- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HiMedia lejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
hackeeeee #2902 üzenetére
Még mindig nem csak taa létezik..
Mire gondolsz? Kb minden játékba azt teszik (az most a standard), mert olcsó és az msaa ma már nem csinál kb semmit. Persze lehet játszani 27" 4k-ban is, oda már nem nagyon kell élsimítás. csak sok sikert kihajtani skálázás nélkül a 4k-t. Aztán ott van a hírhedt tekken 8, aminél a taa ki sem kapcsolható, mert szétesik nélküle a grafika.
-
ndave92
aktív tag
válasz
hackeeeee #1323 üzenetére
Limitálni tudsz, ha matekozol, mert a GPU órajel max limitje 3450 MHz az XT-n és kipróbáltam, h mit csinál akkor, ha lehúzom az csúszkát -500 Mhz-re és megfogta 2900 körül, alapból meg 3400-on volt stabilan FurMark alatt, szóval az a része működik.
Csalódás volt der8auer videója erről, mert látszik, h nvidia fanboy és nem nézett utána, h h működik ez a Radeonos mókolás, mielőtt videót csinált a topikról, aztán az lett a konklúzió, h bugos...
+0% GPU clock limit mellett is el fog menni a kártya addig, amennyit tud, max negatív irányba érdemes állítani, ha vki csendes/hűvös kártyát akar.
A VRAM error correctiont se értette, pedig ez sem új dolog már.
Mindegy, bírom a srácot, csak ez egy kicsit clickbait vidi lett tőle, felületes utánajárással, féligazságokkal.
Amúgy a 7000-es szérián látott megoldáshoz képest ez egy fokkal átláthatóbb és egyszerűbb, szóval jó az irány, csak még mindig kicsit fura azoknak, akik nvidiaról jönnek és világ életükben MSI Afterburnerben fix értékeket adtak meg.
Itt kb. ugyanúgy működik a dolog, mint a Ryzen prociknál a PBO... undervolt és egy max. frequency limit, aztán a többi állítgatja magának a hőfok meg a fogyasztás függvényében.Nincs fix érték, amit megadsz (GPU órajelet tekintve). Nekem tetszik ez a megoldás, mert ha ésszerű keretek közt próbálgatod, akkor mindig csak addig fog nyújtózkodni, ameddig a takaró ér és nem fogja összefosni magát csak akkor, ha már veszélyesen kevés feszt adsz neki, de azt meg könnyű megtalálni, h mi az amit még enged a te példányod.
-
zsirfecske
addikt
válasz
hackeeeee #785 üzenetére
mit? több helyen is rossz a számítgatása, msrp-ben kereskedői haszon is van már, meg mi az a tengerentúli átváltás? már nincs paritásban az usd eur árfolyam egy ideje...
maradjunk az egyszerűnél: eu msrp 629 és 689 EUR. ez németországra nézve 19% vat-ot tartlamazó ár amennyiért a polcra kerül a végfelhasználónak. azaz 250 és 275k jelenleg, ami a magyar áfa különbséggel 266k és 293k. ezzel lehet számolni mint ideális eu scenárió, és ehhez képest torzulnak nálunk is az árak.
-
Géjza
őstag
válasz
hackeeeee #631 üzenetére
Valakinek lehet az, nekem sajnos nem. Redditen is sokan panaszkodnak, hogy visít a kártya, mint a malac, pedig corsair, seasonic, ilyen-olyan platinum/titanium tápok adják a kakaót neki. Nitro van befoglalva nekem, na arra különösen panaszkodnak, guru3d tesztben is 8/10-et kapott cw-re (qrvaxar, ilyen gyenge értékelést más kártyánál nem is láttam a tesztjeikben). Erósen gondolkodom is, hogy lemondom emiatt.
(Azért azt hozzáteszem, hogy zöld oldal sem sokkal különb, 5070-ek közül ott is sok tücsköt szimulál, nem 9070 széria specifikus a dolog.)
Mondjuk a kis közvélemény kutatás után 4:1-re vezet a nincs/alig észrevehető a jelentőssel szemben. Ez azért bíztató.
-
ndave92
aktív tag
válasz
hackeeeee #457 üzenetére
Most épp 0-s TDP-vel, mert felesleges kitolni, mert nem gyorsul %-ban annyit, mint amennyit többet fogyaszt.
Jaja, ez amúgy így szokott lenni, de én szeretem kicsavarni belőlük, amit stabilan 24/7 módban tudnak. Ha el is megyek a szakadék széléig (h megnézzem mit enged), akkor is mindig visszalépek kettőt, aztán kb. nem basztatom. A TUF 7900 XTX-mnél 375W volt a defaul power limit és annál +15% volt az állítható max, akkor már 431W-ot evett, de csak hangyányi teljesítményt nyertem vele (meg magasabb hőfokokat), szóval végül azt alapértelmezett módban hagytam. Ezekben az új kártyákban talán kicsit több rejtett tartalék van, mint a 7900 XTX-kben volt, mert +10% power limit mellett azért láthatóan ugrik a teljesítmény is. Végülis az a legszebb a dologban, h mindkét irány adott, mindenki úgy lövi be, ahogy preferálja. -
ndave92
aktív tag
válasz
hackeeeee #455 üzenetére
Ha ennyire visszafogsz egy kártyát, akkor kb. bármelyikkel lehet ilyen szép számokat hozni.
Kíváncsiságból itt a Sapphire 9070 XT Nitro+ szájkosárral:
-80mW, -30% power limit (így 230W a fogyasztás lol), egyéni venti profil, minden más default.
A magas min hőfokok azért vannak, mert be van kapcsolva a zero rpm, szóval a ventik csak akkor indulnak el, ha a hot spot 50c felett van.A ventik 30-40% körül szinte egyáltalán nem is hallatszódnak.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
hackeeeee #422 üzenetére
+ Gigabyte Aorus RX 9070 XT Elite, de más kártyákról én sem tudok, ahol vapor chambert alkalmaztak a gyártók.
Az van, hogy nem egy csúcsra pozicionált kártyáról beszélgetünk. Itt-ott spóroltak a gyártók (tisztelet a kivételnek) emiatt, meg persze a szent profitmaximalizást se felejtsük el. -
ndave92
aktív tag
válasz
hackeeeee #422 üzenetére
Ez érdekes lehet azoknak, akik az XFX kártyákkal szemeznek:
XFX 9070XT and 9070 Teardown - These coolers are NOT created equal! -
BeZol
őstag
válasz
hackeeeee #337 üzenetére
Ez 3x8pines, a kép csalóka, pont kitakaródik a 3. 8pin.
Alap TDP-vel (317W) 2780MHz-en rongyolt végig Speed Way-ben.
Kitolt TDP (350W) + finomhangolással 3100MHz-en.
Gyári TDP-vel 3000MHz környékén van vége. (chipfüggő)
Egy 400W-ra húzható modellnél meg lutri, hogy a chip bírja-e tovább.Ha nem terhel a játék, alap TDP-vel is mehet ennyin vagy többel.
Ha nagyon terhel, akkor ilyen Speed Way-szerű lesz az órajel.Én nagyon terhelőre finomhangolnék xy játék/bench pörgetésével, és ha ott jó, akkor még hagynék kis tartalékot, és az lenne a 24/7 profil.
Azt sosem csíptem, hogy xy játék miatt zöld/piros oldalról válasszak kártyát.
Ha nagy általánosságban nézzük, jobb a békesség alapon úgyis jobb a zöld oldal, szóval..., itt az ár az, ami miatt jobb deal (lehet) egy 9070 XT, ahogy ez eddig is volt a 7xxx szériával.689 vs 879 EUR
A magyar árakat egyelőre hanyagoljuk
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #337 üzenetére
Itt esetleg azt volna érdemes kideríteni, kitesztelni, hogy alap tdp mellett (nem kitolt) milyen órajelet lehet kicsikarni belőle..
330W, cirka 300-320w-n 2400/2500-on elmegy, így szinte minimális teljesíményvesztés van.. vagyis inkább semmi. Kíváncsi lennék ,hogy ezek mit tudnak hasonló setup mellett.
-
Floyd80
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #171 üzenetére
A tesztek és boltban kaphatóság dátuma sose volt ugyanakkor. Például az összes NVIDIA kártya esetén is az utóbbi 1 hónapban is így volt. Jóval előbb voltak tesztek, mint a boltokba kaphatóság, akár 1 héttel is, hiszen a kártyák hetek óta a tesztelőknél vannak. Videocardz.com-on megtalálhatod az ehhez kapcsolódó dátumokat: mikor jár le a teszt NDA és utána mikor lehet boltba kapni. Néha olyan fura dolgokat mondasz, ami alap információ lenne, ha valaki VGA-kkal foglalkozik már egy ideje...
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #163 üzenetére
"Amúgy, nem én mondtam ezt, hanem elvileg ez volt az elején a kommunikáció."
Ja, de az csak alap nélküli pletyi volt
Semmi értelme egymás mellett az RDNA3-at és 4-et futtatni. Egyedül a 24GB memória miatt lenne ok. RDNA3 AI-ban 4-8-szor lassabb, nem illik a jövőképbe meg a készülő szoftveres megoldásokhoz pl. FSR4, neural rendering.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #111 üzenetére
Last-minute Radeon RX 9070 performance leaks appear before embargo
Nem jött be a várakozásod
Marvel Rivals-ben RT nélkül 7900XTX szint, de ebbe semmi meglepetés nem volt, kiszámolható volt a 7900GRE-hez képest megadott teljesítmény növekedésből.
Szerencsére már ma okosabbak leszünk délután, mert jönnek a tesztek
-
-
Curtain
senior tag
válasz
hackeeeee #126 üzenetére
Pont ezért nem vártam meg az új szériát pedig többen is tanácsolták. Inkább megvettem decemberben 209-ért a merc 7800xt-t. Valahogy nem hittem benne hogy ezen az áron vagy kicsit drágábban lesz sima 9070. Jól döntöttem. Majd ha normalizálódnak az árak és ez már kevés lesz fullhd-ra akkor váltok.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #73 üzenetére
Persze, hogy van pár darab 5070 Ti, mert várják, hogy hátha van olyan ember, aki megveszi ennyiért
Az NVIDIA vásárlók egy része kifizeti a csillagászati árat, ezt jól kitesztelték múltkor a 4000-res szériával.
Azért nem gondolom, mert a processzoroknál is csak a csúcsmodellekből van hiány: 7800X3D és 9800X3D
A többi proci teljesen normális árban kapható. Ezek a VGA kártyák nem csúcsmodellek, kevesebb pénzzel rendelkező vásárlóknak szól, akik nem vennék meg scalper áron, január óta kiküldték a tesztpéldányokat és azóta halmozódik a készlet, nincs GDDR7 ellátási probléma, mint az NVIDIA-nál és nem is akar rázúdúlni 6-8x annyi vásárló (market share alapján), mint az NVIDIA-kra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest