Új hozzászólás Aktív témák
-
RobbyJr
addikt
Fekete képernyőről hallottam, de azt hittem ezt már javították.
#1696 mcwolf79: Biztos van, csak te nem tudod már kiolvasni ennél a szériánál.
#1697 Land: Akkor lehet azért fagy, mert nagyon visszavetted a PL-t. Ha 15% van mínuszban, akkor az órajelet is arányosan lejjebb kellene venni, nem kap elég kakaót az adott órajelnél. Próbáld meg 0%-al, és úgy a feszültséget levenni. Nem kellene eldobni magát. Legújabb driver van fent?
#1698 MaddeNNNN: Engem a +300W-os fogyasztás nem ijeszt meg, tudom hogy egy mai erős kártyának mennyi kell, bár az nVidia hasonló teljesítményen (5070Ti) kevesebbet eszik, mint egy 9070XT.
Nyilván mindkét cégnek van pro vs contra oldala driver szinten, ezt mindenki maga dönti melyiket tartja jobbnak. Nekem vegyesen szoktak lenni a kártyák, ált. azt veszem, amelyik jobb ár/értékben. -
mcwolf79
veterán
válasz
RobbyJr #1694 üzenetére
Gondolom van hotspot, csak ott nem mérik. Ahogy olvasgattam, a VRAM is hasonlóan melegszik, mint a Radeon -oknâl, csak arra nem mernek szenzort rakni.
Nálam már az is plusz pont, hogy a Radeon jobban szereti a TV-met. A 4070 Ti sokszor meghülyült, ha nem a TV -t kapcsoltam be előbb ,akkor hajlandó volt megbolondulni a gép . Valaki a frekvenciàval volt, remegett és vibrált a gép . Ezt akkor is megcsinálta, amikor az energiagazdàlkodàs miatt kikapcsolt a TV. Mikor visszajött, ugyanezt csinálta. Ilyenkor csak a restart segített.
Radeon-nàl ilyen nem volt az elmúlt 2 hétben . -
Årpi
őstag
válasz
RobbyJr #1694 üzenetére
Azért a jelenlegi Nvidia driverek is hagynak kívánnivalót maguk után....sőt. Ha játékot indítok vagy kilépek, akkor fél másodpercre fekete képernyőre vált a fő monitorom amióta megvan az 5070 Ti. A 4070 Superrel nem volt ilyen. Vannak akik nem ússzák meg ennyivel és folyamatosan jelentkezik náluk ez.
-
Årpi
őstag
válasz
_Horka_ #1684 üzenetére
Voltak mérések itt a fórumon ACC-vel kapcsolatban, 6%-ot hozott csak az új driver, ott még jelentős a lemaradás, bekapcsolt FSR-el jobb volt a helyzet, ha jól rémlik. A HW Unboxed tesztje tényleg elég jó volt amúgy, ezt aláírom. Guru 3D kicsit túl óvatos volt az órajelekkel, bőven többet is megenged a legtöbb 5070 Ti, de az RX 9070 XT-ben is tényleg nagy a potenciál.
Az biztos, hogy raszteres ár-érték arányban jobban megérős az RX 9070 XT. Én is majdnem azt vettem, de jó áron sikerült elcsípni az 5070 Ti-t + az általam preferált címekben az átlagoshoz képest többet hoz az a kártya. Meg néha dolgozom lokális AI cuccokkal is, ott meg nem is kérdés, hogy Nvidia.
Teljesen legit, majdnem 20 éves szlovák számtech. boltból érkezett a kártya. Jól meg kell nézni persze, hogy ki az eladó, számla/garipapír meg előbb ideért, mint a vga, szóval egy panasz nem lehet. ROP szerencsére megvan
-
_Horka_
aktív tag
Szerencséd volt. Most a legolcsóbb az allegro-n 600+. 9070 XT olcsóbban is kapható 360- (PowerColor reaper).
BTW tiszteletem a bátorságod előtt!Majd fél milliós VGA-t venni az allegro-ról (pont nvidia 5000-es sorozatból, ami ugye nem kevés gonddal küzd... tényleg, megvan minden ROP-od?
).
Mondjuk fene tudja. Van valakinek tapasztalata az allegro-s garanciával kapcsolatban? -
_Horka_
aktív tag
Sajnos első kézből nem tudtam ennek utánanézni, de amit találtam, az ezt támasztotta alá (guru 3d). Igaz, PL nélkül is elérhető a 8-10%, a PL ehhez még csak hozzáad. A HW unboxed tesztje azért volt jó szerintem (55 játék azért nem kevés), mert mindkét oldalról merített olyan játékokat, amik "hajlanak" egyik, vagy másik oldal felé (Assetto Corsa Competizione, Hunt Showdown 1896 pl. erőssen megdobta az 5070ti átlagát - más kérdés, hogy az AMD az ACC esetében tapasztalható nagyon rossz teljesítményét a 9000-es sorozatnak, az új driverben már javította).
-
Årpi
őstag
válasz
_Horka_ #1680 üzenetére
Az 5070 Ti esetében is kifejezetten jó a tuningpotenciál, emelt PL nélküli modellen sem elérhetetlen a 8-10%. Másrészt meg azért azt az 5%-os átlagot a Rocket League + a COD eléggé megtolta, azok nélkül egy kicsit több az 5070 Ti felé, RT-ben meg főleg. Ha nem COD-ozik az ember, akkor eléggé egyértelmű.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
kealan.darey #1675 üzenetére
Nem, nem minden teszten. A teljesítmény nagyon játékfüggő. Nagy átlagban (HW unbox 55 game average ) 5% a különbség, de hatalmas a szórás. Van olyan játék ahol 40% plussz egyik oldalnak, és van ahol éppen fordítva. Szóval érdemes megnézni, milyen játékkal akarsz komolyabban foglalkozni, és ezt figyelembe venni a döntésnél.
Az átlag 5% pedig pillanatok alatt el tud tűnni, ha tuningolsz a kártyán. Az 5070ti esetében ez a potenciál nem túl sok (5-7%), de a 9070xt kártyák esetében ez akár 10-15% is lehet (UV+PL).
A 350.000 HUF-os árú inno 3d-t kerestem én is a megadott oldalon, de nyoma sincs. Teszem hozzá, egy full alap inno-t kaphatsz ennyiért.
Szerintem nem olyan egyértelmű a választás, mint ahogyan látod. -
ndave92
aktív tag
válasz
Sundesz #1406 üzenetére
Kis update Mindfactoryval kapcsolatban:
Mindfactory resumes normal operations amid reorganization, now offering latest GeForce RTX 50 & Radeon RX 9070 GPUs
Átszámítva (+ haza ÁFA-val) 360k körül van most az XFX RX 9070 XT MERCURY Magnetic Air RGB Gaming OC Black. -
ndave92
aktív tag
Marvel Rivalst sokat tolom, kb. naponta 1-2 órát és amióta megvan a kártya (25.3.1, majd 25.3.2 drivert is használva) egyszer sem crasheltem, szóval nagy eséllyel nem driver és nem Marvel Rivals az oka, ha folyamatosan kifagysz. Pedig én veretem neki, ami a csövön kifér (UV + OC).
-
shad83
tag
nekem a marvel rivals crash-elt eddig a default-on kívül bármilyen beállításon. már akkor is kifagy egy idő után ha csak a PL-t húzom le 10%-ot. efficenty/performance preset ugyanez. nem fogom megúszni a win újratelepítást, előbb utóbb szerintem defaulton is el fogja dobni. aztán lehet csak a marvel rivals szar ilyen értelemben.
-
kealan.darey
lelkes újonc
-
-
Sundesz
addikt
Bécs, Cyberport.at árak: 9070 Red Devil 287 ezer, Asrock 9070 XT 340 ezer, 5070 Ti Gaming Trio 437 ezer, 5070 Ti Windforce 350 ezer. Kicsit ki vagyunk rabolva itthon.
-
zsirfecske
addikt
válasz
RobbyJr #1664 üzenetére
van egy csomó, nem tűnt el. firstshop is tele van karival, van olyan amit azonnal vihetsz boltból is.
-
sz.mich
tag
válasz
BerserkGuts #1661 üzenetére
Nekem is fontos, különösen ennél a melegedős szériánál, hogy jól tartsam, mert ahogy az elődöt (7800xt red devil), ezt is nyugodt szívvel akarom majd eladni, már amikor majd egyszer cserére kerül a sor. Igazából még ez a kevés oc, amit használok is felesleges, mert alaphangoláson a forbidden west nagy ritkán esik be 200fps alá.
90 fok még bőven üzemi hőmérséklet, mondhatni sztenderd érték. Ha jól emlékszem te voltál az, aki párszor már felhozta itt ezt a nem túl fényes jövőképet a kártyákkal kapcsolatban. De van bármi tapasztalat, hogy egy vga meg sem közelítheti a 100 fokot? Volt erről bármi, hogy emiatt tönkre mentek volna kártyák pl. az előző generációban? Sérült vramok vagy bármi? Vagy csak vizionálunk, hogy ha márpedig ilyen melegen mennek, akkor bizony gatyát kell cserélni rajtuk?
-
RobbyJr
addikt
Kazy-nál eltűntek a kártyák. Gondolom sokan rendeltek onnan
-
MaddeNNNN
addikt
AQUA-ban van 1db Reaper 9070 305-ért ha valaki keresne.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
BerserkGuts #1661 üzenetére
Hát ez majd csak évek múlva derül ki.
Én a Red Devilen beállítottam fix 45%-ra 80 fok alatt ami kb 1500 rpm. Pont annyira van alulfeszelve és lekorlátozva a board power hogy sem a gpu hotspot sem a memória nem közelíti meg a 80 fokot. -
BerserkGuts
addikt
válasz
spleenszuru #1638 üzenetére
szerencséje hogy nem 4k
nem sokáig fognak élve maradni ezek a kártyák
#1641 MaddeNNNN sz.mich #1637
úgy szokott történni hogy a memóriát OC-val az egekbe rántják a plusz 5fps-ért de a venti zaj az ajaj zavaró szóval azt alacsonyban tarják nem számít a 90fok semna majd 1-2év múlva vissza a granciába
aztán eladják jó lesz majd ezeket használtan megvenni 2év múlva
-
ndave92
aktív tag
Na ezt nem tudom, h h csinálta a srác (valszeg a régi tápja fosta össze magát), de érdekes (olvadt 8pin tápcsati):
PSA: Don’t use pigtails on 3x8pin 9070XTs -
kzkz
őstag
válasz
zsirfecske #1656 üzenetére
úgy könnyű
Na, németeknél már 769 euro a belépő: [link]
-
SamS20
senior tag
Na a mai nappal én is beletartozom most már az AMD-t erősítők táborába egy Red Devil-el
Délután bepattintom a gépbe, aztán ráeresztem a játékokat
Holnapra vettem ki szabit, ha neadj isten winreinstall is kellene neki
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Egy XFX RX9070XT - Quicksilver Magnetic Air Edition - RX-97TMAQKB9 - t tervezek vásárolni min. 800W tápot javasol hozzá a gyártó.
Jelenleg egy EVGA SuperNOVA 750 G6 táp eteti a masinát.
Szükséges hozzá vajon egy bikább táp, vagy egyelőre megfelelhet ez is?Proci:AMD Ryzen 7 7800X3D
RAM:G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO
Alaplap:ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
SSD:Crucial P5 Plus 1TB + 3 db SSDKöszi!
-
kzkz
őstag
válasz
zsirfecske #1646 üzenetére
Hát ha látsz bárhol MSRP-ért bárhol, akkor szólj
-
tray86
tag
Gyári venti és fogyasztás beállításokkal mennyi a memória hőmérséklet a Red Devilen és a Nitron?
-
kzkz
őstag
Szlovák alza, most több darab van, nem csak 1-1, mint szokott...
-
sz.mich
tag
válasz
spleenszuru #1638 üzenetére
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy 2500+-on süvít. Nem fogom szépíteni, a 2200+ rpm is hangos már és tudom, hogy az arra érzékenyek kifutnának tőle a világból, de inkább ez, mint a 89+-os memória meg hotspot hőmérsékletek.
MaddeNNNN: a vga érezze jól magát, én meg elvagyok a fülesem "mögött".
-
kzkz
őstag
válasz
RobbyJr #1635 üzenetére
Mert a munkatársamnak is megtetszett, és ő nem akart a szlovák Alzaboxba kimenni, én meg gondoltam, hogy úgyis lesz majd helyette "bőven". Hát azóta nemigen van kint se
Meg fehér volt az Asrock, nekem képek alapján szürkének tűnt. Így fehéren meg nagyon elütött a fekete házban... -
ndave92
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1641 üzenetére
Én a Nitroról tudok nyilatkozni: 2500 ford./perc körül még elfogadható zajszintet produkál szerintem a ventije. Vhol ott lehet az a max hangerő, amit még el lehet viselni. Felette amúgy se lenne már sokkal hűvösebb a kártya, cserébe viszont undorítóan hangos lesz (kipróbáltam és játék közben többször kizökkentett). 2000-2500 rpm körül még okés, szóval nem nekem személy szerint nem tűnt zavaróan hangosnak, de aki full silent buildet akar, annak valszeg jobban bejön a gyári hangolás, mert az ilyen 1800 körül megáll. Akkor viszont bőven 80 fok fölé megy a vram meg a hot spot. Kinek mi a fontosabb.
A Red Devil ventijéről is jókat írtak, mármint h az is halk. Az XFX kártyák ventije pedig hangosabb, mint a többi. Giga meg ASRock is inkább a halkabbik oldalon van, ahogy néztem (Gaming OC ventije és hűtőbordája mondjuk elég kicsi, szóval annál valszeg nagyobb rpm kell ugyanolyan hűvös hőfokokhoz). -
-
sz.mich
tag
válasz
spleenszuru #1627 üzenetére
Egy óra Horizon Forbidden West (1440p, mekafull ultra) játék után az alábbi Adrenalinos ventiprofillal + hangolással (kösz dave, nekem is bevált
):
Az alábbi hőmérsékletek jöttek ki HWInfoban:~1 órányi Dead Space Remake ultra + rt 1440p:
Mondjuk nekem jól szellőző házam van és a vga alatt is van két 12-es venti. Mégis úgy vettem észre, ha nincs alapból ventiprofilod és engedélyezve van a 0rpm, akkor bizony könnyen felkúszik a memória meg a hotspot hőmérséklet 91 fokra (gpu-z adat), ami ugyan egy maximális érték (nem ennyi volt folyamatában), de akkor is elérte. Így viszont öröm bódottág.
Egy padozott backplate tán pont annyit javíthat, hogy alapbeállításon ne kússz fel 90 fok fölé?
-
kzkz
őstag
válasz
SirRasor #1633 üzenetére
Nem tudom, a belépő szintnek új példány esetén 350e körül kellene itthon alakulnia a szlovák kínálatot figyelembe véve, és hogy ott 23%-os az áfa az itthoni 27 helyett. 342e-ért vettem a szlovákoknál (szlovák áfával) az Asrock 9070 XT-t, csak sajnos eladtam, most meg nem tudok helyette venni semmit
Ennél többet nem adok érte, kivárom...
-
kzkz
őstag
válasz
zsirfecske #1624 üzenetére
Van, aki már hetek óta hirdeti az aprón. Eleve ugye ki adna már csak 385-öt is érte, amikor max 2-3%-kal gyorsabb egy 335e-be kerülő másik márkánál. Aztán még erre a 385-re rá is tesz, és 400 felett árulják...
Egyébként 2-3 naponta megjelenik 1-1 ilyen aorus a magyar és a szlovák alzán is egyidőben. 5 perc alatt eltűnik általában.
Tegnap este 10 körül volt a szlovák alzában votl egy bontott fehér sapphire pulse 314e-ért... Amúgy ha a [link] -et nézitek, akkor lefelé tartanak az árak, már 800euró alá is benéz, persze német áfával... -
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897 #1628 üzenetére
Nekem se látszik Chrome alatt, ha bekapcsolom az overlay game detection-t a bekapcsoló gomb alatt
Anno kipróbáltam, de inkább ó kézzel kapcsolgatom, mert játék közben 100% bele akarok merülni a játékba és nem VGA adatokat nézegetni.
-
spleenszuru
őstag
Mi végül a konklúzió a Red Devil XT padozatlan backplate ügyben? Láttam, hogy írtátok, de utána 300+ komment érkezett, amin nem mentem mindegyiken végig.
Sokat ront ez valamelyik hőmérsékleten, ha úgy hagyja a user gyári állapotban?
-
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897 #1620 üzenetére
Ezen a DDU nem segít, hiszen normális működés
Bármilyen VGA-t használó progi esetén megjelenik az overlay és a Chrome meg szinte ma már minden alkalmazás használja a VGA-t.
A megoldás egyszerű, akkor kell bekapcsolni az overlay-t, amikor valamit le kell csekkolni. Én eddig 20 percnél tovább nem kapcsoltam be a 1,5 évem alatt, csak az elején, amikor belőttem a tuningot.
Land: Kézzel kapcsolod
Félévente egyszer ránézni a VGA értékekre, arra bőven jó manuálisan rányomni az overlay be majd kikapcsoló gombra. Én így csinálom. Nem egy kisbaba ez, hogy folyamatosan monitorozni kéne, mert baja lesz.
-
RobbyJr
addikt
válasz
zsirfecske #1622 üzenetére
Pár nap múlva itt lesz aprón
-
zsirfecske
addikt
van alzán 1db aorus xt (385k), vigye akinek kell gyorsan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ggbuffon1897 #1620 üzenetére
Mert van gorditas mar ott, azert.. de amugy erzekeles kikapcsol, es max manualiasan vissza. Mar ennis igy haszbalom.
-
ggbuffon1897
őstag
Nekem a 3dmark fomenujenel csinalja. (Ott bevagta a jatekok koze es mar inditasnal ugy gondolja h mernie kell)
Adrenalinban bevan teve a jatekok automatikus erzekelesehez a pipa? Illetve jatekok listajaban nincs veletlenul bent a chrome?
Nekem volt mar olyan h oda pattintott egy-ket progit.
Ha más nem , probald meg dduval lepucolni aztan reinstall
-
Land
veterán
válasz
ggbuffon1897 #1617 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor sajnos nem segített:
-
-
PuMbA
titán
Ha nincs bekapcsolva az FSR, akkor igen, a TAA miatt
Szóval sose értettem, hogy mi ez a natív TAA iránti rajongás, mikor sokszor ocsmány és egy jó minőségű felskálázó könnyű szerrel részletesebb és szebb képet ad akár plusz teljesítménnyel. Egyes játékokban jó a TAA, de általában nem, szóval ebben nem lehet bízni.
-
zseko
veterán
"és ghostingolt a natív TAA"
Ah, igaz hogy csak Vega kártya, de akkor emiatt a szar miatt néz ki ilyen fosul a kép?
Mindjárt le is tesztelem, más dolog, hogy a 'kedves' fejlesztőcsapat jól szétk.rta pár hónappal ezelőtt a játékot és nem lehet semmi grafikai beállítást állítani, mert egyszerűen eltűntek a beállítások.
---
És úgy néz ki hogy valóban az miatt. -
ndave92
aktív tag
Can confirm. Rise of the Roninban ha nem kapcsolsz vmilyen upscalert, a beépített TAA hányás és jobban ghostingol, mint az FSR 3. Ott AMD kártyával jobban jársz, ha XeSS-t használsz, habár az is fos DP4a módban.OptiScaler meg nem támogatja. Hátha belekerül majd vmikor az FSR 4...
-
MaddeNNNN
addikt
Foramax honlapján most is lehet venni raktáron lévő XFX Swift 9070XT-t 359-ért és PowerColor Reaper sima 9070-et 309-ért.
-
PuMbA
titán
Van opció automatikus játék észlelésre a bekapcsolás alatt, de amúgy nincs értelme játék alatt se hogy mindig menjen, hiszen a játék a lényeg
Ha egyszer belőtted a kártyát és tudod hogy mik a maximum értékek, utána már felesleges az overlayt vizslatni, mert ugyanazt fogja mutatni mindig.
hackeeeee: Én ezt értem, de a natív TAA sokszor még rosszabb
Több játékot muszáj voltam XeSS-szel tolni, annyira elmosta a részleteket és ghostingolt a natív TAA. Ma a felskálázás minősége egy kritikus dolog a képminőség szempontjából, hiszen ezek egyben ugye AA megoldások is. AA-ban pedig nincs kérdés, ha valaki a legjobb AA-t akarja, akkor az a felskálázók natív AA-ja és nem a TAA. A legtöbb esetben pedig quality módban történő felskálázás is veri a natív TAA-t, 20-30% sebesség ingyen pedig szintén nem elhanyagolható tényező.
-
deelear
csendes tag
válasz
pkornel #1600 üzenetére
Mondasz valamit...
Én előszőr itt hallottam róla:
https://www.youtube.com/watch?v=hgq-7ViVPx8&t=1248s13perc 50 körül
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest