- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
Nálam vga alatt van egy 12 centis venti, ami vga idle (fanstop) állapotában is fújja rá a levegőt. És mégis idle 65 fok volt a memória úgy, hogy rohadt nagy borda van rajta, amit nem is fűt a GPU . Zóldeknél (igaz gddr6x ramokkal) sosem láttam ilyen magas idle ramhőmérsékleteket.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
RobbyJr #1896 üzenetére
Én sem értem, hogy miből gondolják itt többen hogy itt egy hónapon belül 30%-al olcsóbbak lesznek a kártyák.
Mégis mitől lennének?
Gondoljátok hogy az nvidia a kis 5070-ekre fogja pazarolni a wafereket amikor az 5090 a legjobban jövedelmező kártyája?5070 hiányában mégis mi nyomná le az AMD árakat? Mert AMD-nek sem lesz akkor készlete 1 hónap múlva hogy annyira el tudja árasztani a piacot hogy rákényszerítse a boltokat az árak csökkentésére. Főleg nem EU-ban és Magyarországon. 0 vagyunk a piacon.
Sokan álomvilágban élnek.
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
kealan.darey #1885 üzenetére
Én ráadásul frissen építettem első PC-t, nagyon hiányzik belőle egy VGA
-
BaLee
addikt
válasz
RobbyJr #1893 üzenetére
Ezt így konkrétumok nélkül elég merész.
Ipon-on pár napja volt GIGABYTE GV-R9070XTGAMING OC-16GD valami 470k helyett "akciósan" 405k-ért. Utána linkelték, hogy hardveraprón 340k-ért lehetett rendelni valakinél újonnan. Ha megnézzük az árdiagramot 480k körül indult, de járt már 380k-n is.
Simán lesz ez 330k körül ha lesz készlet. A nem XT kártyák meg beállnak majd 280k környékén. -
tray86
tag
válasz
MaddeNNNN #1875 üzenetére
Hát az teljesen igaz, hogy régen is a prémium modellek rendelkeztek a legjobb tuning potenciállal, de ahhoz nem kellett prémium modellt venned, hogy out-of-the-box 90 fok alatt legyen a mem. hőmérséklet.
Értem, hogy a gyártók se hülyék, de valóban aggodalomra ad okot.
-
Nelman
tag
Idle állapotban a GDDR6 memória jellemzően nem hűl le 65°C alá, mert folyamatosan kap egy minimális működési feszültséget, ami hőtermeléssel jár. Emellett a legtöbb videokártya ventilátorai csak bizonyos hőmérséklet felett kapcsolnak be, így alacsony terhelésnél a VRAM passzívan hűl, ami korlátozza a hőleadást.
A memóriachipek általában a GPU hűtőbordáján keresztül adják le a hőt, de ha a GPU maga hűvös és nincs aktív légáramlás, a VRAM hőmérséklete lassabban csökken. Ezen kívül sok modern GDDR6 memória még üresjáratban sem csökkenti jelentősen az órajelét, különösen akkor, ha több monitort használsz vagy a kijelző magas frissítési frekvencián működik. -
RobbyJr
addikt
Ha minden fehér a házban, akkor oda jobban passzol egy fehér, feltéve, ha sokat bámulod a gépház oldalát, ellenben meg mindegy milyen színben veszel. Nálam legalábbis mindegy, már kinőttem ebből, hogy minden színben passzoljon, fizessek ezért felárat stb, szóval csak jó legyen a hűtése, a többi nem számít.
-
BaLee
addikt
válasz
kealan.darey #1885 üzenetére
Szerintem nem kell itt nyárig várni. Max 1 hónap és telítődik a piac, aztán megindulnak az XT kártyák árai is lefelé, mint ahogy most épp a sima kártyáknál történik.
Azt mindenki döntse el, hogy megér-e a kapkodás 50-100k plusz kiadást.
-
kealan.darey
lelkes újonc
válasz
szaboaron1.1 #1878 üzenetére
Igen, ennyiért a mostani helyzetben teljesen jó, Kazyn meg egy korábban linkelt hirdetőnél is ennyiért volt kb, kapzsibb helyeken meg 400+. Én is kezdek lassan megbarátkozni ezzel az árral, nem akarok nyárig várni
-
canadaa
tag
válasz
ndave92 #1879 üzenetére
Én is pont arra gondoltam, hogy mindenki fél a nagy vram hőmérséklettől, erre az egy számra hivatkozva.
A HWInfo Tj -t írja ki. SK Hynix spec Tc és Tj is lehet. Igor elég nagy deltákat mért a kettő között.
Igazából senki nem mondott semmi mást erre. Nem kell nekem esni kapásból mert felteszek egy kérdést...
(Gyártónak írni ilyen kérdést, persze, majd a 25. körös support email után talán lesz is válasz)
-
Nálam most a TUF XT teljesen faca hőfokokat produkál
kb 1 ora Starfield néztem most minden maxon.
Max értékek, GPU járt 3.3Ghz is, mem 2700, 363W fogyi
GPU: 51c
Mem : 84c
Hotspot: 84c
Venti max 1500RPM -
Nelman
tag
válasz
szaboaron1.1 #1874 üzenetére
Már jó lenne végre, 3 hete várunk rá.
-
Nelman
tag
Az SK hynix GDDR6 videokártya-memória moduljai optimálisan 65 és 85°C között működnek, bár a pontos érték a modelltől és a hűtési körülményektől is függ. A gyártói specifikációk szerint a chipek általában 95–100°C körül kezdik a teljesítménycsökkentést (thermal throttling), ezért hosszú távon ajánlott 80–85°C alatt tartani a hőmérsékletet a stabil működés és a hosszabb élettartam érdekében.
A memóriachipek anyagszerkezete és elektromos ellenállása miatt 65°C alatt nem feltétlenül érik el az optimális teljesítményt, viszont 85°C fölött az öregedés és a stabilitási problémák kockázata megnő. A megfelelő hőelvezetés érdekében a videokártyák hővezető padokat és hűtőbordákat használnak, de ha a memória hőmérséklete tartósan 90°C fölé emelkedik, érdemes jobb hűtést biztosítani, például hatékonyabb VRAM padokkal vagy jobb légáramlással.
Ha tuningot vagy nagy terhelést alkalmazol, érdemes figyelni a memória hőmérsékletét HWinfo vagy hasonló szoftverekkel. Ha a hőmérséklet túl magas, a VRAM hűtőpadok cseréje vagy a kártya hűtésének javítása (esetleg egy jobban szellőző házban) segíthet a megfelelő működés fenntartásában. -
ndave92
aktív tag
válasz
canadaa #1870 üzenetére
Tegyük fel, h megválaszolásra kerül a kérdésed...
Mit fogsz tenni?
Modolod a kártyát (pl. copper mod a vram chipekre), h jobb hőfokokat érj el, ezzel elveszítve a garit?
Esetleg visszaküldöd és inkább veszel egy 5070 Ti-t vagy másik RTX kártyát?
Lejjebb fogod venni az alapértelmezett órajeleket, feszt meg fogyasztást, ezzel egy gyengébb kártyát kapva a pénzedért?Egyébként ha ennyire érdekel, akkor miért nem írsz a gyártónak, akinek több tapasztalata van a témában? Úgy tűnik egyikőnk válasza sem kielégítő.
SK Hynix, AMD meg a vidikarid gyártójának ügyfélszolgálatának egy-egy email nem árthat.
Mindenképp megpróbálnék tőlük választ szerezni a témában, ha ennyire zavar a dolog.Mivel nincs feltüntetve a spec sheeten, h Tcase vagy Tjunction, ezért szerintem a 85c max a magasabbik hőfokra (tehát Tjunctionre) vonatkozhat.
Egyetértek azzal, amit SirRasor a #1862-es hozzászólásában írt és nem tudom, h miért kell találgatni másoknak, amikor hivatalos gyártói dokumentációk elérhetőek... ez is olyan lehet, mint amikor a covid alatt mindenki járványügyi szakértő volt, ha vmi közéleti dologról beszél mindenki, akkor meg mindenki politikai, gazdasági vagy egyéb szakértő, stb.
Miért nem lehet elfogadni azt, h talán... esetleg... ezeket a dolgokat olyan emberek tervezték, akik jobban értenek hozzá és biztonságos használni őket úgy, ahogy jelenleg a dobozból kiveszed? Ez nem azt jelenti, h ők sem tévedhetnek, viszont gondoljatok bele, hogyha csak egyetlen egy gyártónál lenne magas hőfok, akkor az valóban gyanúra adna okot, de mindenki láthatja, h az összes gyártó összes modelljénél magas hőfokok vannak. Én majd akkor kezdek el aggódni, ha tömegesen betérdelnek a kártyák emiatt, addig viszont inkább kiélvezem a kártya nyújtotta teljesítményt. Nekem egyéni venti profillal nem nagyon megy 80 fölé se a hot spot, se a vram, szóval ezt javaslom azoknak is, akik aggódnak. -
szaboaron1.1
kezdő
válasz
kealan.darey #1877 üzenetére
345 ezredes, szállítással együtt. Elsőre drágállottam, de a mostani árakat meg készleteket nézve jónak tűnik. Aztán majd kiderül, ha lesz fent boltban
-
kealan.darey
lelkes újonc
válasz
szaboaron1.1 #1874 üzenetére
Ez vajon azt is jelenti, hogy lesz elérhető néhány darab a webshopban? Mennyiért vetted, ha szabad kérdeznem?
-
Géjza
őstag
válasz
padam87 #1851 üzenetére
Nekem eleve gyanús volt maga a memória hőmérséklete, mintha többet mutatna. Terhelés alatt Nitro-n 90 fok alatt maradt, ami viszont nagyon furcsa volt, hogy idle-ben sem ment 60 fok alá, sőt jellemzően 65 fok körül mutatta, ami irgalmatlan sok és számomra megmagyarázhatatlan. Miközben GPU és GPU hotspot szépen visszamászott a helyére (40 és 50 fok körülre), csak a memória hotspot maradt ilyen magas értéken.
Miközben a memóriaórajelet is vissza-vissza vette, bár ez azért nem volt konstans, néha felugrott 1000-2500MHz-re is. Mégha chrome vagy yt megmozgatja gpu-t is, akkor is extrém magasnak tűnik az a 65 fok idle memória hotspot, amit nem nagyon akartam elhinni, hogy ez valós.
-
szaboaron1.1
kezdő
Alzásoknak, akik a Pure-t várják, ma kaptam ezt a mailt. Nem szentírás, de hátha
-
Géjza
őstag
PCB-n is lehetnek különbségek. Pl. XFX-nél yt-n van fent egy jó videó, ahol kielemzik és az alaptípusoknál csomó alkatrészt lehagytak a pcb-ről. Ott a helyük, csak nincsenek ráforrasztva (kondik, ellenállások). Olcsóbb modellek nem feltétlen csak rgb-ben különbözhetnek a csúcsmodellektől. Persze a csúcsmodellnek más a power limitje, oda már lehet kellenek azok a másikról lespórolt alkatrészek, hogy nagyobb teljesítménynél se legyen gond.
-
zseko
veterán
válasz
SirRasor #1864 üzenetére
Köszi, a ventiről és az áramcsatiról tudtam, RGB nálam nem szempont, semmim nem olyan, a ház is csak azért mert ezzel nagyon jól jártam és baromi olcsón szereztem, de nincs bekapcsolva. Akkor valóban csak az órajelekkel van játék, nincs kevesebb rop, stream meg egyéb korlátozási eltérés közöttük.
A Pulse-Pure dizájnja jobban tetszik, nekem a Pure a szimpatikus mint középérték, csak feketében kellene.
-
coller21
tag
Ezért vettem sima Asus 9070 TUF-ot, A max hot spot amit láttam eddig 75,6 volt. Igaz drága volt, de maxi csendes szuper kis kártya, imádom :)
Amúgy nem a memóriával, hanem a forrasztásaal lesz itt probléma hosszú távon sok esetben. -
canadaa
tag
válasz
SirRasor #1862 üzenetére
Elhangzott már többször ez a 85°C max az SK Hynix spec-en. Nekem csak az nem tiszta, hogy az pontosan mire is utal? Létezik Tcase, Tjunction temp is (Igor's lab). Hwinfo a legnagyobb belső hőmérsékletet írja ki (forrás itt).
Nem lehetséges, hogy az SK Hynix adatlapon feltüntetett 0-85°C épp csak a Tcase?
-
SirRasor
addikt
Pulse és Pure között tényleg csak annyi különbség van, hogy az előbbiben nincs RGB.
Nitro+nak viszont más a hűtése (kapásból 6 hőcső látszik az 5 helyett), cserélhetőek a ventik és 2x6+2 pin PCI-E áramcsati helyett 12V-2x6 kell hozzá, de adnak hozzá 3x6+2 -> 12V-2x6 átalakítót.Nitro+
Pulse: -
zseko
veterán
A Sapphire 9070 XT Pulse-Pure-Nitro+ változatok között egyedül csak órajelekben van különbség? Akárhogy néztem, én nem találtam mást. Valamint feketében sem találtam Pure-t, csak fehérben.
-
SirRasor
addikt
válasz
padam87 #1837 üzenetére
Jogos az észrevétel azzal együtt, amit a többiek is mondanak.
ndave92-nek adok igazat: ott van fehéren feketén a specifikációiban, hogy max 85 C°. Pont.DE! És ez nagyon fontos, próbálja meg mindenki megérteni:
DE ez nem azt jelenti, hogy 95-100 fokon azonnal tönkremegy.
Ez azt jelenti, hogy az élettartama mondjuk a felére csökken. Emiatt az AMD biztos nem fog visszahívásokat csinálni, csak mondjuk a 10 éves élettartamból lesz 10-X.Ugyanakkor egy -10 power limit + nem piszkálni a memória órajelet és probléma megoldva
-
RobbyJr
addikt
válasz
BerserkGuts #1857 üzenetére
Ezt nem én nyilatkoztam, szóval én csak továbbítottam.
Én még várok a kártya vásárlásával, mert egyrészt az ára nem tetszik, másrészt még nem javították ACC alatt a gyenge teljesítményt. Ez idő alatt majd úgyis kibukik, ha lenne gond a hőfokokkal.
Én 5120x1440-es felbontáson játszom, itt azért lenne vram használva bőven 12-14gb között, nálam lehet 1 év után bedögölne napi 3-4 óra használat után...
Szóval kacsingatok azért az 5070Ti felé is. -
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
RobbyJr #1838 üzenetére
majd akkor is ezt mondjad amikor jönnek a fehér csíkok
az órajel visszavétele által.
igen ám de ki veszi vissza látom itt is mindenki tolja neki hogy jól menjen a benchmark meg a gameezek ki fognak derülni majd 2év múlva mikor feldobjátok apróra
de látszik hogy van probléma a hűtés terén mert elég nagy a különbség a gpu és a kicsit távolabbi vram közötti hőmérsékletek között nem sikerült jól elvezetni a hőt
ha jól csinálják mint egy zotac 4090-nél a fém backplate-re vezetik ki a padok által
-
kzkz
őstag
Átvettem ma az Alzás Pulse-ot, de sajnos nekem nem fér el, az USB3-as csatimra rálóg, és a SATA-ból se tudok egyet se használni
Az Asus-sal az USB elfér, és még egy Sata-m is marad. Ezt benéztem.
Amúgy az Asrock Steel Legend, az Asus Prime és e Pulse közül szerintem ennek a legjobb a hűtése. Mondjuk ez is a legvastagabb és a leghosszabb, így talán logikus
Ha valakit érdekel, az aprón megtalálja elég olcsón...
-
Ha kibír 10 évet, senkit sem érdekel.
It mindenki okosabb mint a gyártó. -
-
RobbyJr
addikt
válasz
padam87 #1841 üzenetére
Cikk íródott róla, innen van az infó.
Ha ezek gyárilag így mennek, és amíg az AMD nem mondja, hogy márpedig mégsem jó ez a hőfok, addig nyugodtan lehet így használni. Az összes 9070XT magas memória hőfokkal rendelkezik, gondolj bele, hogy most az összeset vissza kellene hívni, ha valóban nem lenne jó#1842PuMbA: Köszi, akkor az teljesen jónak mondható
-
-
padam87
tag
válasz
RobbyJr #1838 üzenetére
95 a hivatalos javaslat.
Ezek a tesztek pedig jellemzően optimális körülmények között készülnek, 21-22 fokban, és így is 90.
Ez a 110 / 130 nem tudom honnan van, de totál kamu. A biosban 108 fok a safety, és emlékezz csak vissza a bányász korszakra... potyogtak a 3080 ak 105 foknál is.
-
RobbyJr
addikt
válasz
padam87 #1837 üzenetére
" Samsung, illetve az SK Hynix is nyilatkozott, hogy a GDDR6 memóriáik nagyjából 130°C-ig működnek, és típustól függően 110°C-on ajánlják a hőmérséklet menedzselését az órajel visszavétele által. Valószínűleg ugyanez a helyzet a Micron esetében is.
Ezen túlmenően a GDDR6 memóriáik ajánlott üzemhőmérséklete 70-100°C közé esik."Nincs ezek szerint semmi gond a kártyákkal. Ezek így működnek.
-
SirRasor
addikt
Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Review
Ez olyan 300-320k környékén abszolút best-buy lesz. -
-
-
arnoldito
senior tag
válasz
SirRasor #1824 üzenetére
Jól tudod nem lehet, ahogy MPT-t sem tudod RDNA3tól használni. Annó leírtam a 5700 topicban hogyan kell MPT-vel az 5700re az XT bios paramétereit flash nélkül beállítani. Annyi hátránya volt, hogy új amd driver instal után törlődött és újra meg kellett csinálni, viszont nem járt semmi féle gari vesztéssel. Az MSI 5700-t kártyámat 5700XT ként használtam.
-
PuMbA
titán
Áreső. Már 305k a Sapphire Pulse 9070. Én még 315-ért vettem, ma hozták meg
-
SirRasor
addikt
Szerintem arra gondolt, hogy nincs fizikai különbség, csak szoftveresen kerültek letiltásra az egyes egységek, mint az 5700-asnál. Simán lehetséges: jobban meg is éri egyfajtát legyártatni.
Az más kérdés, hogy tudtommal nem lehet RDNA3/RDNA4 BIOS-okat flashelni, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
Géjza
őstag
válasz
deelear #1817 üzenetére
Fizikai különbség van a 2 GPU között, nem csak mondjuk órajelkülönbség. Nem hinném, hogy egy bios cserélvel XT-t lehetne belőle csinálni. Bár mondjuk 5700/5700XT között is volt különbség a belső unitok számában, emiatt elég hihetetlennek tűnik nekem, hogy valódi 5700XT-t lehetett csinálni 5700-ből egy sima bios cserével (de nem vagyok képben 5700 fronton).
-
MaddeNNNN
addikt
Én most az AC:Mirage-on lepődtem meg. 1440p natív minden ultrán és 170hz-es monitor kevés neki.
Ehhez képest a 2-vel előtte lévő Odyssey "csak" 120-140fps natívban maxon. -
kzkz
őstag
válasz
zsirfecske #1818 üzenetére
jogos
, akkor 2 és 3,5 slot között vannak
-
deelear
csendes tag
Lehet baromság, de egy sima 9070-et esetleg Xt-re flash-elni ?
Annó ha jól rémlik rx5700-al ezt meg lehetett csinálni. Felment rá az xt bios.
Azok a kártyák is nagyon hasonlóak voltak felépítésben , mint a 9000-es széria. -
hajbel
addikt
válasz
BoneDragon #1806 üzenetére
Mondjuk Atomfallban meg simán nyernek az nvidiak. Én azt vártam jobban.
-
csidera
kezdő
válasz
Ilyenkor azért örülök, hogy vártam a 9070-re és nem vettem használt 4070 supert, egyik legvártabb játékom az ac shadows
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sztem itt kijon a savszelesseg kulobnseg.. de ebben meg lehet driver, stb
Ha egy engine jobban dijazza a nagyobb memoria savszelt, es/vagy a tobb vramot, akkor hiaba ujabb valami, egy ideig lehet lemaradasban.ergo ha gddr6x vagy gddr7 lenne, vagy csak 320 bit lenne (de ugye nem lehet csak ha 20GB-s lenne) lehet h az xtx elott lenne, de igy nem.. de valszeg ez valtozni fog,
-
kzkz
őstag
válasz
bobalazs #1812 üzenetére
Hát ramot cseréltem az igaz, de mindig a default XMP1-et töltöttem be. Viszont csomó mást is állítottam a bios-ban, amiről azt se tudom eszik-e vagy isszák
Most újra betöltöttem a default bios-t, betettem az XMP 1-et, és csak harmadannyi dolgot állítottam át. Egyelőre nem dobja a hibát.
-
-
kzkz
őstag
válasz
SirRasor #1810 üzenetére
Hát ezt majd akkor írom le, ha nálam lesz a kártya, működik, és eldöntöttem, hogy az olcsóbb pulse-ot, vagy a drágább prime-ot tartom meg. Mindenesetre valamelyik eladó lesz 335e-ért
, vagy visszaküldöm a boxba a prime-ot. 1-2 nap és kiderül, mert lehet, hogy csak holnap veszem át a pulse-t, ma nem biztos, hogy odaérek érte...
-
SirRasor
addikt
válasz
_Horka_ #1801 üzenetére
Igen, azt már nem írtam oda, hogy csak egy picit kell hozzátenni és 9070 XT lesz belőle, ami egyértelműen jobb vétel mindkettőnél.
FSR4 fejlesztést arra értettem, hogy az a régebbi játékokon már nem segít.House flipper tényleg rétegjáték, de legalább FSR3-at támogat. Az örök kedvencet persze már semmi se támogatja
(na jó, DosBox igen
)
Egyébként a 320-330 az még nem az XT sávja. Sajnos nagyon nem. Jelenleg a legolcsóbb 360k - XFX a foramaxnál.
Majd talán áprilisban...kzkz mennyi volt így a pulse?
-
kzkz
őstag
A különböző típusú kártyák sebességére lehet következteti az alap és boost órajelekből, de tudtok esetleg olyan tesztet, ahol a hűtés hatékonyságát tesztelik?
A kártyák a vastagsága is eltérő, 2,5-től 3,5-ig van mindenféle, illetve a hosszúságuk és magasságuk is eltérő, illetve itt még sok egyéb faktor is befolyásolja a végső eredményt...
A nyers adatok alapján nekem az XFX Mercury OC lehet a befutó, ez a legvastagabb és leghosszabb kártya...
más: 8 nap után végre megjött a szlovák alzaboxba a pulse, már "csak" el kell menni érte.
-
kzkz
őstag
válasz
_Horka_ #1804 üzenetére
Csináltam egy BIOS resetet, és állítottam ezt-azt, már nem tudom miket
Illetve az adrenalint se tettem fel, csak a korábbi drivert.
Most nem dobálja a hibákat, cserébe kb. 2%-kal kevesebb pontot ad a steel nomadValami BIOS beállítás kell még, hogy újra gyorsabb legyen...
-
BoneDragon
veterán
Azért ez elég komoly, ha megnézzük az ár különbséget.
-
kzkz
őstag
Ez szerintetek mitől lehet? Nem csinálok semmit, minden alapbeállításon van, és dobálja a HW hibákat. 25.3.2-es drivert használok.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
SirRasor #1797 üzenetére
Az alzában van 305k alatt is 5070. Nem is kicsi a kínálat 5070-ből. Amit mondasz, az igaz. A DLSS sokkal elterjedtebb, de a 16GB ram, a nagyobb nyers erő, komoly tuningpotenciál mellette szól. Szerintem jobb kártya a 9070.
BTW igazad van abban is, hogy a régi játékokat kitolják nyers erőből a mai kártyák. A frissek meg remélhetőleg támogatják majd az FSR-t, illetve a mod is fejlődni fog (House Flipper 2 ... elég réteg "játék"-nak tűnik).
Mondjuk ezt a kijelentésedet nem igazán értem: "Úgyhogy hiába fejlesztik az FSR 4-et, az csak RDNA4-nek számít." - kontextusából nem kiragadva, a 9070 RDNA4 kártya, szóval, nem hiába fejlesztik az FSR4-et.
Amúgy a 320-330 sáv már a 9070 XT-k sávja (volt, amíg lehetett kapni), és ebben a sávban szerintem egyértelmű a 9070 XT az 5070-es szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest