Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Phenom II X4 940 AM2+, Asus M3N-HT Deluxe/HDMI alaplap.
Most van benne 2*2GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHz-es CL5-ös ram (KHX8500D2K2/4G).
Hogyha veszek mellé 2*1GB ugyanolyan típusú ramot, mint a fent említett, csak 2*1GB-ot (KHX8500D2K2/2G), akkor fog-e az nekem normálisan menni dual channel-ben?
Köszönettel: Márk
-
Üdv!
Egy másik topikban már feltettem a kérdésem, de igazából használható választ nem kaptam, hát itt eseteleg. Egy hete van a gépemben egy Phenom II X4 945-ös 3,00 GHz proci, egy Asrock 970 PRO3-as alaplap társaságában. Ezt a proci ugye szorzózáras, tehát nem igazán tuningolható, de nem is akarom. Takarékossági okokból az UEFI-ben a CPU Voltage-t visszavettem 1,2875 V-ra, ezen az értéken terhelés alatt is stabil a proci. Ha nincs terhelés alatt a proci, pl. csak netezés van akkor a magok órajele 800 MH-en jár, és ehhez 0,975 V feszültséggel. Na ezt az értéket szeretném egy kicsit alacsonyabbra venni, úgy kb. 0,900 V körüli értékre, elvileg a gyári adat alapján 0,85 V lehet az alsó határ, de az UEFI-ben nem igazán találom ennek a módját. Azt javasolták, hogy az OC Tweaker fülön a V Core Offsetnél csökkentsem a feszültséget, negatív tartományba. Jelenleg ez auton áll, +0mV értéken. Megnéztem, hogy manuálra állítva mit lehet csinálni, de azt írja ki, hogy a minimális érték +0mV lehet, ahogy jelenleg áll, a maximum meg +150mV lehet. A másik topikban ebből azt a következtetést vonták le, hogy ez az alaplap nem támogatja a negatív érték beállítását, magyarán ennél kisebbre nem lehet a feszt állítani.
Erre kérnék véleményt, hogy ez valóban így van-e, vagy mégis csak van valami más módja, és ha igen akkor kérnék egy lehetőleg szájbarágós leírást, hogy miként csináljam az UEFI-ben.
Az egyéb szoftveres progikkal nem próbálkoznék, mivel nem értek hozzá, nem szeretnék több kárt csinálni mint hasznot.
Előre is minden tanácsot. -
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy az összes program csak a procim mag hőmérsékleteit mutatja? Sehol nincs olyan hogy cpu hőmérséklet. Biosban át kellene állítanom valamit?
Előre is kösz! -
endruboy1
senior tag
Na, viszi 1.42 V-al a 18x-os szorzót BF3 alatt is. Mintha egy kicsit folyamatosabb is lett volna a játék. Persze szerintem csak rosszul láttam mert annyit nem kéne jelentsen, pláne ezzel a VGA-val.
A többi értékem (kb. a tieidet állítottam be):
P1: 13.5x: 1.225V
P2: 11x: 1.125V
P3: 4x: 0.85VAzt nem vágom viszont, hogy a P4-be sose lép be, szóval a P3-at és P4-et ugyan olyan alacsonyra tettem. Hiába nincs semmi terhelés, akkor is max. a P3-ig veszi vissza magát, hiába állítom 8x szorzóra, a P4-et meg hagyom 4x-en.
-
endruboy1
senior tag
Áh, köszi, mindjárt kipróbálom. Sajnos a 3.4GHz alap órajel nem ment 1.3 V-al, BF3 alatt kékhalálozott. Teszteket persze gond nélkül vitte
. Most azt próbálgatom hogy esetleg 3.6GHz-et a gyári alap fesszel bírja-e. Mert az 1.3V fölé nem látom értelmét állítani akkor már mehet a gyárival is, viszont lehet hogy így talán elbír egy kis tuningot. Mindjárt kiderül
. Aztán majd játszok a Q&C-vel is.
-
-
endruboy1
senior tag
Közben én is kipróbáltam ezt, mer nekem is kikapcsol a lapon a Q&C ha állítok bármin.
Szóval most alap órajelen visszavettem a feszt 1.3V-ra, így most egyenlőre stabilnak tűnik (ez alatt nem volt az). Terhelés nélkül a PhenomMSRTweaker visszaveszi 800MHz-re az órajelet ahogyan kell, a feszt pedig 1.024 V-ra. A kérdésem az lenne, hogy ez így jó? Mert nem tudom hogy a "gyári" Q&C mennyire vette vissza a feszt, nem lehet hogy jobban? Illetve hogy tudom beállítani hogy mennyire vegye vissza? Csak mert szerintem 800MHz-en elmenne 1V alatti értékkel is.Szerk.: közben azt hiszem rájöttem hogyan kell... 800-on szerintetek mi a minimum ami még jó neki?
-
Zeratul
addikt
-
Redneck
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Persze, így értelek. A 785-ös chipsttnél még nekem se működött, ott beértem a 3.7GHz-el is, a 880-assal már igen, a 970-essel is jó szerencsére.
Akkoriba én is próbáltam 1-2 szoftveres dologgal, de időnként befagyott a rendszer, ezért nem szeretem a szoftveres bios turkálást. -
oz82
senior tag
válasz
Alister71 #21771 üzenetére
Nálam azért kellet a PhenomsMSRTweaker, mert:
-Fránya Asrock lapjaim (bennök Ph955 , és egy 630 athlon) vannak, és ha elállítom a CPU feszt, kikapcsol a CNQ (a másik rendszernél nem kapcsol ki, de nem viszi annyival lejjebb az idle feszt)
-Alulfeszelve használom amennyire csak lehet, és kellett vmi. megoldás.Úgyhogy a szükség nagy úr, jó kis progi és hatékonyabb, és ami a legfontosabb állítható mint az alaplapi CNQ szerintem!
A rendszer múúködésébe semmilyen zavart nem tapasztaltamMost a 630 as helyett fx4100 em van ,na az egy energiazabáló a másikhoz képest, 1,125V on sikerült stabilizálni 3,6 on de még így is full prime loadon 180W, + a 6570 esem 50Watjja és ott vagyok hogy a 250Wattos tápom már kapott tuning hűtést de dől a meleg belőle
-> akinek kell egy 630-as AthlonII szóljon!
Yeffy DJ
Ha belősz mindent a háttérből dolgozik (csak pl. a feladatkezelőben látod hogy fut), nem kell indítgatni. -
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #21778 üzenetére
Ha nem indulna mégsem, itt egy másik lehetőség:
(ASUS K53TA topikindító hozzászólás)
A program beállítása (a részletes leírást darky@-nak köszönhetjük):
Nagyon fontos az hogy pár lépést másként kell csinálni mint ahogy azon a weboldalon fel van tüntetve mert úgy kb senkinek nem indult el a windowsal a k10stat! A teendő:
1: Feladat ütemező megnyit
2: Új feladat létrehozása
3: Névnek be kell írni K10STAT
4: Futtatás csak akkor ha a felhasználó be van jelentkezve rádiógombra kattintás
5: Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal rádiógombra katt
6 :Indítás fül új-ra katt. Feladat megkezdése: bejelentkezéskor. Adott felhasználó rádiógomb
legalul pipa az engedélyezve szó előtt
7: Művelet fül új: Művelet: Program indítása. Program\parancsfájl: Kikeresed hol a k10stat exe!
Argumentumok hozzáadásához másold be ezt: -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw
Indítás helye: Oda nem szabad írni semmit!
8: Feltételek fül: Ne legyen pipa sehol!
9: Beállítások fül: Igény szerinti futtatás engedélyezése leállítás kényszerítése ha a futó feladat a kérelemre nem reagál-hoz pipa a többinél ne legyen pipa!
Új példány indításának kihagyása kiválaszt! Kész vagy! Mindig indulni fog a K10STAT a windowsal együtt csak ezekkel a beállításokkal hajlandó máshogy esélytelen. Megjegyzi a beállításaidat lehet alulfeszelni most már és tuningolni rendesen! -
Lacpac
őstag
K10stat:
Indítópultba be kell rakni a parancsikonját, és ezzel a beállítással kell indítani:
"C:\Program Files\K10stat\K10STAT.exe" -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw -
Yeffy
veterán
szerintem meg, ha már létezik, nem sz_rom le, kicsit pörgeti a villanyomat...
ha nem én fizetném, mondjuk akkor is érdekelne... ha nem tuningolok/kell a plusz kraft, a f_sznak pörögjön? meg ugye felesleges hőtermelés, nagyobb zaj...
oz82: hmm, ezt nem ismerem, ránézek, köszi... a K10stattal bohóckodtam, be is tudtam lőni szépen, csak akármit csinálok, restartnál nem indul újra. én meg nem fogom állandóan indítgatni...
de ez ugye indul magától, nem kell állandóan belőni startkor? -
LLKobe
veterán
1,42v BIOS-ból nem sok egy ilyen procinak hosszútávon ugye? Prime alatt max 62 fok volt, tegnap játszottam pár órát, és a proci 49-50 foknál sose volt melegebb.
-
Yeffy
veterán
válasz
Omli85 #21762 üzenetére
de jó, h csak én sz_pok ezzel a sz_rral, nem elég, nem tudom unlockolni, még a CnQ se teljes...
annyit hadd kérdezzek már tőletek, hogy nálatok is előfordul a 960T-vel az a hiba, h a CnQ csak a szorzót veszi vissza, a feszültséget nem? nálam ez a helyzet, és lb b_szhatom így takarékoskodást, semmit nem érek vele... állítólag sok csinálja ezt. nektek is?
köszi a választ!
-
LLKobe
veterán
válasz
Omli85 #21762 üzenetére
Tegnap ennyit futott, én stabilnak tekintem:
Hogy hat mag vagy négy... Alkalmazásfüggő. Amivel most játszok többet profitál a magasabb órajelből, és még sok is neki 4 mag, úgy hogy perpill maradok a képen látható beállításnál. Aztán ha valamihez 6 mag kell, nyomok egy load-ot arra a profilra a BIOS-ban, és kész is
-
Omli85
őstag
válasz
LLKobe #21750 üzenetére
Nekem is 960T-m van.
Unlockolva 6 maggal 1.45v-vel ha a helyzet úgy kívánja használom 4.0GHz-n bár őszintén megmondom felesleges. Jelenleg én X6 3.6GHz 1.375v használom bőven elég mindenhez és amúgy sem nagyon vettem észre hogy értelme lenne 4.0GHz-n járatni 6 maggal. Teszteken lehet hogy nő a pontszám de gyakorlatban egyáltalán nem vettem észre különbséget.
4.3GHz-n futtattam pár tesztet 1.5v vel lement mind de Prime és egyéb cpu gyilkolós cuccot már nem eresztettem rá. Ellenben DIRT 3 benchmark simán lement így én stabilnak tekintettem a dolgot
viszont x6 4.3-on már elég szépen melegedett H60 nem igazán bírt vele. Igaz csak szorzóval szórakoztam pár teszt erejéig így szinte biztos hogy fsb+szorzó közös kombinációval kevesebb feszültséggel is el lehet érni a 4.3 GHz-t.
Viszont szerintem inkább x6 3.6GHz mint x4 4.3GHz szerintem a plusz 2 magból többet profitál az ember de mindenki maga döntse el
-
cort x-1
tag
Sziasztok megéri még 965 be venni? 24k ért ?
-
LLKobe
veterán
(#21748) apollo12: Mennyit?
Akkor már egy tojást is ráütök a procihűtőre, és nem kell serpenyőt mosogatni... Nekem az marha soknak tűnik.
(#21749) ---Lasali--- : Igen, válogatott proci, tényleg jól megy. Alapból ugye 3Ghz, a VID-je 1,325v, ehhez képest 6 maggal, 3,6Ghz-en megy 1,28v-al alulfeszelve.
A 4 mag 4Ghz-hez csak hasraütöttem az 1,35v-al, lehet hogy kevesebbel is beéri
Nem volt még időm tesztelgetni, inkább játszok
De jó lenne ha a 4,2-t vagy kicsit még többet ki tudnék sajtolni... -
---Lasali---
Közösségépítő
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Lenne egy kérdésem. Van egy 960T procim, amit eddig unlockolva használtam, 6 maggal, 3,6Ghz-en, BIOS-ból 1,28v-al. Vajsimán megy, kőstabilan.
Azonban most egy játékhoz inkább kikapcsoltam a plusz két magot, mert úgysem használja, és a magasabb órajelből többet profitál.
Négy maggal még nem teszteltem ki, hasraütésszerűen belőttem 200*20-ra, 1,35v-on. Tökéletesen megy, játszottam így 20 órát, toltam egy kis prime-ot rá, tökéletesen stabil, és alig melegszik.
A kérdésem a következő lenne: mekkora esélye van hogy ki lehet hozni belőle a 4,2-4,4Ghz-et? Bírják ezek a procik az ilyen frekit?
Próbáltam egy prime-ot 4,2Ghz-en, 1,375v-al, de fagyás lett belőle. Egy kicsit több feszkóval van esélyem? -
Pacy
aktív tag
válasz
---Lasali--- #21745 üzenetére
Nèha èn is hallok fura sìpolàst...de nem tudtam mire vèlni. Pàr màsodperc de hallhatò ès a proci felöl jön. Akkor?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Az nem azt méri.
Hanem valahol a déli híd körül a nyák hőmérsékletet..
Nekem volt egy asus am2+ m3a78 lapom, úgy emlékszem 1.425 voltnál, prime ba sípoltak a tekercsek, és nem kellett hozzá pár percnél több, és úgy túlmelegedett a proci áram ellátásért felelős egység, hogy throttling -olta a cpu -t elég brutálisan pár másodpercig. Ekkor a sípolás abba maradt, majd vissza rakta az órajelet, és kezdődött újból. 3.6 ghz fölött nem bírta az a lap már. Pedig raktam kis memória tüsiket a fetekre, már ahova tudtam.. de ott infra hőmérővel tuti lehetett volna mérni 100-130 fokot egy-egy feten.
-
Pacy
aktív tag
válasz
---Lasali--- #21743 üzenetére
26c az alaplap. Szerintem ez mèg ok. Akkor fps csökkenès nem lesz ha hagyom alapon az nb-t. Akadàst nem tapasztalok, ìgy akkor nem feltètlen küzdök vele.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Memória sebessége nő pl az nb órajelének növelésével. Az pedig szerintem játékban előny tud lenni.
Erre az alaplapodra én ajánlanám hogy a fetekre barkácsolj valami hűtést, mert gyárilag ezen úgy tudom nincs. Ha ilyen 1.4 volt fölé mész ott komoly hőmérsékletek tudnak kialakulni. -
tresh
veterán
Olyan nincs hogy csak automatán indul el főleg hogy az alap fesz ha jól emlékszem 1.4 v és bőven lehet ebből lecsipegetni
Milyen lapba hajtod a procit ? Nekem most 1.23v és még szerintem menne lejjebb az új deszkába csak nincs időm most evvel játszani.. hosszútávon pedig károsíthatja a procit + azért az hőt is termel
-
norbi0604
aktív tag
Kezdjük ott, hogy már nincs is everest. Már régen aida64 néven fut. Először is ennek a legfrissebb bétájával, rendszergazda módban futtatva kellene megnézni a magfeszültséget mert az 1.55 az nem kicsit sok. Másodszor alapon ne hagyd a feszt, és ami még fontos, hogy lépcsőzetesen kellene léptetni fölfele elsősorban csak a cpu szorzót. Kezd mondjuk1.4 volttal, és 3.6Ghz-el. A cpu nb(!)-t és a ht-t egyenlőre tedd alapra amég a cpu be nincs lőve stabilan.
-
Pacy
aktív tag
Milyen fesz.el kéne mennie egy 965 be c3-as procinak 4ghz-n? Nekem most everest szerint folyamatos 1.55V. Én ezt egy kicsit soknak találom...mi az átlag kb?
-
apollo12
veterán
-
miresz
veterán
Ilyennel még nem találkoztam,gondoltam megosztom veletek. Az asszony gépében egy Athlon II X3 450 van 4 magosítva.Tegnap elindítottam a gépét,és egy kis üzenet fogadott hogy új eszköz telepítve,AMD Engineering Sample telepítve újraindítást igényel. Csak nézetem,hogy ez meg mi?
Persze azt tudtam,hogy az (ES) mit jelent. Újraindítottam a gépet indítotam egy CPU-Z-t és ez a kép fogadott:
Újraindítottam és a Biosban ez a kép fogadott:
Na hát én ilyennel még nem találkoztam. A proci beállt 1600Mhz-ra 3200Mhz helyett,és a proci típusára azt írja,hogy Engineering Sample. Eddig flottul működött mind a 4 mag,(mondjuk most is jól megy,és akkor is jól ment mikor ez a jelenség volt),Ismét újra indítottam alapra állítottam mindent,és ismét újraindítottam,majd újra unlockoltam a procit,és most ismét Phenom II X4 B50-ként működik. Csak érdekesség képp osztottam meg ha valakit érdekel,mert én ilyennel,még nem találkoztam,pedig egy pár procit unlockoltam már. -
paavoo
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban figyeltem arra fel, hogy Phenom 955-nél a Cool'n'Quiet funkció, valamiért win7 indítás után 1-2 órával nem hajlandó visszavenni az órajelet 800mhz-re. Win indítás után tökéletes egy ideig, aztán bumm.
3.6-ra volt eddig húzva, most visszaraktam 3.4-re, de még mindig ezt csinálja.
Pár napja raktam fel a 12.8-as catalystet, nem tudom mennyi köze lehet hozzá
Amúgy mást nem nagyon lett változtatva, spywaret/nodot is lefuttattam, de az se segített.
Itt van 1 kép, hogy ugrál a magok igénybevétele: [link] (az összes mag 0-100ig folyamatosan változik, úgy hogy semmi nem fut ami ezt indokolná)
Feladatkezelőbe is lecsekkoltam, nem találtam gyanús programot. -
kayman
senior tag
válasz
miresz #21708 üzenetére
Phenom II X4 920
[M4A3000E] gépbe tenném.
-
kayman
senior tag
Az AM2+ Phenom X4 procim belemegy az AM3 tokos lapba ha jól tudom?
Egy RS780L chippes AM3 lapos barebone-t vennék és jó lenne ha nem kellene mindenből újat vennem.
-
Yeffy
veterán
válasz
sultansmith #21704 üzenetére
965 BE
szerintem, de majd az okosok kijavítanak.más: na, úgy látszik nekem is az lesz, fx6100 v 200 - nem is tudom már - egy 10essel lenne drágább, annyi pluszt meg nekem nem ér. majd ha esetleg jön am3+ba valami értelmes, normál áron,akkor talán. de szereintem ezzel is elleszek jó ideig.
remélem, ez már nem fog b_szakodni a feszültséglevétellel... -
sultansmith
senior tag
Hi!
965 BE, vagy fx 4100, vagy fx 6100? intel nem játszik.
Csak játékra kellene, néha videókat/zenéket konvertálgatni.
Előre is köszi a válaszokat! -
endruboy1
senior tag
válasz
varmi2 #21702 üzenetére
Igen akkor viszont egyértelműen a rossz szövegértés számlájára írható a dolog. Ráadásul duplán. Minimum helyett maximumot értett és nem is arra vonatkozik hogy meddig fog működni hanem hogy mennyi ideig fogják gyártani vagy lesz versenyképes teljesítménye a többi AMD procival szemben.
-
lee56
őstag
válasz
OverKiller #21699 üzenetére
Ha 0ról indulsz az más, de ár/értékben az Intel sosem volt túl jó, szerintem most sem az, másik hogy amit kapsz teljesítmény meg lehet hogy feleslegesen sok, átlagos felhasználásra és játékra (értelmes felbontáson) nem kell bivaj erős CPU teljesítmény, a videókártya sokkal fontosabb tényező a legtöbb esetben.
PCI-E 3.0...:
"AMD latest flagship graphic card, the Radeon 7970, launched on January 9, 2012, is the world's first PCIe 3.0 graphic card.[27] Initial reviews suggest that the new interface would not improve graphic performance compared to earlier PCIe 2.0, which, at the time of writing, is still under-utilized. However, the new interface would prove advantageous when used for general purpose computing with technologies like OpenCL, CUDA and C++ AMP.[28]"Wikin ezt írják, és ez is volna a lényeg, ha a 7970et nem hatja meg a PCI-E 3, akkor gondolhatod mennyit profitál belőle más, gyengébb videókártya.. marad továbbra is amit állítottam, ha speciális GPGPU-s munkára kell akkor talán lehet már értelme, átlag felhasználásra, meg ahogy mondtam 1-2 generáció mulva.
A csökkenő élettartam meg a feszített fejlesztési tempó miatt van, minden évben új FX-et kapunk, ez csak jó mert van mire váltani, már ha lehozzák AM3+-ra a többit is.. És a procid nem fog attól megromlani hogyha már esetleg nem gyártják, szóval nem érzem át ezt a nagy drámát
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Eladó AMD Ryzen 7 5700G AM4 processzor gyári hűtővel, dobozával, garival! Ryzen 9 csere érdekel!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest