- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
zsirfecske #3099 üzenetére
Ne is izgass. A Powercolor Red Devil 6700xt-m óta kb szerelem a márka . Ez meg egy csoda
, de annyira hibátlanul teszi a dolgát a Quicksilver Magnetic , hogy nem bírom magam rávenni. Saját venti görbével csendes , az egekbe boostol uv-vel , 0 Cw , nem fekete képernyőzik , ha akar rendesen hűvös tud lenni . Nem találok indokot , hogy eladjam . Azt pedig nem érezném helyesnek , hogy megrendelem valahonnan és , ha nem hoz többet szebbet jobbat mint az Xfx akkor visszaküldjem 14 napon belül
-
zsirfecske
addikt
válasz
NyalokAA #3098 üzenetére
igen, ilyesmire gondoltam, hogy elnézve a 4-500k gpu árakat náluk a kategóriában, nyilván be van építve az árba a 0% thm vastagon... viszont valóban meglepő, hogy épp a komphone ára a legjobb kb idehaza a pulse xt-re. hát ja, végülis fizz-nél csak 10%-ot dobnak rá erre, nem olyan vész így nézve (amúgy iponon is lehúzták most 390-ről 356k-ra). egyébiránt nem vagyok otthon a hitelkártya feltételekben, de ha valakinek már amúgy is van, és nem húznak le havi szinten, akkor biztos jobban jár úgy (főleg ha visszatérítéssel is játszik az ember).
na de ahogy mondtam, nekem a powercolor tűnt összességében a legjobb ár/értékű gyártónak ebben a szériában, red devil/hellhound/reaper, mindegyik kiemelkedik a saját szintjén. elvileg cw gondot sem hallani velük, szóval én nem haboznék ha xt kéne, és tutira egy hellhound-ot választanék a legjobb cuccért az adott áron jelenleg.
de közben én is furcsállom a pulse vinnyogását, meg az újabban jelentett magas hőfokokat, mert külföldi fórumok alapján eddig pont az ellenkezőjét láttam róla.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
zsirfecske #3087 üzenetére
Fizz.hu-n van 0% thm 20 hónapra úgy végülis kibírható a 373. havi 18700ft , ha nem akarsz ennyi lecsót egyszerre kidobni az ablakon még viselhető is.
Az már más tészta , hogy nettó pofátlanság mert ki is van írva komphonetól szerzik be ahol 339 a kártya momentán ( nekik meg még kevesebb mert gondolom nem kisker árral dolgoznak ) -
shad83
csendes tag
-
zseko
veterán
válasz
Nekem kb. ~341k-re jött ki a végső ára, hitelkártyával fizettem így van 1-2% visszatérítés
De ha egy nappal korábban szólok hogy kell, még olcsóbb is lehetett volna, akkor indult a vám hülyeség
Táphoz: kíváncsiságból, hogy mégis mennyi az annyi, raktam be külön egy fogyasztásmérőt csak a pc-re. Nem játszottam sokat mert most nincs kedvem, így csak öt-öt percet néztem, hogy mégis mit mutat.
Indiana-val próbáltam, Gizeh, a sivatagi pálya legeleje, a korábban írt beállításokkal (1440p, CA, DoF, MB, és 1-2 egyéb kivételével minden maxon) UV -60mV, PL -30%, RT nélkül ezt hozta:RT-vel:
És alapra visszaállított, azaz nulla PL-el (UV maradt), RT mellett:
A legelső ábránál, ahol teljesen vissza van fogva és RT nélkül, a GPU fogyasztására az Adrenalin mérője ~100W-ot írt (a procira meg ~35W-ot) A középsőnél 210W, az utolsónál 304W-ot.
Emellett nem bírtam megállni, végül csak rendeltem egy 5700X3D-t
-
SirRasor
addikt
válasz
Atistrong #3085 üzenetére
Ez a véleményem, ami nem reprezentatív.
Egyébként brutális hűtés van rajta és nagyon könnyű cserélni/takarítani a ventiket, mert az egész műanyag levehető anélkül, hogy a csavarmatricákat meg kellene bontani.
Vedd az enyémet, ha nem zavar a CWkzkz én ismerem azt a hirdetőt, mert ő én vagyok
-
zsirfecske
addikt
373 000 ft-ért tutira nem venném meg, 300k körül lenne a listaára ha nem lenne ez a szar gpu helyzet. akkor max várnék egy kicsit, hátha lemegy vagy 30k-val. alzán is lesz amúgy elvileg lassan 342-ért xt (329-ért meg a sima, ami nyilván nem éri meg az xt mellett), ott is van részletfizetés (bár 14.90% THM-mel plusz egyéb ki sem merem számolni mennyit bukik még pluszban az ember rajta).
-
tray86
tag
a PULSE lett az egyik legjobb 9070.
-
Atistrong
lelkes újonc
válasz
Ez van 373 000ft ért a többi drágább
fizzről venném fontos a részletfizetés.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Osziii02 #3088 üzenetére
gondolom túl nagy volt a delta, és úgy gondolták, hogy akkor inkább letiltják, ne nézegessük...
amúgy ezt az amd is megtehette volna ebben a szériában a vram junction temp-el, és akkor nem lenne a sok vita
(amúgy bios-ban 108 fokra limitált chip hőmérsékletnél szerintem felesleges is a 90+ értékektől félni, főleg az esetenként 100+ fokos 6000-es széria + mining láz után is működő karik láttán).
-
Osziii02
csendes tag
válasz
Amúgy igen, sehol se láttam még. Ez miért van egyébként?
-
zsirfecske
addikt
válasz
Osziii02 #3086 üzenetére
de zöldeknél nincs is hotspot kijelzés, úgy könnyű
Atistrong:
SAPPHIRE 9070 XT PULSE és a sima is tök jó kari, az ár a kérdés. vennék pulse xt-t, de ha jelenleg épp 350k felett van, akkor már inkább ezt (ha a fehér opció):
9070xt hellhound spectral white 333ktáp kérdés zárásához:
én amúgy azért upoltam anno sf600-at sf750-re, mert a fan stop határa pont 300W fölé került így, amibe befértem light gaming közben. szóval ez is lehet érv, no meg a jövőállóság bizonyos épeszű kereteken belül. -
-
SirRasor
addikt
válasz
KAMELOT #3082 üzenetére
Olvasd el, amit fentebb írtak a többiek és amit én is (mintha nem olvastad volna
). Engedd el a tápkérdést; nem válaszolok többet ilyen hsz-re.
NEM FOGUNK MEGINT WARNT KAPNI EMIATT!
PuMbA az órajeles dolgot csak az erősen CW-seknél tapasztaltam, de amúgy lehet nincs is összefüggés.
Kár, hogy erre nincs valami gyors fix pl: forró ragasztózzam be a tekercseket vagy valami -
BaLee
addikt
Elég overkill tápok ezek egy 9070 XT-hez. Nekem 7800 XT van ami nagyobb TDP-jű, mint a 9070 és valamivel kisebb, mint a 9070 XT. De egy 750W-os Corsair táppal 0 CW-m van a kártyámmal. Viszont a korábbi 6750 XT-nél jól hallható CW volt ugyanezzel a táppal (pedig ez egy minimálisan kisebb TDP-vel rendelkező kártya).
Általánosságban lehet, meg el is hiszem, hogy egy nagyobb táppal kisebb az esély a CW-re de hadd ne vegyen az ember 100 ezerért tápot ha amúgy egy 40 ezres is táppal is működhet kártya CW nélkül.
-
RobbyJr
addikt
Sokan elfelejtik, hogy egy tápnak a hatékony és csendes teljesítmény tartománya 40-60% közt van.
Hiába 92% hatékony egy táp, ha eléri azt a szintet, akkor azt csak max venti fordulattal tudja, ami zajjal jár.
Pl. ha a géped össz fogyasztása 600W, akkor arra szoktak ajánlani 1000W-os tápot. Így csendes marad, és nem fog maxon menni.
De ezekhez a kártyákhoz tényleg felesleges 1200W-os táp. -
zsirfecske
addikt
válasz
SirRasor #3074 üzenetére
igazad lehet ezzel, de az biztos, hogy a táp nagyon sokat tud számítani cw ügyben. lehet, hogy az említett karijaid egy másik táppal minimális > nulla, brutális > közepes cw-t adtak volna ki.
nekem pl atx 2.4 platinum corsair sf750-nél van csend a sima 9070-nel 165Hz monitor mellett, de nagyobb fps-nél (bench vagy az említett game menüben uncapped 400+ fps) egyértelműen bejön így is egy kis motoszkálás. korábban a 6700xt-vel is így volt azonos táppal, vagy előtte ugyanilyen csak sf600 táppal is egyező cw volt (kizárólag használaton kívüli magas fps tartományban és nem az órajel függvényében!). felteszem ez tudna rosszabb lenni egy csirkébb táppal, vagy akár még jobb is egy atx 3.1 titanium psu-val. kipróbálni persze nem fogom egyik irányba se
-
PuMbA
titán
Ja, bár ez ugye már így volt a 7900-res kártyák esetén is, illetve most is többen írtak a gyártóknak és ugyanazt írták, mint eddig: teljesen normálisak a memória hőfokok és 105 fok a limit. 90 így még bőven jó.
SirRasor: Nekem 0 CW-s a sima Sapphire Pulse és 2650MHz-ig boostol így -50mV-tal a gyári 2550MHz helyett Cyberpunk alatt, ami egy nagy terhelést adó játék. Gyengébb terhelésű játék esetén pl. Euro Truck Simulator 2 alatt meg 2700MHz gyári helyett 2800MHz körül, ha nem csal az emlékezetem.
Velez: Sose. Nem fut mellette valami más mérő vagy monitorozó progi? Ezt tudom elképzelni.
-
SirRasor
addikt
válasz
KAMELOT #3057 üzenetére
Volt 1 hónapja Hellhound 9070 XT benne minimális CW-vel.
7800 XT-ből is 2 járt a gépemben: egy minimálisan CW-s és egy brutális.
Ennyit a tápról.PuMbA +1
Most jutottam el oda, hogy a 9070 vs 9070 XT-nél a kb 60k különbség baromira nem éri meg. A simák amúgy is kevésbé hajlamosak a CW-re, mert a tegnapi tesztelés egyértelműen kihozta, hogy játék alatt órajel függő. 2600 MHz fölött kezd megjönni a hangja, 3000 MHz-nál már kegyetlen. 1500 MHz körül - és alatta meg nincs.
-
Velez
csendes tag
AMD adrenalin Metrics overlay be van kapcsolva crashelek játékokban,ezt tapasztalta más is?
-
tray86
tag
600-700W közötti tüskét nem láttam, de 500-600 közöttit biztosan
-10% PL-el (274W), 500W simán, stock-on benézett 500W fölé XT-vel.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
Zilko87 #3060 üzenetére
Jah Xess-el egészen játszható. Kint a szabadban kisimul a frame time és megugrik az fps egész magas értékekre , de ott nincs is semmi komolyabb feldolgozást igénylő “látnivaló”. A prológus nem volt ilyen rózsás az kb egy hub tele npc-vel. A tsr implementáció sajna a legrosszabb itt az eddigi ue 5 engine “élményeim” közül.
-
demmer123
őstag
Gpu hot spot 89, memory 90, gpu 63, ez így elfogadható? Vagy emeljek még a ventilátorokon?
-
RobbyJr
addikt
Ezek a kártyák nem rendelkeznek 6-700W-os tüskékkel. Techpowerupon több kártyát teszteltek, 380-450W-nál megálltak.
Ha képben vagy, akkor tudod, hogy az ATX 3.0/3.1-es tápok a kétszeres teljesítményüket le tudják adni 15-20ms-ra, amikor a tüskék jelentkeznek, így egy 750-850W-os minőségi táp elviszi őket lazán. -
NyalokAA
aktív tag
Clair Obscur: Expedition 33 képében megszületett az új Unreal 5 motoros abomination
uw 1440 - el úgy fekteti 2 vállra a 9070xt -t öröm nézni . Van benne Xess , Dlss , Tsr csak Fsr nuku have fun
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #3032 üzenetére
Hoppá, picit benéztem: házventik nem mentek!
Viszont most mindent volt időm picit hangolni és annyira nem jó a helyzet.
-75mv-on úgy néz ki stabil, de alatta KCD2-vel fagy, pedig furmark és superposition -150mv-ig elmegyEz mitől lehet?
Alapon:-150mv-al:
-75mv-al:
Csomó tesztelés alá benyomtam hwinfot:
Hotspot 85 C°
VRAM: 92 C°
Ráadásul szintetikusz tesztek alatt is zavaró a CW, de KCD2 alatt - bizonyos jeleneteknél, ahol 3000 MHz fölé boostol - úgy visít, hogy nem lehet mellette megmaradni!
Hát ennyi, akár már holnap is küldhetem vissza
Vagy megy hwapróra beszerzési áron.
Amúgy szép vaskos darab és már benne van a kitámasztó pöcök + Samsung VRAM, de hát akkor is elkeserítő, hogy ennyi pénzért így visít. -
zsirfecske
addikt
most kipróbáltam obliviont rt medium/fsr quality framegen/120 fps lock mellett 1 órán át, az abszolut max értékek: 75 fok hotspot (ez kb konstans volt), 90 fok vram junction (85-88 fok közt általában) és 1400 rpm jött ki (általában 1300 körül). tekeri rendesen a karit (99%), natívban rt mellett 60 fps fölé nem megy 1440p ultra-ban.
már csak az érdekelne, hogy ez az fsr 3 a menüben akkor most igazából 4, csak rossz a kijelzés? szemre alig van észlelhető különbség fsr on és off közt, fps meg meg nyilván a duplája minimum. adrenalinban nem nézegettem, de felteszem ez fsr 4 mert egyáltalán nem zavaró, pedig érzékeny vagyok a képminőségre. így vagy úgy, azért király, hogy a sima 2 slotos 9070 így nyomja a 1440p ultra unreal engine 5-öt medium rt mellett (ilyen alacsony hotspottal ilyen halkan egy itx házban).
ja és a cw: menüben 450 fps körül teper ha nincs lock, na itt hallottam először észrevehető ciripelést, de semmi olyan mértékű ami nagyon túlmenne a házventik hangján.
-
BaLee
addikt
-
zseko
veterán
válasz
zsirfecske #3041 üzenetére
Nálam attól függ a házventik hogy mennek. Igaz csak egy játékkal néztem eddig, az Indiana-val. Ha alapon hogy csend legyen akkor 89 fok, ha felhúzom maxra amit nem szeretek, de játék alatt azért füles nélkül is elviselhető, akkor olyan78-80 fok. Mindez RT-vel, ha azt kikapcsolom akkor akár 70 fokra is lemegy. A vga ventijét meg 800-1500 között láttam.
Jah, mondjuk én -30%-os powerlimittel használom a táp miatt, ezt elfelejtettem...
-
kzkz
őstag
válasz
Yodamest #3044 üzenetére
Volt nálam 9070 XT Pulse, Gigabyte Gaming OC, Asrock Steel Legend, mindegyiken nagyobb volt a CW, mint a Prime-on. Ezen kb. 0. 5070 Ti-ból csak ezt a Prime-ot próbáltam, ez is hűvös, és CW mentes.
Amúg a Gigabyte Gaming OC igaz, hogy gyors volt alapból, de 1500-as fordulaton 104 fokot is láttam pár perc után. Ezt a többi 95 fok alatt tartotta, igaz azok kicsit lassabbak voltak.
Szerintem a Prime-mal 9070 XT és 5070 Ti szinten semmi probléma, tök kiegyensúlyozott már-már unalmas kártya
-
Yodamest
veterán
Egyébként nem értem miért lett szinte divat az asust szidni, a primet, tufot, miközben szerintem semmivel sem rosszabbak, mint gyakorlatilag bármelyik gyártó. A sapphire is fent írja valaki, hogy atom CW-zik, meg atom meleg a ram, ennél szerintem egy asus prime sem rosszabb akkor már, de ha igen akkor várom hogy miben.
-
kzkz
őstag
válasz
Alap Asus Prime 5070 Ti, 35 perc Ghost Recon Brakepoint után 3440x1440 max beállításokkal.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Nyugi, Nvidia oldalon is van gond, és az összes 5000-es kártyát érintheti.
-
zsirfecske
addikt
a 9070 karikra mit kaptunk az 5060ti teszt topciban (hulladék budget vga-kat vettünk drágán egy jó nvidia helyett), erre 95 fokos hotspot és mem a pulse xt-n, mingyá igazuk lesz
ezt milyen rpm mellett teszi? sima 9070 reaperrel tegnap fél óra fsr és rt nélküli ultra 1440p oblivion remastered alatt 88-90 fok volt a vram junction és 80 körül a hotspot, miközben 1300 rpm körül ment a venti. fps-t nem is néztem olyan fluid volt érzésre. és ez a 299k alsópolcos kari, de most majd rohanok 5060/5070 ti-t venni asszem
-
zseko
veterán
válasz
NyalokAA #3029 üzenetére
Több mint egy évig meg fog maradni szerintem, nem nagyon cserélgetek hardvert évente. Bár procit az elmúlt nyolc évben kétszer cseréltem - igaz a másodiknak kínomban, mert nem jöttem rá mitől áll le állandóan a gép (a számítógépház volt a rossz...
) - de például az eddigi vga-m hét éve volt meg. Úgyhogy szerintem három évig meg fog maradni. Hacsak nem lesznek féláron a hardverek vagy duplázódik meg a következő évben a fizetésem
Azzal sajnos nem tudok mit csinálni hogy a proci ennyibe kerül, eszi nem eszi ez van
-
SirRasor
addikt
Nyihaha megjött a Pulse 9070 XT.
-Samsung RAM-os, ami 95 C°-ra felment egy kör Superposition alatt, illetve a Hotspot is 95 C° volt.
-Brutálisan CW-s.-30 OC-val és 60 FPS cappel szinte teljesen megszűnik, de aztabetyár..
-
tray86
tag
válasz
NyalokAA #3029 üzenetére
Igor pár hete megvizsgált, szétszedett egy sima Mercuryt és egy Nitrot.
[link]
Hynix-ra 108 fokos limit van állítva BIOS-ban.Nehéz megmondani, hogy több év 90+ fok feletti használat milyen hatással lesz a kártyára.
Bányász kártyák tömegei működtek folyamatosan 100 fokos memóriával, hotspottal és köszönik szépen, továbbra is teszik a dolgukat.Aztán, ha mégse bírják, akkor mehet garis ügyintézésre a kártya.
-
NyalokAA
aktív tag
*Amennyiben még megmarad az Am4 1+ évig mindenképpen ajánlanám ^^ Nekem 5600-at váltott és ég és föld - 3600 ról még nagyobb lenne a difi. Nagyon jó kis cucc persze nem ~100 ezerért . Tavaly ősszel én 78-ért vettem - az mondjuk hozzátartozik , hogy 5800x3d-t akartam eredetileg , de kivonták a gyártásból és 90-ről pár nap alatt 150-re kúszott , de most is ~130 magasságában árulják itt
Tegnap megnéztem Gpu-z vel természetesen Hynix ramos a kártyám mert miért is ne..
Nincs valakinek pontos leírása ezekről a ramokról ? mekkora hőnél kell elkezdeni aggódni ? A Gre-t nyugodt szívvel felhajtottam 98 ig is , de ezt inkább kímélném mert minimum 2 évre van tervezve. Most nem éri el a 80 at ( 70-78 játék közben ) , de ha nagyon lezárom a gépházat és nyáron mondjuk nem kapcsolok klímát + egy kis oc tuti 90 ig is fel fog tudni szaladni. Vagy a 85-90 között még sweet spot a hynixnek ? Valahol talán azt írták , hogy 85 felett már fél szemmel figyelni kell rá -
zseko
veterán
NyalokAA, baphomet
Abban tévedtem, 304W a max, mivel a Sapphire Pulse-t vettem meg. Kipróbáltam
Azért az UV-t nem vettem vissza a -50mV-ról.Gondolom emiatt kúsztak fel a hőfokok max. 89 fokra GPU-Z szerint, a venti meg 1800-ra
Viszont nem hallottam a ventit, persze nem is használtam csak 4-5 percig így.
Egyébként kb. valóban 10-15% lehet, olyan 6-8fps-el kaptam többet a -30% - 0% között.
Indy alatt próbáltam, 1440p, a DoF, DoFAA, CA, Motion Blur,
Film Grain kikapcsolva, ezeket alapból sem bírom, Supreme beállítás, a Texture Pool Size kivételével amit levettem Low-ra, Full Ray Tracing de a Vegetation Animation Quality Medium-ra visszavéve, és FSR Quality beállítással éppenhogy szűken hozza a 60fps-t (63-68). Így épp be tudom kapcsolni a V-Sync-et. Ám az RT ritkán, de képhibát dob ha a 'napon' vagyok, bár ha a Ray Traced Reflections-t kikapcsolom akkor megszűnik.
RT nélkül megy a natív 4K is ugyanúgy szűk 60fps-el.És egy R5 3600 procim van, reggel néztem teszteket hogy az 5700X3D jó átlag +50%-ot hoz hozzá képest, majdnem be is rendeltem
-
baphomet
senior tag
Kb. 10-15% teljesítménybeli különbség van a -30% és +10% power limit között. A steel nomad nálam így skálázódik a power limit függvényében:
power
limit fogyasztás pontszám
-30% 238W 6786 (88,72%)
-25% 255W 6960 (91,00%)
-20% 272W 7121 (93,10%)
-15% 289W 7229 (94,52%)
-10% 306W 7346 (96,05%)
-5% 323W 7431 (97,16%)
0% 340W 7498 (98,03%)
+5% 357W 7596 (99,32%)
+10% 374W 7648 (100,00%)XFX Mercury OC, azért 340W az alap TDP.
Egy-két játékban is megnéztem csak a -30 és +10 közötti diffit, de maradt ugyanígy az átlag 12% környékén. -
NyalokAA
aktív tag
Nekem 650 wattos volt
a Gre lefejelte párszor +15% os power limittel mikor lekért 350 watt felett. Megpróbáltam 9070 xt alatt is mivel az ígért gyári tdp ~320 watt , de cserélni kellett. Gyári beállításon is leverte a tápot ( 540 wattos spike hwinfo szerint ) -10% powerrel stabil volt , de nem azért költ az ember ennyit vga-ra , hogy ne tudja megkergetni . Pár napja már egy Thor II platinum táp van alatta . Most már lehet mindent is , de a vicc , hogy így is uv van és néha a power limitből is visszaveszek mert sokkal csendesebb hűvösebb és nyugodtabb így
és így is mindenre is elég. + ez teljesen más játszóház össze vissza oc-zgetve is max ilyen 2-300 ponttal tudott többet pl steel nomadba viszont hangoskodni akart és melegedett a memória mellé. Nem éri meg . Biztos van olyan oc beállítás ami kihoz belőle jelentős többletet , de a jelenlegi játékokkal az uv sokkal hatásosabb.
+ a régi táppal volt minimális cw a platinummal csend és hullaszag van .
-
zseko
veterán
-
RobbyJr
addikt
válasz
NyalokAA #3022 üzenetére
Számít a pixelsűrűség is a kijelzőnél. Én TV-n sosem játszom, mert rosszabb a képminőség. TV max konzolhoz jó. Én kb. 60cm-re ülök a monitortól, és nem igen mondod meg, hogy ACC-ben bevan kapcsolva az FSR. Ez autós játék, nyilván FPS játékban máshogy nézhet ki, de ott sosem próbáltam, így csak arról tudok nyilatkozni amit használok.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
RobbyJr #3020 üzenetére
Nem értem mit akarsz kihozni ebből. 4k tv 3840x2160 natív szép a kép , 4k tv fsr4 quality beállítás és 5 méterről látom , hogy natív e a kép vagy felskálázott. Nem azt mondom , hogy nem lehet eljátszani felskálázó technológiával , de ha ki tudom csiholni a natív felbontást a gpu-ból nem fogok fsr4 , fmf , meg fg-t használni. Számomra ami pozitív ezekben a featureökben az , hogy tetemes mennyiségű terhelést le tud venni a kártyáról.
Csendesebb , hidegebb , gazdaságosabb és talán időtállóbb is , ha nem kell neki üveghangon pörögni.
( nem szoktam a fogyasztással foglalkozni , de azért pislogtam pl egy tegnapi oblivion teszten. Amit a 9070xt kihoz 320-330 wattból azt 5070ti meg csinálja 180-190 wattból ) -
NyalokAA
aktív tag
válasz
zsirfecske #3014 üzenetére
Jah Oblivion nekem is ezt írja.
Last Of Us 2 - nél már játékon belül is van Fsr4 opció. Kingdom Come 2 - nél meg Adrenalin overlay írja , hogy Fsr4 rendelkezésre áll pipa. Menüben látszik 3.1-nek , de gondolom akkor aktív. Látom amúgy reditten meg youtubeon is , hogy elvannak ájulva az emberek a képminőségtől . Biztos velem van a baj , de én maradok natív huszár!
1 hete még 2560x1080 uw-n játszottam mikor kiraktam a 4k tv-re ott azért látszott a különbség natívban.. , de mikor ráengedtem az fsr4 qualityt nem ájultam el tőle.
55 colos 4k-tvn a szemem kiveri , ha felskálázok rögtön. Aki szerint pont olyan mint a natív vagy a szeme rossz vagy magának hazudik
A 9070 xt kívánta a nagyobb felbontást így léptem 34 uw 3440x1440-re. Ezt már minőségi ugrásnak nevezem. Tudom sokatoknak nem új élmény az 1440 , de én azóta is el vagyok ájulva tőle
Itt lehet a kutya elásva
Screen Size Screen Resolution Pixel Density
34″ UltraWide 2560×1080 82 PPI
34″ UltraWide 3440×1440 110 PPI
55" 4k 3840 x 2160 80.11PPI -
Zilko87
tag
válasz
NyalokAA #3011 üzenetére
Last of Us 2- ben már a játék menüben is FSR4 et ír, Assassin Creed Shadows-ban csak sima FSR-t számozás nélkül, olyankor viszont az adrenalinban látsz egy zöld pipát, hogy aktív az fsr4.
Szóval ott is ez van, dobd le egy pillanatra játék közben a tálcára és csekkold... -
zsirfecske
addikt
válasz
ndave92 #2973 üzenetére
sima reaper-em nem meglepő módon Hynix chip-es:
gaming közben 88 fok körüli max vram junction temp-el, ami ugye ~20 fokkal a biosban kódolt max alatt van, szóval túlélem. persze ez nem xt, és attól még úgyis meg fogom csinálni rajta a backplate thermal pad + borda mod-ot egyszer (max csak 3 év múlva ha lejárt a gari. addig thermal putty-ot tudnék oldalról a gpu kivágásnál bekenegetni a hátlap alá, de az meg kókány és felteszem ugyanúgy hozzányúlásnak számítana).
NyalokAA:
most töltöm le az obliviont épp (simán windows alól nézve észleltem hogy 350 ft-ért van 14 nap trial az xbox game pass-on, kipróbálni tökéletes). 120 giga, nem spóroltak a mérettel, de kíváncsi vagyok hogy mutat. majd megnézem ez mit ír az fsr menüben. -
NyalokAA
aktív tag
Jött ma új driver. Elvileg tartalmaz fsr4 támogatást pl Oblivion remasterhez és Kcd2 is a listára került. Nekem nem teljesen világos ez .. akkor most, ha adrenalinban be tudom kapcsolni és az overlay is írja akkor fsr4 el fut a game? Mert pl kcd2 menüjében továbbra is csak 3.1 et ír játékon belül
-
Osziii02
csendes tag
válasz
bacononbush #3004 üzenetére
Rendben, akkor lehet az anyag minőség miatt inkább kifizetem a felárat. Majd ha esetleg lesz tapasztalatod akkor szivesen meghallgatom.
-
bacononbush
csendes tag
válasz
Osziii02 #2993 üzenetére
Szia,
Sajnos még nem tudtam kézbe venni a NITRO-T, de a 7000-res szériából kiindulva, én biztos hogy megadnék egy 20-30K-s felárat a PULSE-hoz képest...
Teljesítményben valóban nem hiszem, hogy hatalmas lenne az eltérés, de feltételezem, hogy egy lényegesen jobb anyagminőségű és hűtésű kártyát kapsz. A NITRO+ tulajok javítsanak ki, ha tévednék. -
tray86
tag
Mondjuk a Star Citizen legjobb esetben is max béta státuszban van (kell még 500M dollár crowd fundingban
)
Más is fagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Robotporszívók
- Autós topik
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest