyon kedveli, és a 8120 as nem jobb egy 6 magosnál, és ha később slit szeretnél, azt vígan elviszi a 6 magos
-
válasz
OverKiller #21259 üzenetére
Ha játék, akkor a kettő közül inkább a 965. És nemcsak ár érték arányban. A mai játékok nem használják a ki sok szálat és már erősen VGA függők. Ezért is jobb a legtöbb játékban egy I3, a maga HT-jével egy Phenom II X4-nél... azonos VGA mellett. Nézz csak utána.
Az árkülönbséget pedig költsd VGA-ra.Jól párhuzamosított területeken már kell a valós több mag és a nagyobb L3 is akár, de a játék nem ez a terület.
-
OverKiller
tag
Sziasztok!
Lassan processzor cserére szorul a gépem, és a véleményeteket kérném, hogy melyik a jobb?
AMD Phenom II X4 965, vagy AMD FX-8120?
Többnyire játékra használnám.
Mellé már van egy GTX460 OC 1Gb-os NVidia kártya, és még venni fogok egy ASUS vagy Gigabyte lapot 4Gb DDR3 rammal.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
norbi0604
aktív tag
válasz
Alister71 #21254 üzenetére
Látom írhatnak akármit, nagyon nem vagytok kibékülve. Észrevehető az is, hogy ez nem is nagyon fog változni
Lehetne vitatkozni arról, hogy hol kezdődik a minőség de felesleges szubjektív dolgokról vitázni, mindenki a saját igaza mellet áll ki
Most kérdezhetném, hogy akkor mi a minőség és megbízhatóság tárgyilagosítva? De ugye ez csak költői kérdés lenne.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Alister71 #21251 üzenetére
Az új cuccai szerintem elég korrektek, gondolok itt elsősorban alaplapokra, régen tényleg nem olyan volt a minőség mint más piacvezető cégeknél de mára már kiküszöbölték a problémákat és beálltak a sorba a "világmárkák" közé megbízhatóság és minőség terén. Szerintem legalábbis.
Ezen felül persze semmelyik gyártó sem lehet tökéletes
-
Alister71
nagyúr
válasz
varmi2 #21250 üzenetére
Az AS Rock vicces egy akármi. Szeret jól hangzó nevet adni a "termékinek". Ennek ellenére a biosa nem sok minden ér. Amelyik bios chipet épp elérik a polcon, azt forrasszák rá a lapra
A drágábbak magasabban vannak, hogy az 1.45-ös kicci-occó operátorok ne tudják levenni.
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Tegnap fel akartam húzni a cpu-nb-t 2600MHz-re, és adtam neki feszt is, beállítottam 1,125, de nem volt stabil. 2400-n meg 1,1125 V-n is stabil, a következő lépés az 1,375V, meg ér-e nekem ennyit a 200Mhz? A proci is 1,375V-on megy 3900MHz-t. A ramok alapból 1333MHz-k, de felhúztam 1600-ra, 4 db van, ha ez számít. Tehát a kérdés, az hogy sokat jelentene-e az a 200MHz?
-
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #21242 üzenetére
A legfrissebb van rajta, 2010 -es.
Arra gondoltam én is, hogy a lap eddig bírta a + feszt.
Illetve eszembe jutott még egy valami.
Tegnap későn értem haza, így a gép 13 órán át volt áramtalanítva. Éjjel is áramtalanítva volt, meg ma délelőtt is, de hiba nincs.Ha az alaplapi elem szívat meg, én kib@szom az egész kócerájt
Amikor bementem a BIOS -ba minden beállítás jó volt, de sok eszelős dolgot láttam már az alaplapi elem merülése miatt, nem tartom kizártnak ezt sem. Majd megpróbálom reprodukálni. -
Stan648
tag
Sziasztok. Nekem van egy Phenom II X4 955 processzorom, amit tuningolok. 4GHZ-et nem megy 1,425V-al sem. 3,8GHZ-t viszont megy 1,375V-al. NB-t is próbálgattam 2600MHZ-et 1,2V-al megy. Most kipróbáltam együtt beállítva:
CPU VID: 1,375V
CPU órajel: 3,8GHZ
CPU NB VID: 1,2V
CPU NB órajel: 2600mhzEzen az értékeken viszont 6 és fél óra prime95 Blend teszt alatt nem hibázott, tovább nem csináltam. Ezeket a feszültség értékek illetve a beállítás 24/7-ben maradhat? Egyébként NH-D14-el hűtöm kupak hő 49-50°C a magok meg max 54°C. Legalább is Blend teszt alatt nem volt magasabb.
-
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #21228 üzenetére
Akkor memtest? A Win7 saját memtestje megfelelő? Még nem próbáltam...
Amikor instabil volt, a CPU-NB volt instabil, az lehet RAM. Pár hónapja bővítettem, de nem volt semmi gond. Most meg hirtelen előjött.
Már régebben is volt ez a hiba, de ritkán. A feszemeléskor megjavult. Az egész úgy néz ki, mintha a kezdetektől rossz lett volna valami, és most végképp elromlott
De ilyent még sosem csinált, hogy bejelentkezéskor fagyott volna meg. És ott is csak akkor, ha várok pár másodpercet. Ha azonnal rányomok, akkor nem. Na ezt ki érti
-
norbi2010
őstag
válasz
supervisors #21217 üzenetére
Nem én raktam össze szóval nem tudom
Amúgy most 15 perce megy a gép,csak neteztem és 44 fokos.Az milyen?
-
apollo12
veterán
válasz
supervisors #21215 üzenetére
ha nitrogénnel hűtöd és a lapod képes minimum 1.8v+ adni akkor simán
-
norbi2010
őstag
válasz
supervisors #21214 üzenetére
Nem gyári a hűtőm,egy AC Freezer 64 Pro-m van.
-
supervisors
csendes tag
Ez lehetséges?
A group named LimitTeam successfully overclocked AMD's Deneb 45nm Phenom II X4 955 processor (Black Edition) back on April 30, and submitted the results for validation to CPU-Z. During the process, the group used the Asus M4A79T Deluxe motherboard, dubbed as the Asus "multidimensional performance platform" featuring support for an AMD 140W CPU and the AMD 790FX/SB750 chipset. Additionally, the group threw in 4 GB of DDR3 memory from Apacer Technology and a ATI Radeon HD 4800 series graphics card. As a result, the group reached 7.127 GHz, beating the previous score of 6.7 GHz. However, LimitTeam didn't reveal any specifics in regards to cooling during the overclocking process.
-
norbi2010
őstag
Ez mennyire normális hőmérséklet egy Phenom II X4 810-el?Nincs húzva,játék közben 65-67 fokra melegszik.
-
-
törölt tag
válasz
supervisors #21209 üzenetére
Alapfeszen minél tovább húzod annál hűvösebb? Olyan nekem is kell.
-
supervisors
csendes tag
Én minél többet hozok ki az alap feszből, annál jobb a hőmérsékletem.
ez úgy kb korrekt ? -
TeeBee73
veterán
Alulfeszelve, alap órajelen járatom a procit, csak annó' kíváncsi voltam, mit bír a cucc.
MOD: Apollo12: Bizony. A BIOS-ban, ha jól emlékszem, ~1.475 volt megadva.
-
törölt tag
A CnQ a memóriavezérlő és a HT feszültséget, órajelet is visszaveszi, vagy azokat nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest