Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
CPU/NB-t 1.25V-ra raktam, többi ahogy írtad, viszont csak 1.45V-al jött be a windows, LLC-t itt nem találtam, lehetne nem ártana egy BIOS frissítés, vagy LLC csak intelnél van?
minden feszültség normálon a dram, cpu, és cpu/nb-t leszámítva. NB-t nem kell feszelni ekkora órajel mellett, mert ramból is 4 modul van benn jelenleg?
-
-
N_A_S
veterán
DEL PLS
-
N_A_S
veterán
próba képp összeraktam a konfigot. tudnátok segíteni hogy mit mire kell állítani a BIOSban, mire érdemes oda figyelni, minek mekkora feszt kell / lehet adni...
tesztelésnek a P95 megteszi?
itt egy kép is, jelenleg így van belőve
-
N_A_S
veterán
válasz
bluemirage #20989 üzenetére
Köszi, akkor ez marad. 25-be volt a lap és a proci és egy H50 folyadék hűtés, szerintem vétek lenne eladni ha ennyiből megvolt. Már csak memória kell bele.
Emlékeim szerint a 4GHz-et 1.4125 - 1.425V-al viszi és valahol 1.475 körül megy 4200-at
-
-
Smani
senior tag
válasz
bluemirage #20989 üzenetére
Az összes C3-as 955/965 megy 4Ghz-t csak lehet, hogy nem az alap 1.4V-al.
1.5V-ig viszont normális léggel el lehet menni. -
Jobb az x4-965 egy Intel Quad-oknál
+15%-al jobb egy Q8400-nál
+45%-al jobb egy Q6600-nál
Az értékeken és egyéb teszteken lehetne persze vitázni, de a különbségek messze a hibahatáron túl vannak.
http://www.cpubenchmark.net
Tuningban a 955 volt a bestbuy anno,hiszen a 965-el nem kaptam +200 Mhz előnyt tuningban.
Reálisan 3,8 Ghz-ig mennie kellene. A 4Ghz már szerencse függő. A gyári hűtőt cserélni kellene az itt leírtakra, vagy vehetsz 1 számmal kisebbeket is... még azok is hallkabbak lesznek a gyárinál.Egy kis kitekintés:
Egy első generáció I5 már befogja az x4 phenom II-ek. Egy második generációs (Sandy Brigde) I5 meg is előzi, sőt játékokban már egy Sandy-s I3 is jobb lehet. (lsd google és tesztek)
A harmadik generációk I5 pedig tovább növelte csak az előnyét.
AMD fanokkal AMD-sként nem fogok vitázni. Csak a tényeket írtam. -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Kezeim közé került egy 965-ös proci egy 790FXTA-UD5 lappal.
A kérdésem az lenne hogy erről a steppingről mit lehet tudni: CACAC AC (C3 steppig)
Ez a jól húzható stepping vagy a C2-esek jobbak voltak?Kb mennyi lehet most ennek a kombónak a piaci ára (lap + proci)? Bár azon is gondolkozom hogy érdemesebb lenne megtartani
-
LiPi006
tag
válasz
bluemirage #20979 üzenetére
mert mondjuk kedves Smani kérte hogy folyamatokat linkeljem
de attól független nem írt hogy mi zabálná a procit,de tény hogy első ránézsére semmi...
hiába mutatja aida64 everst és feladat kezelő hogy 4.ik mag 90-100% megy és időnként 2.ik mag is 80-90% fel ugrik.... -
seederking
őstag
Nem tudom ki,hogy áll a dologhoz.De esetleg valaki mondjuk szombaton nem segítene nekem ezt a dolgot személyesen beállítani/megmutatni?Jobban megérteném ha látnám,hogy biztos kezek alatt mit-hogyan csináljak/kellene csinálni.Bp XIII ker,Duna plaza környéke.Meghivom egy sörre a segítőkèsz kollégát
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #20980 üzenetére
Nekem a chassis fanok fix lvl 3-on vannak ez kb 850-es fordulat. A CPU centi is lvl 3, ez 900as fordulat, a target ennél 53 fok. Mondjuk nekem egy Brocken hátő van a procin, játékok alatt nem is szokott feljebb kapcsolni, 50 fok körül megáll akkor. Csak tesztek alatt megy fel, ott viszont jól jön ha lentebb van a target, mert mint mondtam, kissé lassan reagál az asrock vezérlője. 53 fokos a terget, ha eléri az 54-et, akkor kezdi feltekergetni a hűtőt, de mire eléri a maxot addigra 57-58 vagy akár több fokos a proci.
Szerintem egyébként, ha 3,6 stabil müködés a cél, akkor először hagyd a ventiket magasabban, úgyis futtatod a teszteket. Szép lassan kezdd el csökkenteni a feszt. 1,35v, ha ott jó, akkor lemehetsz 1,325v-ra, stb. Ha megvan az alja, akkor állitsd hozzá a ventiket.
-
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #20978 üzenetére
Nos akkor a tanácsaitokat vegyitve megpróbálok elsősoron egy általam "egyszerűnek" vélt eljárással kezdeni.Letöltök először is egy aida-t.Visszaveszem a feszt,a szorzót hagyom 18-on.A venti kezelést mármint a cpu hő target-et pedig leveszem 58-ról 53 fok-ra.Fan level-nek 5van beállitva.Ja és a többi chafan1,powerfan neked hány fokra van állítva?Mármint target,level?
-
válasz
LiPi006 #20977 üzenetére
LiPi006 !
Miért írod, hogy 100%-on megy a proci amikor a linkelt képed alapján üresjáratban van a géped? Nem értem... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #20968 üzenetére
Ahogy Vader irta, 3.6-ra eleg kell legyen 1.3v korul. Nekem 1.35v mar a 3.8-hoz is eleg. Ha asrock lapod van a target hofokot tedd lejjebb mert lassan viszi fel maxra mikor azt eleri. Nekem 53 fokra van allitva.
-
-
Colos1
őstag
Bocs, lejárt az idő...
Amúgy látom, megint szóba jött a feszültség és az emelt órajel kapcsolata. Az órajelek emelésénél a feszültséget elméletileg ki lehet számolni, hogy mennyire kell megemelni, de ez csak egy darabig jó, mert egyrészt feltételezi azt, hogy a CPU ellenállása állandó, meg azt is, hogy nincs szivárgási áram. De ez egyik sem igaz, viszont ha fasza hűtőd van, akkor az ellenállás kilőhető. (Ugye ez a hőmérséklet növekedésével nő) De a másik, a szivárgási áram nem lőhető ki sehogy, ezért van az, hogy én pl. ráköthetem a paksi 2-es blokkot a CPU -ra, akkor sem megy 3500 -nál többet, viszont a C3 -nál ezt a C2 -es alapfeszén viszi beton-stabilan.
Ha az alap NB=2000 MHZ/ 1,1 V, akkor 2600 MHz -n 1,254 V kell neki. Persze, ha elmegy 1,2V -on, az azt jelenti, hogy alap frekvencián is elmenne 1,05 V -on... vagy instabil
Nem tudok ide képletet szerkeszteni, a lényeg az, hogy ha növeled a frekvenciát, akkor egyenes arányban növelni kell a felvehető teljesítményt is, ami a feszültség négyzetével arányos. De mondom, csak fasza hűtővel, és ez bizonyos feszig jó, ami CPU -nként változik.
-
Colos1
őstag
Mi az a CPU VDDC fesz, és mire való
2,5 - 2,8 voltig lehet állítani.Tegnap feltűnt, hogy a BIOS -ban a CPU voltage alatt van egy ilyen.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
seederking #20973 üzenetére
Egyébként miért nem egy normális aidát használsz ami legalább normálisan mutatná is az értékeket, mint ezeket a hulladék gyári nem mondom ki miket..?
-
seederking
őstag
így néz ki per/pill
szorzót 18ra állítva 3.6-on megy -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #20970 üzenetére
Ez most elég sok nekem így egyszerre de próbálom követni a leírtakat.A bios reset tényleg segíthet?
Hogy tiszta legyen a cpu-n kívül minden kb 2 hete "ketyeg".(lap,ram,vga)
Csak a cpu-t hagytam meg bízva abban hogy húzva még jó lesz egy ideig.
kicsit félek ezektől a paraméter állítgatásoktól,főleg hogy van amit nem is vágok.
Mielőtt linkelnétek olvastam az ehez tartozó leírást.De a félsz bennem lesz akkor is.
szóval holnap lesz a napja és a leírtakat megpróbálom alkalmazni.minden egyes paramétert egyszerre állítsak be vagy mindíg csak egyet?Pontosabban mivel próbálkozzak fesz mennyi pontosan mennyi szorzóval pontosan. Valószínüsíthetően működő értékekre gondolok.
A magas fesz miatt lehet ez a hirtelen melegedés?Csak nem értem,hogy akkor miért ad ennyit neki. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
LiPi006 #20953 üzenetére
Ha frissen lett telepítve a windows, akkor az update egy jó darabig dolgozik. Az is mozgatja a magokat.
seederking: sok az az 1.4 volt a 3.6-hoz. Ha C3-as a proci, 1.30, 1.325 körül próbálkozz.
Ha stabil a CPUNB-nek adj 1.20 voltot, és a szorzóját lődd fel 10-ről 13-ra, hagy menjen, 2.6-on. Szereti. -
Smani
senior tag
válasz
seederking #20968 üzenetére
Hmm. Nyomj egy bios resetet hátha észhez tér az érzékelő.
Fesz meg mehet 1.35-re le. Szinte tuti, hogy ott is stabil lesz. -
Smani
senior tag
válasz
seederking #20966 üzenetére
Unlockolt? Gondolom akkor igen. Nem egészséges 65c fölé menni.
-
Smani
senior tag
válasz
seederking #20964 üzenetére
A magok vagy a cpu? Csak a cpu-t nézd. Az 65-ig mehet.
Ha tovább megy lődd le. Elégtelen a hűtés.
-
Smani
senior tag
válasz
seederking #20962 üzenetére
Ha letöltötted meglátod. Be lehet állítani, hogy hány kört fusson és hány mb ramot használjon. Célszerű 6GB-ra állítani akkor és egy 20-25kört hagyni futni.
-
Smani
senior tag
válasz
seederking #20959 üzenetére
Igen. Lehetőleg 2GB+ rammal. Az jobban izzaszt/tesztel.
-
LiPi006
tag
-
LiPi006
tag
üdv uraim!
965phenom procim van és raktam fel win 64bites rendszert 3x2gb ddr3 ram gtx480 config és azt vettem észre 4magból állandó jelegel 4.számú mag mindig 90-100% közt van terhelve és időnként 2.-es számú fel-fel ugrik 90-100% értékre...
CPU limit jele lenne?Jelzem hogy alapon használom 3.4Ghzvárom az építő jelegű ötleteket
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #20951 üzenetére
Nekem is ennyi körül van most, meleg van nagyon. Jó a hőfok. Linx is jó tesztelni, az is megdolgoztatja rendesen. 65 fok felé ne engedd.
Ha linx alatt megáll 62-64 fok körül, akkor a mindennapi használatban 57-58 lesz a max. -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #20950 üzenetére
Dehogy is nem.Úgy csinálom ahogyan mondtad/mondtátok.Csak mivel a hűtőmmel bajlódtam (meg kellett fordítanom,újra pasztáznom) mert b.fasz voltam és nem jó irányba raktam föl emiatt a hőfok sem úgy alakult ahogyan kellene.Kb 10perce lettem kész.A cpu-t 3.6-ra húztam próba gyanánt.A 18.5 szorzót még nem mertem megadni neki.A hőfok tesztelése miatt sem.39-40fokon állt be pillanatnyilag.Ez megfelelőnek mondható?Ráengedek mindjárt egy prime 95-t.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #20945 üzenetére
Meg se próbáltad úgy beállítani a biosban, ahogy a belinkelt képeimen van? Vagy teljesen figyelmen kívül hagytad?
Még jó, hogy töröm magam itt, még fényképezgetek is. -
-
Ger_man
senior tag
válasz
bluemirage #20947 üzenetére
Azért a POST/BOOT alatt nem fog leolvadni, meg sem hajtja a procit, főleg a CnQ is be van kapcsolva.
Inkább csak kényelmesebb a szoftveres OC, mondjuk az AOD-vel. -
válasz
Ha kezdő' pasztázó vagy akkor a szilikont ajánlanám... az ezüst tartalmú, általában nem fehér paszták ha a lábakra, foglalatra kerülnek az gondot okozhat.
Ami pedig a feszt illeti ott is a biztosabb módszert válaszd: előbb alapfeszen (1,4) érd el, illetve próbáld ki a maximumot és utána próbáld alulfeszelni.... korábban írtam már.
Láttam, hogy egy sorstárs azt írta, hogy ne szoftverrel állítsd az értékeket. Pedig előbb szoftverrel kell próbálkozni és azt véglegesíteni a BIOS-ban. A szoftverrel való próbálgatás szerintem biztonságosabb. A végeredményt és annak hatását azonnal látod és szükség esetén be tudsz avatkozni. A BIOS-nál, a Boot-olás után már késő bánat jöhet, ha már forr a proci... vagy be sem tölt rendesen.
Oliverda-t olvasd el..., ha még nem tetted meg. -
Smani
senior tag
válasz
Ha pesti vagy akkor ezt. Meg kell rendelni és másnap mehetsz érte. Blahánál van a bolt. Elég bestbuy paszta.
-
seederking
őstag
Nos egy faldöngetésre benevezek
Most nézem képeken és leesett,hogy rosz irányba raktam a hűtőt.Mert a 12cm-s ventivel szemben van a cpu ventije és így pont hogy elszívja a levegőt előle a meleget pedig a házba fújja.Akkor most újra pasztázom és megfordítom.(nézzétek el nekem második gép amit összeraktam magamnak)Mentségemre szóljon,hogy minden működött elsőre.
Nos a fesszel kapcsolatban,írtátok hogy vegyem 1.4ről 1.35re.Akkor ezt most tegyem meg ha húzom vagy csak a melegedés miatt írtátok?Még valami.milyen pasztát vegyek?Mert olvastam hogy van szilikonos meg ilyen olyan.Ajánlanátok valamit vagy esetleg lenne megvételre valakinek?
-
Smani
senior tag
válasz
seederking #20943 üzenetére
Ugye úgy van a venti, vagy a hűtő, hogy a ház hátulja felé nyomja a levegőt?
-
seederking
őstag
válasz
bluemirage #20941 üzenetére
Nos remélem jól értem.
Az ekl hűtőm venti szemben van a táp alatt a ház hátuljában található 12cm-s ventivel.Elég kevés hely van a 2 venti között.Magyarul a borda a ramok felé néz a venti pedig a táp alatt hátra felé.így kellene lennie?
Narancssárga a venti rajta.(Ajánlás miatt választottam ezt)A paszta dolgot llehet le kell akkor ellenőriznem.Elég kevéskét tettem rá.viszont ez is relatív kinek mi a kevés.Kb nyomtam rá kicsit és hajszál vékonyan eloszlattam ("szinte át lehet látni rajta")Nem akartam szétfolyatni. -
Smani
senior tag
válasz
bluemirage #20941 üzenetére
Az a sárga hűtés teljesítményben a TX3/Freezer 7 Pro párost is veri
-
válasz
seederking #20937 üzenetére
A meglévő hűtés ellenőrzése
a., pasztázd újra. Ha sok a paszta az is baj, ha kevés az is. Egyesek borsónyit raknak középre. Mások 4 kisebb pöttyöt... megint mások inkább maguk pl. bankkártyával nagyon vékonyan szétoszlatják a pasztát
b., Merre fúj a hűtő? Egy toronyhűtő optimális esetben pl. hátra fúj, ahonnan egy 12 cm-es házventi viszi tovább kifele.Utánaolvastam a hűtődnek: Ha narancssárga EKL Cold Tower hűtőd van, akkor a jó hír, hogy az egy minőségi hűtő. A rossz hír, hogy főképpen OEM hűtő. Azaz márkás gépekbe rakták, a gyári hűtés helyett, hogy kis fordulaton, halkan... akár napi több műszakban is megbízhatóan hűtsön. Te viszont tuningra használod egy amúgy is 125W TDP-s procinál. Szemre egyébként sokkal soványabbnak és gyengébbnek néz ki, mint ezen a fórumon korábban ajánlottak és a sorstársak által használtak.
Ennek ellenére nem vennék új hűtőt... hanem megalkudnék +10%-nál. Azaz 3,5-3,6 Ghz... 4 magon 6MB L3-al... 2012-ben a legtöbb területen ez elég. A játékhoz pedig jó VGA kell ...elsősorban.
Biztos, hogy C3-as az a proci? CPU-Z mit ír ki rá?
szerk: Látom, hogy már megnézted
A C3 jobb tuning-potenciállal bír, mint a korábbi C2. -
-
Smani
senior tag
válasz
A processzor vagy a magok 75c-k?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Az normális, akkor gyenge a hűtés.
-
seederking
őstag
válasz
---Lasali--- #20936 üzenetére
1.4V
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
seederking #20935 üzenetére
Ha 75 fokot eléri akkor eléggé felejtős az húzás téren azzal a hűtés konfigurációval. 62 fok alatt kéne tartani ezt a processzort, főleg hogy plusz feszültséget és megnövelt órajelet kap, így a hőmérséklet maximális határa mindinkább betartandó.
Ez az Ekl tower ez bőven kevés a phenom meghűtéséhez tuning alatt... főleg ebben a tuningra nem éppen kedvező időjárásban, valamint a házadban a levegő áramlása se biztos hogy megfelelően ki van vitelezve, így kevés a hűtés.
Mondjuk a kérdést amit a kolléga feltett már, hogy mennyi feszültséget kap, azután én is érdeklődöm. -
seederking
őstag
válasz
norbi0604 #20933 üzenetére
Köszönöm a segitséget de sikerült megérteni azt hogy ne szoftveresen tuningoljak és az automata százalékos húzást is.Már mint,hogy el kell felejteni az ilyen tuningot.
egy szóval nem ismételtem hasonló kérdéseket.Nem tudom miért kell kioktatni,csak segitséget és tanácsot kértem a föntebb leírt észrevétellel kapcsolatban.
biosból húzom "ugy ahogy kell"
Erre való kérdéseim vannak! -
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #20931 üzenetére
-
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #20929 üzenetére
már egy másik topic-ban leírtam, mondjuk ezt se értem miért több toipicban kell kitárgyalni, de megint csak saját magamat ismétlem:
"1- szoftveresen soha ne tuningolj vagy módosíts BIOS beállításokat, nem ajánlott és a kockázati tényező is nagyobb az előforduló hibára2- automatikus processzor húzást (amit százalékosan ad meg az alaplap/bios) azt el kell felejteni, ott mindent egyenes arányosságban növel, "dinamikus" túlhajhtás.
Nem OC módban, vagyi manuális módban úgymond kézzel érdemes beállítani minden túlhajtással kapcsolatos értéket, értem ezalatt a szórzókat, feszeket, esetleg órajeleket stb..."
Na most ezek ugye nem konkrét dolgok, ha konkrét dolgok érdekelnek, először az alapokkal kell tisztában lenni, utána normálisan és mások tanácsát figyelembe véve lehet segítséget kérni az adott témában a hozzáértőktől (Én magam is így csináltam)...
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #20931 üzenetére
Állíts be fix 1.35 voltot.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #20929 üzenetére
Mennyi feszt kap?
-
seederking
őstag
Phenom II 955 3.2-ről 3.8ra húzva prime 95 alatt már a 75.dik fokot lépte át és kilőttem a tesztet.szerintetek mi a gond,kevés a hűtő?Ekl tower.
-
válasz
seederking #20919 üzenetére
Nem. Ez nem normális, hogy a C&Q nem kapcsol be. Terheletlenül, a húzott procinál ugyanúgy vissza kell vennie a feszt és a frekit.
A Bios-ban ellenőrizd, hogy a C&Q be van-e kapcsolva...
52C akár normális is lehet egy meleg szobában, terhelt, tuningolt procival. Nálam 58C-re van állítva a max. Azt még nem érte el soha. -
HERR Z
veterán
igazából karcos hogy pedig e körül lesz gond, mert vagy nitróval, vagy szánt szándékkal tudnád megöldni(illetve táp/lap elviszi)
állísd be manuálisan a feszeketseederking: ne %-al tuningolj, álísd be manuálisan az fsb-t vagy csak szorzót, akkor valószínüleg megmarad a cnq is....62 foknál pedig elvileg resetel a procc, szal inkább kisebbet adj meg
-
seederking
őstag
Re" "
Nos emeltem órajelet az asrock szoftverén keresztül.Utána biosban is rögzitettem de itt a lap (asrock 970 ex3) biosában %-ban volt egy menüpont alatt cpu overcloking megadva.
Nos én 15%-ot választottam ami esetemben 3.2ről 3.680ra emelte az órajelet.
Arra lettem figyelmes,hogy eddig az axtuban (laphoz tartotó progi) az órajel kihasználtságtól függően 800-3.2 között ugrált.De most folyamatosan 3.680on mozog.Ez nem gond,hogy folyamatosan ennyin van?Azt hittem most is csak terheléstől fog ennyire megemelkedni.
A hőfokom pedig az eddig kb 40C-ról folyamatos 52C lett.Max hőfoknak 62-t adtam meg a lap axtu progijában,ez megfelelő? -
LiPi006
tag
válasz
apollo12 #20915 üzenetére
meg van a hiba... ssd nem volt rendesen beállítva+ami legfőbb hogy memorya suport szerint ramom nem támogatja szóval összes OC failed indul (f1 setup,f2 setup default) szóval meg kellet volna néznem mielőtt elhoztam volna a lapot...vagy vesszek bele meg felelőt hogy cpu oc működjön...
Az viszont kicsit vigasztal hogy alapon megy vele.... -
Smani
senior tag
válasz
---Lasali--- #20912 üzenetére
Táp egy CM GX450
Nem hiszem hogy baja lenne. Vga egy 5450... Lap egy 770T-UD3 az meg olyan mint az új.
Épp most fagyott szét megint. Ez proci lesz. Az lenne a jó ha valaki tudna egy kölcsön procit adni. -
---Lasali---
Közösségépítő
-
Smani
senior tag
válasz
---Lasali--- #20909 üzenetére
Van hogy napokig jó. Aztán meg napi 10x beszarik. Linx is ok. Prime95 is futott vagy 2órát.
Van ilyen, hogy félig meghal?
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
LiPi006
tag
tiszteletem az uraknak!
Olyan problémával jöttem hogy van egy asus m4n98TD evo lapom benne phenom II. 965 el
meg próbáltam húzni (bios/Ai tweaker/cpu nb frequency 4000mhz) szokásos asus mentet indult off automatán reboot aztán win7 betöltés közben ki halt!
gondoltam hogy valami nem stimel és kevés a fesz vagy fsb nem stimmel vagy valami más
így azokat enable raktam majd f10 restart magától aztán azóta nem hajlandó bootolni ops ....
nyomtam egy load setup defaults és azóta bármit próbáltam nem indul...valakinek ötle sejtése?
-
Smani
senior tag
Egy proci meg tud halni?
X4 965 azt csinálja, hogy netezek paff újraindul, megfagy a gép beakad a hang. Win indulásnál is elég érdekes az induló hang... Előző X4-el nem csinálta. Full alapon van minden.
-
seederking
őstag
Nos emeltem órajelet az asrock szoftverén keresztül.Utána biosban is rögzitettem de itt a lap (asrock 970 ex3) biosában %-ban volt egy menüpont alatt cpu overcloking megadva.
Nos én 15%-ot választottam ami esetemben 3.2ről 3.680ra emelte az órajelet.
Arra lettem figyelmes,hogy eddig az axtuban (laphoz tartotó progi) az órajel kihasználtságtól függően 800-3.2 között ugrált.De most folyamatosan 3.680on mozog.Ez nem gond,hogy folyamatosan ennyin van?Azt hittem most is csak terheléstől fog ennyire megmemelkedni.
A hőfokom pedig az eddig kb 40C-ról folyamatos 52C lett.Max hőfoknak 62-t adtam meg ez helyes? -
válasz
Tomko78 #20899 üzenetére
Az én lapomban (lsd adatok) fél évig 2x4GB és 2x2GB volt egyszerre, azaz 12GB.
Elméletben ez jobban terheli a memóriavezérlőt. De semmi gond nem volt és az AIDA teszt szerint sem volt semmi seb. csökkenés a RAM tesztnél... persze növekedés sem... miután eladtam a 2x2GB-ot. -
Defy
csendes tag
Létezik, hogy egy Phenom II 965 3,8GHz-en cpu limitem van F1 2011 alatt multiban ?
Gpu használat30%, fps20-25.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest