- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
ExtremeClock #20195 üzenetére
Én alapfeszen szoktam tuningolni , max 4 ghzen kell 1.385 felhúznom , de tovább nem mennék , tudom 1.45 V lehet adni neki de akkor is
-
Gyufaaa
veterán
válasz
ExtremeClock #20195 üzenetére
Grat! Az igen szép! NB órajele?
(#20196) Tomko78: Játékokhoz felesleges is lenne azt a jó kis prockót lecserélni szvsz.
-
Tomko78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #20193 üzenetére
Hát ez az , én száműztem a gépemből a hdd-t
De pl az se jó hogy mindig várok Mw3 is a többiekre mert lassabban lépnek be
Azért húzom halogatom a cpu cserét is , mert elég gyors így a gép . Max ha elkap a hév felhúzom kicsit a Cput
-
ExtremeClock
aktív tag
21x200=4200mhz 1.4V 50kör linx lement
-
Gyufaaa
veterán
válasz
ExtremeClock #20192 üzenetére
Igen.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
ExtremeClock #20188 üzenetére
Mivel csak az van, így viszonyítási alapnak jó. Ne menjen határon felül tartósan (60 fok). Ha megy, az fagyiban vagy BSODban jelentkezni fog.
(#20189) norbi0604: Most lebuktál! Marha lassan gépelsz!
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Tomko78 #20186 üzenetére
HT-t nem érdemes tuningolni, csak semmi teljesítmény növelést nem hoz (kivéve ha IGP-t használ a rendszer)... CPU NB a memória kezelés gyorsaságának teljesitménynövelését hozhatja, ot is az alap a 2000Mhz (ref.clock alapján 200*10X), azt lehet emelni 2,4-2,6Ghz-ig
Csak a fesz.-re itt is figyelni kell.
Na most látom már előttem pont írták is, csak már megvolt nyitva a szövegdoboz egy ideje
-
ExtremeClock
aktív tag
Értem. Kupakhő mennyire reális? Csak azt látom ugye.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
ExtremeClock #20185 üzenetére
NB tuning jótékony hatással van a memória műveletekre (érdemes tuningolni ha bírja).
HT-t csak akkor van értelme tuningolni ha integrált videokártyát használsz egyébként semmi értelem. -
Tomko78
őstag
válasz
ExtremeClock #20185 üzenetére
Elvileg azt nem jó tuningolni , mert gubancot okozhat , szerintem érdemesebb azt 2 ghz hagyni
-
Tomko78
őstag
válasz
ExtremeClock #20183 üzenetére
Pl a Cpu NB is szokták húzni
Elvileg jó hatása van , de nekem most alapon van
-
ExtremeClock
aktív tag
Üdv,
890GX Extreme3+B60+Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600Mhz
Memória kezelésre nagyon jó hatással van észrevételeim alapján az nb tuning. Most 2600mhz nb és 2400mhz ht.
Nb-nek 1.15V van adva. Meddig lehet elmenni? Proci 4Maggal 4Ghz-en gyári aluhűtéssel 1.375V-al stabil. Ez jó?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tomko78 #20173 üzenetére
NetFramework hibát írnak rá. Böngészgesd ezt. Próbáld meg frissíteni.
-
Tomko78
őstag
Adott egy Phenom 2 x4 965 és pl mikor nem nyúlok a géphez vagy 5 -10 percet akkor 800mhz felugrik 4 ghz a cpu és felváltva egy egy mag elkezd nagyon dolgozni
P Másik alaplappal is ez volt , nem tudom miért csinálja
-
Cobra.
őstag
Meg abban a lapban nem sok mindent lehet csinálni. Egyébként a processzor bőven elég lenne szerintem mindenhez, inkább a 2Gb ram a kevés a mai programokhoz.
-
vistyan
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tunningban. Teljesen kezdő vagyok és ajánlották,hogy tudok javítani a gépem teljesítményén ha egy kicsit felturbozom a tudást.
Erről a konfigról lenne szó:
CPU típusa QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200)
Alaplap neve MSI 740GTM-P23 (MS-7302) (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Mivel teljesen szűz vagyok ezen a téren tudnátok segíteni szájbarágósan,hogy hogyan és mit kéne csinálnom vagy esetleg valami leírást linkelni.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv
-
-
Yeffy
veterán
válasz
Expendable #20163 üzenetére
gondolom... csak nem volt olyan gagyi táp...
bár tényleg nem tudom, meg amúgy is már tök8, csak hogy mégis tudjam, mit érdemes kerülni.
procihűtőkben állítólag nagyon jó... -
Yeffy
veterán
válasz
kaszas19 #20161 üzenetére
elképzelhető, bár kétlem, sógornál szolgált hasonló gépet ( PhII x3 720 BE, 4870 512MB, 2 vinyó, meg némi sallang) 2 évig szünetmentessel, és nem volt baja. szóval inkább anyagfáradás lehetett szerintem, vagy hirtelen nagy áramerősség-igény, amit nem bírt kiszolgálni... :\
Expendable: egy Artic Cooling 550W 12 Cm Noise f_szomtudja, milyen kódnevű PSU
már kib_sztam a g_cibe, szóval nem tudom megnézni a pontos típust. -
Yeffy
veterán
válasz
kaszas19 #20154 üzenetére
csak? olyan keveset? ohh, az igen, azt hittem, h olyan 1,38-1,4 V körül kell a 6 magnak... de akk rendben, köszi az infót és a segítséget, ha nem írok, akkor működött!
este ránézek.
Majkee84: értem. hát akk biztos jó tápod van, v szerencséd, v csak szimplán én vagyok balf_sz... mindegy most már
mondjuk, ha el is indul 6magosként, azzal kezdem, h prime-ot, intelburn-t, mindent ráeresztek egy pár órára, hadd szokja
és ha ezeket bírja, akkor elkezdem megnézni, mit bír alapfeszen, majd alulfeszelem a gyári órajelhez. remélem, sikerrel járok...
-
-
Yeffy
veterán
-
kaszas19
senior tag
ha normális táp ellátásod van akkor nyugodtan az nem ölheti meg se az alaplapodat se a tápodat.Csak azt nem értem mér nem kapcsolt le a tápod a hirtelen terhelés alatt
1 jó táp azonnal lekapcsol ha túl nagy Apert akar valami leszívni. Milyen tápot használsz most?
Jut eszembe hogy ha már bekapcsolod akkor az auto beállítást a CPU voltage résznél lődbe a 6magos CPU értékére és úgy próbáld biztos nem ad több feszt a lapod neki. -
Yeffy
veterán
válasz
kaszas19 #20149 üzenetére
értem. artic ccoling volt.
röviden így nézett ki a sztori: összeraktam, bootolt, uefiben belőttem a ramot meg az ucc-t, restart. nem indul. jó, lehet, h a ramnak van baja. ram vissza 1333ra, ucc marad. restart, megint nem indul. közben elkezdett sisteregni a táp, mire kikaptam volna a konnektorból a dugót, már a kismegszakító közbeszólt.
először azt hittük, h a deszka is megdöglött, de bios frissítéssel megoldódott, szal most remekül üzemel. úgyh nem tudom, h merjem-e ucc-zni...
igen, a csatlakozóra is tippeltem,h ugye hirtelen kellhetett neki több kakaó, amit 2x4 pin-en tudott volna leszívni. mert alapon elindult.szerinted akkor érdemes megpróbálni ucc-zni?
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #20046 üzenetére
nekem is dettó ugyanez van AsRock 970 Extr.3 lappal, h kb 10 fok eltérés van a kupakhő és a magok hője között...
ez nem gond akkor? a maghőt kell figyelni ez esetben, jól tudom, ugye?
a másik kérdésem pedig az lenne, hogy nemrég újítottam be a fent említett deszkára 8 G HyperXblu 1600-as rammal, ill egy X4 960T-vel. mikor először akartam UCC-zni, sikeresen elfüstölte többszöri próbálkozás után a tápomat, ami majdnem rántotta magával a deszkát is.
na mármost az lenne a kérdésem, h érdemes UCCvel próbálkozni? vagy hanyagoljam? megmondom őszintém, ezek után, ami történt, nem merem forszírozni. csak így meg bosszant, h van 2 mag, ami lehet, h használható. mondjuk a boltos span elmondása szerint ezek között a cpu-k között gyakori ilyen, ahol nem lehet rendesen unlockolni.
illetve a régi tápomnak csak 4 pines cpu ága volt, nem 2x4, de ez állítólag nem feltétlen gond. bár én erre is tippelek, aztán meg ki tudja...na kérdésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata ezzel a procival? merjek vele próbálkozni v hanyagoljam?
köszönöm a segítséget
-
ingalls
senior tag
Rendben, van egy 500-as FSP-m, azzal csekkolom. Bár jó sokára fog kiderülni, mert ez a probléma is csak 2-szer jelentkezett az elmúlt 3 hónapban.
Küsz a segítséget fiúk! -
kaszas19
senior tag
válasz
ingalls #20138 üzenetére
nyugodj meg nem lesz belőle bajod nekem is sűrűn csinálta a Phenom II x2 555@x4B55-tösöm főleg ha kicsit megterheltem PL:prime vagy valami más kikapcsolásnál már nem akart ki kapcsolni se aztán be kapcsolni a ventik mentek de kép nem volt.Talán némi + feszt ha adsz neki lehet könnyebben indúl majd de ez nem biztos.
-
ingalls
senior tag
Sziasztok! Unlockolt 960T-t használok pár hónapja és néha furcsa dolgot csinál a gép. Tökéletesen működik, hozza a várt teljesítményt, de néhányszor előfordult, hogy mikor be akarom kapcsolni a gépet, nem csinál semmit. Nyomom a stand by-t, de se kép, se hang, vagy más esetben befújnak a ventik, aztán kuss. Orvosság egyedül az áramtalanítás pár percre. Kissé riasztó.
Van valami ötlete a szakmának?
Köszi,
Charles Ingalls -
Cobra.
őstag
válasz
HERR Z #20134 üzenetére
Fogyasztás és teljesítmény a 955-höz és a 6100-hoz képest. Azt már megtaláltam, hogy jó eséllyel lehet belőle X6-ot csinálni, bár fogyasztást ott sem írtak. Most egy B75-öm van, eddig bőven elég, ezért nem tudom érdemes lenne-e egyáltalán lecserélnem, és ha igen mire. A Bulldozer ugye messze nem hozza az elvárt tulajdonságokat, 20e Ft-ot meg nem adnék ki +10% teljesítményért.
-
Cobra.
őstag
A 960T-ről tudtok valamit mondani? Nem nagyon találtam róla semmit, csak annyit, hogy letiltott magos X6 (elvileg).
-
tiv83us
veterán
Offolast lehet abbahagyni, kulonben ejnye-bejnye lesz, csirsz!
-
Asbee
veterán
válasz
kasza blanka #20119 üzenetére
Nem feltétlenül. Lehet + fesz kell neki. Nálam akkor jött elő ilyen mikor kevés volt a fesz az NB-nek. Prime stabil volt 2 órán át, pontok kevesebbek voltak még is. Játék alattvolt fagyás. A HT-t itt meg fölösleges húzni az is csak instabilitást okoz. Mennyi feszt kap NB?
-
kasza blanka
aktív tag
hülyeség, mert ha így lenne, akkor fagyna a gép. hogyhogy nem stabil? mi? a HT? a memóriavezérlő? nem stabil az adatátvitel? egyből megfagyna egy prime vagy akár egy memtest is. de inkább már a boot alatt.
meg pont arról lenne szó, hogy a nagyobb HT/NB sávszél miatti teljesítménynövekedést kéne látni vagy nem látni, lévén a proci marad az alap 3100mhz körül, de ehelyett visszaesik!!!
de azért megnéztem. nem jött be. 280nál megnéztem x8 és x7( alap 2000mhz)-tel, és ott már csak 11e a queen. a memóriasávszél is csökkent. pedig az elméleted szerint akkor az eredeti 16000-t kellett volna kapni, hisz a HT/NB 2000mhzen volt, a proci 3100-n, csak a refclock volt 280 amit ezek a dolgok szorozgatnak.
majd ma megnézem sandrával is, hogy u.ezt mutatja-e
-
Asbee
veterán
válasz
kasza blanka #20115 üzenetére
Ha HT és Nb-nél nem veszed le a szorzót, magas fsb-nél valamelyik akkor nem stabil azért alacsonyabbak a pontok.
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20114 üzenetére
Köszi az infót!!!!
-
kasza blanka
aktív tag
az miért lehet, hogy FSB-t/ref Clock-ot növelve, de szorzót csökkentve, hogy a CPU freki maradjon, AIDA-ban a benchmark score-ok csökkennek. drasztikusan.
asus m4a785td-m evo + phenom2 x2@x3 b50 3100mhz.
cpu queen pl 16000+ pont alap 200x15.5-n, HASH meg 1550. (dram
SB 4 1600 cl10 memread 8400)
233x13.5-n már csak 14e körül hash meg 1400 (dramSB 4 1866 cl10 mem read 9e felett)
280x11-n már 11e a queen és 1200 a hash. (DRAMSB 3.33 1866 cl10 mem read 10500)
FPU juliában is 6000 felettről indulva, a 280as refclocknál már csak 4000.HT és NB is bírja a tempót, x10-es szorzó marad, azaz 2000,2330 és 2800mhz volt rendre.
ha már nem növekszik az eredmény a sávszél drasztikus emelkedésére, miért nem marad u.annyi, ha a proci sebessége marad? mérési hiba ez? más benchmarkkal még nem néztem.
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20111 üzenetére
UI:
Csak egy pl:
-Ha az intelburne extrem teszt alatt mondjuk felmenne a cpu hőmérséklete 65fokra és a magok lennének 58 fokosak, akkor még mindig nincs baj?
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20111 üzenetére
Kösz szépen!!!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Teodor52 #20108 üzenetére
Nincs ott semmi hiba, az alaplapi hőszenzor mindig pontatlanabb a magokban lévő szenzorral szemben, ezért mindig a magok hőmérsékletét érdemes alapul venni.
Hivatalosan max 62°C-ig bírják ezek a procik, de ajánlott 60°C alatt maradni hosszú távon. Az előbb leírtak miatt, igen a magok hőmérsékletét érdemes figyelni.
-
zeroo93
tag
válasz
Fr@nkieWilde #20106 üzenetére
Mondom, mivel más egy picit az én 955-öm, mint a többi, ezért a melegedése is pár fokkal erőteljesebb.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20107 üzenetére
Oké, köszönöm.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne a feljebb linkelt proci hőmérsékletről készült képpel kapcsolatban,hogy a teszt során a cpu max 54 fokos míg a magok 51 fokosak voltak amiből azt konzekvenciát vontam le,hogy a cpu hőérzékelője nem megfelelően mér,ugyanis alacsonyabb értéket kellene mérnie mint a magok hőmérséklete.Ezt a hibás mérést mi módon tudom rendbe hozni,van-e valami megoldás rá?
Illetve a biosban a cpu figyelmeztető hőmérsékleti értéke (ha jól fejezem ki magam) 60 fokra van állítva.Ez esetben, akkor különböző tesztek során gondolom, hogy a magok hőmérsékletét vegyem figyelembe először és ne a cpu hőmérsékletét?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #20106 üzenetére
1.45V fölé nem kéne menni léggel, alsó határ nincs, ameddig stabil a proci, nálam pl 1.2V az alja.
Olyan nincs, sőt ellenkezőleg minél kevesebb a fesz annál alacsonyabb a hőmérséklete.
Passz, én csak az AIDA-t, a Core Temp-et és a HW monitort ismerem, de ha ezek nem mutatják a kupakhőt akkor ott más baj van. Lehet, hogy BIOS frissítés kell neki, de az is lehet, hogy kifingott az érzékelő. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
zeroo93 #20105 üzenetére
Hát azért egy Revoltec Freezer Towernek le kellett volna tudnia hűteni egy alulfeszelt 955-öt. Ha mégis a hűtő volt a hibás, akkor én azt kérdem, hogyan romolhat el egy hűtő? Az most vagy megy vagy nem. Vagy tévedek?
Más.
Nekem pedig lenne 2 kérdésem: melyik a két végleges feszültség érték, amik közt a 955 működik? (természetesen egészséges végletekről érdeklődöm)
Illetve lehetséges-e az, hogy egy 955-öt minél jobban alulfeszelem, annál jobban melegszik???
Jah és még valami, valaki tud olyan programot, amivel nem csak a magok hőfokát látom, hanem a kupak hőfokát is? Aida, HW nem jó, már próbáltam.
Köszi. -
zeroo93
tag
Amúgy megoldódott a gond, tényleg a hűtés volt. Most vettem egy Zalman cnps10x flex-et, aztán, amióta 50C-re is alig megy 100% alatt, ezért nem fordult már elő fagyás. Köszi a segítséget, tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest