Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Egész jó, még barátkozunk de ez egész jó!
~2780-on stabil (57 delta és ~82 hotspot), ~975mV-ra levéve. Nem tudom van-e értelme még facsargatni vagy álljak meg és örüljek.Hűtésre picit csalódás a Nitro+, azt hittem halkabb lesz.
-
Henker2
addikt
Srácok!
Új driverrel mik a tapasztalatok?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #9696 üzenetére
Jaja.. es ugy h ugye ez a 6800xt váltója.. szal.. ha azt nézem ha elkennénnk ennek is a szajat, megugraná sztem.. csak ki kellene még tolni a tdpt
-
hackeeeee
Jómunkásember
Illetve megvan a nem megnyíló radeon software bug..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Aljasvip #9690 üzenetére
Volt már 4090..
De már nincs.. vonz a felsőkategória a radeon-ból, de nem tudom meggyőzni magam a felárról, vagyis arról, hogy annyiért az kell..
Most sztem hagyom max oc-n a vga-t, és limitálom az fps-t aztán úgy nem fogyaszt sokat.
Amennyit játszok jelenleg, arra ez elég.. sőt még arra is sok, de mivel a monitorból most már nem engedem (uwqhd 34") így ennél lentebb nincs értelme menni.
Igen, azt a pakkot eladtam teljesen.. most nem teljes az adatlap, de most kicsit lentebb építkezem, de ez is tetszik.
-
válasz
hackeeeee #9688 üzenetére
Az a baj, az a viszketetős kisördög mindig ott van.
Lesz ott még 9800X3D és 4090/5080, csak idő kérdése.Vízhűtést amúgy leépítetted teljesen?
Ha jól emlékszem az volt neked végül a 6900XT mellé.Nálam is most az 5800X3D + 7900XTX kombó egy stabil pont.
zerintem 1-2 even belül váltok majd 9800-ra, hogy újabb 4 évre hátra lehessen dőlni, a legjobb AM5 és DDR5 kombóval. Videokártya fronton kérdéses még a téma, mert az nV árazása és politikája nem tetszik, de ha az AMD és Intel így halad, akkor alternatíva nem nagyon marad. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nu, a saját eredményem a legjobb 3090-es eredmény 9600x mellett. Persze biztosan van jobb, de na.. TDP nincs kitolva, ergo 275w kopp.
De néztem egy ilyet is, sztem ez így sem rossz. A 3090 Ti-s eredmény, látva a systeminfo verzióját nem olyan rossz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #9685 üzenetére
En 3080 12gb-hez viszonyitok ott kb ugyan az, nehol jobb, nehol rosszabb.. meg agyalok a 7900 xtx-en de nem tudom meggyozni magam h kell.. mert inkabb allitol presetet
illetve latva h ha kell akkor van tartalek.. persze feldolgozo egyseg nem lesz tobb, de majd em 100% felar.. es annyival nem jobb, anno azert valasztottam a 7800 xt-t
arrol nem beszelve h fogyasztasban 60 fps mellett, de elengedett fps mellett is veri a 3080-at..
-
NdrewSunix
őstag
Én kérek elnézést, hogy volt képem leírni ide a topikba a 7800XT és 3090 általam végzett összehasonlítását az említett videókártya tesztprogramokban.
Kérnék mindenkit, hogy a jövőben ne essen ebbe a hibába, hogy véletlen megoszt velünk egy-egy 3dmark vagy egyéb tesztet ami nem kimondottan játék közben készült! -
jimpo
senior tag
válasz
NdrewSunix #9681 üzenetére
Viszont, hogy 3090 szintet eléri és akár meg is haladja a 7800XT teljesítménye, az elég szép.
Ja, hogy van aki szám-misztikázni vásárol GPU-t.
Engem a játék teljesítmény jobban érdekel. -
Curtain
senior tag
válasz
NdrewSunix #9678 üzenetére
Ez az ingyenesben is van? Mármint az állítási lehetőség. Mert akkor letöltöm megint kiváncsiságból. Mondjuk ahogy néztem most neten, a kártyám hozza amit kell. Gyári állapotban és a time spy alap beállítással mindenhol ez a 20-21ezer pont van.
-
Curtain
senior tag
válasz
NdrewSunix #9676 üzenetére
Hogy értél el vele ennyit? Nekem a nem piszkált 7800xt time spy-ban csak 21000 pont.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #9674 üzenetére
Igen, csak mellette azert kazan, es cirka 40 szazalekos venti felett elviselhetetlen a hangja
Nekem kellemes csalodas ez a vga, siman hozza a 12gb 3080 szintjet. Rtvel karcsubb de ez van. Az indiana jones is jatszhato vele
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #9671 üzenetére
Hát, god of warban ez teruletfuggoen 3-5 % atlagosan, nehol talan 10, ergo cirka 10 szazalek, de ingame ez inkabb atlag 3-5. Ts extreme-et csinaltam ott 200 pont kulonbseg bolt ergo 8800 kontra 9000.
Ha tudod huteni akkor lehet kenni az arcat, mert szepen skalazodik, de ha nem akkor felesleges, fokent ha van fps limited is.
Hadonloan viselkedik mint anno a 6900xt, ami fesz es tdp hatasara ment mint a szel csak tudni kellett huteni..
-
F.B.I.
veterán
válasz
Motion_Blur #9660 üzenetére
Gondolom 385 Ft/ euró áron, most meg már 415 Ft/euró áron számolnak az üzletek.
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Szeretném kicsit pofásabbá tenni a kábeleket a gépembe és azt szeretném kérdezni VGA fronton, hogy bírja-e szerintetek a feszt, áramot ez a fajta hosszabbító, vagy kell-e valamire figyelni ezeknél? Két 6+2-es PCI menne a 7700XT-be.
Kolink Core Adept Braided kábel hosszabbító szett fehér (5999094004740)
Köszönöm a segítséget. -
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit megkergettem a 7800XT-t. ~320w-ig megy el.. így cirka 90 fok volt a max hotspot amit elért, mondhatni halkan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tyler Durden #9667 üzenetére
Én ezt értem, de egy használt árat akkor ne "viszonyítsunk" a boltihoz
Attól a fél évvel már az értékéből ha csak 10% lejön akkor már persze olcsóbb tud lenni mint a bolti.
Szerintem ezen felesleges agyalnunk, mert valaki megveszi így, és van aki nem.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tyler Durden #9663 üzenetére
Bruttó, áfás számlával?
Ha igen akkor oké. Ha igen akkor oké, ha nem akkor ne hasonlítsuk az aprós árat boltihoz.
Bár, volt egy kör amíg nettó 250 körül mentek a 7900XTX-ek, vagyis kicsit alatta, akkor reális lehet akár bruttóban is.
-
Magasabb áron volt kint, de mivel nagyon pangott akkor a piac, így alkudtam és a tulaj engedett is az árból. Nagyon elégedett vagyok amúgy a kártyával, pedig a zöld oldalról jöttem..
A 8800XT viszont szerintem azért lesz ennyi, mert ott lesz a 30-50%-kal gyorsabb RT, illetve az AI-t használó FSR4 is lehet, hogy teljes pompájában csak a legújabb VGA-kon fog futni.
Én egyelőre elvagyok RT nélkül, viszont a monitort kihajtani kellett azért egy értelmesebb kártya.
-
PuMbA
titán
válasz
Motion_Blur #9662 üzenetére
Igen, én is 300k köré várom.
Tyler Durden: Nagyon jó áron vetted! A 8800XT viszont szerintem azért lesz ennyi, mert ott lesz a 40-50%-kal gyorsabb RT, illetve az AI-t használó FSR4 is lehet, hogy teljes pompájában csak ezeken a VGA-kon fog futni, mert tuti, hogy jobban teletömik AI Accelerator-okkal, amik először ugye ebben a 7000-res szériában jelent meg. Most már az AMD is ráeszmélt, mint az NVIDIA a Tensor magokkal, hogy egyre nagyobb szükség van rájuk.
-
válasz
Motion_Blur #9662 üzenetére
De én is úgy gondolom ha igazak a 8800 XT teljesítményéről szóló hírek, az bizony 270-280k-ról fog indulni és az igazán combos modellek (pl. TUF, NITRO) 300k+.
325k-ért hoztam el innen apróról 2.5 év garis ASUS TUF 7900XTX-t, eléggé rossznak tűnik így az árazás.. -
PuMbA
titán
válasz
Motion_Blur #9660 üzenetére
A karácsony van benne szerintem. Készletek lementek, mert ilyenkor vásárolnak legtöbben VGA-t és aki még akar venni az utolsó héten, annak eladják jó drágán. Januárban szerintem visszaáll az ár, de meglátjuk akkor
-
SirRasor
addikt
válasz
NyalokAA #9653 üzenetére
A 200k körüli indító ár azért is nevetséges, mert jól tudjuk, hogy a pirosak is ugyanannyira jótékonykodnak, mint a zöldek és a leakek szerint a 8800 XT nvidia oldalról az 1000$-os kártyák szintjén van. Miért is adná akkor 400$-ért? (az nekünk a 200k!) Na jó, akkor 550$? Az barátok között is 270k áfával, mire beér kicsiny hazánkba.
DE...ha 1000$-os kártya szitjén van, akkor szerintem 700-750$ lesz a nyitóár....ugyanakkor...Intel Arc B580 előrendelhető 125k környékén és teljesen korrekt teljesítményt nyújt. Már majdnem gyorsabb, mint egy RX 6700 XT
-
kopidoo
senior tag
válasz
NdrewSunix #9655 üzenetére
HA tényleg hozza a beígért teljesítményt, akkor még így is no brainer vásárlás lesz.
-
NyalokAA
aktív tag
-
NyalokAA
aktív tag
Pár napja pont belém álltak a "Milyen videókártyát vegyek topicba" mikor valaki le akarta cserélni a 6800-at 7800xt-re 50 ezer ráfizetéssel , hogy miért lenne az jó vétel és befog hullani a 7000 es széria ára a béka segge alá
+ 200 körüli 8800xt induló árakat fantáziáltak. Lesznek itt meglepetések
Én továbbra is 300 körül saccolom a 8800xt-t mikor érkeznek az első darabok, de ne legyen igazam.. -
Curtain
senior tag
Az új szériát nem fogják olcsóbban adni mint a jelenleg boltokban lévő 7000-est. Nem véletlenül megy egyre feljebb a 7800xt ára most. Ne legyen igazam de szerintem kizárt hogy a 8800xt olcsóbban nyisson mint az akkori aktuális 7800xt ára.
-
jimpo
senior tag
AMD reportedly discontinues Radeon RX 7900 GRE - VideoCardz.com
Egyébként az RX 7800 XT NITRO -nak is van ára és benne van a TOP 2-ben.
Még megjelenéskor is olcsóbb volt mint most... Mondjuk csak azért tudom, mert én akkor rendeltem.
Mindenesetre...Majd a friss generáció olcsóbb lesz...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem nagyon értettem ezeket az ingame hotspot hőfokokat, nálam konstans 85-90 körül ment.. aztán lőttem be fps limitet..
God of war esetén 60-75 fps közé megfogva, cirka 15-20 fokkal hűvösebb a kártya, azonos OC profil mellett..
uwqhd felbontás.. ha 175 hz-n van, ami a csövön kifér, akkor azért forr szépen, és el tud menni 300-315W-ig simán a 7800XT )
-
SirRasor
addikt
válasz
hackeeeee #9642 üzenetére
Nekem 8600G van, előtte 7600X volt, mindkettőnél állítottam egy 80 °C temp limitet, így nekem 8 mennyit kajál be, úgyse lesz gond. Ráadásul mivel nincs egyéb korlát, 1 mag mindig maxra tud boostolni, de általában több is.
Ez is egy olyan dolog, hogy több jó megközelítés is van a probléma kezelésére -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SirRasor #9641 üzenetére
Jah persze, én azért nem parázom túl a 9600x hőmérsékletét sem, arról nem beszélve, hogy 110w-n megfogva még simán élhető a hőfok.. minimális teljesítményvesztés mellett (pár %). Persze valszeg zárványos xar a cpu, de nem tudok vele mit kezdeni.. Ha elengedem 142w-ig, akkor sem kapcsol le meg semmi.. ergo akár úgy is mehetne.. Ez van.
-
SirRasor
addikt
válasz
Curtain #9639 üzenetére
trololo
Ezt annyira fölösleges volt beírnod.
Amúgy meg:
Istvan2020 nem lényeg. Általában azok írnak ilyet, akiknek régi intelük volt és az új Ryzenek rapid hőtermelését nézik.
Majd ha rájönnek, hogy ez a ~10 nm-nél kisebb csíkszélesség miatt van és pontosan ugyanúgy érinti az intelt is, mint kb. mindenkit (VGA-kat is! - hujuj, jön az RDNA4 a maga 4nm-ével!), akkor csodálkoznak nagyot.
Egyszerűen túl pici a felület ahhoz, hogy hatékonyan lehessen elvezetni róla heatpipe-okkal a hőt. Még vízzel se nagyon! -
tusi_
addikt
Aki feltette az uj drivert es 2 monitort hasznal:
Nalatok is berugja allandoan a masodik monitort? Amikor szimezek, atteszem a kepet a rigen levo monitorra ( win + P ) es szaguldozok.
Amiota feltettem az uj drivert, azota rendszeresen bekapcsolja a masodik, elmeletben inaktiv monitort es ilyenkor jon egy bazi bagy lag a jatekban
24.8.1 el nem volt ez. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NdrewSunix #9627 üzenetére
Hat, Radnarököt neztem, ott 5-10% kozotti, bar ez nem egy eget rengeto oc, gpu megy tobbet is, csak ott mar melege van
2700/2800-on is ment, de majd még tesztelgetem.
a min emeles amnyit segit, hogy kevesbe esik be az orajel terheles hatasara. Anno a 6900xt-nel is igy csinaltam gondoltam megnezem, itt is segit.
kicsit dejavu, bar ott kicsit maskepp csinaltuk anno
-
SirRasor
addikt
AI-val generáltatott karácsonyi RX 7800 XT
Egyébként most 1 hét alatt mitől drágultak meg a VGA-k? Nitro+ 7800 XT 250k alatt nincs
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit meghajtottam végre a 7800Xt-t, egész kellemes csalódás a 3080 után.
1050mv-ig oké, alatta fagy. Vram OC-t alapból elvileg meddig lehet? Mennyi van benne? Mennyivel melegebb a vram oc mellett?
Nem mintha így nem lenne jó
god of war mellett 275W, próbáltam kitolni a a tdp-t, egyszer ment el 285w-ig, de ott nem is evett többet, így nem tolom ki jobban, felesleges..
-
Floyd80
addikt
válasz
apollo12 #9620 üzenetére
Ezek játékon kívüli fagyások voltak?
Mert nálam is voltak nyár óta, naponta többször, most lekopogom nincsenek. Semmi diag nem adott ki hibát, a vga-ra gyanakodtam, főleg hosszabb böngészés után fagyott ki, mikor mondjuk elindult volna egy videó. Olyan mintha idle-ben ragadt volna vagy valami ilyesmi.
-
Floyd80
addikt
válasz
NdrewSunix #9613 üzenetére
Szépen eltűnt a boltokból.
-
mmdms
addikt
válasz
Floyd80 #9609 üzenetére
Igen ez megvan, ehhez a 2060-hoz én is akartam krakent venni, de gigabyte, sajna ez is egyedi nyákos, így nem passzolt rá. (Érdekes az itthon kallódó hd7850-nek tök ugyanez a nyákja, és a hűtése is.) Egy Auras Fridge hűtőre fúrtam új furatokat, ez tök kussba lehűtötte egy 14-es ventivel, ha 145wattra korlátoztam. Felette sajna dryout, akármilyen ventivel fújtam.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Floyd80 #9603 üzenetére
Esetemben nagy bunkó fejü (ez a kézzel csavarható csavar amiket az oldallapok kézzel való rögzitéséhez használnak legtöbbször ) vannak azokat érdekesen fognám át egy ilyennel mikor még enélkül is nehéz belecsavarni.
Nemtudom hol lehet kapni ezt a risert de tetszik a megoldás.
-
Floyd80
addikt
válasz
NdrewSunix #9610 üzenetére
Ennek nagy előnye, hogy előre, hátra, jobbra, balra mozgatható. Ha pl. csak két slotos a kártya, akkor elég jól el lehet húzni az alaplaptól. Itt a korábbi kártyámon is látszik, hogy a tartó elejéig, meg azon túl is ki lehetne húzni, persze nem kell az oldallapig.
Kivétel: a baloldali kézzel kitekerhető csavar (nagyon nem is kell bele), meg a kábelek lehúzása, a + riser kábel és ki is lehet szedni a sínjén keresztül, a tartó hátlapja persze rajta marad a kártyán, de az is pikk-pakk leszedhető..
Amit írsz, hogy benyúlni a slotig, előbb kihúzni a tartót és akkor könnyen be lehet nyúlni.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Floyd80 #9607 üzenetére
Nézegettem én is, de nem vettem még. Pont az volt a gondolatom, hogy nehezebb lehet kivenni belőle a kártyát, mint a sima alaplapi foglalatból, mert nem látom milyen messze van az alaplaptól a riser, azaz mennyi hely marad a kettő között.
Be lehet nyúlni könnyen az alaplap és a riser közé, majd lenyomni hátulról a kioldót a jobb alsó sarokban?
( Ezt lehet nem érthetően írtam le.)
-
Floyd80
addikt
Az NZXT próbálkozott ezzel az univerzális kerettel, amíg kb. hasonló NYÁK-okra építettek a gyártók, meg kb. egy sornyi VRM volt, a memóriák se melegedtek annyira, addig működött is, kb. az RTX 20-as sorozatig, de már annyiféle cucc van a kártyákon, több helyen a VRM, a GPU közvetelen közelét telepakolják, hogy ne férjen oda az AIO sehogy se.
-
mmdms
addikt
-
Floyd80
addikt
válasz
MasterDeeJay #9605 üzenetére
Meg a baloldalt én eggyel feljebb csavartam volna fel, ahogy először is próbálta.
Nálam anno ennyire lógott, már riser-rel használom azóta, a tartót a jobb szélén teljesen fel kell tolni és akkor kicsit ki lehet egyensúlyozni, de tény, hogy nem a legjobb.
De lehet 7800XT-hez elég, az fél kilóval könnyebb.
-
-
Floyd80
addikt
válasz
BogyóBP #9601 üzenetére
Installing the SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Graphics Card Supporter | Top3Tech
HOW TO: Install a SAPPHIRE NITRO+ Graphics Card
A semminél azért jobb a gyári tartó, lehet azért a csavarral játszani, hogy normálisan álljon, ha hajlékonyabb is a ház. Csak vigyázni kell ne karcolja össze a VGA elejét, én fekete szigszalagot tettem az éleire.
Vagy verticalba rakod egy ilyennel:
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Könyvajánló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Androidos tablet topic
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest