Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
PTM7950-et be lehet valahonnan itthon szerezni? Ali az tobb het, nem varnek annyit! 5800X3D tapasztalatra en is kivancsi vagyok, nekem is az van! :-)
-
simo9555
tag
válasz
Atish19 #10198 üzenetére
Nekem ugyanez a PTM7950 "paszta" van a 7900XT-n. Amióta applikáltam körülbelül már 1 éve, a 65/100 fokos hőt levitte 60/80-ra, ráadásul kisebb ventifordulat mellett. Sosem hittem hogy ekkora különbséget tud hozni, nagyon jó anyag. Procira még nem raktam, de kíváncsi vagyok neked mi a tapasztalatod vele 5800X3D esetén, mert én is azt használok. Lehet érdemes lenne azon is eszközölnöm ezt a javítást. Egyébként ami meglepő még számomra, hogy nagyon tartós, mivel nekem a paszták általában 1 év után már sokkal rosszabb eredményt szoktak hozni mint amikor felrakom. Ez az anyag viszont stabil, mert most is ugyanazt a hőmérsékletet kapom mint amikor felkerült.
-
Atish19
őstag
Megjött az Alis PTM. Tegnap applikáltam. Igaz nem a 7800Xt-re, mert ez még bőven garis. Szüleim gépe lett a tesztalany amiben 6600xt van. 5fokot hozott GPU tempen Hotspoton pedig 20-at
Játék közben így 65 Gpu és 80 a HS. Ha már szétszedtem rápróbáltam a procira is. Ryzen 5600 kis Arctic Freezer Duo-al. Ott is faragott 5 fokot játék alatt ami még érdekesebb az az IDLE temp. 40ről 26-30
Soha nem volt még Ryzenen ilyen alacsony IDLE tempem. Mindig 40 körül volt pedig volt már sok Ryzenem. Holnap rápróbálom az 5800x3d-re is. Asztalon az is 40 fok környékén tanyázik 360as játékvízzel. Kíváncsi leszek ott mit mutat. Ezek az értékek egyből aplikálás utániak. Ha jól informálódtam "betörés után" ez még akár javulhat is
Egyébként MX6 volt rajtuk eddig, de a VGA-n fél évente cserélni kellet mert kinyomta és elszállt a HS nagyon. Meg is szűntek a játék közbeni stutterek.
-
egera24
tag
válasz
xtremist #10190 üzenetére
Ez egy Sapphire Pulse modell.
Ez az OC eredménye:
Adrenalin beállítások: https://ibb.co/MD4x1Yr
Játékban: https://ibb.co/w0YQr08
Ez az UV eredménye:
Adrenalin beállítások: https://ibb.co/Bfp2ZVQ
Játékban: https://ibb.co/N2JSxj8
Látható, hogy UV-vel néha kicsit felmegy 1000 RPM fölé, de max a VRAM ér el egy 90 fokos hőmérsékletet.
OC-val viszont elég magasan pörög, nem igazán megy 1700RPM alá. -
gaben88
őstag
válasz
F.B.I. #10194 üzenetére
Nem vettem annak!
VGA ritkán húz nálam 2-3 évet, bár nem is szokott akutális ilyen erős kártyám lenni, inkább közép felső kategóriában utaztam, de a 7900XTX kivétel lesz szerintem. Legalábbis gari lejárta után lesz csak eladva az biztos most már! Konzolnál, csak a PS4 Pro-t csináltam meg, mert az első szériás nagyon hangos volt...De, hogy ON is legyen: Ebben a videóban a srác megméri a gyári padokat, ez alapján 4 mm és ~1-1.2 mm körül lehetnek a padok. A videó többi része amúgy elég bizar...
A 4 mm tiszta sor, de az 1.2 mm fura. Ti ide 1 vagy 1.5 mm-es padot tennétek?
-
-
gaben88
őstag
válasz
F.B.I. #10187 üzenetére
Nem cserélek kártyát a kövi generációba szerintem (inkább CPU/platform csere lesz), így eldöntöttem, hogy újrapasztázom/újrapadozom a kártyát nyár előtt (akkor már bőven 2+ éves lesz), mert amúgy zavar, hogy 20-25 fokos a delta, ami azért is gáz, mert a gép a monitor mellett van és, ha este játszom, akkor a 90-94 fokos hotspotnál már eléggé tekernek a ventik és hangosra kell vennem a hangszórókat, ha nem fejessel játszom. Ha jól tudom, ha kézi venti görbét állítok, akkor tudtommal a hotspot hőmérsékletét figyeli, mint hőmésréklet, míg default-on a sima gpu temp.-et. Tehát igen, ha szétkapom, akkor cserélnék mindent!
-
egera24
tag
Aki 7800xt-t használ, ti gyári beállításokkal használjátok?
Netes leírások alapján enyhén és eddig stabilsn undervoltoltam és overclockoltam az enyémet, de úgy 2000RPM-ig is felmegy a venti, hiába az 50%-os max fordulatszám. Ha uc és uv megy rá, akkor kb néma, de nyilván kevesebb az fps is (oc-hez képest játéktól függően 15-30%-al kevesebb) -
Micsurin
nagyúr
SteamOS-t próbáltátok már? Csak puszta kíváncsiság, találtam egy üres SN570-et a fiókban és agyaltam csinálok próba jelleggel egy másik partíciót neki.
-
gaben88
őstag
7900 XTX Vapor-X-en tudja valaki hány mm-esek a gyári padok? Ha jól tudom két méret is játszik a hátlap alatt és a gpu körül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bobalazs #10182 üzenetére
Hát, sztem ez adott idő után derül ki.. ezt itt a tulajok tudnák megmondani.
Nekem a 6900XT-nél nem volt ilyen. De az alapból forrófejű volt.. azért is kellett vizezni utána.
De ez sem mindenkinél divat, sógoromnál a Zotac 4090 lassan több mint egy 1éves és semmivel sem melegebb mint volt.. Nem úgy mint ot pl. a strix-ek.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
hackeeeee #10178 üzenetére
+1
Kell ennek az a 3 venti. Hallgattam Pulset kollégánál, azért teker rendesen...
edit.: ha méretbeli gondok vannak, két ventisből a Pulse egész jó. De alapvetően 3 ventis, most van több helyen jó árasított Merc és itt ott még találhatsz HellHoundot is. (utóbbi halkabb, talán az egyik leghalkabb TPU szerint) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pcsabat #10177 üzenetére
Hát, lehet nem bántanám.. látva az XFX-et, 3 ventivel, azért jól jött az a hűtés, én lehet az alá nem nagyon mennék.. és nem nagyon drágább..
Manuális venti profillal, 250W körül megfogva kb. néma
XFX Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Speedster MERC 319 BLACK Edition PCIE - iPon.hu
És persze, csak a Merc
Persze ha nem fér el, akkor mindegy.. de ha igen, akkor inkább.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Ezer éve nem volt időm játszani, de most néhány címet mindenképp pótolnék. Nyugdíjaznám a jelenlegi RTX 2060 super-em. Egy RX 7800 XT környékén gondolkodnék. Az olcsóbb, két ventillátoros verziókból léteznek ajánlottak? Hang/hő termelés szempontjából ezek vállalhatóak? PowerColor Radeon RX 7800 XT vagy Sapphire Pulse sorozat játék alatt fel fogja ordítani a társasházat vagy elfogadható a zajszint?
Előre is köszi!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Micsurin #10169 üzenetére
Errol rendes tesztet csak g3dn talaltam.. de majd meg tesztelgetem.. anno alapbol ezt akartam mivel volt 6900 ct-m csak kedvezobb volt az ara a 7800-nak, azert lett az. Majd belovom a ventit, stb aztan kiderul mi a vege
-
Micsurin
nagyúr
válasz
hackeeeee #10168 üzenetére
Passzolom akkor...
Én jellemzően megnézem GN vagy Hardware Unboxed optimised settings videóit aztán örülök a fejemnek. Ha úgy érzem van még ovearhead amit elkölthetek úgymond akkor azt rányomom valamire ami hiányzik a szememnek aztán szevasz. ~3 év múlva jöhet a kövi upgrade ha már a medium neccesen lesz meg.---
Másodlagos monitorra valaki?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
hackeeeee #10166 üzenetére
Átbillentesz egy beállítást és vissza is tértél 60 fölé.
Avatar Highon FSR + FG render distance 7/10, object detail 15/25 mellett még Plains-en a fák lengedézésénél sem esik ~85-90 alá.
Indi is megtudom 1 kezemen számolni csont ultrán hányszor esett le.
Jó kis kártya a 7900xt, én még mindig azt érzem a kettő közé kellett volna egy kártya, jobb áron. (GRE túl későn jött...)
edit.: nem valóban nem, ott már tényleg egy silicone lottery nyertes 7800-al a sarkába állsz. Ezért mondom, ténylegesen a 7800 és 7900xt közé kellett volna egy valami értelmesen árazva...
-
Micsurin
nagyúr
-
M.T.
senior tag
Most volt digital foundry -n x2 50ms x3 55ms, x4 58ms extra késleltetés a frame gen nélküli helyzethez.
[DLSS 4 on Nvidia RTX 5080 First Look: Super Res + Multi Frame-Gen on Cyberpunk 2077 RT Overdrive!] -
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #10161 üzenetére
Fullscreen kell legyél hozzá, borderless sem jó neki jelenleg. Mi a gond a fullscreennel?
---Dupla monitorral mennyire vannak el a 7xxx-ek? Vesztek valamelyest a teljesítményből ha az UW fölé tennék egy kis 24 colos FHD monitort? Főleg game guide-oknak, youtube-nak stb.
Meg mikor HO-zok is egyszerűbb több monitorral UW ide vagy oda. IDE-t (VS, VSCode) szeretem külön képen tárolni.
-
-
Micsurin
nagyúr
Ez a kártya rosszat tett a szabadidőmnek
Indi kijátszva (36h, sidequestek java még hátra szerencsére)
Avatar ~50% körül lehet, most értem el a Plains-re.
Witcher 3 rommá modolva, hogy kijátszam újra immáron UW-ben.
Monster Hunterre felkészültünk, már asszonyt is puhítom coopra.
Tartalmas lesz a tavasz a motoros szezon beálltáig azt hiszem... -
PuMbA
titán
válasz
MasterDeeJay #10155 üzenetére
CP2077 alatt az AFMF2 a legjobb képgenerálásra
A beépített FSR hanyagolós minőségű.
-
Most pont azon küzdök hogy cyberpunk fusson PT-vel is jól de frame gen nélkül. FSR3.0 DLSS mindent végigpróbálok.
RDNA 3 Optimization Mod for PathTracing - RayTracing
FSR3 Frame Gen for Cyberpunk 2077 (DLSS Enabler 2077 Edition) -
PuMbA
titán
válasz
MasterDeeJay #10152 üzenetére
Persze, ez így van. Én is csak 60 fps vagy fölötte kapcsolok képkocka generálást, alatta nem jó élmény
Például Cyberpunk 2077-ben van 60-70 fps-em, erre kapcsolom rá, hogy kihasználjam a 165Hz-es monitorom.
Egyébként 35 fps natívra rá lehet kapcsolni a legtöbb esetben a képkocka generálást, hiszen a Quality felskálázás már megdobja a képkocka számot 60 körülre.
-
SirRasor
addikt
válasz
MasterDeeJay #10152 üzenetére
Pontosan. Minimum 60 FPS kell jó framegenhez Nvidia és AMD vonalon is. A nagyon lassú kártyákat nem menti meg.
-
-
PuMbA
titán
válasz
MasterDeeJay #10150 üzenetére
A késleltetési számok kint vannak itt a PH-n NVIDIA hírben az egyik képen
Ugyanannyi a késleltetés, mint a sima generálás esetén, hiszen három képkocka generálása esetén is két valós képkockát kell bevárni. A különbség csak annyi, hogy nem 1 képkocka fog generálódni, hanem 3 az utolsó valós képkocka elé.
Két vagy három külön framegen használata esetén persze, hogy a késleltetés az egekben lesz, hiszen a egymástól különböző folyamatok és csomó dolog feleslegesen megy végbe.
-
válasz
mozesapo #10148 üzenetére
A vicc az hogy esélyesen a korábbi szériáknál is működne csak szoftveresen tiltva lesz.
Mondjuk azért 3x generálás nem kevés késleltetés is jelent majd.
Régebben volt valami teszt hogy AMD kártya mellé RTX és mindkettő framegent bekapcsolva lehetett sokszoros FPS-t elérni, hátránya az hogy lassú játékokhoz volt használható akkora lagot csinált. Ja meg még lossless scaling 4x framegent is be lehet kapcsolni pluszba. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #10141 üzenetére
+gbela +BandiT85
Igen, én kérek elnézést, ha megnézzük a kisbetűs részt, akkor a valós teljesítményhez semmi köze. Egyik kommentelő rá is tapintott a lényegre:"5070 notably has 4090 performance at $549."
What?
No way, that's bullshit.
"This is impossible without AI."
Oh. So it's bullshit.
-
-
Krisz0418
őstag
válasz
Micsurin #10142 üzenetére
Ha mar ilyen neveket adnak neki, akkor a helyukben csinalnek egy 9090xtx-et az 5090 fole. 1500dollaros aron
egyebkent miert nem kepes az amd a 90es kartyak ellen valamit csinalni? Sose ment nekik…mindig a 80as volt a plafon amit megtudtak celozni. Nem akarnak vagy egyszeruen nem tudnak?
-
SirRasor
addikt
Na most borul minden.
RTX 5070 Ti / 5070
Total Graphics Power (W)300 / 250
5070 teljesítménye a 4090-ével egyenlő és 549$ lesz.
Ha ez igaz, akkor a 8800 XT-t nem adhatják 600$ környékén, inkább 450-500$Micsurin akkor 9070XT
Egyetlen logikus lépés, hogy most azonnal eladom a 7800 XT-t és 3 hónapra felfüggesztem a játékot. Nem mondom csábító, úgyis van mit bepótolni edzés fronton -
Micsurin
nagyúr
válasz
F.B.I. #10136 üzenetére
ccccccccAz szokott lenni a mondás, hogy 70-80 közt ideális, ~80-85 közt még teljesen rendben vagy. Olyan ~90-95 közt kell elkezdeni agyalni a dolgon, hogy picit már meleg... és 100-105-nél már igen csak aggódni.
Legalábbis az elmúlt 4-5 évben nekem mindig ez volt a fej matek, GN és Linuséknál is mindig ezt hallottam csak eddig mint adat.
Land Tartom amit írtam PÜ-ben.
TimeSpy Extreme, ha nincs meg akkor sima + fs + occt-vel megküldeni. Ami ezen felül van, az az lesz, hogy adsz neki ~20-30-al többet mint benchmarkok alatt aztán megnézed élesben játékok alatt is, ha kell korrigálod. Ettől jobb megoldás nincs, játékok alatt nagyon más a terhelés mint benchmarkok alatt.
Curtain Stress tesztnek főleg hőfokokhoz nagyon jó, valamint VRAM OC stabilitásra is nagyon tetszett nekem. De tényleges képet ez sem adott, már rég stabilan lefutott mikor a Last of Us és a Helldivers 2 még mindig vígan crashelt pl töltőképernyők után vagy előtt.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Micsurin #10135 üzenetére
Én nem (csak a fiam), mert sokkal magasabb volt, mint a HS, bár módosítottunk már a ventiprofilon, mert nem pörgött még 1000 rpm-et sem, játék közben, persze, hogy nem hűl a memória tovább. De most már ebben is okosabb lettem, mert nem tudtam neki semmit mondani rá….de most már igen!
-
Land
veterán
Van olyan (stressz)tesztelő program, mely ha órákig fut és nem térdel le a kártya, akkor jó eséllyel játéknál sem fog? Ha egy mód van rá kihagynám a "multi fps közben majd kiderül, hogy jó-e az OC" dolgot. Illetve egy tesztelő program közben gép előtt sem kell lennem, csinálhatok közben mást. Míg játszani nem feltétlenül tudok hétköznap órákat a teszt kedvéért.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #10130 üzenetére
Engem már nem is a HS zavar, mert azt elég jól meg lehet fogni UV- el, hanem ha csendet is csinálsz mellé ventiprofillal, akkor viszont a memória hőmérséklet, sokkal magasabb, lásd fentebb linkelt képem.
És hogy mennyi lehet a memóriák hőmérsékleti tűrőképessége, ami hosszútávon egészséges, na az nem nagyon van tárgyalva. -
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Scarletiel #10128 üzenetére
Csak itt a nagy difi, hogy én ezt el szoktam mondani, hogy megbontottam ha HA-ra megy a cucc.
Ellenben a gyári padokhoz képest igen gyakran lehet fogni a junction-ön. A 6700XT-mel is pepitában ez volt ~2 éves korában.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Micsurin #10127 üzenetére
Ennyit a "csavarmatricás" hirdetésekről aprón
. Persze itt most nem rád hanem általánosságba mondtam, hogy ha mindenre is van "megoldás" akkor semminek nem lehet már hinni a hasznàlt piacon. Ahogy azt is aláírom hogy sok esetben előbb vesz az ember nem csavarmatricás ám de újra padozott/pasztázott terméket mert azzal meg foglalkozva volt.
-
-
Zsohi
őstag
válasz
Micsurin #10125 üzenetére
Most én vizes blokkal használom és a gyári Alphacool padokat lecseréltem UPSIREN UTP8 thermal putty-ra, amivel a 80 körüli junction temp lecsökkent 50 körülire. Gyári állapotában már egyáltalán nem emlékszem milyen volt. A másik, hogy nekem Samsung chip-es a kártya, ultra vacak tuning potenciállal, így sose volt téma.
-
Zsohi
őstag
válasz
daveoff #10111 üzenetére
Eh?
A Nitro konkrétan az egyik leghalkabb 7900XTX-es variáns, a gyári venti profil is laza és engedi a magasabb üzemi hőfokot, hogy cserében halkabb legyen. [link] Itt kitolt power limit-tel volt 54 fokos egy Meshroom S házban. Konkrétan alig rosszabb mint full vizes blokkal most és véleményem szerint az egyik legjobb konstrukció AMD vonalon.
Techpowerup tesztje: [link]
A hiba, lehet driver eredetű amit leírtál, de lehet a VRAM hibája is.
Első nekifutásra csökkentsed a memória órajelét,mondjuk ha lehetne...DDU-val próbáld meg legyalulni a driver-t.
szerk: Ugye nem a H510-be raktad bele a kártyát? Mert akkor nem kell csodálkozni, hogy hangos és meleg. Nem nagyon létezik annál sokkal rosszabb ház.
-
válasz
daveoff #10111 üzenetére
Nálam stalker 2-ben az FSR okozott ilyen világító textúra gondot.
Elég sok beállítás lehet amúgy, amiből semmit nem osztottál meg velünk szóval nehéz tippelni.
Én is arra szavaznék először, hogy nem volt DDU, és beragadhatott valami shader cache (ezt érdemes lenne újra generáltatni a játékkal).ggbuffon1897 #10113
Egy sokat fogyasztó kártya vagy hangos vagy izzik a forróságtól. Ezek közül egyet választhatsz, és örülj ha nincs coil whine.
Bár sokan mondják, hogy a Nitro+ a legjobb, de szerintem a PowerColor Red Devil, XFX valami, és az AsRock Taichi is ott van mellette minőségben.
TechPowerUp-on amúgy mérték a hangját ezeknek a kártyáknak, nV is volt az összehasonlításnál, én ez alapján választottam végül Taichi-t.A hang és hőfok gondom, bármilyen szomorú is ez egy 250k+ vásárlásnál, egy paszta csere segít talán a legjobban.
Nálam is kellett egy fél év után, ment rá a carbon lap (+ bele Hydronaut), de a phase changing paszta is jó lehet.
Ez egy max ~10k befektetés, amit be kell tervezni az AMD kártyák nagyobb fogyasztása miatt. -
daveoff
veterán
válasz
ggbuffon1897 #10113 üzenetére
Igen ebből a szempontból nekem is csalódás, gondoltam egy ekkora hűtés azért már csak hatékony, meg ugye dicséri is mindenki, hogy az egyik legjobb, milyen lehet akkor a többi.....
Tényleg az amd a melegedési problémáktól nem tud szabadulni, hát ez van.
De ezen neg tul is tettem magam hamar, a képi problémák azért zavarnak rendesen. Egyedül cyberpunk-ot próbáltam, de csak pár percet, ott bem volt gond. Remélem játekspecifikus és nem a kártyával van valami baj.
-
Krisz0418
őstag
válasz
Fhuu de jo hogy az xfx 7900xtx-et vettem, kivancsi leszek az mit tud. A mostani xfx 6800xt-m is csendes es abszolut nem meleg.
-
válasz
Ne is tudd meg!
Dög-dög meleg.
De legalább van egy semmirejó másféltéglám. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
daveoff #10111 üzenetére
Amilyen jol nez ki a Nitro+ , meg amekkora batar dog, nekem akkora csalodas volt a 7700amon a 7800xtn meg plane. Egyaltalan nem halk, sot a Pulse a ket ventijevel egyaltalan nem mondanam h rosszabb (max vmi csoda dB mero keszulekkel vajt fulueknek kimerve). Nekem oriasi csalodasok csend szempontjabol. Raadasul maga a kartya is dog meleg. A 7700xt belole sztem meg nagyjabol korrekt volt de a 7800xt verziojatol alig vartam h szabaduljak. A 7900xtx elkepzelesem nincs mit produkalhat a maga 400w javal.
Mas jatekban elojon a textura hiba? Tesztelj parat kiengedett fpsel.
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Sok-sok év nv után visszatértem amd oldalra, egy 7900XTX nitro+ kártyával. Talán r9 290x volt az utolsó amd-s kártyám, előtte mindig radeon volt. Bivaly erős a cucc, nagyon tetszik, 1440p 240hz-es monitort használok hozzá. Először kicsit féltem hogy a 750W gold+ táp nem lesz elég hozzá(mivel a gyártónál 800w az ajánlás), de ilyen probléma nincs, még így sem hogy néha 400w felett zabál a kártya!
A másik félelmem beigazolódott, a procim(9900k) sajna elhasal alatta, ugyhogy azt is cserélnem kell hamarosan, de még így is bőven hozza a teljesítményt.Viszont jöjjön a fekete leves, a kártya azért elég hangos, már-már el is felejtettem milyen ez, de emlékszem amd-nél ez mindig is így volt, sokkal nehezebben hűthetőek mint a zöld kártyák. Ezen kívül olyan gondom van, hogy cod warzone-ban villognak a textúrák(pl. víz felszín), sőtét helyeken, szobákban némelyik tárgy(egy-egy ajtó, dobozok, loot) nagyon világos, néha artifact-ol is, különböző színes fények világítanak. Ezt az adrenalin cuccot annyira nem ismerem még, vajon ez valami beállítási probléma lehet, vagy amd kártyával ilyen bugos a játék?
-
kopidoo
senior tag
Ha minden igaz, akkor az új 9070XT teljesítménye a 7900XT és XTX között lesz majd. (Hardware unboxed video gyors átpörgetése utáni meglátás)
-
SirRasor
addikt
válasz
Micsurin #10104 üzenetére
Dehogynem. 90 fok hotspot volt ezelőtt (alacsony venti miatt) és így alig vesztettem teljesítményt, cserébe vállalható hőmérsékletű és 0 hangja van.
egera24 CPU undervoltot ha jól csinálod, akkor +teljesítményt kapsz, vagy azonos teljesítményt és alacsonyabb hőfokot, tehát valami más lesz.
Most lefutott 1080p Extreme-ben és csak 10063 pont lett, max 200w fogyasztással, tehát ez már CPU-limites. Akkor VGA-tesztre tényleg érdemes inkább a 4k-sat futtatni.
-
egera24
tag
válasz
egera24 #10101 üzenetére
Jó, hát feleségemnek egy az egyben ugyanaz a gépe, mint nekem, az övé közel 14000-et ér el, szóval nálam van valami
Lehet esetleg a CPU undervolt az oka? Más különbség őszintén szólva nincs. Stock beállításokkal sem érem el ezt a pontszámot.
Bár megjegyzem, a Cinebench-en is magasabb pontszámot ért el már gyári beállításokon, amikor összeraktuk a gépeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!