- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Srácok, légyszi segítsetek. Asrock Alaplap -és A8-3870K . Min állítsak hogyha csak az IGP-n szeretnék állítani, húzni? És minek kell feszt adni? Melyik opciónak? Köszi!
-
_ak_
addikt
válasz
MZperX75 #4843 üzenetére
Nálam is jelentkezik néha a csíkozódás.
Van, h 1 hétig nem látom, volt, h restart után 20 perccel visszajött, ma pl. mondjuk el is múlt magától. Nem volt durva, ill. csak egyszer, és amikor jelentkezett, akkor is inkább csak az egyik weboldalánál találkoztam ezzel, másik oldalnál már nem volt ilyen probléma.Asrock A75M
Kingmax 1600 mhz 4gb kit cl11 'I' betűs boltból. Volt alapon is, meg cl9-en is.
Egyébként sem értem teljesen a helyzetet a ramokkal. A BIOS alapból 1066-ra állítja be, a CPU-Z szerint a max bandwith 1333mhz. Hivatalos oldalon meg semmi infót nem találtam.
FLGE85F-C8MLB modul. 1.5V meg szerintem alapból nem olyan kevés (bár ddr3-at egyáltalán nem ismerem), többet nem szívesen adnék, igaz, tapintásra még csak langyosnak sem nevezném őket, szóval valszeg elbírnák.
A8 3820-as APU.Amúgy tökéletesen elég a 4GB RAM átlagfelhasználásra, de az SSD miatt ramdiskre tettem volna egy pár dolgot. Ha előbb tudom ezt, akkor lehet, h 8 gigás kittet veszek, de most már mindegy, maradjon így.
-
MZperX75
addikt
"Szingli csenelről" Up duálra +++1333@1600Mhz-re!
Ég és föld! Le a kalappal a kis A8-3820-elött
egy nagy kalappal !Gyönyörűen megy minden High-on 1024x768-ba sőt 1366x768-ban sem rossz még.
A projektorom 1024x768-at tud natív felbontásonJa és vindóz élmény is kíváncsiságból 4.4-ről 5.9-re ment fel a leggyengébb láncszem a HDD5.9-el!
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Ezt a dual graphics ot érdemes kipróbálni?
Lenne apróért egy HD6450 amit be tudnék rakni az A6-3500 mellé,
csak épp azt nézem hogy ennek a kártyának 64 bites a memória
sávszélessége ami enyhén szólva is karcsúnak tűnik nekem.Igazából nem értem hogy akkor hogyan lesz gyorsabb tőle a cucc.
Amire elsőre gondoltam hogy talán lenne értelme az egy HD6570 es
beszerzése, az már 128bites.Vagy a dual graphics nál tökmindegy mekkora a memóra sávszél?
Mi a véleményetek?
-
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #4825 üzenetére
... a tuningra továbbra se garancia a "K"-s cpu-apu, mert ha csak egy-két szorzót bír felfelé a cpu, akkor az ugyanúgy kis tuning, mint egy 105MHz-es host clock emelés... a nyitott szorzó csak egy segítség a tuninghoz, ugyanúgy, ahogy a jó alaplap és a jó memória is... ha "szar" az alaplap amivel próbálkoztok, vagy a memória az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott cpu-t nem lehet tuningolni. (szorzózáras cpu-hoz mindig is jó alaplapot, memóriát kellett venni, soha nem volt másképpen)
Nem is értem, miért a cpu-ra írjátok, hogy "OC kizárt" ha, vagy az egyéb komponensek, vagy azok beállítása a tuning kerékkötői. (esetleg mindkettő)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #4824 üzenetére
és ahogy már mondták, a szorzózáras cpu-t is lehet tuningolni, csak nehezebb, mert több komponens beállítására is figyelni kell
Egyáltalán nem biztos, sokaknak 104 Mhz -en már szét is fagyott, inkább aki tutira akar menni az jobb ha K-s procit vesz, AMD-nél nem kell eladni a házat egy K-s prociért.
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4804 üzenetére
Ha 10ezerért lenne 6670,és nem 17-20ezerért 20körül GDDR5-el akkor leszarnám,de drága
így a VGA ,mellesleg szerintem A6-A8 mellé nem kell semmilyen VGA ,nem arra való.VGA-at akarsz ,akkor sima AM3+,vagy Inteles cuccot válaszd!
Erre a kis A6 vagy A8-as konfigre nem szabad költeni,max
sima 1600-rammal duálba azt kész,minek költeni még rá?Nem értem ezt a grafika hajhászást,most A8-nak duplázod grafikus teljesítményét 20.000-ért? Minek akkor is baromi gyenge lesz 2 évvel ezelőtt is erősebb konfigom volt
(HD4870-1G CFX Phenom2-955)Ha játszani akarsz vegyél konzolt!(olcsóbb mint egy szaros VGA)
Nem vagyunk gyerekek.Boccs! OFF
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4789 üzenetére
Ha jól tudom a HD 6850 olyan 3500 pontot hoz a 3D mark 2011-ben, persze ez függ a procitól is. A HD 6690D2 pedig 2800 pontot hozott nekem, valójában erősebb a HD6850 így valóban igazad lehet, hogy a 7.0 az reális.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy lehet az, h az egyik ismerősömnek a sima 6670 hozott 7.1 egy másik ismerősömnek pedig a 6530 hozott 6.6
-
Taifa Díaz
őstag
Apropó, szorzó...A lapomhoz a legújabb bios verziója F5. Rá is flasheltem egy ideje, és megjelentek a 26 fölötti szorzók (A6 3650-es APU). Most ez hogy...? Ez valami bios bug? Vagy épp ellenkezőleg, kis segítség a tuninghoz?
Gigabyte A75-UD2 lap tulajdonosok tapasztalata érdekelne, mert egyelőre nem mertem kísérletezni a 26 fölötti szorzókkal, bár jól jönne a memória frekvencia belövéséhez a 30-as mondjuk.
A bios újdonságai között ez nincs említve a Giga honlapján. -
Tomix24
addikt
Tényleg, ha már tuning. Srácok, A6-3670K-s procija van valakinek itt még?
3.2Ghz-et bír gyári feszültségen, felette hibázik. Valaki húzta jobban? -
Tomix24
addikt
válasz
joker1220 #4758 üzenetére
Ember, tök mindegy mit állítasz. A pontokon látszik hogy a procid annyi amennyit gyárilag tud
Nekem is volt ilyen, értelmetlen dolgokat csinálsz. De ha már húzni akarnád, akkor a biosban, ha jó az alaplapod, a Bus sebességét emelgesd, ami 100-on van.. Vagy vegyél tuningoható Llanot, aminek K betü van a végén. Ilyen procim nekem is volt, illetve most K-s végü -
joker1220
őstag
A6-3500 milyen feszültségeket kell megadni mert félő hogy azért csikozodik a monitor mert bios ban auto ra van állítva minden érték!
Segítség:S!!
-
stratova
veterán
válasz
MZperX75 #4735 üzenetére
Azt azért beláthatjuk, hogy még 6550D-nek is kell többnyire a tuning és az 1600+-os RAM, hogy verje a GT 430-at, de nyilván szebben muzsikál a 6530D is gyorsabb memóriával.
HD 7660G azért egész szépen tartja az iramot ezekkel a mobil diszkrét kártyákkal 1600-as RAM mellett.
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #4717 üzenetére
Már volt ilyen......nem egyszer 1hétig kifigyeltem innen...
"i5 el szerelt notim is 1gb os geforcéval ha rosszullennék és rámjönne a játszhatnék nevű roham"
A mobil I5 az csak 2 magos+kíváncsi lennék arra a GTX620-vagy mire ami benne van
azt még szerintem a Kis Llano A6-3500 is megszorongatja 2 jó rammal. -
joker1220
őstag
válasz
MZperX75 #4699 üzenetére
Na uram, akkor este kivásárolom azt az A6-3500 át, kíváncsi leszek phenom X4960T->X6
után milyen lesz az életérzésNetezős konfignak ez is megteszi, remélem azért megy rajta a crysis full graffon
Na majd ha fel lehet oldani a 4. magot ezen is meg kidrótozni belőle a szorzózárat
akkor fog ez is szaladni -
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4680 üzenetére
IGP tuning +30W
de hisz annak nem kell + feszültség, hogyan jött ki neked annyi?
-
-
Tomix24
addikt
válasz
matepalfi #4642 üzenetére
A Bios-ban érdemes beállítani a Cool'n'Quiet-et és többi energia gazdálkodási csodát. De ez a 100% max akkor lehet ha valamihez gyenge szegény, és minden erejét be kell vetni. Pl itt láthatod hogy film nézésnél alig 10-20%-on erőlködik. [link] A6-3500 esetén.. De lehet valami elállítás is, vagy szoftver hiányosság, stb stb.. 100%-on nekem akkor megy ha konvertálok, és minden magot munkára fogok(mert lehet pl 1 magon konvertálni, a másik kettőn meg netezni pl.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4608 üzenetére
Csak terhelve fogyaszt kevesebbet 30 wattal,idle a 3870k alá megy az i 3 nak is.
Sokan panaszkodnak,hogy a Bf 3 hoz már kevés az i 3 ,az a játék kéri a 2 nél több magot. Igaz én nem játszok sokat de a valós 4 mag után nekem visszafele fejlesztés érzésem lett volna az i 3 2120-alA tuningot értettem semmire mert azokat nem lehet tuningolni
#4607) atti_2010 Értem!
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #4603 üzenetére
"Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel."
Azért nem semmi,mindenben hozza AMD-t sőt egy picit még gyorsabb is, mint A8-3870K És annál lényegesen kevesebbet is fogyaszt
És a ha fejleszteni akarsz csak egy lépcső vagy 2 maxon vagy a számítástechnikában.
Bár ,ha az ember nem szeretne VGA-t bele akkor marad az AMD ,én is így vagyok vele.
Majd ha elfogy a mostaniból a kraft 1-2 év múlva váltok megint talán Tinitry-re,talán....Ha meg szeretne VGA-kártyát az is AMD HD7700 nálal, mindent visz.
-
Silentfrog
veterán
Én azért vettem fm1 Llanot mert nem nagyon volt más ami viszonylag erős és keveset fogyaszt.
Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel.
Akartam bull.-t venni de a fx 4100 megint csak 2+2 mag igy az sem kell . Az Fx 6100 már jobb lenne de az meg sokat fogyaszt idle modban biztos.
Igaz,hogy a 3870k mellé lett egy 7770 is igy nem sok érteleme van az Igp nek a prociba,de a mostani játékokat viszi szépen,nem eszik sokat és szorzózás mentes igy egy 3.5 ghz-et könnyedén ki lehet csiholni belőle fesz. emelés nélkül.
Engem nem sikerült rábeszélni a bull-i3 páros egyikére sem. -
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4590 üzenetére
Ahh, pedig jó lett volna...
Gondolom egy ilyen A8 3850-nél GPU limit lenne, tehát VGA-t is kellene majd újítanom. Milyen szinten gondolkozzak, mennyire erős ez a proci? És ha nem ez, akkor melyik való játékra ilyen árban? 4 mag, és ahogy láttam 3,5 GHz-et mennek, az már csak elég valamire...
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Ha veszek egy AMD A8 3850-et, mi hasznom van nekem a benne lévő HD 6550D integrált GPU-tól? Játékokban gyorsabb lesz pl.?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4543 üzenetére
Az élmény index nálad mennyit mutat?
A6-3500-ön DDR3-1333Mhz szingli rammal 4.6 volt
Most
A8-3820 DDR3-1333Mhz szingli rammal 4.4 re csökkent -
daredar562
tag
nah mivel 2 hónap alatt veszem meg a gépet, nem 7.én az egész pakkot ...ezért úgy döntöttem hogy 8gb memóriát rakok bele, és a kérdés h ez eléggé jó lesz-e?
Corsair Vengeance kit 8gb 1866 Mhzugye a többi tartozék:
A8 3870K
Asus F1A-M LE
és Ati Radeon 6670 1gb ddr5
meg 450w táp -
Tomix24
addikt
válasz
05Steve #4523 üzenetére
Én ezt használom(A6-3670K), és ha nincs húzva a proci, akkor a gyárihoz képest egy megváltás, mind hangban, mind hűtésben) - A teljes Procira ráfekszik, és Mx-4-et adnak kenceficeként mellé. Kis, közepes házakba ennél jobbat én nem találtam.
COOLER ARCTIC Alpine 64 PLUS
-
05Steve
tag
a8-3870k ra milyen proci hűtőt javasoltok ami nagyon halk? tuning nincs nem nagyon lesz, nézegettem már a hűtőket de nem biztos hogy kell 8-10 ezer foriontos hűtő nekem csak azért mert szép nagy és 12cm venti van rajta ha lenne valami jó hűtő 9cm ventivel ami jól hűt és szinte hangtalan akkor arra is vevő vagyok, de ha csak a nagy a jó választás akkor azt veszem, de nem akarok "ágyúval" lőni nyúlra előre is köszi
-
mttaas82
csendes tag
válasz
westcoastog #4521 üzenetére
Hát igen A8-tól felfelé érdemes csak váltani!
-
matepalfi
aktív tag
válasz
pendre54 #4510 üzenetére
az athlon 2 x4 651 K proci az 3ghz-n megy, pontosan egy amd Llano a8 3870k procival van egy szinten, sőt ebből a Llanobol is van.
Annyi hogy a 3870k-ban az igp-t letiltották, mivel hibás lett és így csak a proci működik az igp pedig le van tiltva a hiba miatt.Összehasonlítani max úgy tudsz hogy az amd oldalán megnézed a Llano procik specifikációit majd a tiédet vagy a kiszemelt procikét is és összehasonlítod magadnak.
Pl. én úgy szoktam összehasonlítani hogy az adatokat arukereso-n lenézem és összehasonlítok vagy hivatalosoldalakat nézek és magam hasonlítok össze
-
Üdv!
Tisztelettel kérnék információkat az FM1-es procik rejtelmeiben jártas uraktól. A négy éves, és a profilomban látható konfigomat szeretném lecserélni lehetőleg minél olcsóbban, mert elég szűkös az eklézsia. A procinak most már mindenképp egy valós négymagost akarok, mert a BF3 multija igencsak sírdogál utánna.
A kinézett proci az AMD Athlon II X 651K-s lenne, mivel árban ez a legkedvezőbb, és a keret is kb. ennyi rá, az IGP-s változatra nincs szükségem, mert egy HD 7770-es VGA fog mellé kerülni. A kinézett alaplap az ASROCK A75 Pro4 lenne. Sajnos erről a prociról, visszaolvasgatva a fórumban, szinte semmilyen felhasználói véleményt, tapasztalatot nem találtam, ezért is érdeklődnék, hogy milyen párost alkotnának a kinézett VGA-val. Ami még lényeges, én tuningot nem tervezek, annak ellenére, hogy K-s, a VGA felbontás 1920x1080, a játékoknál meg alapvetően low beállítást használok, mert nálam nem szempont, hogy minden egyes falevelet, fűszálat, vagy a tankon az anyacsavarokat meg tudjam számolni.
Érdekelne még a fogyasztás miatt, hogy a gyári órajelet hagyva, mennyire célszerű alulfeszelni, hogy 2-3 óra BF3 multi után se dobjon hátast a rendszer? Előre is köszönök minden hasznos infót. -
MZperX75
addikt
válasz
Mr.Csizmás #4491 üzenetére
Van is egy jó kis A6-om,ócó!
-
MZperX75
addikt
Sikeres procicsere megtörtént A6-3500-ről A8-3820-asra!!!
A8-3820(X4 2.5Ghz) 1.25V-on eddig probléma nélkül megy alulfeszelve!
A catalist most ment rá fel egy kicsit cibálgatom,de jó lesz.
Érezhető a gyorsulás a A6-3500-után! Régi Phenom2 X4-es hangulatom van töredéke fogyasztásból!Mindenkinek aki az alulfeszelésről segítséget adott(legfőképp) Tomix24, westcoastog,és a A8-3820-as sorstársaknak
Ezer köszönet.....
És ez csak Oliverda miatt jöhetett létre neki is egy piros pont!
-
válasz
Mr.Csizmás #4491 üzenetére
nem elég. a4-3300am volt, de kevés volt az fps mé720p-ben is (15-20, azaz később a nagyobb harcokban talán a felére is bezuhant volna... csak starterem volt)
a6-3500/a6-3620at vegyél, ilyen hirdetések vannak is itt az aprón, "fillérekért"
a4 netezős, htpc gépbe való - oda perfekt, mert kevesebbet evett, mint a 4magosom, kb 5W-al (idleben)
-
El Kebir
őstag
válasz
westcoastog #4490 üzenetére
ha rosszul állsz neki, akkor egy tuningos lappal és cpu-val se fogsz tudni magasabb órajelet elérni...
(pedig még ez nem is olyan komplikált, mint pl drótozni egy K7-es Tbred szórzóját és feszültségét
)
-
El Kebir
őstag
válasz
westcoastog #4487 üzenetére
és nem írtam milyen memóriaszorzóval próbáltad, mert az is megakaszthatja a tuningot, mert az "fsb", a referenciaórajel emelése a memória órajelet is növeli, érdemes visszavenni alacsonyabbra a ramot, mielőtt nekiállsz tuningolni. (és arra figyelni, hogy az auto időzítések olyankor kisebbek, szigorúbbak, azokat is úgy kell átállítani, hogy passzoljanak a tuningolás utáni magasabb memóriaórajelhez)
-
Tomix24
addikt
Srácok, van valakinek A6 vagy A8 Llano-ja Dual Grapics-ba kötve 6670-el?
Lefuttatná valaki ezt a Benchmarkot Dual Grapicsban?[link]
Angolul érdemes installálni, directx11-et választani, és csak elindítani jobb alul amikor a szobában pásztázik a kamera... Semmilyen beállítást nem eszközölve a settings részben(tehát gyári felbontás/stb értékeket meghagyva).
Kiváncsi vagyok mit hoz ki a Dual Grapics.
-
antikomcsi
veterán
válasz
westcoastog #4479 üzenetére
Ha feltoltad a referenci órajelet 100-ról 120-ra az vitte magával a pci-e és gpu órajelet is. Ez pont elég ahhoz, hogy ne induljon.
Amikor kivetted az elemet minden visszaállt alap értékre, és így ezután simán indult.
Ha bírná a konfig a 120-as ref órajelet, a memóriákat vissza kéne venni, illetve a gpu-t is. Vagy lehet a gpu is menne, de akkor az NB/gpu feszt kicsit fel kéne tolni. 1.3V nyugodtan mehet neki, ezzel már bírja a gpu a tuningot.
Én semmiképpen nem járatnám 120-on, nem "kínoznám" a többi alkatrészt.
Sajnos a tuninghoz vagy "K"-s proci kell, vagy "rendes" lap.
-
Tomix24
addikt
válasz
westcoastog #4479 üzenetére
AMD A8-3820 nem húzható, csak a K-s végűek. Asrock lappal pedig csak K-s processzort lehet húzni. Az FBS-t Giga és Asus lapokkal lehet úgy emelni, hogy nem száll el a rendszer 105-nél...
-
westcoastog
veterán
Kicsit levert most a víz, mondom majd húzok a procin 3ghz-re, beállítom a 100-as fsb vagy mi helyett a 120-at, ugye 120x25-ös szorzó=3000, save exit, erre nem indul a gép csak pörögnek a ventik, mi a tosz, eljátszotta még párszor, mondom kiveszem az elemet felejtsen mindent, nem felejtett semmit, és pöccre indult a gép. Érdekes ez az asrock deszka.
Na de akkor hogyan lesz ebből 3ghz? Gondolom fixálni kéne valahogy a ramot meg a többi dolgot amit húzna még magával. Segítsetek, a régi rendszereimen egyszerűbb volt a tuning mint a faék. -
válasz
daredar562 #4464 üzenetére
értem. esetleg vedd meg a 3870K-t, kicsit tuningold és ha nem lesz elég a teljesítménye (1440x900hoz, mediumban szvsz elég lesz), még mindig elgondolkozhatsz egy dedikált vga-n!
ami 6670 (dual graphics) vagy 6770/7770 (csak egyedül menne, igpvel nem tud összedolgozni!) lehetne, akkor ez lesz a dilemma
de hátha elég egyedül is a 3870K
egyedül a ramra figyelj, h 1866mhz-et, mondjuk cl9el legalább vigye! a llano NAGYON memsávszél limitált
-
-
mokiber
tag
Sziasztok amd A8-3870K 3,00Ghz Fm1 boksz hoz kell külön CPU hűtőt venni vagy nem feltétlen?
-
daredar562
tag
Sziasztok szeretném kérdezni hogy ez az A8as konfig mit tud teljesítményben
Válaszokat előre is köszönöm.
AMD A8 3870K
4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 Kingston HYPERX
Ati Radeon 6670 DDR5
ASUS F1A75-M LE -
alias_bobo
tag
Hello Mindenkinek!
Beírom ide is, hátha tud valaki segíteni:
Van egy ECS A55F-M3 (1.0) alaplapom amiben egy AMD A6-3670K processzort sehogyan nem akar menni. A jelenség az, hogy bekapcsolás után a ventik felpörögnek ugyan de a monitor nem ád képet és az alaplap sem ad magárol (élet-halál-)jelet, tehát nem csippan!
Kérem ezért a kedves FM1 platformmal rendelkező fórumtársak segítségét, ha tudnának időt szakítani segítsenek kipróbálni az alaplapomat és CPU-mat. Várom tehát a segítőkész kollégák jelentkezését.
Aki segítene, kérem csengessen meg, visszahívom.
Köszönöm!
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #4435 üzenetére
Tehát a biosban kilövöm a IGP-t akkor az elvekben inaktív
(gondolom fogyaszt valami minimálisat)
Ha viszont azt akarom hogy csak IGP-ről menjen ,akkor (persze a monitor kábelt átdugom az alaplapiba)a kártya benn mard akkor az is eszik nem? Vagy a biosban tudom aktiválni ha akarom az egyiket is és a másikat is?
(7750-es lesz ebből vagy egy 1szlotos 7770) majd! valamikor .....20-25ezerért maximum.
Addig az IGP-vel is el leszem,ez csak perverz kíváncsiság mivel nem játszom ill ebben hónapban még egy percet sem toltam semmit.Ja és ha már itt tartunk,+VGA-nak ,játék és rendszer szempontjából mit számít a DDR3-1333 szingli-ben lévő rendszermemória?(tudom cserélni kell
) persze ez is csak akkor ha veszek,mert ha van akkor már szerintem tök mindegy,de azért megkérdezem.
Passz tényleg nem tudom,mi van ,és milyen kompromisszumok között tevékenykedjen az ember.
Mindig ott motoszkál valami,ami nem stimmel.
Lehet az ember egy I3-mal+7770-el jár a legjobban fogyasztás szempontból.
De most már ez így marad,nem szívatom magam tovább,ezzel.
Jó ez 65W TDP-vel elvagyok szerintem A8-3820-al(bár még be sem szereltem)
A te volt A6-3500-el nyomulok még mindig 1.25V-onHa már ilyen sok "értelmes" kérdést feltettem
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #4436 üzenetére
Igaz, tehát a magyarázat:
-Te írtad: "7770 akkor 40 watt körül van 1 hdd-vel és egy ssd-vel." - 1 HDD az ~10w legalább pluszba nálad.
-Én 10K feletti 80+-os tápot használok,ami a régebbi olcsobb 550-es tápnál is jobban dolgozik, ha a 7750-el hasonlítod össze, meglátod.
Itt is nyerek pár wattot.-Továbbá, azt nem írtam le,
Hogy a Procinak 1.4V helyett 1.2V körül adok, ami minden Llano procinak megadható alul feszelés. Miért is ne tenném ha ettől nem változik a teljesítmény, csak kevesebb lesz a fogyasztás és hűvösebb a proci
(Minden procit érdemes alul feszelni, legyen az Intel vagy AMD. Tuning esetén persze vissza állítom az 1.4-et. De most csak normál használatot néztem.
- "a ph-s tesztekben is majd 40 wattot fogyaszt a 3870k magában" - Igaz lehet, de nálam a 7770 miatt ki van kapcsolva az IGP, így 40W fele se lett csak a proci rész fogyija. Plusz ott az alul fesz..
Így jöttek ki az adatok, semmi extra trükk nem volt benne.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #4435 üzenetére
AMD A6-3670K + HD7770 + 2x2GB DDR3 + 120GB + 450W 80+ táp.
Idle (Desktop) - 36W
Desktop+Torrent – 39WEz biztos? Mivel nekem ez 50 watt ,és a ph-s tesztekben is majd 40 wattot fogyaszt a 3870k magában ,7770 nélkül,ami kb 10 watt ha nem aktiv a zerocore
Elnéztem a procid az 65wattos tdp-s. igy ok!
-
Tomix24
addikt
válasz
MZperX75 #4433 üzenetére
"Másik kérdés ilyenkor az IGP lekapcsol-e? Fogyasztás szempontból jelent -e valamit." - te választasz hogy melyik VGA legyen aktív. Dual monitor esetén lehet csak max bekapcsolva mindkettő, egyébb esetben a Bios-ban kell választanod.
Bármelyik Llano + 6670 gyengébb kicsivel mint bármelyik Llano +7750. Nekem volt ilyen formációban is, illetve most A6-3670K mellé tettem 7770-et. Fogyasztási adatok konnektorból mérve a teljes gépre:
AMD Athlon II 631 + HD7750 + 2x2GB ddr3 + 120Gb ssd + 550W-os táppal.
Idle (Desktop) - 40W
Desktop+Torrent – 46W
Netezés – 48W
Netezés – Youtube 1080p Videó - 62W
--------
Játék fogyasztás:
Skyrim – 1080p – Ultra beállítás – 2K texture pack – 104W
Shift 2 – 1080p – Maximális beállítás – 114W
Cossacks back to war – 1080p – régi játék- 73W
Directx 8-9-es játékok megállnak 70W körül
---------
Film:
1080p Blu Ray BD50 – 64W
BD rip – Avi – 54WNem álltalános terhelés:
Prime95(4 mag 100%-on terhelve) – 98W
Furmark - Csak a videókártya 100%-on - 103W
Gyilkos teszt – Prime95+Furmark – 144W--------------
AMD A6-3670K + HD7770 + 2x2GB DDR3 + 120GB + 450W 80+ táp.Idle (Desktop) - 36W
Desktop+Torrent – 39W
Netezés – 43W
Netezés – Youtube 1080p Videó - 65W
--------
Játék fogyasztás:
Sleeping Dogs – 140W – 1080p -High/Max beállítással (30Fps)
---------
Film:
1080p Blu Ray BD50 – 68W
BD rip – Avi – 57WNem álltalános terhelés:
Prime95(4 mag 100%-on terhelve) – 100W
Furmark - Csak a videókártya 100%-on - 134W
Gyilkos teszt – Prime95+Furmark – 172W -
feltettem az asrock a75m-re a legujabb bios-t (2.00) és ... semmi változás.
max ram 512mb - lehet ezt a HD6530M okozza? van akinek a75m mellett van pl 3870K? szintén csak 512mb-t enged? lehet h ez amd-s korlátozás??
host clock tuning 100@110-re esetén gond nélkül bootolok AHCI-n, minden frankó, csak ... a vga-ra kötött tévém azt mondja, hogy "not supported resolution". miután bejött a win7, rámegek vncvel és látom h pedig 1360x768ban áll a desktop, kéne képnek lennie. próbából 1024x768, semmi változás.
látszólag megy minden csak kép nincs - marad a 2500mhz
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4419 üzenetére
Na akkor majd ezt én is kiprószálom,mondjuk egy 1.25V-al kiegyeznék. A8-3820-asomon.
Apropó ilyenkor működik a turbo 2.8Ghz-re vagy azt fixáltad 2.5-ön? -
MZperX75
addikt
Hali!
Ki tudja nekem megmondani az A8-3820-as X4-es 65WTDP-vel rendelkező proci
gyári alap CPU feszültségét?A6-3500 X3-nak 1.41V@1.25V ig elviselte alap frekvencián ami 2.1Ghz-volt.
Apropó
Kell valakinek?
A6-3500-X3 2.1Ghz@2.4Ghz turbocore @1.25V-65W TDP ,hűtővel dobozban. -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4404 üzenetére
Sikerült végül is a tuning amivel bajlódtál a napokban?
-
antikomcsi
veterán
válasz
matepalfi #4389 üzenetére
Igen, jól mondja a kolléga, attól függ milyen a procid.
Az gpu órajelet, szinte minden lapban lehet külön állítani, csak "K"-s proci kell hozzá. Ha nem BE APU-t veszel akkor a host clock emelésével lehet tuningolni a cpu és gpu órajelet is egyben, itt a szorzókkal lehet variálni, hogy mi, mennyin menjen.
Egy "K"-s APU-hoz egy olcsóbb lap is elég, és a simához is vannak 15K környékén, csak annak a felszereltsége, lehet szegényesebb.
-
matepalfi
aktív tag
udv!
fm1hez tudtok mondani olyan alaplapot amiben az igpnek tudok adni 1gb ramot es lehet az orajelet tuningolni (proci es igp kulon)? -
antikomcsi
veterán
válasz
Taifa Díaz #4378 üzenetére
Ha ez a lapod biosa, akkor egy egészen jól használható kis kütyüről van szó és elméletileg a szóban forgó szempont szerint igen, jobb, mint amit pl én legutóbb használtam.
A bios videó szerint elvileg csak a cpu referencia órajelet emeli a lap, a pci-e-ét nem. De ezt ne vedd készpénznek, mert szubjektív okok miatt nem foglalkozok giga lapokkal.
De ha nem így lenne a 115 még azért belefér, felette kezdődnek a gondok.
Uefiről azért nem találhattál videót, mert az nincs rajta, amint látom, sima award bios, de legalább sok hasznos opció van benne az árhoz képest. És a manualban is az látszik, hogy csak a host clock-ot emeli a lap. Egész jó vételnek tűnik 15K-ért.
(#4380) Chaosftw001
Igen, ezek sajnos olyan dolgok, amin csak akkor tudnád gyorsabban átrágni magad, ha holnap megnyernéd az 5-ös lottót.
Kérd meg Taifa Díaz-t hogy lője be a masináját 22x138-ra, vegye vissza a ramokat és ha megy rendesen akkor pl. egy ilyen lapot simán vehetsz a 3620 alá. Fogod tudni tuningolni rendesen.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4377 üzenetére
Most bizonyára ismét belopom magam a szívedbe: a használatban levő APU-m egy A6 3650, és 2990 MHz-en ketyeg 115-ös APU/PCIE órajellel. Vagy ennél a lapnál akkor ez csak APU órajel? Vagyis ez egy jobb lap, ami nekem van? (Csak kérdezem, minden kötekedés szándéka nélkül, mert nem találtam róla uefi videót. A lap pontos típusa a konfigomnál.)
-
antikomcsi
veterán
válasz
Chaosftw001 #4376 üzenetére
Igen, jól gondolod.
Én inkább veszek 13K-ért lapot, és 21K-ért procit, mint 13K-ért procit, és 25K-ért lapot.
Belenézel a manualba, vagy nézel a neten videót az uefi-ről, és ahol azt látod, hogy APU/PCIE freqenci az a lap nem jó.
Persze itt is lehet emelni csak nagy a valószínűsége annak, hogy instabil lesz. Egy olyan APU ahol 22-es a max szorzó elég nehezen tuningolható. Ezek az A6-ok azért mennének 3000MHz-et is, de ehhez 137-re kéne emelni az APU/PCIE órajelet, és ez nem biztos, hogy sikerül tartósan.
Olyan lap kéne, ahol csak az APU frekit emeled, de ha nincs kedve az embernek sok időt beleölni, jóval egyszerűbb megoldás egy "K"-s példányt választani, csak hát tudom, az a fránya pénz.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Chaosftw001 #4365 üzenetére
Szia!
Ebben a lapban csak "K"-s procit tudsz rendesen tuningolni.
CPU szorzót, és gpu órajelet tudsz állítani.
-
Chaosftw001
tag
Sziasztok!
egy ilyen lap jó tuninghoz tehát tudok emelni rajta host clockot? nem K-s procit vennék azért kérdezem
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4356 üzenetére
Oliverától vetted ezt a procit? Mert boltba nem nagyon elterjedt.
(#4360) El Kebir .: Elhiszem,de cmos reset után is ennyi az alap orajel. Tehát tuning nélkül.
Mindegy végülis! -
El Kebir
őstag
válasz
Silentfrog #4355 üzenetére
ha tuningoltad, akkor miért ne írhatna annyit...
(hidd már el, hogy 600MHz az igp gyári órajele, nézd meg a ph tesztben)
szerk.: vagy az 1. HSZ-t
-
törölt tag
válasz
westcoastog #4356 üzenetére
mert 28ig van nyitva a szorzó. hiába állítod feljebb, akkor sem fog többet menni. host clock emeléssel lehet csak húzni, de elvileg komoly lap kell hozzá.
szóval találd meg a legkisebb feszültséget, amin stabil a 2800mhz, és nem kell vele többet foglalkozni.
első körben lockmentes procit vettem olcsó lappal, jelenleg tuningos lapom van a6-3620-al, de sokat szenvedtem vele, mire kiismertem a az fm1 lelkivilágát. -
El Kebir
őstag
válasz
Silentfrog #4351 üzenetére
600MHz az igp gyári órajele (A8-nál)...
(szerintem te összekevered az idle cpu órajellel, ami valóban 800MHz )
AaronBass
lehet, kifogott egy jót, de léghűtéssel inkább max 900 körül tudnak, tuningnál soha sincs tuti érték...
-
El Kebir
őstag
válasz
AaronBass #4346 üzenetére
"így nem megy dual-ba emiatt csak 800mhz-et vitte a gpu! 900mhz-nél 2,3 percenként eltűnt a kép 1 másodpercre! Gondolom Nálad Dual van így kb 1000mhz környékét bírja max szerintem!"
húúha, nagyon nem vagy képben, a memóriának nem sok köze van ahhoz, hogy mennyire tudod tuningolni a gpu-t... (max 800-900MHz körül mennek, 1000-et nem nagyon tudnak ezek az igp-k...)
-
AaronBass
tag
válasz
Silentfrog #4345 üzenetére
őőő Bios-ba a Cpu tuningnál van a gpu is, ami alapból auto! Mivel csak egy ramom van, így nem megy dual-ba emiatt csak 800mhz-et vitte a gpu! 900mhz-nél 2,3 percenként eltűnt a kép 1 másodpercre! Gondolom Nálad Dual van így kb 1000mhz környékét bírja max szerintem!
A memória méretet meg az Onboard környékén van valahol! Most nem jut eszembe pontosan hol lehet de nálam max 512mb-ra lehet állítani!
Mondjuk azért durva hogy a 6550d gddr3mas, és 128bites... -
El Kebir
őstag
válasz
Taifa Díaz #4322 üzenetére
Miért szerinted most pl mennyire használható egy A8-as játékra és mennyire használható pl c2d egy 4870-nel játékra? ...kb ilyen viszonyban lesz 3év múlva a 6850-es is az akkori játékokkal, és az az A8-as igp-je nem fog jobban megbírkozni a 2-3 év múlva megjelenő játékokkal, mint a maiakkal.
Ebből látszik, hogy egyáltalán nem igaz, az amit leírtál, hogy 3 év múlva ugyanannyit fog érni az FM1 igp-vel, mint egy 6850-nel...
csak egy-két triviális hülyeség tőled:
"3 év múlva egy 6850-es - vagy bármelyik 1 GByte vrammal rendelkező videokártya - nem hiszem, hogy bármi pluszt tenne az FM1-hez"
ma egy három éves 4870-es vagy 5770-es is plussz tesz hozzá az fm1-hez... három év múlva méginkább igaz lesz az akkori vga-kal...
"Amire nem lesz elég az FM1 önmagában, arra nem lesz elég diszkrét vga-val sem, mert alapvetően a processzorteljesítmény fogja határok közé szorítani a platformot."
ez is érdekes kijelentés... egy 3 éves (legaljánál kicsivel jobb) proceszor az fm1-es igp+cpu rész párosánál jobban használható játékra ma is, ha melléteszel egy jó vga-t, a jővőben miért is változna ez??
A játékokhoz mindig is gpu erőre volt szükség, a cpu rész csak másodlagos, csak a "nagyon sok fps"-hez kell igazán erős cpu...
De egyénbént én ezt kifejtettem, rövidebben a #4292-ban, nem gondoltam, hogy ennyire nem érthető számodra...
-
antikomcsi
veterán
Az értékeket még alapon néztem, írtam is, hogy 2700MHz.
A 3 GHz-et alap feszen viszi, sőt kicsit lejjebb is vettem a gpu tuning sem olyan kimagasló, mondhatni szokványos.
A K-s proci azért éri meg, mert ha valami olcsóbb lapot választasz, nem kell bajlódnod a belső órajel emeléssel a későbbiekben, csak feljebb állítod a szorzót és máris megy 3-3,2-3,4 GHz-en.
Office alá nagyon jól jön az ssd, töredék idő alatt nyit meg egy dokumentumot, egy régi hdd-s telepítéshez képest. Szintúgy mint a naggyá duzzadt levelezés adatbázist.
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4278 üzenetére
Köszi a választ.
Egyelőre még semmi sem biztos, olvasgatok. Lehető legkevesebb pénzből, a legjobbat akarom összerakni.(mindezt persze hosszútávra, nyitva hagyva a kapukat, ha valamit mégis kellene bele venni.)
Az is elképzelhető, hogy nem 3670K lesz (sőt!) viszont olcsóbb mint a 3650, azért mondtam azt.
Lehet hogy elég lenne egy 3500 is. Kb. 5 éves gépet kellene cserélni, ház, monitor, bill, egér van.Más: Pata merevlemezeket valahogy összelehet ezekkel az újfajta lapokkal kötni?
Millió kérdés felmerül bennem, ~3 éve nem követem a hardvereket.
Ui.:Mellesleg milyen gépet tettél össze( komponensek), milyen használatra? -
antikomcsi
veterán
HDMI - DVI kábellal. Nem kell átalakító.
Persze ha nincs ilyen kábeled akkor igen, pl. DVI - HDMI átalakítóval. Már a vga kártyák mellé is gyakran csomagolnak, úgyhogy nehogy vegyél a hülye nem vagyokban 4-5K-ért, inkább kérdezz körbe itt, és kérj egyet valakitől, akinek nem kell, vagy valahogy oldjátok meg okosan.
___________________________________________________________________Most éppen egy 3670K-s gépet raktam össze, és ez is valami brutál módon melegszik.
Nem csak terhelve, hanem alapon pötyögve is. A gyári viccet, amit hűtőként csomagolnak le is vettem róla, gondolván, hogy rosszul tettem fel, meg amúgy is nagyon pici. Egy másik gyári hűtőt tettem fel a hőcsöves verziót. Igen tudom, ez sem egy kompresszoros folyadék hűtés, de előtte egy 3600-on ketyegő 4 magos phenom 2-t elbírt, ha nem is bőven.De ez a 3670K 2700MHz-en idle is úgy melegszik alatta, hogy már most attól félek, mi lesz, ha elkezdik nyúzni ebben az 50 fokban, ha elviszik?
Na szóval, ha biztosra akartok menni, vásárlásnál kalkuláljatok be egy rendes 12 centis ventivel szerelt hűtőt is, mert ezekkel az APU egységekkel elég sokszor van ilyen gondom.
Funkcióban amúgy semmi probléma, minden megy rendesen, csak riasztóak az idle 50 celsius fokok.
-
_ak_
addikt
Ill egy hűtőt nem tudnátok ajánlani az A8 mellé? Nem tudom mostanság mi megy. Jól szellőző házba kerülne bele [link]
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy jó ár érték arányú mITX gépet, amit többnyire letöltésre, böngészésre ill HD anyagok nézésére használnék. Olykor azért belekóstolok más dolgokba is ezért azt sem bánnám, ha erősebb lenne. ezért arra gondoltam, h egy A8-3820-ra épülő konfigot építenék.
Ha számít a hardveres gyorsítás, akkor ugye egy ilyen APU jobb választás, mint egy i3-as variáns? Játékok nem érdekelnek, de ha jól tudom a AMD szélesebb körben támogat mindenféle szabványt, ami jelen esetben előnyösebb.
Ill. milyen belépő szintű alaplapot tudnátok ajánlani mellé? Asrock lapokat láttam 15-20 között USB3-al, vagyis inkább A75-ös lapok érdekelnének. Vannak jelentősebb különbségek köztük vagy tökéletesen elég lehet a a legolcsóbb is?
-
westcoastog
veterán
Majd valaki ide is reagáljon.
ASROCK A55DEL lapot néztem ki, kingmax helyett pedig KINGSTON 8192MB HyperX XMP Red Limited Edition DDR3 1600MHz CL9 KIT-et, jó lesz ez a8 3820 mellett?
-
westcoastog
veterán
KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz
Elég lesz a8 3820 alá sebességben az igp-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest