Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
őstag
válasz
droti25 #10090 üzenetére
30 fok delta ezeknél teljesen elfogadható. Amikor kijött a 7600, vettem egyet kipróbálni, (ugyanilyen pulse) és az is 30 fok körüli deltával ment, csak nekem 60/90 fok környéke, lehet hogy bent reked a házadban a meleg. Nyitott gépházzal nézd meg. Illetve az sem elhanyagolható szempont hogy milyen hőmérsékletű levegő megy be a gépházba a hűtéshez. Most volt karácsonyi szünetben hogy az ismerős felhívott pánikban hogy megfő a 4080S kártyája aztán amikor átmentem megnézni hogy mi van, kiderült hogy a ház legmelegebb szobájának a radiátora mellett van a földön az asztal alatt a gép. Próbált hűteni olyan 50 fokos bemenő levegővel a szerencsétlen.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Adott egy Sapphire Pulse RX7600, ami undervoltolva 68-69fokig melegszik(gpu).A HS viszont 96-97 fokig is fel tud mászni sajnos.
Undervolt nélkül +4-5 fok. Sztem ez így nagyon nem jó. Ti hogy látjátok?
Újra pasztáznám de még garanciás kb másfél évig. -
joysefke
veterán
válasz
Sontir Fel #10086 üzenetére
Igen valóban, én is láttam anno.
Remélhetőleg csak a szája jár az AMDs vezetőnek, mert ha megint bemennek az nVidiával egy árversenybe akkor ezúttal temethetjük a Radeont. Saját kárukon már meg kellett volna tanulják mennyire nincsen értelme csupán a jó árban bízva belemenni egy árversenybe. Anno a jelenleginél amikor relatíve erősebb termékeik és jobb pozícióik voltak akkor sem jött be, arra volt elég, hogy elherdáljanak egy csomó pénzt és a végén gyengébb pozícióba kerüljenek mint ahonnan indultak. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10086 üzenetére
Tippre jó lesz az 5-600$-nak -> 1:1 eur + VAT -> 650-700EUR.
-
joysefke
veterán
válasz
Alogonomus #10082 üzenetére
Az AMD deklaráltan egy komoly mértékű piaci részesedést akar elhódítani ebben a generációban
Mikor deklarálta ezt az AMD?
Ilyet egyébként már probált csinálni, hatalmas pénzügyi bukta lett a vége, azóta inkább beálltak az nVidia árazásának farvizébe. Ezért nem is gondolom, hogy újra elővennék a bizonyítottan rossz stratégiát. -
M.T.
senior tag
válasz
Alogonomus #10082 üzenetére
+1
-
Alogonomus
őstag
válasz
joysefke #10080 üzenetére
Az AMD deklaráltan egy komoly mértékű piaci részesedést akar elhódítani ebben a generációban, és ahhoz kedvező árazással kell jönniük a kártyáknak. 800 dollár körüli áron már nem lenne a 9070 XT igazán vonzóbb, mint a hasonló teljesítményt képviselő 4070 Ti Super és 5070 Ti.
-
joysefke
veterán
válasz
Alogonomus #10077 üzenetére
Ezek szerintem túlzóan derülátó pletykák. Az AMD önszántából házon belül nem fog alávágni a 7900XTX-nek addig amíg annak nincsen a kategóriájában utódja. Ha a 9070XT alacsonyabb fogyasztás mellett szállít lényegesen jobb RT és csupán picit gyengébb raszter teljesítményt, akkor miért adnák ezt a 7900XTX-nél lényegesen kezdvezőbb áron?
A 7900XTX-nek szerintem akkor fognak házon belül alávágni, ha a friss nVidia kártyák mellett a 9700XTX értelmét veszti, mert a teljesítménykategóriák újra eltolódnak. Ekkor egy alacsonyabb gyártási költségű és fogyasztású 9070XT még jól tud versenyezni egy kategóriával lejjebb.
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #10078 üzenetére
A legelején még egy monitorral is előfordult, de talán azt nagyon hamar javították.
-
Alogonomus
őstag
-
Alogonomus
őstag
válasz
Krisz0418 #10074 üzenetére
Hűtés szempontjából nagyjából mindegyik 7900 XTX kártya overkill. A 400 wattal is megbírkóznak nagyjából 50-60% ventilátor fordulatszám meleltt. A kártyák közül a nitro+ és a merc lóg ki kicsit felfelé teljesítményben, de a 400 wattot meghaladó fogyasztásukat 350 wattra visszaszorítva sem veszítenek érdemlegesen a teljesítményükből.
Viszont ha már eddig vártál a vásárlással, akkor tényleg érdemes lehet kivárnod a január 20-i hetet, amikorra állítólag a 9070 XT tesztek már kijönnek, és a pletykák szerint a jelenlegi 800 dolláros (400-470 ezer forintos) 7900 XTX árnál lényegesen kedvezőbb – 7800 XT és 7900 GRE környékiek a pletykák – árszinten érkezik majd a 9070 XT a 7900 XTX-nél némileg gyengébb – nagyjából 4080 Super szintű – raszteres, viszont a 7900 XTX-nél komolyabb – nagyjából 4070 Ti (esetleg Super) szintű – sugárkövetési képességgel. Ja és persze biztosan energiatakarékosabb is lesz a 9070 XT.
A 7900 XTX valószínűleg január végén sem lesz drágább, mint a mostani 400-470 ezer forintos ajánlatok. Persze ha valamelyik játékban már most is feszegeted a 16 GB-os határt, akkor a 16 GB-os 9070 XT nem opció neked.
-
bobalazs
nagyúr
Mi a helyzet mostanában a 70W+ üresjárati fogyasztással a 7000es szériában? Régebben több panaszt is láttam hogy az egy vagy több monitoros rendszereknél jelentősen megnőtt a fogyasztás.
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok. 7900xtx vásárláson gondolkodom, 4080super lenne a másik választás de valahogy a pirosakhoz húz a szívem
nitro+ a terv, szokásosan a legjobb hűtés most is? Driver gondok vannak? Valóban 400wattot fogyaszt a kártya játék közben?
1440p 165hzen jatszok. A gep tobbi resze adott.
-
-
xtremist
őstag
válasz
Micsurin #10069 üzenetére
Bármit be lehet állítani hőmérséklet infónak. Cpu, vga, hotspot, Vram, ssd, alaplap, külső levegőszenzor, bármi. Lehet átlagoltatni időben, több érték átlagát venni, tetszőleges görbét rajzolni. A ventilátorokon állíthatsz min max értéket, indító lökést nagyobb ventikhez, 0 rpm-et olyan ventin is ami gyárilag nem tudja. Nem tudtam még olyan hülyeséget kitalálni amit ne lehetett volna beállítani. Ezen kívül lehet görbét rajzoltatni, logolni, értékeket tálcára, kis ablakba, külön kijelzőre kiíratni. Profibb program ebben a témában szerintem nincs.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
xtremist #10067 üzenetére
+ jimpo FanControlhoz nem vagyok hajlandó nyúlni, pont Jazy videója alapján kipróbáltam pont most az ünnepek alatt. Konkrétan az NZXT F360 az AIO-n kiakadt 100%-on és csak a BIOS reset segített. (redditjükön bekérdeztem hozzám is vágták, hogy van valami bug jelenleg
)
Argust nem ismertem, megnézem köszi szépen
edit.: jól látom az Argus sem engedi megadni mi alapján kapcsoljon? MSI Centerrel ugyan ez a bajom, nem tudom a hőfok figyelés a GPU-ra tenni. FanControl engedte, már abban a ~120 másodpercben amíg hajlandó volt működni... -
jimpo
senior tag
válasz
Micsurin #10066 üzenetére
Hát nOOrmális? Mikor Fan Control is van a világon. -
Micsurin
nagyúr
Nitronál a venti vezérlő kimenet hány wattos? Splittert elbírja?
Agyaltam esetleg a front 3x140mm-ert vagy az alsó 3x120-at rákötném. -
Micsurin
nagyúr
Pedig egy jó dolog, főleg 1440p és fölötte ha már megvan az alapvetően játszható ~55-60. Abból könnyen lehet értelmes FPS számot generálni ami közel a monitor frissítési rátájához és nem romlik ott már az input latency sem számottevően!
PuMbA Ezt nem is figyeltem, de egyébként nem rossz. Én ezzel játsszottam az Indi első felét és meg kell mondjam kifejezetten jó. Ha nem eSport titlere kell akkor nem igen fogsz észlelni belőle zavaróbb tényezőt. ~50fps-t kényelmesen feltornászott nekem 70-80-ra, így ténylegesen simává vált a játék a 6700XT-vel is UWQHD-n jól belőve.
-
jimpo
senior tag
A késleltetés szerintem AFMF2 ON eseten sem jobb, bár sanszos hogy még rosszabb is. Anti-lag ide vagy oda... Ha erőből nem jönnek a Framek kár erőltetni.
az fps korlátozást
Végképp nem értem, bár én a NO limit-et támogatom. 240Hz-es monitor esetén nem sok értelme lenne, teljesen mindegy hány FPS van a játékban.
Én csak akkor élek ilyenekkel amikor kánikula van, akkor is a hőtermelés miatt és nem a képtörést akarom elkerülni. -
PuMbA
titán
válasz
F.B.I. #10057 üzenetére
Oda igen, azokban a játékokban könnyebb is magas fps-t elérni
Micsurin: Igen, az AFMF2 bekapcsolása szerencsére már alapból bekapcsolja neked az Anti-lag-ot is, de ugye is így van megkerülhetetlen késleltetés (80fps esetén 9-10ms), amit ki lehet íratni a Radeon Overlay-jel. Csak az fps korlátozást kell kézzel belőni a Radeon Chill-el.
-
PuMbA
titán
válasz
F.B.I. #10054 üzenetére
Képkocka generálás, az AMD Software-ben kapcsolható. Kicsit késleltet, ami miatt 60fps vagy fölötte ajánlott használni, majd két elkészült képkocka közé kiszámol mesterségesen egy köztest, ezáltal majdnem fps-t dupláz. Mivel azonban nem valós képkocka, ezért csak a látott kép lesz simább, irányításban nem kapod meg azt a simaságot, amit valósan kapnál, ha tényleg annyi fps-ed lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Úgy próbáltam ki, hogy néztem, hogy mennyi van, és mennyi lesz.. azonos hely mellett ragnarökben ~100 helyett 150-160 van.
Igen azt észleltem én is.. Ami zavar, hogy nem működik az FPS limit így. A miértet értem amúgy, csak pont jó lenne, ha annyit hozna, h stabil, fix fps-re lehessen hozni az FPS-t
Gondolkoztam, hogy lépek egyet 7900Xt-re, mert most lehetne, de szerintem elengedem a lépést, nekem cirka ~100k + lenne a lépés, +20%-ért.. szerintem hagyom.
-
Land
veterán
M.T.: Lefuttattam, talán a Pubg helyre jött ezzel. BF még nem az igazi.
Resizable BAR / AMD Smart Access Memory ->Megnéztem a Biosban és negedélyezve van
Windows OS Configuration: UEFIIgen fent van az MSI Afterburner. Azt raktam ki a bal felső sarokba a hőmérsékletek figyelésére. Töröljem le és használjam az AMD féle programot?
BIOS-t 2 hónapja frissítettem az 5700X3D érdekében. Radeon drivert pedig tegnap raktam fel.
AMD Chipset driver: most telepítemRengeteg opció van ebben az Adrenalinban. Nincs optimális beállítási csomag?
Játék->Grafikus rendszer nézetben rengeteg lehetőség van, illetve külön játékra is lehet állítgatni, de ha a fő beállítások jók, akkor a játékokra nem kell külön? -
válasz
hackeeeee #10034 üzenetére
//elnézést a szócséplésért, de még ezt a választ kérlek engedd meg nekem.
Értem amit mondasz, csak nem tetszik a helyzet.Ha lépek egy nagyot logikában, akkor igazából lényegtelen, hogy miért történt pontosan a hiba, ha megtörtént.
Az autóiparban - ahonnan épp kiszállóban vagyok - és a repülőgépiparban nem megengedett egy ilyen hiba előfordulása, mert életek múlnak rajta.
A PC/home compute nyilván bejött a képbe a profit/lobbi és eldöntötték, hogy kisebb safety factor is elég, max csak egy ház ég le, úgyhogy jóvanazúgy'. És nyilván ebben a játékban mindenki tudta, hogy a PCI-SIG által szabványosított és release-elt interfész hajlított kábellel lesz használva, emberek szerelik, és tűrések is vannak...
(A régi MOLEX csati túl volt tervezve, és ritkán voltak vele bajok, mint pl amikor a nagyokosok a Vega64-et egy ágon táplálták és megolvadt a tápegységen a 6+2pin csati.)Ahogy látom, már szerverben is elkezdték használni ezt a 12VHPWR csatlakozót, szóval biztosan képes arra amire tervezték, ha a csatlakoztatás és cable routing megfelelően van megoldva.
Micsurin #10033
Minekután az emberek széteső EcoTech, olajban futó szíjas RNM, meg felrobbanó dízel motoros autókat is vesznek... Az felhasználók véleménye mindig fenntartással kezelendő.fatal` #10035
Én se bíznék rá egy RTX4090-et a korábbi, Alu kábeles FSP HyperM 600W tápomra, hiába képes elméletben kihajtani. Meghagyom inkább a kalandos szellemű felhasználóknak. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kipróbáltam ezt az AFMF 2-t most kíváncsiságból.. ez nagyon kemény, h mennyit hoz..
Nem vagyok sasszemű.. de akkor is.. én egetrengető különbségeket nem vettem észre.. persze van valamennyi, de számomra elhanyagolható..
-
Land
veterán
Üdv!
Tegnap váltottam 2070 Superről 7800XT-re. Olyan problémám van, hogy a játékok játszhatatlanok lettek. Iszonyat fps dropom van. Lehet valamilyen beállítási probléma lesz.
Azt csináltam, hogy letöröltem az összes NV programot a gépről, majd feltettem az AMD Adrenalint a legfrisebb driverrel.
A problémák:
Pubg: Ultra grafikán is 144 fps megvan pl. a training mapon. Ahogy megnyitom az inventoryt egyből bezuhan az fps 0 körülire, megáll a kép, majd 1-2 mp után újra 144 fpsre visszamegy. Tegnap éles játék közben is csinálta, inkább el is engedtem, mert ez így játszhatatlan.
Battlefield 2042: össze vissza ugrál az fps 60-120 fps között közel sem fullos grafikán. Van mikor itt is annyira leesik, hogy akadozik a kép, diavetítéssé válik.Itt valami tuti nem jó, mivel 2070 Supernél ilyen nem volt. A monitoron be van kapcsolva a Freesync.
Proci: 5700X3D, 1440p felbontás -
hny2025
friss újonc
válasz
gaben88 #10037 üzenetére
Köszi, hááát hogy jobb fajta?! az alzából most ami nálam van 4070 ti super azt vissza tudom még küldeni, 4080 superből ezeket néztem nagy választék már nincs és gyanítom hétfő után már ennyi se lesz:
PALIT GeForce RTX 4080 SUPER GamingPro 16GB GDDR6X
GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16G
esetleg de ez már több 50-el mint az XTX vapor:
GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G -
gaben88
őstag
válasz
hny2025 #10036 üzenetére
Ha tényleg kopp ugyan annyi, akkor én egy jobb fajta 4080 Supert vennék, ha már a csúcs 7900XTX-et nézed, mondom ezt XTX Vapor-X tulajként. Én szeretem a kártyám, szerintem a következő generációt is ezzel fogom letolni és inkább platformot váltok 5800X3D-ről 9800X3D-re.
Adrenalin összeomlás(?) akkor van (inkább dafultra visszaállás), ha nem stabil a tuning vagy a játék valamiért hibás, bezáródik, akkor azt érzékeli az Adrenalin és elővigyázatosságból akkor visszaáll alapértelmezetre. De kvázi összeomlást én még soha nem tapasztaltam, pedig volt 5700XT-m, 6800-am és 6900XT-m is 7900XTX előtt (ezek között próbáltam 3060 12GB-t, 3080 12GB-t is zöld oldalról)! -
hny2025
friss újonc
RX 7900 XTX Vapor-X 24G és 4080 super között vergődök árban szinte =
Tudom most jön az új gen, de az még 2-3 hónap vagy skalper függő mire lesz, és nyilván az árak nőnek, de megvárom azért a hétfőt az árakkal
Ami kérdésem lenne, most 4070 ti superen vagyok, 7800x3d-vel, intelről jöttem át AMD procira, és eddig tetszik 25 év intel után. Viszont a 4070 tis óránta hasal el directx hibával pedig ezer dolgot megpróbáltam, oc, uv, volt minden, DDR5 memória sebességet levettem, minden minden, és állandóan elszáll, eddig csak a black ops6, de mostmár az Indi is. Egyedül egy augusztusi illesztővel volt eddig tartósabb, de azzal is bezuhant alkalom adtán
A kérdésem az lenne, hogy ami eltántorít az AMD gpu-tól, az a sok kinti fórum ahol fikázzák hogy az adrenalin folyton összeomlik stb...tehát nem mennék csöbörből vödörbe ha nem muszáj. Ki mit mond itt erről aki nyilván AMD-t használ? Az RT annyira nem vonz, COD nál eleve nincs multiba, Indinél meg ha 4K-n használom akkor kapok 60 fps-t, szólval ott is offoltam
Most akkor melyik gpu?köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Aljasvip #10032 üzenetére
Pedig, mivel vannak ilyen kabelek regebbi tapokhoz, es keszitenek is ilyet, behozhato
Ami nem atalakito, tap oldala 2x8 pin, masik oldal 12vhpwr.
az olvadasok a xar minosegu adapterekkel voltak fokent, illetve a rosszul csatlakozatott adaptwreklel Itt is van apron egy illeto, o csinalta az en kabelemet is, sogoromet is, es itt a forumon sokaket, azokkal semmi gond nincs, nem ugy mint a cablemod silany minosegu cuccaival.
Alapbol a 4090-hez 3x8pin eleg a gyari atalakitohoz, csak akkor nem tolhato ki a tdp limit, csak 450w.. de 2x8 pin tud 600w-t
(en is igy hasznaltam)
-
Micsurin
nagyúr
-
válasz
hackeeeee #10028 üzenetére
A 12VHPWR szabvány teljesen más mint a PCIE 6+2pin konnektor, legfőképp kisebb a pin méret, szóval azt nem hoznám be ide.
Nem véletlen voltak azok a kábel és konnektor olvadások. Nyilván egy része User error (Miért nem terveztek erre), rossz minőségű kontaktok (mert valaki spórolni akart), vagy gyártási tűrések (amikre mindig tervezni kellene).
Az a konnektor már nem a "jó öreg de megbízható igásló", hanem a modern eszközökhöz hasonlóan a határra van járatva - mondom ezt tapasztalatból, amiből mostanában nem kérnek az iparban. -
Micsurin
nagyúr
Na akkor az utolsó setup eredménye eddig, crash nélkül
Itt az alja ill a teteje, VRAM-ot nem éri meg fentebb húzni vagy fast-re tenni. Most beállunk ~2810-en és ~5-10-eket dobálunk az órajelen, ha nagyon húzós a játék akkor inkább ~2770-re áll be a kártya de itt sem dobál egy 10-esnél többet. Hőfok nagyon kellemes, edge: ~62, hs: 80-85. Érdekes, hogy a HS erősen játék függő, hogy mennyire megy el. A delta nem lépi át a ~25-öt, de Valheim alatt ha elengedem az FPS-t azért erősen elszalad ~85-ig.Több mint elégedett vagyok
kíváncsi vagyok meddig lesz elég a kártya, míg minimum mediumon megvan a 60fps a mostani UWQHD mellett, addig nekem tökéletes. ~3 év szerintem kényelmesen alattam lesz, most is konkrétan Indy maxon, Avatar Highon FSR-rel tökéletes.
edit.: ami meglepett az a CP, High preset és custom RT csúszkák mellett hihetetlen szép és FSR + FG-vel baromi jól fut az RT ellenére is!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
kope984 #9989 üzenetére
En most downgradeltem 4070rol egy ilyenre es ocsemnek is vettem egyet kb egy honapja es megtetszett. (volt mar ilyenbol korabban nitro+ is nalam csak az böhöm nagy)
Nalam egy egy h5 flowban van, elol 2x14, alul (a budin ahogy csufojak) egy 12, hatul 12 es ventik, normalban jaratva 500-800rpm. Igy szokott a GPU 60-63C os lenni, a HS 83-87C kozott.
Hangban azert en tobbet vartam a kartyatol (bar az allitolag szupercsendes Nitrotol se voltam elajulva) 1400-1600rpmet forog ahol azert mar hallhato. /nalam az msi gaming hutesei viszik a primet tobb eve, kar h amd oldalon nincs/Nekem tovabbra is csak az az idegesito h miert a HShez van belove a ventillator sebesseg amikor maganak a gpunak a hofoka nagyon nem indokolná.
-
xtremist
őstag
Gyakran 3-4mm-el hosszabbak mint a feltüntetett. Xfx 6800 swft-re írtak 340-et, és a házba ami 350-ig fogad kártyát, nem fért be. Most a 4070TiS gigabyte-nál volt hogy 330 a hossz, a fractal design torrent compact-ba 330-ig fér elvileg kártya, és szintén nem fért be. Szóval ha nagyon ki van centizve megadott méret szerint akkor ne vedd 100%-nak.
-
válasz
MasterDeeJay #10020 üzenetére
Nem tudom amúgy, hogy ténylegesen van-e értelme egy ilyet elkészíteni, mert túl sok a faktor benne. (ilyen területen dolgozom amúgy, 12...20V @360A-ig)
Csak hogy párat említsek: male pin / female terminal anyaga (16...99% IACS), bevonatok (Sn/Ag/Au), female terminal típus (pont-kontakt/rugós), krimpelés vagy forrasztás minősége, kábel (Alu/réz) pontos anyaga, vastagsága és sodrás minősége. És ami ide nem releváns, de nálunk faktor, a PCB oldalon a forraszpontok száma és mérete.Nálunk egy csúcsra járatott hasonló 1x1mm-es (Mini-Fit Jr. 1,14x1,14mm-es, de nem tömör pin) kontakton 10...12A-t át lehet csorgatni, de ehhez mindenből a legjobb kell.
Nyugodtabban aludnék ennek a felénél, minden PC építő bakizásait beleszámítva, ahogy a 150W leosztásával is kijön az a ~4,2A.Note: a PCIE/GPU konnektorban csak 3 pin szolgáltatja a delejt, nem úgy mint az EPS/CPU konnektorban 4pin.
-
Land
veterán
XFX 7900 GRE-nél melyik részt számolja a gyártó a kártya hosszaként?
335 mm-t ír az XFX, mely nekem a maximális méret, mely befér a házba.Kék: a nyák hossza
Narancs: a hűtő kiálló részéig.
-
simo9555
tag
válasz
Aljasvip #10019 üzenetére
Alapvetően semmi értelme a 370W-os powerlimitnek ezt én is tudom, maximum szintetikus tesztekben a legmagasabb pontszám elérésére. Egyébként is csak 1080p-s monitorral használom, így főleg felesleges a kártya teljesítménye, bár 240hz-en de az csak kompetitív lényeges. Igazából csak felmerült bennem a kérdés hogy a 2x8pin esetén ha a szabványos értéket nézem határeset. De annyira nem aggódom rajta mert szerintem is bőven túl kell legyen méretezve, illetve akkor biztosan nem engedtek volna lehetőséget ekkora powerlimit emelésre sem.
Amúgy egyedül Black Myth Wukong alatt van némi értelme mert így 1080p+FG-vel nagyjából még a Path Tracing is bekapcsolható, még ha felesleges is. Hoz annyi pluszt, hogy már folyamatos maradjon a kép.
#10020: Egy ilyen teszt engem is érdekelne hogy mi a valóban átvihető teljesítmény ezekkel a csatlakozókkal.
-
válasz
Aljasvip #10019 üzenetére
Annyira túl van méretezve hogy a 8 pin eps ami egy szál +12v-al több az meg 332w-ra van tervezve. Elvileg logikailag a 8 pin 250w lenne a 3 szál +12v-al.
Kísérleteztem ilyesmivel. Egy szál molexen 240w is átmegy 12v ágán persze nem ideális és nem is javasolt de fizikailag lehetséges.A totál gagyi csatlakozók miatt vannak ezek a szabványok. Szerintem megérne egy cikket, régóta tervezem de szándékosan valami gagyi táp, csati kombóval az is siman hozna sok száz wattot a 8 pinnél. -
válasz
simo9555 #10016 üzenetére
Az a 150W a 8pin csatlakozón bőven túl van aggódva, és szabvány szerint - ha jól rémlik - 225W/csati a tényleges biztonságos limit (már ebben is van safety factor), de a biztonság növelése érdekében 150W-ot adnak meg - mondhatni előre számoltak a gagyi csatlakozókkal.
Az nV+Intel páros figyelmébe ajánlanám, hogy így is lehet csatlakozót méretezni.Meg kellene nézni mit hoz ez a sok extra Kraft teljesítményben és hőfokban.
Az a sejtésem, hogy +5% de +10°C+, ami egy nem olyan jó biznisz.
Sajnos amit nem bír kihajtani egy 7900XT, azt ez a +5% se fogja.A mostani UV+OC-nak nem ez a célja, inkább hasonló teljesítményt keresünk, de sokkal jobb hőfokok mellett - és ehhez néha még nagyobb lehetséges fogyasztás is társul.
-
simo9555
tag
Ha már téma a power limit, nekem van egy Asrock 7900XT Phantom Gamingem. Ezen csak 2x8pin tápcsati van, amivel gyárilag 320w-ot eszik, de ha kitolom +15%-al a powerlimitet tudja a 370W-ot is, amivel nyilván magasabbra boostol. Kérdésem hogy ez szerintetek hosszútávon is tartható 2x8pin mellett? Mivel ha jól tudom 150W+150W+75W lehet a maximum ilyen felállás esetén, ami így határeset. A tápom Seasonic 1000W Focus PLUS Gold. Alapvetően a hűtése simán bírja a 370W-os maximum fogyasztást is, a hotspot 80-alatt marad és mellette halk is, természetesen egy kis trükk kellett ehhez, amit PTM7950-nek hívnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Aljasvip #10013 üzenetére
Igy van. A 7800xt-vel az a tapasztalatom, hogy 220,250w koze belove van meg a sweet spot. De nekem 1075mv az alja, alatta hibazik.
oszinte leszek, mivel a 7900xt is 2x8 pin, sztem az is 250-260w korul lehet jo, szerintem.
es arrol nem beszelve h ez elengedett fps mellett, ha megfogod, akkor 170-180w korul elvan uwqhd-ban. Persze ez jatekfuggo
visszatettem riserbe a kartyat, meg par fokkal huvosebb lett a 220w profil mellett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterDeeJay #10012 üzenetére
Mint a 6900xt volt anno.. csak ott nem kelletr biosmod, eleg volt az mpt.. de ugyan ez volt ott is.. ha kitoltad a powerlimitet, jott a kanaan es a nyers ero..
Amugy szepen nyomon lehet kovetni az orajelet, ha megprobalod h csokkented, vagy emeled a tdpt, vagy a feszt terheles mellett.
az a legjobb ha el tudsz erni egy olyan tdp/fesz kombot, ami hofokokban jo, es nem koppan le tdp-ben, akkor nem fogja dobalni az orajelet sem.
a stalker jo hir, koszi
-
válasz
MasterDeeJay #10012 üzenetére
Nem lepődtem meg azon, amit találtál - sajnos -, már az RX6000 széria is power limiten ment.
Nálam is a 7900XTX folyton maxon jár ha elengedem az FPS-t.Szerintem nem érdemes húzni ezeket a kártyákat, hacsak nem az a pár utolsó FPS hiányzik. Gyárilag is bőven az optimum felett mennek, ahogy hackee is tapasztalta, ~5% teljesítmény vesztéssel egy bő 20%-ot lehet fogni a fogyasztáson.
Azért ez messze van az 5-10% tuningtól ami még mindig benne van az egyes nV kártyákban, egy kis Afterburner bűvölés után.Ha jól rémlik neked Vega56 volt, az egy különös chimera. Úgy rémlik a 64-es lapját kapták meg a legtöbb esetben, így nem csoda ha 330W-ig tudtad húzni.
(Amúgy a Strix OC Vega64 kért be anno 280-300W között, 330W-ig engedte a csúszka, de power config moddal voltak akik vízzel hűtve 400W-ig is mentek.)Szegény CP nagyon bénán néz ki ezzel a minden csillogós effekttel. Kicsit egy széjjel moddolt GTA3/SA-ra emlékeztet.
-
Kísérleteztem elég sokat a 7900XT-vel és arra jutottam hogy az órajel állítás semmire nem jó, csak és kizárólag a TDP limitálja a kártyát, semmi más. Ha leveszem a feszt akkor szépen magától boostol magasabra ameddig csak bír meg persze amíg el nem éri a limitjeit. Így a legjobb teljesítményt a gyári órajeleken érek el. Habár ramot még nem piszkáltam.
Boostol 3000 felett is, ha kézzel állítom be 3000-re akkor meg se közelíti.
Magyarán egy jobb biossal (500w?) lehetne még hajtani az egekbe. Mondjuk nem tudom maga a VRM mire van tervezve de ha vegából indulok ki akkor tudnia kellene (az nálam 330w-ot is zabált ha kellett szétmoddolva pedig gyárilag 170w vagy mi volt).
Cyberpunk jól megy rajta de a PT-ről le kellett mondanom. Sima RT ultra (meg sok mod)
nativban 60fps csak, FSR quality az azért több. Nem annyira rossz a helyzet mint hittem volna, nincs nagy baj RT-n sem, de PT az tényleg nvidia terület.Maga a cyberpunk motorja egyébként jól van megírva, szerintem nincs CPU limit az ős Skylakemen sem, kihasznál mindent amit csak tud (kb 10-12 magot).
60 FPS-es fixen játszom, csak tesztig engedtem el magasabbra.
FSR nem jön be quality módban sem, látszódik hogy rosszabb a távolabbi dolgokon. Stalker2-őt is inkább xess nativeAA-val játszom de ott simán megy fix60 FPS. -
SirRasor
addikt
válasz
hackeeeee #10000 üzenetére
Picit off, de van ajánlott OLCSÓ riser? Aliról is jöhet link, csak azt nem tudom, hogy van-e belőle hulladék, kerülendő minőségű
Mondjuk egy ilyen jó lehet? -
Gorgonka
aktív tag
válasz
kope984 #9989 üzenetére
Hello!
Ha jól láttam még nem válaszoltak. Nekem olyan kártyám van. Ha nem állítok semmit Adrenalinban, akkor terhelés alatt HS 82-83 fok, GPU pedig 68 fok körül. Kicsit agresszívebbre állítottam a hűtését és akkor megáll 73-75 fokon a HS, GPU pedig nem nagyon változik. Picivel jobban hallani a hangját, de nem zavaró mértékben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS