- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
magicbox #3117 üzenetére
Nem értem mit értesz kínlódás alatt. Rövid teszteléssel meg lehet találni mit bír a kártya egyes játékoknál. Nem az alulfeszeléstől lesz korlátozva a kártya, attól pont hogy magasabbra boostol még mindig. Ha lekorlátozod a TBP-t akkor tudsz fogyasztást és hőmérsékletet csökkenteni.
De még pl 250W-ra korlátozva is megmarad a gyári teljesítmény ami a sima 9070 fölött van.
Ventilátor sebességet meg mindenki a maga fülének állítja be, de 50% környékén már bőven elegendő amit nem neveznék szétpörgetésnek 1500-as fordulattal. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
csidera #2706 üzenetére
Lehet hogy 3-4 hétig nem találkozott olyan helyzettel amikor pont ilyen feszültségen ilyen hőmérséklet érte és itt megmakkant.
Ugye az UV itt nem annyit jelent hogy elveszünk mV-okat a max frekvenciából, hanem az egész freki görbét toljuk arrébb. És a freki görbéhez hozzá tartozik az is amikor az asztalon vagy, youtube-ot nézel vagy játszol. -
MaddeNNNN
addikt
Kazynál rendelhető FEHÉR 9070 XT Mercury OC 356k-ért.
5-10 nap szállítás de ennyiért eléggé best buy. -
MaddeNNNN
addikt
Mysofton sima 9070 keszleten
Gigabyte Gaming 305.990
XFX SWIFT fekete 319.990
XFX SWIFT feher 317.990
Sapphire Pulse 321.990 -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ggbuffon1897 #2612 üzenetére
annyira azért nem új gyártó vga-ban sem. lassan 10 éve, Polaris óta csinálnak vgakat is.
-
MaddeNNNN
addikt
Viszont azzal számoljatok Kazyéknál hogy ha töröltettek egy előre kifizetett rendelést akkor azt a pénzt egy darabig nem látjátok. Nekem március 22. óta áll náluk 300k-m.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
KAMELOT #2438 üzenetére
Az én olvasatom szerint ott nem tesztet kértek hanem inkább leírást arról hogyan kell beállítani ezeket a kártyákat. Ezt meg kis visszakereséssel bárki megtalálhatja a topikban, pl én is írtam már nem egyszer többféle beállítást is. Mivel minden kártya más, még azonos típuson belül is eltérőek a chipek így konkrét beállításokat igazából kár leírni mert nem lesz 2 egyforma kártya. Iránymutatás meg van bőven.
Adrenalin beállításról meg szintén linkeltem egy igen jó ismeretterjesztő videót pár hsz-szel feljebb.
-
MaddeNNNN
addikt
Performance->metrics fülön be van pipálva a cpu részleg így?
Vagy ha ott is csak az utilizationt látod akkor bebugolt neked is.
Van egy ilyen bug az Adrenalinban hogy ha nagyon sokat crashel egy idő után nem ismeri fel a cpu-t. Nálam is ezt csinálta amikor tesztelgettem a kártyát és rengetegszer fagyott ki.Ilyenkor sajnos újra kell telepíteni és utána látja szépen.
-
MaddeNNNN
addikt
Elég sokszor ki lett már vesézve szerintem itt a topikban, nyilván arra rá kell keresni. Adrenalin beállításokra pedig ott van pl. Ancient Gameplays videója ami elég alaposan átvesz mindent benne.
De ha van rá vállalkozó aki megírja segítek én is szívesen így bő 1 hónapnyi nyúzási tapasztalattal
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
szaboaron1.1 #2371 üzenetére
de ha nincs kedved pakolászni akkor okostelefonra van vízmérték app, rárakod a kártyára aztán beállítod
feltéve ha tervező mérnökön a háznál és a bútornál is precízek voltak -
MaddeNNNN
addikt
válasz
jimmyke_92 #2359 üzenetére
Aliexpressen kb 1000Ft-ért lehet venni mágneses, állítható kitámasztót.
Ilyen jár gyárilag a Red Devilhez
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
jimmyke_92 #2270 üzenetére
Kiviszik. En rendeltem mar szombat este es vasarnap delelott szegeden volt.
-
MaddeNNNN
addikt
bár nem ide tartozik de ha csak játékra kell a gép én vennék apróról egy 4 tb-os nvme ssd-t a hdd és a drága nvme helyett
játékban az olcsó és drága között nem veszel észre különbséget, ellenben azt észreveszed ha még mindig hdd-n van a játék
ha film vagy sorozat tárolásra kell akkor meg külső vinyót vennék, rém idegesítő hangja van egy csendes gépben a hdd zúgásnak
-
MaddeNNNN
addikt
X3d eseten is szamit a ram, mivel1:1ben hajtva az IF-fel feszes idozitesekkel magasabb minimum fpseket lehet elerni. Es mivel ebben a socketben innen nincs feljebb ezert ajanlott is ha ki akarja maxolni a platformot a user.
AM5on meg ertelmetlen a tuning ram. 6400 felett mar asyncronban megy es gyengul a teljesitmeny. 6400at meg csak szilicium lotton lehet elerni. Mezei hynix a vagy m die boven eleg es siman ki lehet hozni belole 6000/6200 cl28at feszes idozitesekkel ami szinten megdobja a minimum fpseket.
-
MaddeNNNN
addikt
B850 aorus elite 90k
9700x 134k
2x16 6000cl30 48k
Ez igy 272kmostani konfig:
b550 steel legend kb. 35-40k
2x16 3200c15 bdie@ 3800c16 flat 30-35k
5800x3d fix -30coval es 1900IF-fel 130-135k garival
ez igy kb 200-210kazt nyertem vele hogy ha kijon jovore egy megdurvabb x3d cpu azt csak szo nelkul beledobom
meg igazabol most meg jo arban ki tudok szallni am4bol es a kivancsisagom miatt valtok
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ndave92 #1961 üzenetére
Elég sok dolgot rendeltem már amazonról, olyat is ahol nem az amazon volt az eladó.
Mindig azt kaptam amit rendeltem, bár volt egy AIO ahol a pumpa gyári hibás volt és kerregett így visszaküldtem. Az sem amazon eladó volt hanem valami 3rd party és szó nélkül visszaküldték a pénzt.
Szerintem eléggé vigyáznak az megítélésükre már ahhoz, hogy ne kártérítsenek ha nem azt kapod mint amit kértél. De pl ezért érdemes unboxingot felvenni és így biztosan van bizonyíték.De persze megértem.
-
MaddeNNNN
addikt
AMAZON.DE XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT OC Gaming Edition 840€+10€ szállítás= ~342.600 HUF
valaki vegye meg amíg türtőztetem magam
-
MaddeNNNN
addikt
msi ab nincs fent?
driver felrakás előtt csináltál ddu-s driver tisztítást?mentsd el valahova a profiljaidat, töröld le ddu-val a mostani drivert és rakd újra
nálam launch óta hibátlanul megy pedig minden nap szórakozok vele és crasheltetem az alulfeszeléses benchmarkok miatt de minden újraindításnál megtartja a profilt.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
zsirfecske #1909 üzenetére
Mégegyszer kérdezem, miből gondoljátok hogy tele lesznek a boltok készlettel itthon?
Ami van azt kiszórják, aztán ha jön új akkor felrakják ismét drágábban amíg veszik. És venni fogják drágábban is. Nem mindegyik kártyát, de amíg lesznek modellek amik elmennek drágábban is addig eszük ágában nem lesz olcsóbban adni. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
SirRasor #1903 üzenetére
Launch dayen is tudtál venni 299-ért sima 9070-et. Aki akart vett.
Nem tudom hanyadik vga launchon vagyunk már túl és még mindig azt hiszik az emberek hogy launch utáni hónapokban jóval olcsóbbak lesznek a kártyák. Annyi minden mozgatja az árakat, főleg itthon hogy nem is értem ezeket a vágyakat.Alig várom hogy 2 hét múlva 280-ért vegyek boltból egy 9070XT Taichi OC-t vagy egy Mercury Mag Airt mert annyi lesz belőle hogy utának dobják csak vigyem el.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
RobbyJr #1896 üzenetére
Én sem értem, hogy miből gondolják itt többen hogy itt egy hónapon belül 30%-al olcsóbbak lesznek a kártyák.
Mégis mitől lennének?
Gondoljátok hogy az nvidia a kis 5070-ekre fogja pazarolni a wafereket amikor az 5090 a legjobban jövedelmező kártyája?5070 hiányában mégis mi nyomná le az AMD árakat? Mert AMD-nek sem lesz akkor készlete 1 hónap múlva hogy annyira el tudja árasztani a piacot hogy rákényszerítse a boltokat az árak csökkentésére. Főleg nem EU-ban és Magyarországon. 0 vagyunk a piacon.
Sokan álomvilágban élnek.
-
MaddeNNNN
addikt
Én most az AC:Mirage-on lepődtem meg. 1440p natív minden ultrán és 170hz-es monitor kevés neki.
Ehhez képest a 2-vel előtte lévő Odyssey "csak" 120-140fps natívban maxon. -
MaddeNNNN
addikt
hétfő esti unalom
16248 graphic score timespy extreme-ben
világ top 100-ról ippen lecsúszva, de elfogyott a power keret
viszont itthoni legjobb amit eléggé furcsállok mert vannak a Red Devilnél magasabb TBP-rel rendelkező kártyák
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ggbuffon1897 #1704 üzenetére
Semelyik xt nem eszik gyarilag 350 felett.
-
MaddeNNNN
addikt
AQUA-ban van 1db Reaper 9070 305-ért ha valaki keresne.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
BerserkGuts #1661 üzenetére
Hát ez majd csak évek múlva derül ki.
Én a Red Devilen beállítottam fix 45%-ra 80 fok alatt ami kb 1500 rpm. Pont annyira van alulfeszelve és lekorlátozva a board power hogy sem a gpu hotspot sem a memória nem közelíti meg a 80 fokot. -
MaddeNNNN
addikt
Foramax honlapján most is lehet venni raktáron lévő XFX Swift 9070XT-t 359-ért és PowerColor Reaper sima 9070-et 309-ért.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
deathcrow42 #1558 üzenetére
régen is voltak ilyenek
3870x2
igaz szaguk nem volt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
BoneDragon #1532 üzenetére
mondjuk jó lenne tudni milyen monitor
OLED-nél sajnos van vrr flickernekem pl előző nvidia kártyával és g-synces monitorral borzasztó flickeres volt a Farming Simulator 25, aztán kijött új driver és megszűnt. de a 9070XT-vel sincs semmi.
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
MZsoltee #1511 üzenetére
Attól függ mi a cél. Ha hosszabb távra tervezel, de nem akarsz top kártyát a magasabb TBP korlát és húzhatóság miatt akkor vennék egy olcsóbb XT-t 340k környékén és lekorlátoznám 250-270W-ra alulfeszelve, úgy nagyjából gyári teljesítményt nyújt HATALMAS hőmérséklet és fogyasztás csökkenéssel.
Ekkora TBP korlátnál már teljesen mindegy milyen hűtés van rajta ígyis úgyis 80 fok alatt lesz a memória és a gpu hotspot is még visszafogott ventikkel is.)persze ehhez kell egy ház amiben van kellő légszállítás) -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ndave92 #1384 üzenetére
Szvsz a devil logo kb lényegtelen hűtés szempontjából nálam. Alul van 2db 14-es venti ami tolja rá a hideg levegőt kintről amit be tud szívni a vga venti. Mivel a kártya oldala teljesen nyitott így mindegy hogy felfele vagy a kártya két oldalára terül a meleg levegő a 14-es ventik ígyis úgyis feltolják. Ott meg kihúzza az AIO rögtön.
A padozás biztosan hozna egy 6-8 fokot a memóriákon.
-
MaddeNNNN
addikt
ahhhh ne csábíts
amúgy is tetszett kinézetre, de így hogy fasza a hűtése és 400W a power limit elkapott a must have érzés pedig a Red Devil is kurvajószerencsére itthon sehol nem lehet kapni, külföldi rendeléssel meg nem akarok szenvedni
meg most ha már elindultam az új vga útján akkor nyilván jön vele a többi alkatrész fejlesztése is
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
RobbyJr #1188 üzenetére
Ez nem így működik. A gold, plat, bronze stb az energiahatékonysági minősítést jelöl.
Lehet egy gold táp is jobb alkatrészekből mint alkalmanként egy platinum. És ugyan úgy lehet egy gold táp is gyengébb alkatrészekből (japán helyett kínai/taiwani kondik pl, szarabb venti, rosszabb load regulation stb)
Nem kötelező platinumot venni, mert pár százalék csak a különbség közöttük, árban pedig nem. És az a pár százalék kb csak akkor térülne meg ha évekig 24/7 megy a gép 100%-os gpu kihasználtsággal. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Pokskill #990 üzenetére
Első körben jó lenne tudni milyen alkatrészek vannak mellette, legyen minden driver naprakész.
Utána kellen pár szintetikus teszt(cpu+vga főleg, pl cinebench és 3dmark timespy/steel nomad) lehetőleg HWinfóval
ha ezek sincsenek rendben az a jobbik eset, mert akkor az adott hardverrel lesz a baj.
ha ezek rendben vannak akkor kell jobban keresgélni mi a baj az adott játékokban -
MaddeNNNN
addikt
Ez igen dicserendo. Es az evek alatt nem gondoltad ugy hogy inkabb veszel egy uj tapot mintsem probalgatod a vedelmet ujra es ujra? Vagy az hogy jatek kozben lekapcsolt a gep neked teljesen megfelelt?
Nem kotekedem, csak probalom megerteni az indokokat hogy inkabb evekig szenvedtel vele. -
MaddeNNNN
addikt
2 óra Red Dead Redemption campaign Vulkan API
1440p natív minden maxon kivéve:
TAA medium
MSAA off
tree tessalation off
(vizuálisan semmit nem hoznak, cserébe eszik az fps-t)
300W korlát (gyári -10%)
gpu avg: 51,5 °C
gpu hotspot avg: 75 °C
memória hotspot avg: 79,3 °C
110-120 fps átlagbanventi fix 43%-on (~1355RPM)
próbáltam több beállítást a játék beépített benchmarkkal
a gyáritól a jelenlegi kb. 4,5%-al több teljesítmény jóval alacsonyabb hőfokokkal -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ggbuffon1897 #933 üzenetére
Ez sem igaz így. Nyilván voltak akik többet láttak bele, de a túlnyomó többség reálisan kezelte ezeket a kártyákat és a várható hazai árakat is 300k környékére/fölé helyezték.
Senki nem mondta, hogy nem szabad kritikát megfogalmazni. A gond inkább azzal van hogy időről időre előhozol valamit amibe tudsz kapaszkodni, mint kritika abban a topikban amiben maguk a kártya tulajdonosok vannak. Mintha meg akarnád téríteni az embereket.
Mint pl most ez a tápos dolog. 2025 van, a legtöbb pc-ben ott van már egy 750-es vagy 850-es minőségi táp ami elég ehhez a kártyához. Bár kevesen, de
vannak akik még mindig a 4-5 éves 500-600W-os tápjaikkal vágtak bele ebbe a kártyába. Ez nem a kártya hibája, hanem a tulajoké hogy nem néztek utána mik a valós igényei a kártyának. -
MaddeNNNN
addikt
Mennyiért sikerült?
olasz amazonon van 9070 nitro szállítással 302k-ért -
MaddeNNNN
addikt
válasz
zsirfecske #867 üzenetére
asust és gigabyte-ot írtál, tehát ez így nem igaz. minden gyártónak vannak jobban és kevésbbé jobban sikerült termékei és nem csak a vgaknál.
ha visszakeresel a topikban akkor olvashatod, hogy az aorusnak nagyon jó a hűtése úgyhogy nem tudom te mit "hallottál".
RobbyJr
#865De, azért is írtam hogy a legjobbak között van.
Giga Aorus, PowerColor Red Devil, Asrock Taichi, Sapphire Nitro+, XFX Mercury és az Asus TUF vannak ott a spiccen (órajel, hűtés, TBP) -
MaddeNNNN
addikt
válasz
zsirfecske #862 üzenetére
a TUF és az Aorus a legjobb 9070/XT-k között van
-
MaddeNNNN
addikt
Adrenalinban a hypr-rx csak bekapcsolja az összes létező felskákázót, semmit nem ér teszteknél.
Ha normális OC-t szeretnél akkor power limitet told ki, memória mehet 2800 környékére fast timinggal. GPU órajel maradhat 0-n, egyedül a GPU feszt csökkentsd. Kezdheted mondjuk -75mV-on, aztán ha bírja mehetsz lejjebb. Ahogy mész lejjebb úgy fog nőni a teljesítmény.
Meg venti a tesztek erejéig mehet fix 50-60%-ra. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
spleenszuru #741 üzenetére
Siman kivag az asztalra es osszeomlik a driver.
Az a baj hogy a tul eros uvnal is ezt csinalja, de fast memoryval meg gyari orajelen is kidobott. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Anaren91 #734 üzenetére
Ez minden kártyánál más.
Az enyém simán megy 2800-as memóriával FAST-ben, a tiéd lehet nem fog.
De az elmúlt 1 hét alapján azt tudom mondani, hogy játékokban nem éri meg a fast memory mert pl Farming Simulator 25-nek nagyon nem tetszik, meg gyanítom sok másiknak sem fog.
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
Ez a féle "optimalizálás" nem újdonság AMD-nél. Pl. CPU-knál amióta van curve optimizer azóta ez így működik. Meg szerintem előző genes kártyáknál is így volt.
Arra leszek kíváncsi esetleg BIOS-t lehet-e flashelni vagy moddolni kitolni még egy kicsit a TBP-t. Megnézném én is 400W-al mit megy.
-
MaddeNNNN
addikt
Így van. Pl én tudom magamról ha megvettem volna a legolcsóbb fapados változatot mondjuk 50ezerrel olcsóbban akkor utána sopánkodtam és kattogtam volna azon hogy ez csak 320W-ig lehet kitolni, ez csak 3200-ig boostol, ez nem néz ki olyan jól, ez nem olyan halk stb...
Ismerem magam, egy 350 ezer forintos kártyánál már nem azon a 30-40k-n fogok spórolni. És így tudom hogy azt vettem amelyik a legjobban tetszik és az én saját igényeimnek megfelel.
Sajnos tényleg nagyobb lett az olló az alap modellek és a prémium AIB modellek között árban, de a pénz is inflálódott. -
MaddeNNNN
addikt
Nos egy patkányfészekkel kevesebb. Végre megjött a kártyához illő fekete-piros fonott tápkábel hosszabbító
Ebből
Ez lett:
Márcsak az alaplapi 24 pinest kell kicserélnem és elvezetni az előlapi usbc csatit aztán teljes lesz a tisztaság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest