Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hublot
őstag
1.090mV gpu alapon
mem fast timing és voálá hozta a kötelelzőt.
Ma már nincs időm foglalkozni vele de holnap kitesztelem mit tud. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
kopidoo
senior tag
Tegnap feltettem a legutóbbi 23.11.1 drivert és fagyások voltak játék közben.
Vissza raktam egy korábbit (23.20.01.10) és azzal hibátlan.
Más tapasztalt hasonlót?
Nemrég jötten NVidia-ról és még nem tudom mik a jellemző jelenségek/hibák. -
arnoldito
senior tag
Ne csinálj órajel emelést nagyon, feszt kb vidd le RedDevilnél 1.090mV és jön a plusz pont. Hiába húzod fel az órajelet +300Mhz-el nem történik semmi kb. TDP tudod még kiengedni(hajlamos elszabadul a HotSpot Devilnél akkor 100 köré), de elsőnek csak 1.090mV azon a CP2077 is stabil tutira. Egyébként 3DMark TS-nek elég az 1.060mV is, de az kihajít játék alatt.
-
raziel01
veterán
7800 XT-nél a 2200 Mhz tűnik egyébként a sweet spotnak nálam. FullHD-ban egyelőre minimálisan lassabb így. Alan Wake 2-t nyomtam most 4 órát. 165-170W a fogyasztás így játék közben meg kb 52 FPS helyett van 44-45.
-
steewcv65
őstag
En se azert kerdeztem amugy ,hogy epenisz legyen belole.Csak lattam forumokon, ahol meg 32000kornyeket is mentek vele.
Nekem 2900mhz gpu ,mem fast timing mellett es 2600mhz ram orajelen, hozza. 29000gpu erteket.De akkor teljesen jo ez az ertek....Amugy erdkes,hogy mennyi fiktiv dolgot lehet talalni....
Itt teljesen gyari ,oc bios
-
Speedy007
őstag
válasz
Malibutomi #5586 üzenetére
Ez nekem is feltűnt nem tudom hova tenni
hogy jött ez össze
-
Én teljesen megértelek amúgy. Idén tavasszal jött össze a keret, hogy a felső ligából tudjak választani egy VGA-t, ami lehetett volna 4090 is, de olyan ronda tégla design mindegyik 4080 és 4090, hogy arra nincsenek szavak.
AMD oldalon meg Taichi, Nitro, Red Devil elég tökösen néznek ki, ami nálam fontos szempont, ha már ennyit kiadok valamire - relatív hasonlóan mint egy autó.Ebben a generációban nem jött be a Red Devil design, de azt nagyon sajnálom hogy a Nitro+ ilyen világos szürke színt sugalló képekkel volt mindenhol promózva, holott a valóságban sötétebb szürke - lehet inkább azt vettem volna.
-
Norb79
őstag
Ez vicces, de nálam ugye pont a civ6 fut a legtöbbet, és egy ref XTX-en, 4k-ban, na és pont erre hozza ki a legjobbnak a 4080ast.
Mondjuk 45%on forog az XTX a 4k@ultra@60 alatt, szóval 120 is gazdagon beleférne, ha az árampazarlás lenne a fő cél, és a 144hz-es monitort is ki tudnám ütközőre használni talán, a 165hz-es monitor overcloaknál kellene a 4080as. Kérdés egy körökre osztott stratégiánál milyen különbség van 144 és 165 frém között.
Szóval jók ezek az elméleti számháborúk, csak néha semmit se mondanak a valóságról.
-
Hublot
őstag
Ma kiderül.
Nem gondolnám visszalépésnek biztos vagyok benne, hogy az XTX nagyon erős kártya. Szerintem egálban lehet a 4080-al. Pl: itt ref karit teszteltek. Monduk az lesz számomra bizos pont amit én mérek. Ugyanaz a gép (12900k, ddr5, apex lap). 4080 vs 7900XTX mind a két kártya egyedi nem ref szóval kiderül.
Egy ilyen tesztet találtam. Itt jobb az XTX
ui: az én felbontásom 3840*1600 38”
-
Hublot
őstag
válasz
Sontir Fel #5566 üzenetére
Igen. Nagyon jó kártya a zöld is de nekem hiányzott a radeon.
Ma jövök egy 3dmarkalui: a fő ok inkább a másik gépemben lévő 6800xt red dev. Sovárogva nézegettem mindig.
-
noodle74
csendes tag
Rx 7900 Xt on full settings , a DeadSpace cuccon dadog , nyekeg de az fps az 200+ os , egy szar. Asszem ez full N zoldes optimalizalt, asszem. Lehal a 7900 XT ez a lenyeg.
Slussz poen , rtx 3060 TI gddr6x -en mint a vaj....szebb es akadas mentes volt.... -
Jó kártya ez de szerintem 4080-ról elég sok területen visszalépés lesz,bár nem tudom mennyire jó élőben a 4080.
Amúgy üdv a klubban! -
Hublot
őstag
Sziasztok! Beléptem egy PowerColor AMD RX 7900 XTX Red Devil kártyával. (ROG Strix GeForce RTX™ 4080 16GB GDDR6X OC Edition) kártyát váltott. Gondoltam ha a másik gépben is Red Devil van(6800XT) akkor miért ne legyen még egy.
Teszt még nincs nv után friss win-t telepítek. Addig is itt van pár kép.
-
xtremist
őstag
Atomic heart 4k natív max grafika 85-90fps 75 minimum
-
xtremist
őstag
válasz
ScomComputer #5558 üzenetére
Olyan karakterű lesz ez mint a 6800, nagy chip visszafogva gazdaságosan. Cw csak menüben hallható amikor megszalad az fps.
-
ScomComputer
veterán
-
xtremist
őstag
Immortals of aveum 1440p natív, max grafika, 95-100 fps környéke, 70 es minimum
-
xtremist
őstag
Idelógatom már az új e-mikropéniszemet
47,8% ASIC
-
steewcv65
őstag
Halihooo,
Érdeklődnék, hogy kinek milyen eredmenyek 7900xt-vel time spyban
-
720p-t lefokozták "HD Ready"-nek már jóóóó régen, úgyhogy a HD=FullHD=1080p.
dudu5130 #5543
600W táp sima ügy egy 6800-hoz (~280W max, ameddig érdemes húzni). 5600X-el (88W) is simán 400W alatt kell maradjon a teljes gép.
Nagyon szerettem én is a 6800-ast. Saját UV+OC tapasztalatom itt: RX6xxx topik/14965 -
beef
őstag
The November 14 update of Windows 11, specifically targeting versions 23H2 and 22H2, has successfully addressed a bug impacting AMD systems. This issue, initially identified following the release of KB5032190 on September 26, caused user settings in the Adrenalin software, including overclock configurations, to reset after each system reboot. The problem primarily affected various AMD profile settings such as 'rage mode' and CPU overclocking.
-
raziel01
veterán
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! 7600 és 7700 XT esetében mik az ajánlott hűtések a low budget kategóriában? Zaj annyira nem zavar.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
colossal89 #5520 üzenetére
Aquaban azt hiszem Cetelem kártyával 230 körül van.
-
cypher23
csendes tag
Sziasztok, nem igazán találok egyértelmű válaszokat, hogy miben különböznek a következő kártyák egymástól Nitro/Pure (RX 7800 XT),
továbbá, hogy melyik márka ajánlott leginkább (egy top3 lista esetleg)
és hogy esetleg nem tudtok e valami jó kis Black Friday dealt erre a tipusra?Előre is köszönöm!
-
xtremist
őstag
válasz
colossal89 #5528 üzenetére
Egyik sem játszik, le van nagyon korlátozva a belenyúlás lehetősége, leginkább az adrenalinra.
-
colossal89
tag
válasz
xtremist #5527 üzenetére
Ez szomorú akkor ezért is írtad amit tud ha az megfelelő akkor tökletes, de nem nagyon lehet piszkálni. És ez igaz az XT és XTX re is ezeknél az új 7xxx kártyáknál amit a driverben be lehet állítani annyi van és kész? Nem lehet bios modolni vagy más programmal mint az MPT volt?
-
xtremist
őstag
válasz
colossal89 #5526 üzenetére
Bios modot sem tudsz rárakni. Fel lehet 15%-kal tolni a power limitet, a teljesítmény onnan 1-2%-ot nő time spy-al mérve, a hőfokok viszont mennek fel rendesen.
-
colossal89
tag
És tudtok valami alternatívát amitvel ki lehetne tolni a határait a 7900GRE nek mert a tesztek alapján rettentően vissza van fogva ez a kártya. Első sorban szoftveres megoldára gondolok a driveren túl. Végső esetben bios mod ha az egyáltalán engedélyezett ezeknél.
-
arnoldito
senior tag
válasz
colossal89 #5523 üzenetére
Itt nem működik az MPT. Ami volt 5/6xxx szériánál na azt itt felejtsd el.
-
válasz
colossal89 #5523 üzenetére
Az RDNA3-at ha jól tudom már nem lehet az MPT-vel babrálni, egyáltalán.
-
colossal89
tag
válasz
xtremist #5521 üzenetére
Köszönöm az infókat. Valószínűleg azért nem megy fentebb, mert TDP keret nem engedi gyári feszen, MPT vel lehet meg lehetne babrálni és kitolni a fogyasztási korlátait mondjuk az XT mintájára. Én a 6800 nál kitoltam 300W fülé és csodásan boostol. Lehet ennél is beválna. Nem tudom MPT vel nézted e esetleg. Csak elmélkedek.
-
ScomComputer
veterán
-
xtremist
őstag
válasz
colossal89 #5520 üzenetére
Feljebb lehet, 2800-ig tart a csúszka, de csak akkor fog tényleg feljebb is menni, ha a feszültséget lejjebb veszed hozzá. A legjobban eddig 970mV nál megy.
-
colossal89
tag
válasz
xtremist #5519 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Szeretek tuningolni. Igen
Ezt a kettőt néztem a 7900GRE vagy XT-t csak ezt a GRE-most olyan "olcsón" 250k ért láttam PCX en. Gondoltam jó vétel lenne. És az óra jeleit lehet fentebb venni a gyáritól? mert akkor max gyári feszültségen felemelném addig az órajelet amit csak bír. A jelenleginél is 1025mv vel felvettem 2500 -ra. De ha nem lehet állítani vagy korlátozzák az órajel emelést pl 2400 vagy hasonló akkor inkább nem veszem meg.
-
xtremist
őstag
válasz
colossal89 #5518 üzenetére
Szerintem ebből csak refet tudsz venni legalább is itthon. Feszültséget max csökkenteni lehet rajta, de azt ugyanúgy mint a többin, +15% power limitet lehet adni neki, de úgy látom hogy a hőfokokon kívül nem sok minden változik tőle. Uv-val még lehet is rajta egy 6-8% ot húzni timespy eredményben. Ha szeretsz tuningolgatni akkor ne ezt vedd, ha jó amit tud alapból akkor viszont kiváló. Monnyuk 6800 ról ez szerintem nem elég nagy lépés hogy megérje, jobb lenne az xt ha belefér.
-
colossal89
tag
válasz
xtremist #5484 üzenetére
Szia, én is ezzel szemezgetek a 6800 non XT-m helyére. Ref változatott vettél? És ha igen radeon driverben engedi a feszültésget növelni vagy ebben is lockolva van mint a 6800-ban? Power targetet ki lehet tolni a 7900GRE ben? mert látom gyárilag eléggi vissza van folytva.
-
spleenszuru
őstag
-
válasz
Malibutomi #5505 üzenetére
Persze ez relatív. Én nem használtam volna szívesen hosszabb távon.
A brutál cw-rol nem is beszélve, de az már egy másik történet. -
-
raziel01
veterán
[link] Yeston RX 7800XT Sakura Hitomi review
-
válasz
raziel01 #5501 üzenetére
Stabilitás saját tapasztalatom alapján eléggé játék függő. Én 1010-en használom az enyémet +5%-os power limittel, Starfield vagy BG3 alatt semmi problémát nem észleltem, 2700 mhz fölé is elboostol így a kártya. Míg Cyberpunk alatt ezen a feszültségen lecsokizott és kivágott az asztalra, felraktam 1020-ra, ezzel viszont jól működik ott is.
-
xtremist
őstag
válasz
ScomComputer #5500 üzenetére
Eeeh, megy holnap vissza a kártya. Nem szimpatikus, 95 fokos junction tempje van folyamatosan. Nem éri meg ezt a csekély teljesítménytöbbletet.
-
raziel01
veterán
Lehetséges, hogy van valami minimum feszültség limit a 7800 XT-n?
2300 Mhz-en kb 1020 mV körül volt stabil. Mondom kíváncsiság miatt megnézem 2200 Mhz-en mennyi kell neki. Akárhova veszem le mintha nem változna. Levettem 850mV-ra és nem fagy az Alan Wake 2 meg tesztek is lefutnak. 2300 Mhz-en kicsi feszültségen már 5-10 perc után összeomlik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest