- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yugo
tag
válasz
Gabor970 #5278 üzenetére
okés, köszi mindenkinek a válaszokat!
a fesz emelés ebből az írásból jött (persze nem biztos hogy megoldja, ahogy te is és az írás is említi): AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
ez a bekezdés:
"Az iménti kis kitérő után térjünk vissza a teszteléshez, azon belül is a magokéhoz. Amennyiben az újonnan nyert mag(ok) a Prime teszt alatt nem bizonyulnak stabilnak (fagyás, újraindulás), abban az esetben csak a plusz feszültség jöhet szóba segítség gyanánt. Ez sem minden esetben elég, de mindig jusson eszünkbe az előbbi táblázat és annak eredményei, mielőtt ezt alkalmaznánk. Megfelelő hűtéssel itt is elmehetünk egészen 1.475V-ig." -
Cadal
őstag
válasz
Gabor970 #4926 üzenetére
Na én pont ezért adom el a hasonló típusú ventilátoraimat. Igaz esetedben működhet a dolog, mert a Mugen 2 elég nagy darab hűtő, de a TRUE-mat szerintem szépen megfojtották. Nem azt mondom, hogy melegedett, arról szó nem volt, de így nincs légáramlás, és azért az nem árt ha van. Amúgy nálam is csak terhelésnél indultak el a ventik, akkor is komótosan.
A mostani F12 Pro PWM meg alapból ~ 900-1000RPM-en pörög már induláskor is. szépen hűvösen tartva a hűtőbordámat és a procit.
Ha nem nagy kérés, egy fotót majd esetleg dobhatnál a beszerelt hűtőről. csak kíváncsiságból
Tesztet pedig 3800Mhz-en kérünk 1,45V-al, (vagy amennyi kell neki) és jöhet a másik topikba ott van néhány hűtős eredmény. -
Monyesz
aktív tag
válasz
Gabor970 #4905 üzenetére
A magasabb hőfok nyilván csökkenti az alkatrészek élettartamát. Soha nem lehet tudni, hogy a gyártási szórás alsó vagy felső végébe tartoznak, aztán vagy kiakad valmelyik vagy nem.
Nyilván azért nem került az egyikre, mert spóroltak azzal is...
A hűtésben is van ésszerű határ-pénzügyi keret, de lehet spílerkedni, ha valaki minél nagyobb frekire hajt. Alapon jó a TX3, ez világos (sőt mint írtam a gyári hűtő is, úgyhogy még azt sem kell megvenni). Ahogy haladunk a korral és a procik teljesítménye egyre kevesebb lesz, ésszerű lesz húzni ezeket a procikat, hiszen lehet ! Akkor lesz jó a plusz hűtőteljesítmény. Tehát ésszerűnek tartok egy plusz 2-3ezerft-os beruházást,ami most és a jövőben is hasznos lehet. De nyilván pénztárca kérdése is a dolog. -
Monyesz
aktív tag
válasz
Gabor970 #4899 üzenetére
56 fok a CPU, magokat nem mutatja (tényleg, miért nem ?) - nekem ez sok, miközben valami őrült fordulaton jár a hűtőn a venti.
Ha valaki egy csendes gépet akar, akkor lehetőleg alacsonyabb fordulaton szereti járatni a proci (és az összes) ventit. Persze ha meg alulfeszeli, akkor akár passzívban vagy minimális feszen, hogy még éppen pörögjön.
Aztán meg lesz/lehet a szobában 30 fok is, és akkor a hűtési teljesítmény több fokot is romlik majd, felteszem, 20-24 fok volt a szobahőfok méréskor.Egyébként meg a TX3 sem kell, hiszen a gyári hűtővel is elmegy alap használat mellett a proci !
De azért csak tedd fel a Gemint (én is nézegettem, jó kis hűtőnek néz ki, annyiért meg meg kellett venni, nem kétséges), és mérjél azzal is rá ! -
-
danati
senior tag
válasz
Gabor970 #4295 üzenetére
Ahogy látom neked is 4 magossá moddolt procid van, nem tudom hogy fog reagálni a dual core optimazerre, elvileg (ha jól tudom) ez a program 2 magos procikra van tervezve.
Én se akartam átállni xp-ről mert nagyon jó kis oprendszer, gyorsabb mint a win7.Vardar: Elég ha csak a szorzót állítod.
-
-
Juhiii
csendes tag
válasz
Gabor970 #4255 üzenetére
1. Az AMD Athlon II X4 620 is benne van ebben az árkategóriában (kb. 22.000 Ft).
Mivel jobb ez mint az általam javasoltak?
Tudtommal, ha szerencsém van akkor mind a X3 425, mind pedig a Phenom 550 BE
nénymagosítható. (vagy nem jól tudom?)
2. Mi az a pretestelt B50-es?
3. Én pont a házon, a tápon és az alaplapon nem spórolnék, mert ugye ezeket az ember nem nagyon cserélgeti. -
orbano
félisten
válasz
Gabor970 #3819 üzenetére
programozok, legyen gyors az SQL szerver és a fordítás
SQL szerverből 3 példány fut a gépemen, plusz visual studio 2008ban fordítgatok közepesen nagy projecteket.
igazából a célom, hogy a superpi 16mp-nél kevesebb idő alatt lefusson, bár ez nem tudom lehetséges-e ezekkel a prockókkalja és a konklúzió: tehát a 3magos 10k-val olcsóbban is feltételezhetően elszaladgál majd valahogy 3.2-3.5 ghz környékén? az "szupi" lenne.
(amúgy nem vagyok ám ennyire hülye, világéletemben atomtuningoltam, csak most kicsit elkényelmesedtem)
-
-
hossszú
őstag
válasz
Gabor970 #3494 üzenetére
Nincs az intelnek olyan procija ami ár-érték arányban felveszi a versenyt ezekkel a procikkal. És egy kis érdekesség, beronditottam az intelek közé.
-
Károlyka
csendes tag
válasz
Gabor970 #3412 üzenetére
Az csak a megvilágítás iránya miatt látszik úgy, mintha a fekete műgyanta lenne, ami lefolyt, de igazából csak árnyék. Nem volt még ilyen tapasztalatom az eddigiekben, de írtam egy levelet a Nemzeti Fogy. védelmi hatóságnak fényképekkel, mi a véleményük és hogy erölködhetek-e, meg hogy milyen mértékű az a fizikai sérülés amely miatt gar-vesztés van, mert ez nem egyértelmű. Ezzel az erővel, ha egy 10 mikronos festék-pötty kopik le az már fizikai sérülés ergo garivesztés. Szal, hogy van-e erre vmi pontos egzakt szabály?! Mertha teszem azt a sérülésből egyértelműen levezethető a hibás működés, legyen annak fizikailag bármely kicsi nyoma, akkor azt mondom el tudom fogadni. De az, h csak mert a festékből hinyázik egy darab már rálehet fogni, h ez okozta a zárlatot (ami nonszensz sztem) nem elfogatható, max egy szőke nőnek. (a jelenlévők term. kivételek
)
-
VinoRosso
veterán
válasz
Gabor970 #3354 üzenetére
Olyan nincs ami 8x-8x vagy 16 x 8-at tud legalább? nem menne bele akkora kártya(4830), csak ne legyenek multi GPU bugok. árat nem tudtok mondani? kb mennyi a legolcsóbb proci + lap kombó?
(#3360) Borokafa: Ki mondta, hogy nekem kell
Nekem nincs annyi lóvém most, bár ha lenne lé lehet váltanék, ha rámenne a 775ös blokkom a cpura. Elvileg amd-t is tud, csak nem tom melyiket
-
8nemesis8
veterán
válasz
Gabor970 #3150 üzenetére
Hát azért 4magra tuningra soha nem vennék Hyper TX3mat, kb másfélszeresét kell ráfizetnie Hyper 212 plusra és lényegesen jobb hűtőt kap cserébe, de ahogyan írtad kis tunighoz elmegy, hát igen talán, de elég kicsinek kell lennie.
Illetve gondolom jóval hangosabb is ugyanolyan terhelés mellett a TX3. -
Geza26
senior tag
-
Bubanc
aktív tag
válasz
Gabor970 #3049 üzenetére
Nem tudom mi lehetett, de most egy óra Crysis után is csak 46 fok, uh okés. Viszont próbáltam előhozni a maradék magokat, méghozzá úgy, hogy az acc-ban all core-ra állítottam, de semmi nem történt... ugyan úgy elindult, és semmi változás, csak a bios-ban más a beállítás... Gigybyte 770T-UD3-as alaplapom van, mit kellhet beállítani, hogy legalább lefagyjon, vagy valami történjen?
vagy egyszerűen a Gigabyte ennyire okos, hogy látja, hogy azok a magok nem fognak menni, és inkább nem is állít semmit??
Most nézem, hogy ugyanolyan az alaplapod, akkor itt a titok nyitja, hogy másik bios kellene? gígabyte honlapjárol szedjem le? hogyan lehet bios-t frissíteni, mert én még csak a flopys flashelést ismerem
-
8nemesis8
veterán
válasz
Gabor970 #2560 üzenetére
Én ezt tökéletesen értem, én soha nem ajánlanék TX3mat 4magot ekkora órajel mellé, vagyis inkább a CPU TDPjét is nézve.
Azért ajánlottam hyper 212 plus-t, ami ha esetleg 2mag lesz akkor is elkellhet nagyobb tuning esetén.
Tudom jól, mennyit mennek ezek a CPU-k nekem is ilyenem van, enyém alapfeszen 3700 körül megy, mondjuk plussz fesz itt nem hoz sokat. De bőségesen elég mindenre ez is. -
zoleecool
tag
válasz
Gabor970 #2536 üzenetére
Én a 2x2gb 1333-as OCZ Reaper ramokat ajánlom, ilyenem van 18k volt a BirdPC-nél és jelenleg 1550-en megy 7-7-7-20-as beállításon. 1600-on is menne, memtest fut vele stabilan, viszont 6.66-os dram:fsb ratioval már nem bírja az fsb emelést a gép, így 8-as dram:fsb ratioval tudom csak az 1600-at elérni, ezzel meg az a baj, hogy valamiért nem stabil vele a prime. Talán nem szereti ezt az arányt a chipset?
-
-
Proky
senior tag
válasz
Gabor970 #2402 üzenetére
MOSFET hűtést megoldom, vannak hűtőbordáim a mostani vízhűtéses rendszeremben is, plussz maradt ki új borda is még, illetve NB blokkot is kap az alaplap a mostaniról, szóval Proci + Nb blokk tuti mert meg vannak, a VGA meg annak függvénye hogy arra mennyi lenne egy blokk.
-
Cadal
őstag
válasz
Gabor970 #2140 üzenetére
Hello!
Nálam is egy freezer teljesít. 4 maggal 3700Mhz Prime 1óra alatt 57C-ig melegedett fel. Arra viszont figyelj, hogy rálóg az első ramslotra. tehát magas hűtőbordás ram használatánál problémákba ütközhetsz.
Ha van esetleg lehetőség anyagiakban rá, nézd meg ezt is. És egy teszt róla (szerepel mind a két hűtő)
.
-
AMD X2
senior tag
válasz
Gabor970 #2112 üzenetére
Csak akkor ír hőfokot az Everest ha regisztrált ! Ha jól emléxem.
Ez ingyenes -
G@ß!
őstag
válasz
Gabor970 #1944 üzenetére
Hát nem tudom, nekem a 3000+ mellett (tuningolva) volt egy 4850 próbaképp, de kevés volt a proci, ergo a proci se biztos h ki tudta hajtani a 6600gt-t.
Amúgy tényleg nem rossz gép, de öcskös E8400 bootideje, meg az, hogy egy 4-5 éves játék majdnem minimum grafikán is beszaggasson, az eléggé lehervasztott... (NFS Most Wanted)
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Gabor970 #1926 üzenetére
Ez talán nem egészen így van,de lehet tévedek...Az én sima x2-ben Prime alatt közel 1 percre nőtt a különbség a két mag között a teszt végére...,pislogtam is rendesen
-
AMD X2
senior tag
válasz
Gabor970 #1823 üzenetére
Szerény kínai tudásomat (ami=0) méltatják ezt a steppinget. Ezeket is lehet nagyobb valószínűséggel 4-magosítani.
-
bakosgabor57
őstag
-
Joshi
titán
válasz
Gabor970 #1776 üzenetére
HERR Z többször mondta hogy csak a számból nem lehet azt mondani hogy ennyi meg annyi % az esélye a 4 magosításnak. Most ha azt mondanám hogy ebből a szériából 10-ből 6-nál működik a 4 mag akkor is belenyúlhatsz abba a maradék 4-be aminél nem fog működni. Vedd meg aztán meglátod, de ha jól emlékszem akkor a 0922 nem tartozik a legjobb szériák közé de ne vedd 100%-ra.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Gabor970 #1395 üzenetére
hello, igazad van!
de netbook nincs, ezért szeretnék egy kompromisszumos megoldást a fogyasztás és használhatóság (játék, film, zene) figyelembevételével.
Fogyasztásban a lehető legalacsonyabbat szeretném (nem csak a villanyszámla miatt hanem hűtés és zaj miatt is) úgy hogy a gép viszi a ami játékokat erősen közepes felbontással és minőségben. -
szki
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged