Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Csak egy gyors teszt :
-
Aby_2014
aktív tag
Én is tesztelgetem az új kártyám, az alul feszelést nem nagyon szereti.
Viszont az alapértelmezett beállítások sztem nagyon durva, a hotspot meg a csúcs fogyasztás is (Fortnite: 1440p, raytracing a lumen high, a többi epic) :
Ez így jól van hadd szóljon, vagy mit próbáljak finomítani rajta? 1100mV is már nem azonnal, de előbb utóbb kifagy, driver 12.1-es, Win11 22h2
Fornitehoz meg mondjuk a Starfiledhez érdemes leszedni a beta preview drivert?
-
Henker2
addikt
Megérkezett a gyönyörűség!
-
Az lenne a kérdésem Urak, hogy a 7900 XT/XTX VR hibáit orvosolták az új meghajtókkal?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
spleenszuru #6081 üzenetére
A kettő nem függ össze. Kikapcsolt OSD-nél is felvillan a jobb felsőben pár másodpercre.
Srácok világosítsatok föl!
Így egy hét után pár dologgal mint pl az Adrenalin már sikerült megbarátkoznom de annyi fogalom meg ilyen-olyan csiri-biri feature van hogy tök konfjúz lettem, mi micsoda.
FSR
Frame generation
Super Resolution
Fluid motion
Hyper-X
Anti-lag meg még a tököm tudja mennyi minden röpköd itt.
Tegnap néztem egy csomó videót erről a Fluid motion cuccról amit Cyberpunkban teszteltek ON/OFF csak épp azt nem mutatták meg egyik videóban sem hogy hol a retekben kell ezt bekapcsolni. Andrenalinban nem találtam, Cyberpunk settingsben nincs. Akkor ez most az FSR3 frame gen lenne csak más néven vagy mi? Avatarban még értem mert bemegyek a menübe és ott van hogy Frame gen, be lehet kapcsolni.
Értem én, hogy piaci verseny van a fícsörök terén is de úgy érzem kezdik túltolni a gyártók. Fele ennyi pixel-vajákodás is elég lenne. -
Norb79
őstag
válasz
spleenszuru #6081 üzenetére
Az az "FPS mérőt" kapcsolja ki nálam, azt meg szoktam használni.
@Bossp ezért nem zárom be, mert azzal nézem az fps, hőfok, terheltség adatokat néha. Régebbi játékoknál zavaró, amik nagyon alacsony felbontásúak, ott szinte az egész képet kitakarja az infó a "semmiről" és azoknál nem is veszi le 1-2 másodperc alatt, hanem van amikor ott ragad 10-20 másodpercig is.
-
Norb79
őstag
Fel van telepítve a legfrissebb driver egy 7900xtx-re, és le van tiltva minden radeonos képokosítás, de amikor elindítok egy játékot, akkor viszonylag hamar a jobb felső sarokban megjelenik ez a piros fekete szövegablak, hogy alt+r megnyomásával érem el az adrenalin vezérlőt és hogy ilyen, olyan, amolyan okosító featurék ki vannak kapcsolva, majd 1-2-3 másodperc után eltűnik.
Ez a felugró ablakot le lehet tiltani vhogy, hogy ne jelenjen meg a jobb felső sarokban meg sehol a játék indítás után? Nem találtam erre beállítást az adrenalinban. -
Bossp
addikt
Na be kell izzitsam itt a dolgokat...
-
laskr99
addikt
Alvó monitornál valamiért bizonyos időközönként felébreszti a monitort a gép, de csak addig, hogy no signal, majd visszaalszik, és ujra kel.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Henker2 #6069 üzenetére
XFX is teljesen rendben van, ugyan olyan ventik vannak mint a 6xxx szérián. Ha nem zavar a hangjuk akkor teljesen jó lesz neked. Paszta gond előfordult pár típusnál, de inkább első szériásnál. Vedd meg nyugodtan ha az tetszik.
spleenszuru: Szerintem a chip is domború, bár önmagában nem kellene ez miatt ekkora delta legyen. (Nitro+-nál látjuk nincs is akkora). Szerintem bizonyos hűtők kialakítása is görbe, mikor a kettő együtt állása pont összeáll a legrosszabb szerint, akkor van nagy delta. Azért kióráznék egy hűtőt itt a CNC marón mennyi van benne. Aztán sík köszörűn felhúzni és úgy vissza rakni.
-
xtremist
őstag
válasz
Henker2 #6066 üzenetére
Bármelyik 3 ventis jónak tűnik eddig, de számíts rá hogy a 25-27 fok delta ezeknék teljesen elfogadott, ez a széria így sikerült. 2 nitrom volt eddig azok nagyon jól teljesítettek, halkak, phantom gaming és steel legend aminél olvastam hűtés gondról, asrocknál előfordul hogy nincs jól meghúzva a hűtő csavarja, több ember írta hogy látványos javulás volt csavarmeghúzással. A ref ebből kerülendő, asus tuf és powercolor red devil ajánlott. A gigabyte nem tudom mennyire tért magához a korábbi szériák után, háha valaki tesztelte itt és leírja a tapasztalatokat.
-
Ez meg ennyi lett.
-
Speedy007
őstag
válasz
steewcv65 #6054 üzenetére
Mikor én kínlódtam a time spy-l és mint kiderült hogy az FPS lock miatt miatt nem bírtam 25.000+ fölé tornázni a pontszámot még OC módban sem értem utól a "állítólagosan" stock módban lévő ref kártyát. Nekem többszörös mérés esetén is 2%-s differencia volt ez szerintem elenyésző
-
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Ezekre kaptam ajánlatokat!
Melyik legyen szerintetek?
SAPPHIRE AMD Radeon RX 7800 XT PURE 16G GDDR6 (11330-03-20G).
XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 7800 XT 16G GDDR6 Core Edition (RX-78TQICKF9).
XFX Speedster MERC 319 Radeon RX 7800 XT 16G GDDR6 BLACK Edition (RX-78TMERCB9).
SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT NITRO 16G GDDR6 (11330-01-20G).
-
Zsohi
őstag
válasz
lukacsger #6040 üzenetére
Rohadt nagy a szórás. Nálam is ez [link] a legtöbb amit ki bírtam a kártyából sajtolni, pedig próbálkoztam, szobát is lehűtöttem 15 fok alá.
[kép]
Magasabb átlagos órajelet vagyok képes elérni, mint egynéhány másik emberke akik több ezer ponttal magasabb graphics pontszámot értek el. Az effektív órajel alapján clock stretching se jelentkezik, de még is.
A memória OC is érdekes, különböző review oldalak 2800+ értek el, most meg ahogy nézegetem itt és máshol a friss kártyák jó ha elérik a 2700-at. Amúgy nagyon érdekelne mi a magyarázat ezek mögött.
arabus: A tüskéket valami külső hardware-rel méred, vagy találtál valami software-s megoldást rá?
-
rup1u5
nagyúr
Amúgy egész jól néz ki ez a szoftveres RT benne. Másnak is brutál microstutter-eket produkál időnként? Frametime is elég gyatra de a bekapcsolt frame generation felezi és ritkábban is stutterel. Viszont simán bekajált 18GB VRAM-ot.
-
rup1u5
nagyúr
Behúztam én is ezt a Far Cry Avatart ha már ingyen volt. Új FSR-t tesztelni jó lesz.
-
válasz
Alogonomus #6014 üzenetére
Nekem is van pici CW a phantom gaming-en, a pulse-on nem volt semmi. De nem baj, nem zavar, fülessel nem hallatszik, hangszórókkal is alig hallható. 390W felett vettem észre.
-
rup1u5
nagyúr
Bios kapcsolóval te csináltál valamit? Nincs ráírva a kártyára melyik állás mi és nem találtam róla semmi infót. Hagytam úgy ahogy a dobozból kijött.
OK, megtaláltam! Sima dual bios, semmi extra.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
robber4 #6009 üzenetére
Mindenképpen van értelme undervolt+oc-nak! Kevesebbet fogyaszt a kártya, nem melegszik annyira és plusz teljesítményt is kapsz. Most toltam 5 óra Cyberpunk DLC-t 1050mV-ra levéve és tartósan 2790-2855MHz között mozgott a GPU. Azt kell mondjam hogy elsőre nagyon elégedett vagyok a kártyával. Azt hittem RT teljesen felejtős lesz vele de köröket ver a 3070-re még abban is.
-
Zοltta
senior tag
válasz
-
xtremist
őstag
válasz
Ajánlottam a 6700-at de nem fér el. Kár mert sokkal jobb lenne..
-
Alogonomus
őstag
A CW kérdése abszolút lutri.
Ajánlat szempontjából a 117 ezres 7600 helyett:
- akár a lényegében ugyanannyira erős és csak minimálisan "éhesebb" 98 ezres RX 6650 XT ,
- akár a némileg erősebb és minimálisan szintén "éhesebb", de legfőképpen a 8 GB-os RX 7600-hoz képest 25%-kal több memóriával és így szélesebb memóriabusszal rendelkező 10 GB-os 122 ezres RX 6700 is jobb ajánlat lehet. A 8 GB egyre több modern játékban jelent korlátozást FullHD mellett is, míg a 10 GB még elég a maximális látványvilághoz. Hang szempontjából a 2 ventilátoros RX 7600 és a 3 ventilátoros RX 6700 közül az utóbbi szinte biztosan csendesebb. Az egyetlen gondot az okozhatja, ha a gépedbe nem fér be a nagyobb kártya. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok ajánlásra kaptam ezt a tipust van ennél jobb ajánlat Rx7600-ra ? [link]
Csak fullhd a cél, a halk ventik ,hogy ne hallja a párom este a hangját se és úgy ennyi, és persze a CW-re ne legyen hajlamos a kicsike köszi
-
Alogonomus
őstag
válasz
lukacsger #6003 üzenetére
Az Avatar FSR3-as megvalósítása nagyon jó.
még az FSR technológia eddigi teszteléseikor direkt "a kákán is csomót kereső" Tim megállapítása is az volt az Avatar kapcsán, hogy az FSR3 szaporított képkockái is ugyanolyan tiszta képet adnak, mint a natív kép. Végső megállapításként pedig el kellett ismernie, hogy bár AMD kártya helyett RTX 4090-en tesztelte, de az FSR3 ellenében így is csak némi UI gondot tudott felemlegetni. az Avatar FSR3-as megvalósításában még az FSR technológia eddigi egyik nagy kritikusa is csak 5%-ra lassított és 300%-ra felnagyított esetben tudott valamilyen hibát találni. -
lukacsger
csendes tag
Valaki próbálta már az új Avatar játékot? MIlyen az FSR3 rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Robogó, kismotor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Parfüm topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest