Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A ~320W -> 355...400W fogyasztású VGA cserével a zaj is jön, sajnos.
Hiába a masszív hűtő, a kisebb csíkszélesség, és a kisebb területen keletkező nagyobb hőmennyiséggel próbál küzdeni a hűtés, ahogy csak bír.A gépház amúgy szép csilli-villi, de hűtés szempontból is jól működik?
Hőfokokat nem írtál még, így nehéz megmondani, hogy tényleg csak az agresszív ventilátor görbe az ok, vagy elmelegszik a GPU is... -
Észrevettem még egy apró bosszantó dolgot, ha netezek és chrome ablakot áthúzom egyik oldalról a másikra akkor szaggatva viszi át. Más programmal ilyet nem tapasztalok, csak a Chrome-al, ez mitől lehet??
-
xtremist
őstag
A kézi hangolás alatt katt az egyedire, akkor hozza fel a ventilátor hangolást mint lehetőség. Azt bekapcsolod akkor megint bejönnek alatta új lehetőségek, ott kiválasztod a speciális vezérlőt, és ha azt is bekapcsoltad akkor jön be ez a görbe amin állíthatod a node-ok helyét, alatta még lenyithatsz egy finomhangolási vezérlők fület, ahol írja minden egyes node-hoz tartozó hőfok és rpm értéket. Minimum alá nem engedi húzni, ennél a modellnél 18% rpm. A fan stop hiszterézist nem tudod állítani, de ennél gyárilag elég jól eltalálták. És a végén a változtatásokat alkalmazni kell, az sem árt ha a profilt kikísérletezted akkor elmented fájlba. Emellet uv-oc, és rögtön még halkabb az egész.
-
Gebriel
veterán
Köszi mindenkinek az infót.
Phantomal és Red Devil-el van valakinek tapasztalata? -
Sziasztok. Rendeltem egy Sapphire Pulse RX 7900 XTX kártyát. Elsőre lenyűgöző a teljesítménye az RTX 3080 után, de terhelés alatt eléggé felhangosodik a ventije. Jobban jártam volna egy NITRO-val igaz? Sokkal halkabb az? CW viszont abszolult nincs egyelőre. Van 14 napom kitalálni, mi legyen
-
laskr99
addikt
Valaki aki 7900XT/XTX-et használ, és játszik War Thunderrel, meg tudja mondani, hogy hibásak e a textúrák? Ugrálnak, vibrálnak sokszor.
-
Zsohi
őstag
válasz
Aljasvip #5084 üzenetére
Nekem igen. A Metro Exodus-szal megvettek kilora, azt a jatekot a mai napig "szepnek" es "reszletgazdagnak" mondanam, de nem volt elethu, az RT pedig megadta neki ezt es sok mas jateknak is. Az olyan jatekok, mint a Ratchet and Clark, amik ugy csillognak mint Salamon toke, ott ertelem szeruen erdektelen a dolog. De mindegy is mert en is az AMD mellett tettem le a voksom ebben a korben.
-
Alogonomus
őstag
És fahrii is.
Az RT címekben is csak a Turing időszakban indított fejlesztésű régebbi játékokban tudnak felmutatni érdemi előnyt az RTX kártyák, plusz a mostani generációban Nvidia szponzorációval és AMD kártya esetén letiltott RT-vel kiadott Rachet&Clank, valamint a pathtracinggel kiadott CP és Alan Wake esetén.
Az elkövetkező időszak játékai alatti valószínűleg leggyakoribb motorhoz, az UE5-höz 1 2 3 köszöni szépen jól passzol az RX 7900 XTX. -
Javítja a gameplay-t, történetet, vagy a beleélhetőséget a csilli-villi RayTracing?
Ha már említésre érdemes feature, akkor inkább a DLSS - szintén 1 generáció előnnyel az AMD előtt járva.
De alapvetően én ennyi VRAM-ért (4080) nem adok ki ennyi pénzt. A mesterséges elavultatásnak biztos nagyon örülnek már most a 3070/3080 tulajok... Ugyanez vár a 4080-ra is.
Ha valaki nem a maga ellensége, akkor nem kérdés, hogy 7900XT/XTX a jobb választás a jövőre nézve. -
joysefke
veterán
A Techspot friss újratsztelése szerint átlagban még úgy is minimálisan gyorsabb a 7900 XTX a 4080-nál, hogy az RT-s teszt is szerepel a választékban.
Az RT-ben pedig a Witcher 3 RT--nál 23%, a többi RT-s tesztben pedig jóval kevesebb, max 14% a 4080 előnye ezt nem nevezném hűde sokkal erősebbnek.
Ez alapján nekem nem tűnik indokoltnak az az állítás, hogy a 4080 50E (10+% ) ráfizetést megérne.
-
Az volt a kérdés, hogy melyik 7900XTX az ajánlott, én az RDNA3 topikban senkit sem beszélnék rá egy Nvidiára.
-
válasz
Alogonomus #5078 üzenetére
Azért ne vegyük ki a számításból, hogy RT-ben sokkal erősebb egy 4080, a DLSS fejlettebb (4k alatt szembetűnő a különbség), a frame gen pedig működik ellentétben azzal a béta valamivel az AMD oldalon. Ezek mind számszerűsíthetőek.
-
Zsohi
őstag
válasz
Alogonomus #5078 üzenetére
A ray tracing-et azert ne hagyjuk mar ki, egy generacios lepcsofok ahol az AMD labdaba se rug es akkor meg ott van a teljes RTX csomag mindennel egyutt. Az a 10% szerintem boven megeri es en inkabb erzem az XTX-et draganak a ketto kozul, es itt most az aranyokra gondolok, nem a konkret arcedulara. Mondom ezt ugy, hogy eppen a hetekben vettem egy 7900 XTX-et.
-
Alogonomus
őstag
Az RX 7900 XTX egyértelműen erősebb, mint az RTX 4080. A hátrány ledolgozása érdekében érkezik frissítésként az RTX 4080 Super valószínűleg a mostani RTX 4080 árszintjére.
A fahrii által említett 10% árkülönbözet jogosságát főleg azzal próbálják legitimálni, hogy az Nvidia "márkaneve" annyival többet ér, valamint állítólag azonos beállítások esetén a DLSS képminősége jobb az FSR képminőségénél. Egyik sem számszerűsíthető "előny", de minden vásárló eldöntheti, hogy neki személyesen ezek mennyit érnek meg. -
Speedy007
őstag
Zalmanról mi a vélemenyetek ha ennyire megoszló a CM és a kolink márkáról a tapasztalat
-
válasz
laskr99 #5065 üzenetére
Nekem van egy iGPU configom, most is arról írok. Egy Kolink Satellite házban van. Azon kívül, hogy a gépház 4 lábát nem tudták a gyárban eltalálni úgy, hogy mind egyforma hosszú legyen (értsd egyik láb felé billeg az egész), ettől eltekintve jó a ház minősége. 10k forint volt, belefér egy ATX táp, egy ITX (vagy kisebb mATX) lap, egy toronyhűtő, 3 HDD + 1 SSD, vagy 4 SSD, egy 2 slotos videókártya (utóbbi már csak SFX táppal).
Vannak azért jó dolgai a Kolinknak. -
Gebriel
veterán
Melyik 7900xtx típust tudnátok ajánlani? És miért? Köszönöm!
-
Floyd80
addikt
válasz
Speedy007 #5060 üzenetére
Ilyenem is volt, ez is állítható, tavaly decemberben még 24 ezer volt az EKWB-nél.
Merlinhardver - EKWB EK-Loop PCI-E 4.0 Riser Cable - 200mm (3831109859285)
Premium PCIe 4.0 x16 GPU Riser Cable For AMD and NVIDIA GPUs – EK Webshop (ekwb.com)
-
Speedy007
őstag
válasz
laskr99 #5061 üzenetére
Van még egy hasonló itt a hv-n ZM-RCG422 ez még vadonat újonan is drágább mint a házhoz ajánlott gyárilag. Mert sokalok egy 20-22CM-s kábelért kiadni 30-t vagy többet, oké lehet mondani hogy ha van pénzed majomra akkor legyen banánra is de nálam ez a kategória már hogy értetlenül sok érte.
-
Speedy007
őstag
válasz
Floyd80 #5058 üzenetére
Még ez tudom elképzelni árban a CM-től is olcsóbb és nincsen fix rögzítési furatja hanem széles ovális Kábel Riser Kolink PCI-express 4.0 X16 22cm 90 fokos csak a kérdés hogy ha a rögzítési pont jó lesz így hogy "papíron" jó lesz e a VGA-hoz?
-
-
ScomComputer
veterán
-
Speedy007
őstag
válasz
Floyd80 #5055 üzenetére
Arra nincsen szükségem szerintem mivel a VGA rögzítési pontját lehet változtatni házon azt is el lehet forgatm 90°-al Lian Li Lancool 216 A-RGB
-
Speedy007
őstag
válasz
Zsolty20 #5051 üzenetére
Hát már most úgy tűnik hogy mindegy lesz.
Update:
Mivel újabb fejlemény jött a "kártyám" ügyében. Mivel egymás mellet elbeszéltek az Alzánál vissza hívtak ma hogy jó lenne úgy nekem hogy csütörtökre legkésőbb megérkezik az utalás tőlük és ők legkésőbb akkor elküldik nekem ugyanazt a kártyát vadonat újat ugyanazzal a feltételekkel mint az elsőt és ingyenes szállítással (mysoftnál ugyan ennyiben kerül ugyanez a kártya és ingyen másnap kihozzák).Így kapva kaptam a lehetőségen.
Apropó így muszáj lesz elgondolkodom riser kábelen. Piacon ez a legolcsóbb bár kifejezetten a házamhoz is van gyártva de az 1.5x-s szorzó legalább. A legolcsóbb jó lesz nekem vagy drágábbat kell néznem? -
Speedy007
őstag
Minden 7900XT(X) olyan széles hogy felfekszik a hűtése az alaplapra? Értem ezalatt hogy mikor volt még 7900XT Nitro + Vapor-X kártyám az alaplapra szinte felfeküdt a hűtése és alatta nem fért el "nyomta" az alatta lévő konnektorokra csatlakoztatot periférikákat ventillátor, A-RGB és a pc ki és be kapcsoló konnektorát. Tudom hogy lehet kapni risert amivel 90° el lehet forgatni a VGA-t de én a hagyományos elrendezésnek vagyok a híve.
-
jimpo
senior tag
RX 7800XT + Ryzen 5 7600X | 40 GAMES Benchmarked at 1440P
Van minden mint a búcsúban. -
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #5045 üzenetére
Hát úgytűnik hogy Alzánál is van katyvasz délelőtt kapom az üzenet hogy mi a helyzet a VGA-val én írtam vissza nekik egyből hogy én mit szeretnék erre ők 4-kor küldenek sms-t hogy vissza küldik a pénzt. Írok a chat-be nekik hogy zavar van az éterben erre azt írják vissza hogy ezt már így nem tudom felhasználni de tudnak olyat csinálni hogy másolatmegrendelést a termékre, és így úgymond cserélnék akkor most mivan?
-
Speedy007
őstag
válasz
Alogonomus #5046 üzenetére
Elég sok dolog megy az alzánál igazságtalanul vagy erőteljesen megkérdőjelezhetően. Ott hagysz egy kisebb vagyont de a szállítás árát ugyanúgy le gombolják rólad nem vág földhöz de annak tudatában bosszantó hogy a legtöbb Webáruháznál már 20.000 Ft-tól akár ingyenes házhoz szállítás lehet. Itt van az is amit mind a ketten beszélünk minnél drágább a termék annál többet kérnek az azonnali csere esetén ezzel kompenzálják a termék érték vesztését amit javítás be vizsgálás után újra árusítani tudják.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Speedy007 #5045 üzenetére
Ha a hibás kártya beérkezése után azonnal küldtek volna egy ugyanolyan cserekártyát, akkor az egész pluszban vásárolható szolgáltatás értelme veszne el. Sőt az szolgáltatás megvásárlói perelhetnének is, mert ők plusz pénzt fizettek ugyanazért a szintért.
-
Speedy007
őstag
SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XT fejlemény van az ügyben. Hiba nem derült ki hogy miért szállt el a led vezérlés hogy az alaplapról nem lehet vezérelni illetve azt sem tudom hogy csináltak e valamit a tekerccsel. 1 héttel kb. csúsztam ki a 30 napból amíg vissza lehet küldeni a terméket az Alzának. Le írtam a hiba pontos okát nekik ők valahová úgy elküldték hogy még egy hónap után sem jeleztek nekem vissza az Alza sőt nekik sem a szervíz 2.5 nappal a 30 nap lejárata előtt ír az Alza hogy mivel ők is meg vannak lőve így 2 opcióm van vagy vissza kérem a pénzt vagy esetleg levásárolom náluk írtam nekik vissza esetleg ha van 3 opció is akkor ugyanolyan kártyát kérek helyette. Ha nagyon korrektek akartak volna lenni akkor a termék be érkezése után küldhettek volna nyugodtan egy ugyanolyan csere kártyát a többit meg házon belül lemeccselték volna és nem kellet volna ígérgetni hogy maximum 15 nap alatt rendeződik a dolog és elhúzni 30 napig saját hibájukonkívül a dolgot.
-
knoxhu
senior tag
RX 7700XT / 7800XT kártyák esetén melyik gyártókat tudnátok javasolni?
-
laskr99
addikt
Az új driver óta nem tudom megnyitni a vezérlőpultját, erre van valami megoldás?
-
PuMbA
titán
"egy netes javaslat alapján"
Ilyeneket inkább nem tanácsolnék
Szerintem mindenki a saját maga elvárása és tapasztalása után menjen. A neten lévő teljesen ismeretlen embernek totál nem ugyanaz a minőségbeli elvárása vagy ízlése, mint neked. Ő mond valamit, ami számára megfelelő, de mi garantálja, hogy az neked is jó lesz-e.
Például az élesítés. Ha te olyan játékkal játszol, ami alapból tű éles, felesleges driverből még élesíteni rajta, mert ilyenkor előjönnek a túlélesítési anomáliák (színelváltozások, szellemvonalak kontrasztos élek mellett), amik már rontják a képminőséget.
-
vbbb
őstag
Én ezekkel a beállításokkal használom most a 7700XT-t egy netes javaslat alapján. (A kép vágott része felett minden letiltva.)
Nincs letekerve a kártya feszültsége, vagy teljesítménye, sem ventilátor profil csak ezekkel és kész.
Mivel nincs 144MHz-s monitorom nekem nem lényeg a magas FPS. Igazából nem is vettem észre hiányát sem amikor 250MHz-el vagy a jelenlegi fix 60MHz között. Sőt, az előbbinél volt 'micro shuttering/lags', utóbbinál semmi.
1440p-n játszom Ultra beállítások mellett mindent, a kártya mégis jelentősen hűvösebb lett. Annyi még, hogy UEFI-ben nekem a háznál 'Silent' módban volt az összes venti és az M/B-re volt állítva a hőfok követés. Na ez most 'Standard' lett és a CPU-t monitorozza, valószínűleg ez is sokat segített. -
mvkly
senior tag
válasz
Exodion #5038 üzenetére
Nem mernék rá megesküdni, de úgy emlékszem az enyémbe szintén Kryonaut ment tavasszal a 40+°C-os delták után. Az ha nem is hozta tökéletesre, de 10-15°C-ot faragott rajta. Meg így persze a venti hangerőn is. Az eredeti paszta ugyanúgy kipréselve, középen már beszáradva volt a chipen, mint nálad.
Ez az újrapasztázás után:
A mai beszélgetésetek után megnéztem, hol tart most. Hátööö...
Term. mindkettő stock adrenalin, a szobahő kicsit magasabb volt a másodiknál. De a delta már karcolja a 40-et. A franc essen bele
Kis UV, meg a 60Hz miatt játéknál nem üvölt, nem zavar. Még azt is simán lenyelném, hogy a Pulse hűtése ennyi, meg a biztonságos 105°C(?) alatt vagyok. De ahogy a te példád is mutatja, ez "szerkezeti" hiba, az meg nem túl finom.Asszem írok majd a srácnak, hogy találjunk ki valamit.
-
Exodion
senior tag
Orulj neki
. Az AMD chipekre Northridge/Northwest is rinyalnak mert piszkosul domboruak az NV tarsaikhoz kepest. Itt nem is az a kerdes hogy hogy OC-zik vagy UV-zik a kartya hanem mennyire domboru a csip
.
Egyelore en ezzel tok jol elleszek, jovoheten megjon ra az alphacool blokk, meg a corsair feher csovek aztan kell meg egy distro panel, egy cpu blokk, 2 radi, par bitspower fitting, egy uj alaplap proci ram es tok jo lesz. Ha egyszer nagyon kiserletezo kedvemben leszek, akkor raflashelem az Aqua bios-t a CH314A-val. Max elrontom a quiet biost.
-
Exodion
senior tag
En meg minosegi gyari pasztat nem lattam
. A legolcsobb gyurmat rakjak bele, ugyanez volt az 5700xt-s nitronal. 2honapig jo aztan vagy szetszeded vagy bekuldod gariba. Na ez tok ugyanez. A kryo nem gpu-ra valo, ez egyertelmu (az extreme-rol nemtudok nyilatkozni).
vtomi2: Nem tudtam jol ratenni, ha vissznezed a fotokat, az utolson bekereteztem egy negyzetet. Na ez egy rohadt nagy legbuborek. Ha nem banod hogy 2hetente szet kell szedni es pasztazni akkor a kryo nem rossz 24-26c kozott tartja az edge/hs deltat de kb annyi ido alatt bomlik le ha hasznalod rendesen a kartyat. -
Exodion
senior tag
válasz
ScomComputer #5027 üzenetére
TS Extreme:
PR:
ha ez nem romlik mint a kryo vagy a gyari tokeletes lesz, februar kornyeken meg ugyis vizet kap.
arabus: Gondolod hogy egy szintetikus bench nem emeli fel a hofokokat egi magassagokba?
Bossp: Van benne igazsag. 3440x1440-en eleg sok jatekban bottleneck a 5600x meg PBO-val is. 75%-on szlalomozik a VGA a legtobb esetben. Tervben van a csere egy 7800x3d-re. -
válasz
ScomComputer #5027 üzenetére
Semmit az a proci nem hajtja ki.
-
Vertexis
lelkes újonc
Sziasztok. Pure 7800XT-ről van tapasztalat? Érdemes vétel lehet? Láttam egy videót miszerint a 60 fokot sem érte el a kártya, ez lehetséges? Köszönöm!
-
Exodion
senior tag
Megerkezett a PTM7950, folrakva es vegleges eredmeny holnap mert hagyni kell pihenni de par azert van.
A kezdoallapot hogy ujra lett pasztazva Kryonaut-al ~2hete 93c HS miatt. Port Royal bench (sajnos nem keszitettem hwinfo kepeket) 86c 2hetes kryonaut-al.
Ez a ne is nagyon csodalkozzunk rajta ott kozepen kipaszirozodott minden is.
Egy kis alkoholos tisztitas, egy meres.... eeeeeeeees rendkivul orulok hogy dupla PTM-et rendeltem. Elneztem a videokat, hutsd be konyebb vele banni de ugy remegett emberunk keze mintha elvonasi tunetei lettek volna. Majd en megoldom!
Na az elso PTM lapka kuka.
A masodik mar legalabb rament. Ezt simopgattam mint az orult hogy ne legyen alatta legbuborek, de rarakod a chipre es leragad. Ha megprobalod folszedni szetszakad (hat nem hiaba lett kuka az elso...). Szoval ez megszivatott rendesen, de vegulis itt ugy gondoltam hogy jo lesz!
Nem lett, pont a kozepen puff legbuborek, de mar csak akkor lattam amikor leszedtem rola azt a kekes izet. Hat mivel masik nem volt megette a fene, osszeraktam.1. PR: 93c
2. PR: 83c
3. PR: 81c
menetek kozott 100% ventivel lehutve.
Adtam neki egy TS Extreme Stressz tesztet: 83c maxon megallt.Most hagyom holnapig pihenni, aztan szolgalok egy hwinfo keppel, remelem roszabb nem lesz
. A vizesblokk mar megvan ra de a tobbi cokmokra meg varni kell egy par honapocskat mire osszeszedek mindent
.
-
joysefke
veterán
-
Pakmara
őstag
Igazaból mind1.
Annyi érdekel hogy egy játéknál mennyi a fogyi fps limittel és limit nélkül. TP tesztek között vannak ilyen mérések (ha jól rémlik CP 77 alatt). Ott a startkor készült teszteknél az volt a jellemző hogy NV nagyon jól reagál az fps limitre, nagyot esik a fogyasztas. AmD-nél kevésbé. Kíváncsi vagyok h ebben is közeledtek-e.
3080-nál? Érdekes, erről nem olvastam. Kösz az infót, ránézek.
-
Szépen javitották a magas idle fogyasztást.
-
ScomComputer
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #5014 üzenetére
Komoly teszt. Szép fehér a kártya mindenhol
-
ScomComputer
veterán
Itt is van egy review....
PowerColor HellHound Radeon RX 7800 XT Spectral White review... -
ÁdiBá
veterán
Monitor bios frissitése jó hatással volt rá, azóta nem csinálja az anomániákat.
A kikapcsolsos probléma is megoldodott.
Szerencsére úgy nézki a tápegység még birja. 1200W Seasonic belsős CoolerMaster V1200 van benne.
Hajtottam vele a vizezet OC RTX4090-est is, azzal se jött zavarba. -
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #5011 üzenetére
Szerintem te Angela White hölgyre gondoltál
-
Bossp
addikt
válasz
ScomComputer #5006 üzenetére
Ez inkább HeavenHound nem?
-
xtremist
őstag
válasz
Erről az átlátszó műanyagról mindig az olcsó kínai játékok ugranak be, mintha az érintéstől szilánkokra tudna törni. Szerintem is ízlésesebb a Pure.
-
Gebriel
veterán
válasz
Nem rossz, de szerintem Pure jobban néz ki.
-
ScomComputer
veterán
Nézd már milyen fehér szépség...INFO !
-
kopidoo
senior tag
válasz
Alogonomus #5002 üzenetére
Köszi Urak,
Akkor körülnézek az aprón, hátha ott még jó áron hozzá jutok egyhez. -
Alogonomus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest