Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mozesapo #10148 üzenetére
A vicc az hogy esélyesen a korábbi szériáknál is működne csak szoftveresen tiltva lesz.
Mondjuk azért 3x generálás nem kevés késleltetés is jelent majd.
Régebben volt valami teszt hogy AMD kártya mellé RTX és mindkettő framegent bekapcsolva lehetett sokszoros FPS-t elérni, hátránya az hogy lassú játékokhoz volt használható akkora lagot csinált. Ja meg még lossless scaling 4x framegent is be lehet kapcsolni pluszba.[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz
mozesapo #9138 üzenetére
Érdekes ez, mert ahogy már írtam, ez a probléma egyszer nálam már meg lett oldva: [link] Bár akkor megkerülő megoldásként a 4K 144Hz-ről 60Hz-re visszaváltás segített, most nem. Most valami más kavarhat be, mert én azt vettem észre, hogy idle csak AMD Adrenalinba ragad 909MHz-en, de pl GPU-Z-ben nézve idle tök jó, minden szépen visszaesik. Összefüggést én valami hardveres gyorsításban látok, mert pl Chrome alatt is, ha be van kapcsolva a GPU gyorsítás, akkor idle, Chrome-ot bámulva is 909MHz-en fut a memória GPU-Z szerint. Ha kikapcsolom a GPU gyorsítást, akkor nincs gond, szépen visszaesik a memória. HWiNFO viszont valahol a kettő között mutatja, ott néha visszaesik, néha nem... Sőt, azt mondanám, hogy, ha teljes képernyőn fut a HWiNFO, akkor majdnem mindig 909MHz, ha kis képernyőben fut, akkor visszaveszi a memóriát...
-
gulupeti
senior tag
válasz
mozesapo #9138 üzenetére
Nálam nem orvosolta az biztos, megoldást nem találtam rá, amióta megvan a 7800XT, már kb egy éve, többet volt rossz ez ügyben, mint jó, de a 909 mhz-ezést csak 1-2 hónapja csinálja, előtte volt, hogy magasabban is járt.
Amúgy érdekes ez a dolog, kicsit ahogy kutakodtam a témában, megtaláltam a Techpowerup táblázatát 7800XT tesztjükben. 909mhz elvileg a multi-monitor ram sebessége, de ugye csak 1 db kijelzőt használok
, ha indítok egy GPU-Z-t, akkor az pedig 1538 mhz-et mutat, ami meg a videólejátszáshoz tartozik, de ugye nem néztem videót.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz
mozesapo #8993 üzenetére
Szia
Köszönöm, az lesz, mar le van beszelve. Regota tervezem mar, de most hogy hallottam az uj vga arakat eldolt, hogy marad a kari, es akkor mar rendbe kapom. Gari mar csak marciusig van, remelem nem adja be a kulcsot addig. XFX nel meg plusz egy ev marciustol, de oket nem erdekli, ha ujra pasztazod[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz
mozesapo #7263 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz a ludas. Én a saját Asrock B450 ITX AC lapom esetén tapasztaltam hasonlót. Már olyan bioson voltam, ami támogatja a ryzen 5xxx procikat, de az ftpm még 'bugos' volt. 4.50-ről updateeltem 5.20-ra a biost és azóta megszűnt ez a probléma. Amit gulupeti kolléga is írt korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest