- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ndave92
aktív tag
válasz
bobalazs #2230 üzenetére
False. Ez max a te véleményed.
Emlékezzünk vissza pl. a 7900 GRE esetére, h ott mennyi tartalék volt benne egyedül a VRAM tuningolással... ott elég impresszív eredményeket lehet elérni (akit érdekel, keressen rá, nem akarok off topicot ebből).
Viszont maradjunk a 9070 XT-nél.Horizon: Zero Dawn Remastered beépített benchmark:
Sapphire Nitro+ 9070 XTNa és akkor nézzük meg 2800 MHz-en a VRAM-ot, minden más koppra ugyanaz, valid A/B teszt:
Egyedül a VRAM órajel hatására +5 FPS-t értünk el.
Ebben az esetben ez kb. +3% ingyen teljesítmény.
Hogy ezért megéri szarakodni, van egyáltalán értelme?
Egyéni preferencia.
Szvsz minden ingyen kapott plusz teljesítmény jól jön.
Lehet van olyan játék, ahol ennél kevesebb lesz ez a diff, de lehet több.
Viszont látható, h igenis van különbség és aki ki akarja sajtolni az összes FPS-t a nehezen megkeresett pénzéért kapott kártyából, annak ez lehet számít majd. -
-
kzkz
őstag
válasz
bobalazs #1812 üzenetére
Hát ramot cseréltem az igaz, de mindig a default XMP1-et töltöttem be. Viszont csomó mást is állítottam a bios-ban, amiről azt se tudom eszik-e vagy isszák
Most újra betöltöttem a default bios-t, betettem az XMP 1-et, és csak harmadannyi dolgot állítottam át. Egyelőre nem dobja a hibát.
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
bobalazs #1410 üzenetére
Nem, oldscool módon BIOS-ban engedélyeztem, átdugtam a monitort és úgy
Utána meg letiltottam, mert teljesen fölösleges etetni azt is pluszban, még ha csak pár wattról van szó.
Amiről Te beszélsz, elméletben jól hangzik és szerettem is volna ezt csinálni, de ez így nem működik. Tehát ha IGP-re dugom rá a monitort, akkor a GPU nem fogja meghajtani. Fordítva se. Még csak be se tudnak egymásnak segíteni.Na viszont lett kis CW a hellhoundnál is.
KCD2 alatt 90-100w-ot kajál be nagyrészt, DE vannak jelenetek, ahol felmegy néha 200w-ra is és ott az órajel is felugrik 3 GHz fölé. Ide-oda néztem és egyértelműen az órajellel van összefüggésben a CW, nem pedig az FPS-sel - legalábbis ebben az esetben.SamS20 én nem foglalkoztam ilyennel, csak "beb*sztam a gépbe oszt' jólvan". Teljesítmény rendben is van, mikrolag sincs, szóval no problem.
Azért az Adrenalines drivert leszedtem és felraktam újra, mert anélkül nem megy át a TV-re a hang HDMI-n.ndave92 pizzásdoboz pöcök?
-
zsirfecske
addikt
válasz
bobalazs #917 üzenetére
nekem reaper 9070 vram itx házban 90 fok fölé stress tesst alatt sem megy, egyszerűen ott megáll (lehet leszabályozza), de mid 80 sima gaming közben, szóval nem hiszem hogy thermal limit.
a 6700 xt fighter amúgy annyira jó kari lett ezzel a 3rd party cooler (raijintek morpheus 2 core) + backplate moddal hogy inkább azt tartottam meg és a másik gépből adtam el a 6750 xt-t mikor jött az rdna4 upgrade... 170g körül van a két fekete borda rajta, az semmi, a ref-emen anno az ezüst borda (linkelt hsz-ben a kép) 600g felett volt ha jól rémlik
-
zsirfecske
addikt
válasz
bobalazs #912 üzenetére
ugyanezt én is megjátszottam anno 6700xt ref-el és powercolor fighterrel is, és pont ezt néztem rögtön ebben a videóban is
reaper 9070-nél is erre készültem (itt írtam róla bővebben), csak sajna garivesztés nélkül nem lehet levenni a hátlapot, pedig raktam volna alubordákat is a backplate tetejére, mint a hűtő modolt fighter 6700xt-men:
de amúgy néztem több 9070/xt teradown-t és csomó modellen bent van a pad és úgy is 80+ a vram, de sztem amúgy 90 fok körül se para, végül rájöttem, hogy a reaper-re se kell, csak a mókolás kedvéért max. -
SirRasor
addikt
válasz
bobalazs #902 üzenetére
Volt arról szó, hogy harmatgyenge az 550-es tápom. Másik topicban csodálkoztam rá, hogy 435w-os terhelést is mértem KCD2 közben, holott 100w körül evett a kártya és nem értettem a helyzetet.
Visszábbvettem az órajelet 100 majd 200 MHz-vel és...a helyzet nem változott.
Utána visszatettem az órajelet alapra, de alulfeszeltem 50 mV-al (-75-el crashelt Superposition :-/) és majdnem 19000 pötty lett Superposition és játék alatt se ment a max terhelés 400w fölé!Azaz alulfeszeléssel egyértelműen csökkenthető a spikeolás.
Innentől kezdve nem foglalkozom se táp se egyéb kérdéssel, egyértelműen túlpörgitek a témát. Aki nem akar pánikolni, feszelje alul picit és kész. -
tray86
tag
válasz
bobalazs #853 üzenetére
Elso esetben adott ket monitor, mindketto egy dedikalt vga-ra van rakotve. Kiterjesztett asztal modban pl. egy megnyitott alkalmazast at tudsz huzni egyik monitorrol a masikra.
Az volt a kerdes, hogy ha monitor1 a dedikalt vga-ra van rakotve, a monitor2 pedig az alaplapra (tehat cpu iGPU-t hasznal), akkor ugyanugy mukodik-e a kiterjesztett asztal beallitas, mint az elso esetben. -
boogie84
veterán
válasz
bobalazs #345 üzenetére
A leírtakból gondolom, hogy még sosem forrasztottál BGA alkatrészt (dupla BGA-ról pedig nem is hallottál), jól sejtem?
#355ndave92
A felhasználók 95%-a azt sem tudja mi az a memórai hőmérséklet, csak beteszi a kártyát és ahogy az alap szoftver vezérli a ventiket úgy van hűtve a kártya. Szted ömlenek vissza gariba a kártyák? + 20 ember azzal foglalkozik a szervizekben h a garis termékeket pakolja a robotok helyett mert nem bírják. -
X2N
őstag
válasz
bobalazs #345 üzenetére
Idézem abu hsz-ét a hozzászólásokból:
"Samsung és SK Hynix, a Micron nem írt vissza időben, de valszeg náluk is 110°C lehet a meglassulási küszöbb, mert kb. hasonló a gyártástechnológia. 130°C a max, amit elbír a memória."Találgatás b@zdmeg.
Erre írunk egy clickbait cikket hogy normális a 100-130fokos memória. Nem, nem normális. 95 fok fok a maximális hőmérséklet legtöbbször elektronikai alkatrészeknél. Micron adatlapban is azt szerepelt.
SKHynix ramok vannak a mostani 9070-eseken, Techpowerupon fent vannak a pcb képek. Megnézhető.
Ez szerepel az SKHynix adatlapban: 1) Commercial Temperature: 0°C ~ 85°C
Gyártanak 7-10GHz-es memóriát, 14 betűs a part number
GRAPHICS MEMORY PART-NUMBER DECODER
H 5 X X XX X X X X X - XX XAhol az utolsó előtti kettő XX jelöli az órajelet:
S0 : 6GHz
S2 : 7GHz
S4 : 8GHzUtolsó X pedig a hőmérséklet tartományt jelöli.
Itt egy C betű lesz.
C : Commercial Temp1) & Normal PowerPersze ez se egységes mert egyik szériánál a 10. szám jelöli ugyenezt D-betővel és a 8-9-edik X jelülö a sebességet
8-9) Speed
S0 DDR 6.0GHz
S2 DDR 7.0GHz
S4 DDR 8.0GHz
S6 DDR 9.0GHz
S8 DDR 10.0GHzBiztos szeretni fogják a környező alkatrészek is a nonstop 90+ fokot amit a memóriától kapnak.
Úgyhogy ha rám hallgatok szépen feltekeritek a ventiket annyira hogy inkább 70-fok, legrosszabb esetben 80 fok környékén legyen a memória, már ha szeretnétek a garanciaidőn túl is sokáig használni a kártyát. Elektrotechnikus vagyok egyébként, nem újságíró mint abu. Javítottam elég ram hibás eszközt h tudjam elég gyakori hiba az is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Biliárd és snooker topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest