- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz OverKiller #18773 üzenetére
Inkább mindent a lehető legmagasabb felbontáson használj, hogy VGA-t terhelje ne a procit.
A 6000+ már a 9800GT-hez is kevés volt egyébkét.
A B előjeles procikban gyárilag le van tiltva a mag, ami bekapcsolható és vagy 3 vagy 4 magos procit kapsz amennyiben hibátlanul működnek (ebben az esetben a magonkénti hőmérséklet kiolvasás nem működik).
A 975 at gyárilag négymagos, aktív benne mind a négy. -
pepusos
senior tag
válasz OverKiller #18776 üzenetére
Az már ki, attól ne félj!
-
őstag
válasz OverKiller #21259 üzenetére
Ha játék, akkor a kettő közül inkább a 965. És nemcsak ár érték arányban. A mai játékok nem használják a ki sok szálat és már erősen VGA függők. Ezért is jobb a legtöbb játékban egy I3, a maga HT-jével egy Phenom II X4-nél... azonos VGA mellett. Nézz csak utána.
Az árkülönbséget pedig költsd VGA-ra.Jól párhuzamosított területeken már kell a valós több mag és a nagyobb L3 is akár, de a játék nem ez a terület.
Meliora sunt bono inimica
-
apollo12
veterán
válasz OverKiller #21259 üzenetére
én egy phenom 2 x6 vennék hosszú távra, bf3 motorja nagyon kedveli, és a 8120 as nem jobb egy 6 magosnál, és ha később slit szeretnél, azt vígan elviszi a 6 magos
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz OverKiller #21263 üzenetére
hát 1055 t vel olyan 3.7-4ghz körülire lehet húzni, laptól függ
de érdemes 960T venni ami lehet 6 magra unlokkolni mint nálam, és azon nincs szorzó zár
-
apollo12
veterán
válasz OverKiller #21265 üzenetére
sajna nincs rajta ucc
-
őstag
válasz OverKiller #21263 üzenetére
Ha most még nincs semmid, akkor 2012 nyarán nem biztos, hogy jó ötlet egy megszűnt gyártású phenom-ba beruházni és hozzá egy olyan foglalatba ami a dolgok jelenlegi állása szerint zsákutca... Ha játékra kell
Itt évente több száz gépet ajánlanak ki. De játékra az elmúlt egy évben csak néhány esetben ment ki AMD. Ez nem véletlen. Azok is Liano-k voltak, kis igényű olcsó játékhoz.
Más: Az AMD gyári hűtőit valszeg cserélned kell, hangosak és nem éppen tuningbarátok...De egy 965 + normális hűtő, már annyi mint egy I3, sőt 1-2 eFt-al többre is kijöhet. Később ezt könnyen bővítheted I5 SB, I5 IB, ezek K-s változatai aztán I7...
Míg most az AMD-vel beragadsz... és azzal hitegeted magad, hogy a már nem gyártott procid időtálló... háááát....
De ha nagy az AMD szerelem, akkor semmi gond... 1-2 évig el leszel a javasolt AMD-kel. Azokkal is amit apollo12 ajánl. De ebben az esetben az apróról vásárolj, újonnan már ne vegyél ilyet az utolsó CPU darabokból, csak LAP-ból vegyél újat.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz OverKiller #21268 üzenetére
Azért nézz utána jobban főleg a HT-nek és teszteknek.
Az I3 is 1155-ös foglalat. Ez az Intel egységes foglalata tavaly óta és idén is és talán jövőre is. Az 1156 kvázi megszűnt. Legalább B75-ös lap illene hozzá. Ősszel jön az Ivy Bridge-s I3. De ott főleg csak a fogyasztás csökken és az IGP fejlődött.A lapoknál szerintem feltüntetik az UCC-t.
Én már többet nem győzködlek, vegyél nyugodtan Phenom-ot játékra 2012 nyarán. A Te pénzed. -peace-[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz OverKiller #21270 üzenetére
Ha Intel mellett döntenél, akkor Ivy Bridge kompatibilis lapot kell venni. Ez most legolcsóbban és legértelmesebben B75-ös chipsetet jelent. A 77-es sorozat a teljes Ivy. Ott a H77 jelenti sima nem tuningos verziót. Ezenkívül van a "P" és "Z" sorozat. Csak I3-ból nincs még Ivy, az szeptemberre lesz... de nem ez a lényeg. Az I3 HT-je óriási aduász a játékoknál. Csak arra kérlek, nézz utána 1-2 napig és érdeklődj. Ha másért nem akkor az AM3 technológiai zsákutcája miatt. Akiknek már van, mint pl. nekem is...szépen segítünk másoknak akiknek szintén van.... és ha valaki 2 AMD közül akar választani, akkor is. De ha még semmid sincs és játékra kell, akkor az én lelkiismeretem nem engedi, hogy AMD-t ajánljak.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz OverKiller #21268 üzenetére
ha lapot is veszel, ez egy nagyon jó kis választás [link] van ebbe minden UCC, SLI, 140W+, vrm rész hűtve és AM3+ os
-
HERR Z
veterán
válasz OverKiller #21297 üzenetére
"játékok alatt a VGA a mérvadó" kijelentésedhez: Nem. Nem mindig"
De, ha van egy Phenom 2 X4-ed ami minimum 3.7Ghz körül megy vagy jobbad amd fronton(X6, FX-6x00,81x0) bármilyen i5 vagy jobbad akkor mind1, csak a vga lesz a döntő
nekem lassan két éve 560 fájt ~20k-ba, és még karcos hogy 2-3 évig elég lesz -
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21297 üzenetére
Hello!
A héten lettem egy Hardveraprón vásárolt Phenom II X4 965-nek a boldog tulajdonosa és most olvasgatom itt ezt a topicot. E felett a hsz felett nem tudtam elsiklani. Saját tapasztalatom a gyári hűtéssel kapcsolatban ugyanis az, hogy alapjáraton, netezésnél egyáltalán nem hangos, alig lehet hallani. Halkabb mint a régi Athlon X2 5400+-omé volt. Szóval akinél minimális terhelésnél hangos, ott valami nagyon nincs jól beállítva/összeszerelve. Esetleg az alaplap a ludas.
Azt persze aláírom, hogy terhelés alatt van hangja, de mondjuk az engem nem annyira zavar mert olyankor általában fejhallgató van rajtam .
Egy Asrock lapom van hozzá amúgy, a teljes konfigom a profilomban.A Battlefield 3 multiban ugyan azzal a VGA-val mint az 5400+-al volt, gyorsabb RAM-okkal összehasonlíthatatlanul jobban fut. A régi procival elég sokszor beakadt, a hang pedig rendszeresen dadogott. Célozni pedig a véletlen szerű lassulások miatt szinte képtelenség volt. Szóval nem vicc hogy az a játék szereti a sok magot és a gyors memóriát.
Mondjuk az 5400-as javára legyen szólva hogy ez előtt nem nagyon volt játék ami megkottyant volna neki, jellemzőbb volt hogy inkább a VGA-t vették igénybe.
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21532 üzenetére
Megpróbálhatod SpeedFannal.
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21535 üzenetére
Hát ha terhelés hatására sem változik semmit egyik sem akkor valszeg valami nincs rendben...
-
Endless
aktív tag
válasz OverKiller #21540 üzenetére
Köszönöm szépen. Megmondom neki és ezt a CoolerMastert is csak elférjen a lapon
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21639 üzenetére
Közben a másik topicban is olvasgattam meg kérdeztem és ott találtam ezt a tesztet: [link]. Itt az Evo eléggé elvérzett, persze lehet véletlen is vagy mérési hiba. Most egyenlőre az EKL Cold Tower felé kacsintgatok, mert állítólag minimális tuning mellett az is elmegy és igen csak olcsóért adják. Persze látom hogy ez nem biztos hogy feltétlen független teszt viszont más források a neten is arra utalnak hogy ez az EKL nem rossz.
Különben az X6 1055T jobban melegszik mint az X4 965 BE?lee56: Ez az A30 is szép darab . Hát nem tudom... mondom nagy tuning nem lenne, a c2-es proci lehet nem is nagyon tudna 4GHz körül stabilan menni. Sokat meg tényleg nem költenék rá, szóval ha lehet maradnék 5k alatt. Mindjárt megnézem ilyet kapni-e Aprón.
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21641 üzenetére
Nem rossz, köszi a tesztet.
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21641 üzenetére
A sima TX3 és a TX3 Evo között van valamilyen lényeges különbség? Utóbbi jobban hűt?
-
varmi2
nagyúr
válasz OverKiller #21696 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy az intel előrébb tart. És az is lehet, hogy a csúcs FX árban megegyezik, egy i5 ivy-vel. És akkor tényleg érdemesebb évát venni. De a jelenlegi alaplapom támogatja az am3+-t így az új FX is bele megy, míg az éva nem, ahoz új lap kell. Így viszont már jóval drágább az i5 ivy,
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
lee56
őstag
válasz OverKiller #21696 üzenetére
Ez mind szép, csak a PCI-E 3.0-hoz még 1-2 VGA generáció kell, hogy értelme is legyen, a 22nm-ből te meg csak annyit fogsz megérezni hogy pár wattal kevesebbet fogyaszt, míg a haszon nagy része az intelénél marad..
No Comment
-
endruboy1
senior tag
válasz OverKiller #21699 üzenetére
"Az új FX szériás processzorok élettartama minimum másfél év lesz"
Ezt most vagy elírtad vagy nem tudsz szöveget érteni .
Ezen felül nem tudom honnét idéztél, de valószínűleg teljesítményre vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz OverKiller #21699 üzenetére
Ha 0ról indulsz az más, de ár/értékben az Intel sosem volt túl jó, szerintem most sem az, másik hogy amit kapsz teljesítmény meg lehet hogy feleslegesen sok, átlagos felhasználásra és játékra (értelmes felbontáson) nem kell bivaj erős CPU teljesítmény, a videókártya sokkal fontosabb tényező a legtöbb esetben.
PCI-E 3.0...:
"AMD latest flagship graphic card, the Radeon 7970, launched on January 9, 2012, is the world's first PCIe 3.0 graphic card.[27] Initial reviews suggest that the new interface would not improve graphic performance compared to earlier PCIe 2.0, which, at the time of writing, is still under-utilized. However, the new interface would prove advantageous when used for general purpose computing with technologies like OpenCL, CUDA and C++ AMP.[28]"Wikin ezt írják, és ez is volna a lényeg, ha a 7970et nem hatja meg a PCI-E 3, akkor gondolhatod mennyit profitál belőle más, gyengébb videókártya.. marad továbbra is amit állítottam, ha speciális GPGPU-s munkára kell akkor talán lehet már értelme, átlag felhasználásra, meg ahogy mondtam 1-2 generáció mulva.
A csökkenő élettartam meg a feszített fejlesztési tempó miatt van, minden évben új FX-et kapunk, ez csak jó mert van mire váltani, már ha lehozzák AM3+-ra a többit is.. És a procid nem fog attól megromlani hogyha már esetleg nem gyártják, szóval nem érzem át ezt a nagy drámát
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest