- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
twenty17
csendes tag
Mondjuk én nem teljesen értem, hogy ha van egy pár százezer forintos gép (gondolom inkább fél millió), akkor miért az egyik legfontosabb alkatrészen megy a zsidóskodás. Nem véletlen vannak az ajánlott min. tápegység ajánlások. Én nem tudom jogosnak ítélni hogy miért pont a tápegységen kell "spórolni", hogy "jóleszmajdaz". Ha van pénz 350k-s gpu-ra, akkor nehogy már pont tápra ne legyen 35-40k.
-
Sundesz
addikt
válasz
zsirfecske #993 üzenetére
Volt itthon egy Lian Li A3, átköltöztem bele.
-
RobbyJr
addikt
válasz
SirRasor #989 üzenetére
Ha meggyőzted magad a mérésekkel, akkor használd nyugodtan úgy ahogy van.
Én nem mondtam egy szóval se, hogy hulladék a tápod csak azt, hogy egy ilyen kártyához már egy komolyabb kellene.
Gyártó sem véletlen mondja, hogy 750-850W-os táp kell a 9070XT-hez. Gondolom az ő ajánlásukat is megkérdőjelezed. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Pokskill #990 üzenetére
Első körben jó lenne tudni milyen alkatrészek vannak mellette, legyen minden driver naprakész.
Utána kellen pár szintetikus teszt(cpu+vga főleg, pl cinebench és 3dmark timespy/steel nomad) lehetőleg HWinfóval
ha ezek sincsenek rendben az a jobbik eset, mert akkor az adott hardverrel lesz a baj.
ha ezek rendben vannak akkor kell jobban keresgélni mi a baj az adott játékokban -
Pokskill
tag
Sziasztok. Pengwin kérésére átjöttem ide, egy olyan problémám lenne, hogy az mennyire normális, hogy a pár napja vásárólt 9070XT -n a spiderman 2-ben FSR 4-el frame gen nélkül kb 30fpsem van 1440p-ben kimaxolt beállítások mellett, és ezen felül még ha lemegyek az utcákba mikrolaggok miatt szinte játszhatatlan.
Megmondom őszintén nem szeretném levenni egy ilyen kártyával a felbontást fullhdra.
DDU val leszedtem a korábbi nvidia drivert, ma munka előtt újraraktam a windowsom, kiváncsian várom majd ha a napokba lesz időm mit fog mutatni.
Hogwarts Legacyban is 40 fpsem van 4k fsr 2-vel maxon, kb mint a 3080-al volt. Tesztekben itt is jobban szerepel. Kb 80-nak kellene lennie frame gen nélkül.
Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete -
SirRasor
addikt
válasz
fudi2002 #975 üzenetére
Mégis győzködnek, hogy hulladék tápom van
RobbyJr úgy érzem valamit nem értesz a képletben. A rendszerem teljes fogyasztása papír szerint megáll ~370w körül, ha minden maxon jár. Számold ki az 550w-nak az hány százaléka. Azt már tisztáztuk, hogy a pillanatnyi tüskéket is simán elviszi.
A tényleges fogyasztás a legdurvább játék közben is átlagban 230 watt körül van, ha minden komponenst beleszámolok.
Részemről lezártam a témát; több ilyen hsz-re nem reagálok, mert semmi értelme. -
RobbyJr
addikt
válasz
SirRasor #974 üzenetére
400W-ra kiugrik a tüske az csak a GPU, fogyaszt a cpu + ram + alaplap + ssd stb.
"Akár" 89%-ra is képes a tápod, ami 489,5W. Ha a tüskét meg a többi cuccot hozzáadod, máris 500W-on vagy. Egy darabig fogják a kondik bírni, de nem hiszem hogy évekig tudnád használni így.
Egy tápot mindig a rendszer max fogyasztásának a 60%-ra kell durván belőni, mert hosszútávon úgy működik a táp sokáig. Pl. ha a rendszered eszik maxon mindennel együtt 600W-ot, akkor egy 1000W-os tápot ajánlanak hozzá. Nálad %-ban bőven efelett van, de szíved joga így használni. Én többet nem tápozok itt -
PuMbA
titán
válasz
MaddeNNNN #983 üzenetére
Ja, játékok alatt konnektoros mérés alapján 330W körül volt a teljes rendszerem fogyasztása a 230W-os 6700XT-vel. Ugye játékok alatt a procik általában nem pörögnek teljes fogyasztáson. A 450W-os tápom ezt simán elbírta. Egy 500W-os tápnak simán bírnia kell egy 165W-os 7600-at kis OC-val.
halleck: "Nem biztos, hogy az a 10-11 éves táp tudta még ugyanazt, amit új korában."
Hát talán a táp régisége volt inkább a probléma, nem az 500W. Az én 450W-os Be Quiet tápom 2018-ban jelent meg.
-
PuMbA
titán
-
halleck
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #980 üzenetére
Félreértetted. A Be Quiet táp évekig ment nálam, több konfiggal, az RX 7600 előtt sokáig egy RX 480 volt a videokártyám, azzal semmi gond nem volt.
Az RX7600-at pár hónapig használtam azzal a táppal, alapbeálltásokkal, azaz a gyári OC-t visszavéve, gond (fagyás/lekapcsolás) nélkül, aztán kapott egy 750W-os seasonic-ot a gép.
-
MaddeNNNN
addikt
Ez igen dicserendo. Es az evek alatt nem gondoltad ugy hogy inkabb veszel egy uj tapot mintsem probalgatod a vedelmet ujra es ujra? Vagy az hogy jatek kozben lekapcsolt a gep neked teljesen megfelelt?
Nem kotekedem, csak probalom megerteni az indokokat hogy inkabb evekig szenvedtel vele. -
halleck
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #972 üzenetére
Kétlem. Korábban egy 500W-os Be Quiet tápot hajtottam évekig, és a legutolsó videokártya egy OC-s RX 7600 volt alatta. A táp nem bírta a kártyát amikor túl volt hajtva, csak úgy, hogy az AMD által megadott alapértékeken ment. A jelenség pedig az volt, hogy néha játék közben egyszerűen lekapcsolt a gép.
-
zseko
veterán
válasz
SirRasor #971 üzenetére
Tudom hogy nem elég hozzá, puszta kíváncsiság hogy vajon mennyire lenne működőképes, még ha sejtem is az eredményt
A kártyák zajossági és 'jósági' sorrendje jobban érdekel, sajnos nem írtam ki külön azokat a hozzászólásokat amikor az volt beszélve, azokat keresgélhetem vissza.
Mivel a Vega56-hoz képest bármelyik jobb, így számomra a minél csendesebb a fő szempont, nem fülessel játszom, és az se árt ha a sima böngészés, videózás közben nem megy a venti, ahogy a mostani Vegánál sem. Na meg lehetőleg minél olcsóbb.
Bár valószínűleg úgyis a Sapphire lesz... a mostani is az. XFX kártyám volt még régebben, emellett a kínálatból a szememben az Asus egy alja márka, a Giga nem szimpatikus, a Powercolorról meg mindig egy 'csillámpóni' jut eszembe
emellett nem is ismerem.
Na, átolvastam a közbeni hsz-eket, szóval kipróbálás jelleggel fenntartásokkal ugyan, de mehet, hosszútávon meg úgyis tápot cserélek. Akkor már csak egy (szememben) normális áron lévő kártya kell, a jelenlegi árazás nekem még nem az.
-
fudi2002
veterán
válasz
SirRasor #974 üzenetére
Ahhoz nagyon alja táp kell, hogy olyan előforduljon. Kb azonnali lekapcsolással/újraindulással fogja jutalmazni a táp, pláne egy Be Quiet.
Adatlapjáról idézek:
OTP (túlmelegedés-védelem)✓
OCP (túláramvédelem)✓
OPP (túlterhelés elleni védelem)✓
SCP (rövidzárlat elleni védelem)✓
OVP (túlfeszültség-védelem)✓
UVP (alulfeszültség-védelem)✓
SIP (Surge & Inrush protection)✓
Hátha a nagy szakiknak így egyszerűbb megemészteni -
SirRasor
addikt
válasz
MaddeNNNN #972 üzenetére
Nem tudom mennyire rémlik, de egy szaGértő már hoszzászólt a témáoz, hogy ha kevés áramot kap a kártya, max újraindul a rendszer, de károsodás nem lehet
Holnap végigtúrom a netet, hogy van-e egyáltalán arra példa, hogy VGA-hoz gyenge minőségi tápnál történt-e egyáltalán ilyen, de ha tippelnem kéne, nem.RobbyJr abba mi a kicentizés, hogy 550w-ot tud kezelni és 400-at se lépnek át a tüskék?
-
RobbyJr
addikt
válasz
SirRasor #971 üzenetére
Tieddel sem használnám sokáig.
Mivel nem ATX 3.0, 3.1-es szabványú (ami a teljesítménye 2x-sét is tudja kezelni rövid ideig), a tűskéket hosszú távon nem biztos, hogy a tied szeretni fogja. Kicentizni sem szabad, na de mindenki saját maga vállalja a felelőséget. Ha majd egyszer magával ránt mindent, akkor ne csodálkozz
Ha már ennyit rá szántál egy kártyára, akkor a tápot se sajnáld tőle. -
SirRasor
addikt
Na akkor keresd vissza a hsz-eimet
Röviden: BE QUIET! System Power 10 550W-el hajtok egy 9070 XT Hellhoundot. 65w TDP-s proci mellett.
0 power limittel se volt fagyás, DE! most -30 poweren használom, mert az ereje bőven elég, ahol a max TBP 212w, mégis ~430w-ig vannak kiugrások. Alulfeszeltem -50 mV-al és most ~400w fölé már nem ugrik.
Ja szintén FHD/60 FPSfapcap.
Szóval hosszú távon alapon nem ajánlott, de ennyire visszahúzva nem gond.
Ja a 400+w-os kiugrásokat nem csak full terhelésen csinálja, hanem pölö KCD2 közben is, amikor ODS szerint csak 90-100w-ot kajál be. -
zseko
veterán
Az olasz kártyáról lekéstem, most már jóval drágább, plusz a külföldi szállítást is letiltották. De annyira nem sürgős a kártyacsere jelenleg számomra, na meg tápot is cserélni kéne előtte valószínűleg, jelenleg egy BeQuiet! Straight Power 11 550W CM van, májusban lesz 7 éves.
Erről, és a délelőtti táp beszélgetésről jut eszembe. Elméleti, és kíváncsiság szinten, ha alul van feszelve a kártya, és fix 1080p/60fps van beállítva (monitorjaim egyébként se tudnak többet), vajon elbírná a táp?
-
ndave92
aktív tag
-
shad83
csendes tag
válasz
kealan.darey #964 üzenetére
36 hónap és hozzá szól, de rendesen cégszerűen le van papírozva minden.
-
_Horka_
aktív tag
Valamit eltalált most az AMD. Horizon Forbidden West 1440p HDR minden max-on, 240 fps-re korlátozva (és ezt tartva!), FSR4 és FSR framegen.
Én elég "vájtszeműnek" tartom magam, de b*sszus! Ez nagyon rendben van. A hóesés, a mozgás, a kontrasztok... se pixelesedés, se homálylencse, se glitch-ek... mindezt vajsimán, -10% power limit mellett.
Csak ne lenne ennyire foglalkozós... most tényleg külön ki kell keresgélni a driver beállításokban és bekapcsolni? A játékban meg FSR3 néven fut, de felülírja... ehhh. Azért Nvidia oldalon ezt sokkal egyszerűbben oldották meg. Remélem ezen változtatnak majd, mert ez a technológia tényleg rendben van. Eddig nem bántam meg a 4070Ti-ról a váltást.
Alant HwInfo (GPU max 46°, GPU hotspot max 65°, Vram max 72°) -
MaddeNNNN
addikt
2 óra Red Dead Redemption campaign Vulkan API
1440p natív minden maxon kivéve:
TAA medium
MSAA off
tree tessalation off
(vizuálisan semmit nem hoznak, cserébe eszik az fps-t)
300W korlát (gyári -10%)
gpu avg: 51,5 °C
gpu hotspot avg: 75 °C
memória hotspot avg: 79,3 °C
110-120 fps átlagbanventi fix 43%-on (~1355RPM)
próbáltam több beállítást a játék beépített benchmarkkal
a gyáritól a jelenlegi kb. 4,5%-al több teljesítmény jóval alacsonyabb hőfokokkal -
kealan.darey
lelkes újonc
A garancia hogy működik probléma esetén, ha tőle veszek?
Nagyon reszel az ördög, már tavaly nyáron az Elden Ring DLC-re akartam venni egy jobb karit a mostani 2060 helyett. Sapphire Pulse 340-ért azért elég jó, legalábbis az összes többi árhoz képest.
(Am ide illő captcha-t kaptam)
[kép] -
kzkz
őstag
Asrock Steel Legend 9070 XT + 5700X3D: 3DMark Steel Nomad alapbeállítással 6940, kis tuninggal 7420, Time Spy 24296.
-
shad83
csendes tag
SAPPHIRE PULSE RX 9070 XT GAMING 16GB DUAL HDMI / DUAL DP 340990 Érkezik 3db
hardverapro Shkiz0 usertől.
-
válasz
ggbuffon1897 #947 üzenetére
Te beszelsz hablazyrol meg ovodarol? Hujujj
Egyszeruen ez jon le, az hogy milyen GPU-d vam lenyegtelen. -
csidera
kezdő
-75mV esetén túlteljesítettük a gyári értékeket (18.238), 220W fogyasztással. Fokok maradtak a régiek.
Hogy teljesebb képet kapjak, én is csináltam mellé egy új Hogwarts Legacyt.
1440p, TAA High, no upscaling, minden Ultra, RT medium
Átlag 70-75 FPS, 55-60 99th%
1440p, TAA High, no upscaling, minden Ultra, RT off
Átlag 100-110 FPS, 70-80 99th%
Valószínűleg velem van a baj, de én semmilyen különbséget nem vettem észre RT medium és RT off között. Így hát marad a több FPS.
Mindkét esetben azonos hőfokok:
Azt hiszem elégedett vagyok a kapott eredménnyel, köszi szépen a segítséget. -
zsirfecske
addikt
válasz
Broken heart #945 üzenetére
Nem mindegy mennyit fogyaszt a vga?
nekem pl. rohadtul nem mindegy mennyit fogyaszt a kari vagy épp a proci. nem csak a pénz számít, hanem a racionalitás is. minek fűtsön a vga feleslegesen, főleg ha sff gépeket nézünk vagy szeretjük a halk üzemet, vagy akár mindkettő. nagyobb fogyasztás több hő, több hő hangosabb gép. kinek mi a fontos. azért mert neked nem számít, más még állhat másképp hozzá. sajna ez a mindset az ami miatt ott tartunk, hogy az nvidia megteheti, hogy 600x kártyát ad ki, és ráadásul még te kéred ki magadnak, hogy más ésszel próbálja nyomni
halleck:
+1 a sima 9070 reapernek -
csidera
kezdő
Megpróbáltam, a következő számokat kaptam:
Túl sok vizet nem zavar a -10%, a GPU hőmérséklet egy egész fokot csökkent, hotspot pedig 3-at. Valószínűleg ha júliusban lemérném akkor jelentősebb eltéréseket tapasztalnék hőfokok terén. Ventilátorok nagyon halkak.
Viszont 245W-ból már csak 220W lett, emellé egy 17.413-as Superposition score társult, azaz 3,9%-os teljesítménycsökkenés ebben az egy szimulációban.
Röviden Gaming OC modellből csináltam natúr Gaming modellt. -
halleck
csendes tag
Én is beszálltam egy 9070 reaperrel. Tuning: GPU +200MHz -80mV, Mem 2750Mhz Fast Timing, +10% Power Limit ami 242W. A memórai órajeleket 16MHz-es lépcsőkben állítja a kártya, úgyhogy a 2750MHz a gyakorlatban 2736MHz-et jelent. A CPU egy húzott 5700x, ami valamivel a stock 5800x felett teljesít. Antec P180 gépház, két 120-as venti húzza ki a meleget a gépből.
Két játékot nyúztam eddig egy kicsit. 1440p-ben játszom.
Indy: High grafika, Medium RT (Only Sunlight), MB CA Film Grain DoF Off, Balanced FSR Framegennel. Vatikán 60-80FPS Átlag, 40-60FPS 99th%, 90-95% Terhelés, 130-160W TBP, 57C Hőfok, 69C Hot Spot, 900RPM venti, 86C mem hőfok.Hogwarts: Intel XeSS Ultra felskálázás, 60FPS Cap, MB DoF CA Film Grain Off, Ultra grafika kivéve view distance és population quality ami medium, RT Reflections Off, Többi RT High. CPU Limites a játék, teljesen összevissza adatokat kapok a videokártyára. 50-80%-os Terhelés, 80-130W TBP, 55C körüli hőfok, 65C körüli Hot Spot, 650RPM körüli venti, 84C mem hőfok. Nagyrészt megvan a 60FPS átlag, és az 50-55 körüli 99th%, de néhol beszakad az átlag 50FPS-re, és 30-35 körünyékére a 99th%. A 99th% beszakadások pár FPS különbséggel beállításfüggetlenek, RT nélkül alacsony grafikai beállításoknál is jelentkeznek, miközben az átlagot bőven 100FPS fölé tudom tornázni.
Szintetikus tesztek:
-
tray86
tag
-
-
-
csidera
kezdő
Lusta voltam megint szétkapni az egészet, ezért inkább gyúrtam tovább a ventiprofilt. Néhány kör után arra jutottam, hogy kb. 1600 RPM az aranyközép, ahol halk is és a hűtés is jó. Ezt az 1600-as fordulatszámot 37%-os ventilátor-működés alatt produkálta, úgyhogy még bőven van benne tartalék. 4K Superposition így 18.113 értékkel zárt. Próbáltam az általad említett 1400 RPM-et belőni, de úgy a memória hőmérséklete 86 fokig felment, még 1600-on csak 84-ig. Hangerőben meg olyannyira nem vettem észre különbséget, hogy a két zárt ajtóval odébb lévő mosógép mindkettőnél jelentősen hangosabb volt.
Superposition alatt a számok:
-
Broken heart
tag
Bocsi ha bárkit megsértek, de ezt mostmár leírom... Itt visítottam a röhögéstől, ugyanakkor el is vagyok szomorodva hogy itt tartunk, ahol... de most tényleg... Ezen kell rugózni mennyit fogyaszt egy videókari? Ugyanakkor el is vagyok szomorodva hogy itt tartunk, ahol...
Van millió meg egy opciója mindenkinek- konzolon játszani
- elfogadni mi a helyzet (mekkora üzlet lett a gaming mint olyan)
- el kell fogadni, hogy sajnos a fejlesztők már NEM optimalizálnak mert AZÉJÁJ megold mindent, ergo egyre erősebb hardver kell ahogy megyünk előre.
Mondok egy jó ellenpéldát, mint jól optimalizált játék: God of War. Gyönyörű szép, és nagyon szépen fut gyengébb, régebbi hardveren is - na ennek a korszaknak végeAmi most a világban megy, szerintem kisebb gond is nagyobb annál, minthogy az ~50 Ft-os KWh ára mellett azon rugózzunk, ahogy nemrég olvastam, harminc, azaz 30! wattal többet fogyaszt a piros kártya... Röhej.
A zöldek nettó 1M ft-ért adták ki a csúcskártyájukat (persze tudjuk az az msrp, de a valóság ettől messzebb van), és amíg 1.5M-ért vesznek videókarit az emberek még itthon piciny hazánkban is (5090) addig adjuk is alájuk a lovat, és csak rosszabb lesz.
Nem mindegy mennyit fogyaszt a vga? Jött a pirosaktól egy JÓ ár/teljesítmény arányú kártya, amivel versenyt teremtett, ami ha folytatja az AMD ezt a tendenciát, jót tehet majd A MEGFIZETHETŐ vga-k árának. Ami mostanság van az árakkal, ennek inkább örülni kéne, a többit meg benyelni. -
Ez is egy hatranya a kicentizett tapoknak.. Surubben kell cserelni.
Vagy legyunk batorak es hajtsuk a configot 550w tappal amikor vamnak 400-500w-os tuskek. Vagy. Vagy.1000w tap 60-70e brutto 10evig oke minima.
-
válasz
ggbuffon1897 #932 üzenetére
Gondolom mostanaban hallottal errol a peakekrol
Mert eddig is voltak, mit gondoltal? 6900-nel 800-900w milyen peakok lehettek szerinted a NV fele 4090 630w fogyaszto kartyamon Greta Thunberg edirion mi?
Folmesz a misztikus amazonra es 275e van 9070 XFX 220-230 watt dobozbol, leviheto boven 200w ala,, mi a problemad? 7900XT teljesitmeny fele fogyibol.
Sut beloled a fanboysag meg a heaterseg.
Gondolod lesz 275e olcsobban? Szerintem 2 ev mulva sem.
330-360 veheto az XT , 5070Ti 450-500e nem ertem ezt a problemat sem.
Elfogyott a jaj RT-ben szar, ahogy latjuk a FSR szar is kuss.... mi maradt? 30w fogyasztas plusz? Latod az AMD ellore kifizeti 30 evre a fogyi kulonbseget -
Sundesz
addikt
Nem volt gyártástechnológiai váltás, az Nvidia is csak nagyobb fogyasztással tudott +10%-ot adni, vagy meg annyit sem (khm 5070). Legalább az AMD tényleg dolgozott valamit, mert kevesebb fogyasztásból hozza az előző csúcsteljesítményt. A sima 9070 meg az egyik leghatékonyabb kártya lett valaha, de Buffon ezt elefelejti rendre.
-
RobbyJr
addikt
válasz
ggbuffon1897 #936 üzenetére
Ezt a részét értem, hogy arra felé kellene menni, hogy minél kevesebbet fogyasszanak a kártyák, de sajnos teljesen a másik irányba haladunk. Én úgy vagyok vele, hogy ha kell a többlet teljesítmény, akkor elfogadom, hogy többet is fog zabálni a kártya.
Nyilván ezekhez a kártyákhoz nem kell 1200-1500W-os táp, az túlzás. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ggbuffon1897 #933 üzenetére
Ez sem igaz így. Nyilván voltak akik többet láttak bele, de a túlnyomó többség reálisan kezelte ezeket a kártyákat és a várható hazai árakat is 300k környékére/fölé helyezték.
Senki nem mondta, hogy nem szabad kritikát megfogalmazni. A gond inkább azzal van hogy időről időre előhozol valamit amibe tudsz kapaszkodni, mint kritika abban a topikban amiben maguk a kártya tulajdonosok vannak. Mintha meg akarnád téríteni az embereket.
Mint pl most ez a tápos dolog. 2025 van, a legtöbb pc-ben ott van már egy 750-es vagy 850-es minőségi táp ami elég ehhez a kártyához. Bár kevesen, de
vannak akik még mindig a 4-5 éves 500-600W-os tápjaikkal vágtak bele ebbe a kártyába. Ez nem a kártya hibája, hanem a tulajoké hogy nem néztek utána mik a valós igényei a kártyának. -
Anaren91
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #932 üzenetére
Lehet venni jó áron egy GTX 1050-et, annak tápcsati se kell. Vagy integrált GPU.
Ez van, el kell fogadni, hogy egy minőségi 850, de inkább 1000W-os táp az alap, ha az ember értelmes gépet akar manapság. 5090 mennyit fogyaszt? 600W?
Nekem a 6700XT evett @200-at, a 9070 XT meg 330-at. És kb 2x a teljesítmény. Én ennek örülök. Nyilván nekem a netto 275k-s ár sokat dob az ár érték arányon, de nem sokkal marad el a 7900 XTX-től, ami 4-500k.. -
ggbuffon1897
őstag
850es seasonic goldom van. A tap a legfontosabb dolog szerintem is ugy is vettem h sokaig biztos nem cserelem.
Szval mi lenne a lenyeg? H 1200-1500w os tapokkal (100-120k ert) pakoljuk tele a konfigokat a nagy kornyezetvedelmi tudatossag jegyeben (mert most ugye ez a divat) mert a gyartok keptelenek normalis fogyasztasu eszkozoket fejleszteni?
Nekem ez a bajom.
Regen ezeket a cuccokat kazannak csufoltuk, most meg tapsikalunk h igyjo ugyjo. Jo az a francokat.
-
RobbyJr
addikt
válasz
ggbuffon1897 #934 üzenetére
Nem érted a lényeget. Modern kártyák megkövetelik az ATX 3.0, 3.1-es tápokat. Ezt vagy el tudod fogadni, vagy nem. 850W a belépő ezekhez amivel nyugodtan hátra dőlhetsz, és nem kell aggódnod, hogy mikor szál el a gép. Én azoknak is gold tápokat ajánlok, akik közepes erősségű kártyákat vesznek, mert később bármikor rakhat bele egy erősebbet, és akkor nem kell tápot cserélni megint.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
MaddeNNNN #921 üzenetére
Hat amit ti az amd talalgatos topikban toltatok mint vizio az sem volt piskota. Pedig akkor is mondtam h kozelebb lesznek ezek a csodaarak a 4essel kezdodo HUF arakhoz mint a 3ashoz..amellett h ettol az architektol csodat varni teljesen felesleges.
Nameg Abu meg a b*szo ficsorei ugyebar..Elfogadom h aki vette az vagyott ra elegedett vele. De azert hadd szabadjon mar kritikat is megfogalmazni.
-
ggbuffon1897
őstag
Nem a mostrol beszelek. Beszelgessunk par honap mulva az ar/perf. mutatokrol. Most az vesz az uj szeriakbol barmelyik oldalrol, aki bevan zsongva, jol meg is skalpoljak oket.
Orulni orulnék, ha lenne minek. 300k+ -os, 400-450w os peakeket produkalo kartyakért en nem igazan tudom veresre tapsolni a tenyerem egyik oldalon sem.
Ertelmes elorelepes felenek en max a sima 9070et gondolom, az XT-t semmikeppen. 7900xtrol meg aki erre vált, az meg is érdemli.
-
Géjza
őstag
válasz
jimmyke_92 #929 üzenetére
Hmm, nálam erre váltott át 19-ről:
"Megrendelve a beszállítónál (A kézbesítés időpontja pontosításra kerül)".Lehet te hamarabb böktél rá, mint én.
-
Géjza
őstag
válasz
jimmyke_92 #920 üzenetére
Törölte alza a márc. 19-et és nincs megadva céldátum. Gyanítom 19-ére nem lesz senkinek sapphire-ja.
-
Sundesz
addikt
válasz
zsirfecske #907 üzenetére
950 rpm teljes terhelésen a Hellhound, kicsit halkabb azért. De a Reaper sem volt rossz, pláne akkora méretben. Az a Giga fura, láttam tesztet és 1400 rpm volt a plafon nála, XT esetén valóban 2000 rpm.
-
zsirfecske
addikt
válasz
bobalazs #917 üzenetére
nekem reaper 9070 vram itx házban 90 fok fölé stress tesst alatt sem megy, egyszerűen ott megáll (lehet leszabályozza), de mid 80 sima gaming közben, szóval nem hiszem hogy thermal limit.
a 6700 xt fighter amúgy annyira jó kari lett ezzel a 3rd party cooler (raijintek morpheus 2 core) + backplate moddal hogy inkább azt tartottam meg és a másik gépből adtam el a 6750 xt-t mikor jött az rdna4 upgrade... 170g körül van a két fekete borda rajta, az semmi, a ref-emen anno az ezüst borda (linkelt hsz-ben a kép) 600g felett volt ha jól rémlik
-
jimmyke_92
csendes tag
jo lenne, mert idokozben visszakuldtem a 2060super garancialis ventijeit, mert fel ev utan csapagyas lett es most a lenovo legion go-m van dokkoloval asztalinak kialakitva 😅 raadasul szabadsagon leszek egesz heten uj kartya nelkul
Sajnos 19. Szerda videken legkorabban talan penteken jonne meg. -
válasz
ggbuffon1897 #914 üzenetére
Az ar/teljesitmeny nemmezt mutatja amit mondasz.
Jelen pillanatban 30-40% felar elleneben minimalisannfogyaszt kevesebbet es RT alatt nagy kegyesen 15% gyorsabb es itt a vege.AMD ugyan ugy kozepkategoria, a 7900XT siman 400W is be tud szivni pl.
Persze piszkalva de be lett.itt tobbszor rakva hogy tudja a stick teljesitmenyt joval 300w alatt, a simat biztos le lehet vinni 200w ala, mit szeretnel meg?
Tenyleg az a baj hogy nem 270 hanem 300Mert nem lehet orulni hogy vegre aranylag ertelmes cuccal jott ki az AMD, ez jo az NV fanoknak is! Kicsitnelmlustult az NV most majd mozog egy kicsit jobban ha leaznkeszlet lejebb megy az ar mert van alternativa, win win..
-
Velez
csendes tag
válasz
jimmyke_92 #901 üzenetére
Kíváncsi leszek kapunk-e kártyát 19-én.
-
válasz
zsirfecske #916 üzenetére
Mentek itt a találgatások, meg az észosztások, a memó hőfokát, 110 fokig birja stb. minden elhangzott. A GN Steve is azt mondta itt a videoban hogy 90ről hamar 95 fokon találja magát a vram egy zárt házban. Szóval fontosnak tartotta megemlíteni, gondolom nem véletlen.
Szép kis alutömb! -
zsirfecske
addikt
válasz
bobalazs #912 üzenetére
ugyanezt én is megjátszottam anno 6700xt ref-el és powercolor fighterrel is, és pont ezt néztem rögtön ebben a videóban is
reaper 9070-nél is erre készültem (itt írtam róla bővebben), csak sajna garivesztés nélkül nem lehet levenni a hátlapot, pedig raktam volna alubordákat is a backplate tetejére, mint a hűtő modolt fighter 6700xt-men:
de amúgy néztem több 9070/xt teradown-t és csomó modellen bent van a pad és úgy is 80+ a vram, de sztem amúgy 90 fok körül se para, végül rájöttem, hogy a reaper-re se kell, csak a mókolás kedvéért max. -
RobbyJr
addikt
válasz
ggbuffon1897 #914 üzenetére
Tudom, de ha hosszabb távra tervezel egy minőségi táppal 8-10 évre, akkor az a 60-80k nem nagy költség.
És nyugodtabb vagy, hogy nem vágja haza a géped, meg a 10 év garancia ami ezekre jár, nekem megéri.
5070Ti valóban kevesebbet fogyaszt, és hűvösebb is, de elkérik a felárát.
-
ggbuffon1897
őstag
Nem feltetlenul a te esetedrol beszelek. De onmagaban combos jarulekos ktget jelenthet egy tap upgrade (min 60k).
Ezek az uj amd-k se valtottak meg a vilagot, mindegyik gyakorlatilag egy kazán barmennyire is szepitjuk. Az 5070ti megoldja uezt a perf. joval erosebb RTvel 270w bol on stock.
Ha beesik vmi esszerure (400ala) az 5070ti-k ára, eleg nehez lesz az Amd mellett ervelni az alacsonyabb ár kivételével.
Szval minden valtozatlan a 7xxx - 4xxx szeriahoz viszonyitva.
-
Anaren91
senior tag
Én is nem rég cseréltem tápot, egy Thermaltake Toughpower GF3 1000W-ra esett a választás. Aki esetleg ebben a típusban gondolkodna, kis infó: Legyen nagy házad... Kábelek vastagok, és merevek mint a fagyott kutya lába. Nekem egy CM Masterbox 511 be ment, de anyáztam rendesen mire össze raktam mindent 😅
-
válasz
villamos #909 üzenetére
They could put some pads here, by the memory modules..
Ugyanez volt a szitu a referencia 6700XT-mal. #22114
Raktam rá hátulra hővezető lapokat, és onnantól, ahogy érintkezett a nyák hátulja a hátlappal egy tizest lefaragtam a memória hőmérsékletéből.
Itt is ez lehet az oka a meleg memória csippeknek.91.6ról 80ra lement.
-
RobbyJr
addikt
válasz
ggbuffon1897 #905 üzenetére
De egy minőségi tápot nem 3 évente cserélsz
Jelenleg egy Corsair AX 760W-os Platinum tápom van, 12 éves... Most jött el az idő, hogy cseréljem nagyobbra, és ez idő alatt egyszer nem crashelt a gépem. Szóval nem kell ezt túl lihegni. -
RobbyJr
addikt
válasz
BoneDragon #904 üzenetére
-
villamos
őstag
Sapphire RX 9070 XT Pulse szétszerelése:
[link] -
-
SirRasor
addikt
válasz
bobalazs #902 üzenetére
Volt arról szó, hogy harmatgyenge az 550-es tápom. Másik topicban csodálkoztam rá, hogy 435w-os terhelést is mértem KCD2 közben, holott 100w körül evett a kártya és nem értettem a helyzetet.
Visszábbvettem az órajelet 100 majd 200 MHz-vel és...a helyzet nem változott.
Utána visszatettem az órajelet alapra, de alulfeszeltem 50 mV-al (-75-el crashelt Superposition :-/) és majdnem 19000 pötty lett Superposition és játék alatt se ment a max terhelés 400w fölé!Azaz alulfeszeléssel egyértelműen csökkenthető a spikeolás.
Innentől kezdve nem foglalkozom se táp se egyéb kérdéssel, egyértelműen túlpörgitek a témát. Aki nem akar pánikolni, feszelje alul picit és kész. -
Link a Cikkhez
450-550W-os eseti terheléshez nem árt egy bikább táp.
Kiváncsi vagyok ezek a tüskék, melyik tápokat csapják le. -
jimmyke_92
csendes tag
Alzások, hamarosan itt a márc.19.
A sapphire kiadott egy figyelmeztetést, ha valaki nem lenne figyelmes és véletlen nem venné ki ezt a szivacsot a használat előtt az tegye meg mindenképp.https://www.pcgamer.com/hardware/graphics-cards/some-sapphire-rx-9070-9070-xt-graphics-cards-have-hard-to-spot-foam-inside-that-must-be-removed-or-it-may-result-in-a-decrease-in-cooling-capacity-or-product-failure/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Külpolitika
- Mozilla Firefox
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest