Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz
BandiT85 #11397 üzenetére
Asszony fejét látnod kellett volna, mikor mondtam neki, hogy hát őőő, ez lehet ment a levesbe
Most még megvárom a CH341A-t, a bios chip hozzáférés miatt úgyis le kell bontani a vizet.
Aztán ha én nem boldgulok, akkor megy Dr. Vga-nak.
Jah, pozitívumokhoz, hardware-es bios rewrite-ot még nem csináltam
-
BandiT85
aktív tag
+1 a Dr. Vga-ra Sipikém! Anno nekem beleolvadt az alis 180'-os tápadapter a 3080-ba, elküldtem neki vizesblokkal együtt, addig simán bírja víz nékül is amíg tesztelgeti, terhelés nélkül percekig megy szvsz.
Nagyon precíz a csávó, plusz párezerért újra gap-padolta, kifényezte, pöpec lett!
-
Pug
veterán
válasz
hackeeeee #11395 üzenetére
Hát sajnos old config nincs.
Az nem kérdés, hogy szét kell robbantanom a vizet.
Ha megjött a CH341A akkor csinálom is.Ehh, ezzel most csúnyány megszopattam magam, csak le akartam tesztelni, hogy a legújabb AMDVBflash valóban támogatja a szériát...
Hát az írását támogatta, a végeredményt meg láthatjuk
Nézzük a jó oldalát:
- kb másfél éve tervezem a Honeywell thermal pad feltevését a GPU-ra
- akartam a loopba egy plusz radit, másik tartályt és egy hőfok és áramlás mérőtA rossz oldala a dologna:
- lehet, hogy kukáztam cirke 270-290K-t...
GG WP
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg csak PCI-os volt jó.. Tudom hogy ez most nehéz.. de akkoriban is elvileg másik PCI-E nem volt jó.. az volt a lényeg h másik "bus-on" keresztül kellett mennie, a másik vga-nak, vagy valami ilyesmi.. az IGP ezért nem volt jó.
A GPU checken átmegy a lapon? Akkor viszont valamilyen formában él pedig, legalábbis szerintem.
DR. Vga jó tipp, szerintem keresd meg, hátha tud segíteni.
-
Pug
veterán
válasz
hackeeeee #11391 üzenetére
Anno én is flash-eltem vissza így kártyát.
Most megpróbáltam másik PCI-E kártyával, az a gond, hogy nem látja a flasher progi a VGA-t win alatt.
Pontosabban, mivel víz van rajta, így nem tudom őt átteni a 2-es slot-ba, így boot-nál folyamat elakad még akkor is ha másik kártya is bent van, próbáltam úgy, hogy csak az után kapt tápot, mikor a "mentő kártya" már "elkapta" a boot-ot, így viszont Win alatt nem látszik semmilyen formában a kártya.
Régebbi lapok BIOS-ában lehetett állítani, hogy melyik PCI-E slot-ban lévő VGA-t inizializálja a boot során.
Nah ilyen opció az ASUS B550-M Plus esetén sajnos már nincs...
Rendeltem egy CH341A-t, meglátjuk hogy boldogulok-e vele, ha meg nem akkor futok egy kört pl Dr. Vga-nál.
Köszi a tippet!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dominating #11390 üzenetére
Dr. Vga jó ötlet, hátha..
De ennek a PCI-os opciónak érdemes lehet utána keresni.. régi időkben így lehetett félreflash-elt vga-kat visszahozni. -
-
chopin42
őstag
válasz
HantekDSO #11379 üzenetére
Nem feltétlen...
#11378Pug
Ha nincs dual bios, esetleg megpróbálhatod úgy, hogy egy másik gpu-val elindítod a windowst, és leflasheled újra a halott gpu-t. Buildzoid csinált erről egy videót, ott asszem ezt magyarázza egyik esetként. Kommentekben is írják. Hogy egyszerű lesz-e...az más kérdés. -
Pug
veterán
Tudtok esetleg valakit, akinek van BIOS chip írója és vállal is esetleg fixing-et?
Úgy látszik sikerült a 7900XT-t téglásítani az által, hogy bele írtam a saját BIOS-át (szó szerint a sajátját, előtte mentettem ki a kártyából GPU-Z-vel.....
-
Iramirez
aktív tag
válasz
parandroid #11349 üzenetére
Nah akkor nagy köszönet
maradt a nitro+
meglássuk biztos izgi lesz,sose volt radeon a kezem között.
-
PuMbA
titán
Abu85 volt a január eleji titkos AMD prezentáción és elmondta, hogy olyan lesz az FSR4, mint az Intel XeSS, ami csak Intel VGA-kon adja a legjobb képminőséget, de ugye én is tudom használni a gyengébb minőségű változatát a Radeon kártyámon
Tehát FSR4 lesz mindenhol és minden kártyán a neve, de a VGA-tól függ, hogy melyik verziója fog futni. Régebbi kártyákon pl. RDNA2-n hasonló minőséget fognak kapni az emberek az FSR4-től, mint amit most tud az FSR 3.1, hiszen AI egység még nincs ezekben a kártyákban. RDNA3 kártyákon egy egyszerűsített AI modell lesz gyengébb képminőséggel. RDNA4-en meg a teljes modell fut, ahogy most mert van hozzá bika erő az AI egységekben.
-
X2N
őstag
AMD jobban tudja mint te.
-
PuMbA
titán
Ugyanaz biztos nem jön, mert az AMD hivatalos diáin látható, hogy 4x-8x lassabb az RDNA3-ban található AI egység:
[link]
Az RDNA4 az első AMD kártyák amikben az NVIDIA-khoz hasonló erősségű AI egységek vannak ("csak" RTX3080-hoz hasonló egyébként AI TOPS szerint). RDNA3-ban sajnos lófing AI egység került még, mert még nem látták be, hogy csak az AI felskálázás ad jó képminőséget.
-
X2N
őstag
válasz
ScomComputer #11369 üzenetére
Jön az, türelem
-
Pug
veterán
válasz
ScomComputer #11369 üzenetére
Lesz, fallback modban, vagyis nem FSR4 fog futni az RDNA3 HW-n, de attol meg be fogod tudni kapcsolni az FSR-t az adott cimben...
-
ScomComputer
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
Speedy007 #11365 üzenetére
Igen, azért kell launch-kor venni. Az első batch "msrp", aztán bedrágul, aztán talán visszaáll alapárra és esetleg azután lesz picit olcsóbb. És akkor vártál fél évet, hogy spórolj pár százalékot?
Most valami olyan volt, ha jól értettem, hogy a launch előtt nem a meghírdetett msrp-nek megfelelő áron vették a gyártók és a kereskedők a gpu-t/vga-t, ezért az amd az msrp kartyákra visszafizette a különbözetet, de a nem msrp kártyákra meg nem, ami kicsit megtolta a prémiumabb kártyák árát.
És igen, ez csak az első batch volt, a másodikat már drágábban fogják adni (amd is a gyártóknak), ha minden igaz. Cserébe lehet hogy az alap és prémium kártyák közti különbség mérséklődik?
A 9060-ak helyzete lehet jobb lesz, mert ott nem fognak az utolsó pillanatban msrp-t csökkenteni.Mindenesetre nem úgy tűnik, hogy érdemes várni, ha valaki új kártyát akar.
-
-
emiki6
veterán
válasz
Speedy007 #11363 üzenetére
Igazából én már gre-ig sem mennék el árban. 7700xt pont jó lenne, ha a 7800xt-hez képest számottevőbben olcsóbb lenne, nem éppen csak. 9060-akat mostmár megvárom, úgy döntöttem.
Mintha azt látnám, hogy csak megjelenéskor lenne értelme kártyát venni, mert utána nem csökken az ára számottevően (persze ehhez a forint árfolyam folyamatos romlása is hozzátett, de a lényegen nem változtat)... Hiába nincs már crypto láz, a piac beragadt egy furcsa állapotba, a 7xxx széria árazásával és piaci felosztásával nem tudok megbarátkozni. -
Speedy007
őstag
válasz
emiki6 #11362 üzenetére
Szerintem még megéri meg venni újonnan a 7900XT-t igaz jelenlegi driver oldalon a 9070XT teljesítménye eléggé ingadozó és emiatt natívan a 7900XT tartja a lépést a 9070XT-vel cserébe nem olyan forró mint a 9070XT. Aprón is ki lehet fogni 300 alatt ha nem baj hogy használt. De csak ha nem fontos a mostani AI hype.12VHPWR sincsen rajta így nem kell aggódni hogy le olvad a betáp. Bár Sapphire Nitro+ 9070XT megoldása ígéretes hogy tettek külön biztosítékot hogy ne történjen ilyen, illetve a zöldek oldalán ha jól emlékszem Gainward meg ledeket tett a betáphoz ami zölden világít ha jól van csatlakoztatva.
-
emiki6
veterán
válasz
hackeeeee #11360 üzenetére
Hát ez az, gre-től már csak egy köpés a 9070, onnan meg mégegy az XT.
És mindegyik lépcső "marginális" (10-15%) az adott áron, szinte tényleg jobb lenne, ha kevesebb opció létezne és azok sarkosabban válnának el egymástól.
Már látom, hogy 7xxx-et venni még nem éri meg, mert nem elég olcsó, ha meg kijön a 90x0 széria, akkor már nem fogja megérni, mert hótbjztos, hogy nem lesz annyival leértékelve.
-
emiki6
veterán
7700xt 180k oké hűtéssel. 205k jó hűtéssel, de 205k a 7800xt oké hűtéssel és 235k jó hűtéssel... "De" akkor meg már még egy lépcső és 7900 gre...
Valahogy sehogy se jó, nincs egy pont, hogy "na ez ár/érték arányban igen".9060 és xt-t mostmár inkább megvárom azthiszem, már nincs "sok" hátra. Kérdés mennyire lesz robusztus annak a launch-a, de nem valószínű, hogy elbírná a keresletet az se.
-
emiki6
veterán
válasz
Iramirez #11357 üzenetére
Engem az képeszt el mennyire túlárazott még mindig a 7600 7600XT a 6600XT-hez képest például. A "középkategóriát" meg hagyjuk is, furcsa világban élünk.
Ha ki akarnám kb maxolni a 1080p 170hz-et, akkor 300k-t kéne költsek legalább és lehetőleg nvidiára, hogy a TAA-ra legyen értelmes alternatíva (amd dldsr nincs ugyebár még sajnos).
-
emiki6
veterán
Hejhó!
3 ventis 7700XT iterációk hogy viszonyulnak egymáshoz? Meglepő módon egész megfizethetőek lettek, jobban megéri, mint a 6700-6800 variációk használtan.
Gyárilag minél halkabb lenne előny, mert az adrenalin pár nap alatt elfelejti bármit állítok be és nyűg mindig megnyitni és újratölteni akárcsak a ventiprofilt...
-
Kolbi_30
őstag
Fel telepítettem az uj drivert, es chipset drivert. Nalam nem volt mar sok eve problema. Most a Word ha gorgetek , minden oldalvalltasnal feketere csapja a kepernyot. Jogtiszta minden..valaki tapasztalt hasonlot? Bar win is frissitett valamit.
-
Iramirez
aktív tag
válasz
parandroid #11349 üzenetére
Az egyik shopban akcijó van.
Innen copyztam ki.Akkor részedről nitró plussz. -
parandroid
félisten
válasz
Iramirez #11348 üzenetére
Egyik sem rossz, de a sorrend nitro+, xfx qick, pulse. Amúgy
pont mind a három egy másik minőségi szegmens, a nitro+ a felső polc, a qick a középső, a pulse meg az alsó. De jellemzően sikerült annyira jól az egész generáció, hogy mind vehető, ha épp calami akcióban komolyabb árelőnye van.p
-
Iramirez
aktív tag
Hello,a hozzáértőkhöz fordulnék..nem vagyok otthon radeon témában de isminek kéne segíteni dönteni.. oc nem lesz eccerü plugandplay lenne pár évig
Sapphire RX 7800 XT Pulse Gaming 16GB
vagy
Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB
vagy
XFX Speedster QICK 319 RX 7800 XT
?
Melyiket ajánljátok ? -
Viper26
nagyúr
Türelem drivert terem.
-
Viper26
nagyúr
válasz
ScomComputer #11342 üzenetére
Ez is eljött, így november után.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #11342 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
AMD Software: Adrenalin Edition 25.3.1 Release Notes!
Letöltés a fenti linken alul! -
kopidoo
senior tag
Jah közben látom, hogy mindenhol megjelentek a tesztek.
-
kopidoo
senior tag
9070 széria review:
https://www.youtube.com/watch?v=ptp5suRDdQQ -
Floyd80
addikt
Egy kis update az 5070 megjelenésével.
NVIDIA GeForce RTX 5070 Founders Edition Review | TechPowerUp
-
canadaa
tag
válasz
hackeeeee #11331 üzenetére
Érdemes aktuális játékban ránézni, mert Arma Reforger ben pl nálam 0% és +5% körül is teljesen jó hőfokok vannak és úgy tartja is a 2900-3000Mhz-et. Kevesebb nagy visszaesés is van. Míg -10% -al inkább csak a 2700 körül frekvenciát tartotta, több FPS visszaesés is volt.
Warhammer Darktide -ban viszont semmi értelme nem volt felvenni, -5% -al játszottam.3DMark-ban pedig inkább a 2700-2800-2900 frekvenciát tartja. (-50mV UV, VRAM 2600)
-
SirRasor
addikt
válasz
NdrewSunix #11327 üzenetére
50% teljesítmény alatt.
De amúgy nem kell győzködnöd; ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz -
NdrewSunix
őstag
válasz
SirRasor #11326 üzenetére
Nálam kb 70 wattal eszik úgy többet a 7800 XT. A ventik simán 60 fok körül tartják a gpu-t 50% teljesítmény alatt.
De ahogy matekoztam már máskor is: 70w/óra x 3 ( napi aktív játék)= 210w/nap, ez 365 napon át 210w x 365 (nap) = 76 650 W , ami 76,7 kW
1kW áram kb 40 Ft, tehát 76,7 x 40Ft= 3064 Ft plusz áram/ ÉV -
SirRasor
addikt
válasz
Curtain #11312 üzenetére
Tessék, -10 és +15-el is kipróbáltam a 7800 XT-t.
Ha fogyasztást és a hőfokot nézzük, szerintem nem éri meg +15ön tartani. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Curtain #11318 üzenetére
Esetleg az új Dune game, ahhoz van bench.. illetve itt korábban volt még 1 bench link.
Meg is van. -
Curtain
senior tag
válasz
NdrewSunix #11317 üzenetére
Az a baj hogy ez az egy játékom van amiben van benchmark. A többi inkább multiplayer ott meg nehéz összehasonlítást csinálni. Talán még a gta v amiben lehet de azt majd az új verzióban nézem meg. Holnap már lehet játszani vele ha minden igaz.
-
Curtain
senior tag
válasz
NdrewSunix #11315 üzenetére
Kipróbáltam, a forza benchmark-ban semmi plusz fps-t nem kaptam úgyhogy marad alapon, nem babrálom inkább.
-
Curtain
senior tag
Ha az adrenalin-ban az áramfelvételi korlátot maxra húzom (+15) azzal hosszú távon ártok a kártyának? Gondolom ez teljesítmény javulást is hoz magával nem? 7800xt-ről van szó.
-
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Ideiglenesen lecseréltem a 7800XT-t egy EVGA 3090 XC3 Ultrára és ezzel kapcsolatban kérdeznék tőletek, mert tudom másnak is van vagy volt itt 3090-e. ( Na meg mert a saját topikja félhalott már.)
Szóval ha valakinek van vagy volt pontosan ilyen típus
érdekelne a max terhelés közbeni hőfok és a ventilátor %-os fordulata.
Jelenleg nálam 75 fok, 70% ventilátor teljesítmény mellett.
Érdemes újrapasztázni, hogy esetleg halkabb legyen vagy ez ennél jobb nem lesz? -
KAMELOT
titán
A kábellel vannak/voltak gondok. Ezért kell csináltatni.
Továbbá kíváncsi leszek a pesk power-re, mert az is fontos.
Haverom 4090 510W köszöni jól van 40-45C-on, még az egyedi kábele is.
GB200 folyamatosan 1200W sem olvad! Akkor az, hogy van?!
Arról sincs szó, hogy az illető milyen táppal használta és hogyan azt a vga-t!!! -
Floyd80
addikt
válasz
hackeeeee #11302 üzenetére
Puding próbája az evés,
, bár valószínű kimaradok belőle, mert a 7900 XT-ről váltást sok minden nem indokolja és akkor sem a Nitrót venném, hanem a fehér Pure-t talán, de előbb teszteket kell látni.
Amennyire követtem én is azt láttam, hogy a probléma inkább 400W+-os nVidia kártyák esetében jött elő, de a Sapphire itt nyilván komolyan mérlegelt, hogy megéri-e belevágni egy "esztétikai" kampányba egy ilyen kétes megoldással, mert simán mehettek volna a jól bevált csatikkal, valószínű ahogy mondod, ők is a fogyasztásból indultak ki.
De az egy jó dolog, hogy nemcsak tisztában van ezzel a problémával, hanem a marketing részéve teszi, hogy tessék, mi foglalkozunk ezzel és "megnyugodhatsz".
Illetve az egyik reddites userrel is egyet lehet érteni, hogy ezzel tényleg foglalkoztak:
- hülyebiztos, hogy kattanjon a csati
- egy venti át is fújja azt a részt
- + biztosítékPersze ezt a fuse protection dolgot minden kártyájukhoz odaírják amúgy.
-
-
Speedy007
őstag
válasz
Floyd80 #11300 üzenetére
Ez jó hír de van ennek egy hátránya ha azok leolvadnak biztosra merem venni hogy garanciában nem foják javítani mert nem tudja senki sem bizonyítani hogy mi miatt is következett be az a eset. Így meg zsebbe nyúlós lesz a story.
Meg ha ez a megoldás beválik a Sapphire-nél a többi gyártó vagy maga az NV miért nem gondolt ilyen megoldásra és mért hagyja elolvasztani a kártyái betáp csatlakozóit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari