Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #97798 üzenetére
Milyen i7 konkrétan, mivel nálad van sokféle?
jokeph: XP SP3-hoz Z77-es alaplap és 3770K ajánlott, mivel olcsó, gyári XP támogatás még van hozzá, és elég erős IPC-je is van a procinak. Az már csak hab a tortán, hogy az IGP-hez szintén van stabil XP driver, így 2002/2003-as címeket elvisz kártya nélkül is a rendszer kimaxolva.FX-ek a fogyasztásuk miatt nem a legjobbak régebbi OS-hez, továbbá nem is sokkal olcsóbbak mint az ivy-bridge ellenlábasaik.
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph #97795 üzenetére
Az alsó és középkategóriában elegek voltak a versenyhez, ezért nem szállhattak el az árak Intelnél, kivéve i7 és xeon procik mivel nem volt versenytársuk. Win2000-hez Phenom II X2 a legjobb proci natív USB3-as támogatással, hozzá hudson szériás (890FX/GX) alaplappal.
Kell hozzá kibővített kernel, de azután az XP-s driver-ek mennek, stabil és kis memóriaigényű OS.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #97793 üzenetére
Ezek ma már (mérésekkel is) alátámasztott tények.
Azért én szerettem az AM2/AM2+/AM3/AM3+-os cuccaim.
Az árukért cserébe elfogadhatót nyújtottak.#97794Pikari: az X5690 HT OFF-al (főleg) alácsördít az 1090T/1100T-nek, még ha fel van tolva 4 GHZ-re akkor iss.
X5690-nél a 4 GHZ még alapfeszes light OC.#97797DarthSun: DFI NF4-re XP SP3 by DS fent van, driverezés, csinosítás... GTX 960 települ.
#97796Fücsök007:
Az FX8xxx-ekre mondanám azt, hogy talán a legjobban öregedtek, relatív modern az utasításkészletük is. -
-
Pikari
veterán
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97780 üzenetére
Nincs idozitve a jatek… akkoriban a 15fps jo volt, olyan gepet kell ala tenni, ami hasonlo fpst tud. Vgaban dx4 koruli gep ugy remlik ok, svgaban passz - p120 korul volt a leggyorsabb gep, akkoriban. Igy nem hinnem, hogy a jatekmenet sebesseget ennel gyorsabb gepeken lottek volna be.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #97783 üzenetére
Ezt én is tanúsíthatom, volt Pentium D tulajként. A korai 90nm-es Pentium D-k hiába dolgoztak 4 szálon amikor elfogyott a gyorsítótár lasabbak voltak, sőt elképesztően fűtöttek 4GHz környékén. AMD-nél csak a Phenom II-vel sikerült normális frekvenciát elérni megfelelő méretű gyorsítótárral párosítva.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #97780 üzenetére
Úgy értem, hogy kiterjesztett partíciót csináljak oda?
Több lehetőség is van.
Az nem baj, ha választási lehetőség van hogy DOS, vagy Win95.
220,5,1,5-ön ott sz sb pro 2.0
Annak DMA csak 0,1,3 lehet.
Azért gondoltam azt betenni az alap 220,5,1 beállításra, mert a régebbi játékokról azt olvastam, hogy sokszor alapból itt kezelik a kártyát.
A GUS-t azért tettem 240,3,3,3,3-ra, mert az a másodlagos hangkártya (260) és az initje alapján keresnek rá a programok, elvileg elbír ezzel a szokatlan beállítással. Eddig nem is volt gondom.
Az AWE32 igaz a CT3900-ám terveztem berskni, ami nem plugnplay de a 260,7,7,7-et azért gondoltam, mert azt csak az újabb, kimondottan az awe32-est kezelő játékok miatt teszem be.Még egy kérdésem lenne.
Joystick kimenetek közül melyiké a legjobb?
Egyelőre a ct1600-án van bekapcsolva, gravison tiltva.
De egy vogons fórum szerint nem egyformák:
Standard : Sound Blaster 1.0-Pro 2.0
Speed Sensitive : Sound Blaster 16-AWE64
Speed Adjustable : Gravis Ultrasound
Ezek mit jelentenek?
Eddig naívan azt hittem, egyformák.A ram sebesség rendben van szerintetek?:
Itt a tegnap esti állapot:
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #97781 üzenetére
A megjelenés pillanatában még nem profitált belőle sok program, de hónapokkal később, ahogy elkezdtek szálingózni a programok többszálú változatai, akkora bottleneck lett a kevés l2 cache, hogy az intel azonnal feltolta a méretét a Pentium D-ben 4 megára. Az amd pedig hibásan mérte fel a helyzetet, és inkább lefelezte a cachet.
-
válasz
envagyok #97764 üzenetére
Hi-Octane (1996) Speed problems P100 : kis gépen próbáltam, lassú volt, akkor adjunk neki P1MMX@262- őt, ott meg olyan gyors lett hogy művészet kezelni. Fagyás nem volt.
Win95 : FAT16 gondolom, de nem is emlékszem hogy indul-e a második partícióról, 1024. pálya felett van, ha disk szerint veszi. Valamint 2.partícióra telepítve, belekever az 1.partíción levő DOSba.
3. kártya : Awe, de azt meg inkább 220,5,1,5 vagy 240,7,3,7- re kéne sztem. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #97758 üzenetére
így van. Anno azzal demonstráltuk a HT képességeit, hogy játék közben DivX kódoltunk, és tök jó volt, mert nem a csíkot nézted, hanem a játékot
Később mikor terjedt az ADSL és egyre gyakoribb volt, hogy ahogy írod MSN, ICQ, DC (vagy bármilyen letöltés) is futottak a háttérben, akkor hasznos tudott lenni mert a böngésző meg egyebek elvoltak a másik szálon és így a játékban nem voltak durva FPS beesések.
Még az Athlon XP-men is szokás volt, hogyha játszok, akkor összes böngésző ablak bezárás, DC/Torrent bezár, sőt, 2005-2006 táján még az is, hogyha nem kell a net, akkor disconnect addig is.
A Phenom 9500-nál kezdtem azt, hogy a böngészőt, letöltést ilyeneket nem zárom be mikor játékot indítok, illetve előfordult, hogy két játék ment felváltva.
Később a 4th gen I3-asomon már simán valid volt, hogy az esti War Thunder meccseknél még a lobbyba ment a szarakodás, vagy a game search, addig egy másik játékkal játszottam, pl Flat Out 2, vagy 24GB RAMnál mér a Just Cause 3 is. Aztán mikor gamet talált, azt hallottam discorodon, és akkor egy ALT+TABal átálltam a másik játékra.
Manapság eleve megy a böngésző 9-12 ablakkal, TCMD? feladatkezelő, winamp stb. a War Thunder általában a tálcán van, ha még aznap esélyes, hogy játszok vele, és olykor anélkül hogy kilépnék belőle húzok be valami másik játékot (Forza 4-5, Ratchet and Clank, stb. )Ezzel szemben öcsém totál nem használja ki ezt : Ha játék indít, torrentet, és az összes böngészőablakot (kettő maximum három ablak van neki nyitva, de 90%-ban csak egy) bezárja. Ha netezni akar akkor a játékot zárja be, és sosem ALT + TAB -ol. MIndezt egy 12th gen I5-ösön 32GB DDR5 RAM mellett.
Utoljára akkor igyekeztem ennyire memóriatakarékos lenni, mikor memóriahalál miatt a Phenom 9500-al 2013 őszén és 2014 elején 1GB RAMal voltam. Akkor azért mindent zártam azonnal ami nem kellett. -
válasz
Pikari #97773 üzenetére
Abból 3000+ van nálam, a gyári hűtőjével elég gyenge, de nem próbáltam nagyobbal. Athlon-II-X2- vel lett eltéve, avval már tűrhető, persze azt már valami jobb hűtővel hajtottam. 2magos AMD, a Phenom-II-X2 ami már elég jól teljesít AM2+ lapban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #97766 üzenetére
NF3-as DF LP-be is +200 MHZ ami összejött ugyanezzel a procival, de nagy difit nem okozott méréseknél.
Érdekes egy BIOS van az NF4-en, Award Workstation-nak írja magát bootnál.
Zalmann hűtő van rajta (lásd fentebb képeken), Passmark CPU teszt alatt se érte el az 50 fokot a proci, és a hűtő ventije se sírta fel magát egyáltalán.
A VRM mosfeteken gyárilag alu sünik vannak, a proci hűtő körbe terít, kb. hüvösek.Lehet gyenge VGA-val néztem.
Most GTX 960 van mellette.W10x64: a telepítő elindul, felmásol mindent, bevillan a WIN logó azt restart.
Talán kevés a 2 GB RAM. -
envagyok
veterán
Kezd összeállni a Pentium 233-as DOS masina, lenne pár kérdésem még.
Egyelőre DOS 6.22 alatt, egy 4gb cf kártya első 2GB-járól.
P233/ASUS TX97/S3 Virge/SB Pro 2.0/Gravis Ultrasound Classic/RTL8029 Lan/MPU-401 2×in 2xout kártya/Roland SC-55-Milyen partíciót tegyek a 2. 2GB-os partícióra, ha arra windows 95-öt szeretnék telepíteni?
-Van még hely egy hangkártyának. AWE32 CT3900 vagy AWE64 Gold vagy Mediavision Pro Audio Spectrum menjen bele?
Az sb pro 2.0 220/5/1-re van initelve, a GUS Classic 240/3/3/3/3-ra.
A 3. Kártyát 260/7/7-re gondoltam initelni.Hi-Octane játékkal nektek nincs fagyás rögtön mikor bejön a szürke kezdőképernyő?
-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari #97758 üzenetére
Akkoriban volt mellette P3-as brand sff gép, ami 24/7-ben ment, sok apró feladatot inkább azon intéztem, a "nagy" gépet meg egyszerre csak egy feladatra. Vagy fotót szerkesztettem, vagy játszottam, vagy videofile-t konvertáltam. Egy kis ideig volt mellette egy másik S939 gép DFI Infinity R482 lappal (Radeon Xpress 200 chipset) és 3000+-szal filmezni. Sima képcsöves tévém volt akkoriban, a DFI lapnak meg volt s-video kimenete.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #97759 üzenetére
200 MHZ-ért nem fogom abajgatni.
HWINFO32 meglepően sok szenzort talált és nagyon jó hőfokok vannak.
Amúgy nagyon erősre épített cuccnak nézem, 2005-ös létére sok-sok ficsőrrel, némelyik ma sincs minden lapon, gondolok itt az integrált csipogóra/reset/power gombokra valamint a DEBUG LED sorra. -
válasz
DarthSun #97750 üzenetére
Nem a busz rendszer, hanem a szoftver és HW átjárhatóság volt a fontosabb, na meg a végtelen mennyiségű klón. Tök mindegy, hogy egybe gép, sok kártyával felszerelt, merevlemezes, floppy-s vagy bármi egyéb volt. Futott rajta az MS-DOS és a szoftverek 90%-ka.Ráadásul egyre olcsóbban, lassan de biztosan fejlődve.
arn: Jókor voltak jó helyen és good enough volt amit összehoztak. Az első SB hardware-re ugyanazt tudom mondani, mint az első IBM PC-re: Azért a jó nem ilyen...
-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari #97755 üzenetére
Asus A8N-E-m volt, nForce Ultra chipsetes. Nagyon szerettem volna X2 procit bele, de "csak" egy 3700+ jutott. Visszatekintve nem bánom, amire akkoriban használtam, semmi se használta volna ki a 2 magot.
jokeph: Nemrég telepítettem Win 10 64 bitet egy Celeron 847-re 2 giga rammal... Hát, nem egy leányálom. A beállításokhoz és a frissítésekhez kerítettem 2×4 gigát inkább, különben az örökkévalóságig tartott volna...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #97755 üzenetére
Ebben is X2 4400+ van.
4*512 MB RAM-ot sikerült hirtelenjében találnom, pedig valahol rejtőznek GB-os modulok is.
Lehet, benne hagytam az NF3-as tesójában.
Még a hangot kéne életre keltenem, már nem tudom melyik fórumtárs elküldte nekem a hozzá való rádugható hangkátyáját, innen is köszönöm neki (talán Alpi volt az ?).
Nem igazán tudom, hogy itt mit hová lehetne húzni, de a Pentium D-t szerintem sem éri be...
A W10 x86-ot csak kíváncsiságból tettem fel, rápróbálom az x64-et is, elvben annak is elég a 2 GB RAM.
Aztán meg persze egy XP-t.
GTX 960-al nyomatom neki, hirtelen ez volt kéznél.No meg persze van egy 266-os RAM is a 4 között, így 266-on mene csak.
-
Pikari
veterán
válasz
jokeph #97754 üzenetére
volt valami hasonlóm (nem ugyanez az alaplap, de azt hiszem, ugyanez a chipset), athlon64 x2 4400+al, na az kis overclock után kb akkora teljesítményt adott, hogy a modern programok legújabb verziói is remekül futottak rajta. nem is gyűjtői célból vettem (cseréltem), hanem hogy jó lesz valami irodai félgép gyanánt. végülis aztán nem irodai gép lett belőle, hanem gyűjtői célból vette meg valaki. a pentium D szintjét viszont nem érte el.
-
arn
félisten
válasz
frescho #97748 üzenetére
Lehet nem volt a legjobb, de ez a dac+fm felallas lett a befuto, amit elotte nem csinaltak. A swmix is nyert, egy holtegyszeru megoldassal tobbet elertek, es idotallobbnak bizonyult az x hwes csatorna helyett. Ki tudja, hogy a creative nelkul ez hogy alakul.
Az aspvel megeloztek a korukat, ami lenyegeben a “modern” 2 csatorna + dsp megoldas, de ezt nem fogadta el a piac, win alol hasonlo hwekkel nyilt meg a 3d piac.
Szvsz okosan epitettek fel magukat a kompatibilitassal, az elso sb egy kezdo ceg probalkozasa volt. Nem volt jobb szeleskorben tamogatott kartya.
-
-
-
válasz
Pikari #97747 üzenetére
50% plussz az elég sok egy ilyen korabeli kártyához képest. Ez is 8Megás, legalábbis DOS alatt annak néztem, de ott nem biztos hogy megbízható a kiírás. A fotón látszik is hogy jumperrel állítani lehet hogy AGP2x, vagy autodetect. Más kérdés hogy valójában AGP4x busszal hasít-e.
-
A nem kreatívat úgy értem, hogy az Adlibtól átvett OPL mellé betolt mono 8 bit-es DAC minden volt, csak új nem. Az Amiga, de az Apple is bőven megugrotta ezt korábban. Legalább sztereó lett volna helyből, de ez így csak korrekt iparos munka. Az IBM PC is az volt, újdonságot nem tudott felmutatni. Ez a technikai oldal, de ahogy írod megfelelő gazdasági, támogatási rész nélkül bármilyen jót lehet alkotni az inkább előbb, mint utóbb megy a levesbe. Pár példa: C128, PCJr, Maemo
Pista0001: Nem egy Alfám volt, eleget vezettem 156-ot is, de az már csak elöl kaparós csicsafiat lett. Mondjuk mostanában egy Giulia-ra rákívántam, végre hátsó kerék, csak etetni nem szeretném.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #97746 üzenetére
Google szerint az órajele nagyobb kb 50%-al, és támogat AGP 4x-et is (ez utóbbi valószínűleg kamu, és maximum elektronikai kompatibilitást jelent). Illetve a legelső savage4 chipset csak AGP 2x-et tud, és multitextúrázásban valamivel lasabb. Amúgy azt hiszem, nekem is pont ez a fajta van, mint ami a képeden szerepel. Az enyém 8 megás. Én DOS alatt nem nagyon használtam.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #97743 üzenetére
A savage menni fog 9x alatt BX-el, és ALI-val, és VIA-val is. Mindegyikben futtattam Savage4-et probléma nélkül 200 MHz-től kezdve 450-ig. Kifogástalan stabilitás, és tökéletesen jó teljesítmény, talán az egyik legjobb kártya ezekbe a gépekbe a relatíve kisebb driver overhead miatt.
-
válasz
jokeph #97740 üzenetére
A BX a legstabilabb retro chipset sztem. Avval még a mai moddolások nélkül is jól kell mennie a 98- nak, mondjuk a Savage- t nemtom hogy vihet-e bele esetleg problémát, van de még ki sem próbáltam. SS7 ALi- hoz pld későbbi driverek a nyerők, Via alapúhoz sem árt variálni, 4in1 bizonyos verziók, telepítési sorrend, stb.
775 PCIe vagy nagyobb gépen elég bonyolult, sok keveréssel jár, amiatt is említettem, hogy azokhoz egyszerűbb a telepítettről egy imaget feltölteni, mint leírni a telepítés mikéntjét.
XP valamivel könnyebb, a legtöbb modern gépre felmegy a moddolt telepítő, de ott is volt akinek nem sikerült. -
sidi
aktív tag
Sziasztok!
Van ötletetek hol érdemes aranyozott XT IDE nyákot rendelni, csináltatni ?
Németországból lenne ha csak 1-2 darab kell akkor jó, de amúgy drága. [link]Mivel frescho utolsó panelját kaptam, így keresek még.
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph #97738 üzenetére
Igazából nagyban függött milyen hardver volt win98SE alatt, sajnos nem mindegyik alaplap/videókártya szerette az OS-t. pl. voodoo 3 nagyon stabil volt eredeti driverek mellett is, P4-nél Abit/Asus lapok is megbízhatóan mentek akár még sima win98-on is 768MB ram mellett! (IC7/IS7/AI7 szériás lapok) Win2000 elég stabil volt, és a gépigénye sem volt vészes ME-hez képest, így akinek már nem kellett használni DOS-t semmire, azoknak kiváló rendszer volt.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani #97736 üzenetére
Igen.
Egykártyás megoldások (társkártya nélkül) közül az egyik legjobb.
Az egyik legzajtalanabb kártya, amit hallottam, szép tiszta hangja van, opl3 rendes van benne, és a Dream midi a Roland licenszes tömörítetten 1MB rommal is teljesen okésan szól.
De van rajta társkártya csatlakozó is, bugmentes.
DOS alatt is megy a midi rendesen, nem volt könnyű megtalálni a jó drivert, de utána minden gépészkedés, állítgatás stb. nélkül ment.
A 32/96-oson van reverb, meg valamivel jobb a hangminta ROM, de az aranyáron vsn, és társkártya csatlakozó nincs rajta, és az opl3 sem yamaha alapú azon már.Lehet előveszem a miro pcm10-es kártyámat is, hogy összehasonlítsam vele.
-
válasz
petakpa1 #97734 üzenetére
Mármint hogyan is ?...nincs P4 a versenyben jelenleg, de akár lehet is. Tökmindegy, 2 féle versenyről beszélünk, mindegyikben csak egy kitétel van, az egyikbe 6600GT- vel, a másikba Win98- al lehet beszállni. Első esetben csak a kártya számít, minden más változtatható, a másodikban az oprendszer, a vas pedig tökmindegy.
5800X3D- vel lényegében mindegyikbe nevezhetsz. R5800X3D+NV6600GT(XP alatt célszerű) vagy 5800X3D+NV79xx+Win98(NV79xx a legerősebb kártya 98 alá).
Feltéve ha R5800X3D- re fel tudod tenni az XP- t és a 98- at, egyik sem egyszerű mutatvány. -
Czo
addikt
Yepp, en is igy jartam.
Osszerakom, kiprobaltam a P3-ban, ami gephazban van, szuper, mukodik, majd legkozelebb, a pucer alapapba mar forditva kerult bele. De ugyonigy, veszettul figyelni kell, a post kartyanal is. Persze, ezutan rogton eszembejutott, hogy "tenyleg, ISA-nal felfele allnak az alkatreszek, PCI-nal lefele"... de ez mar azutan volt, hogy elrontottam
.
-
sidi
aktív tag
válasz
KROK640 #97724 üzenetére
Gépház nélkül az asztalon megeshet, főleg ha kábel jön csak róla,
de ha CF kártya + adapter van rajta akkor már feltűnő, hogy nem jó irányba lóg ki
Amúgy foglalatba tettem az összes IC-tfrescho itt írta, hogy javított egyet amiben fordított polaritás miatt tönkrement az EEPROM és az egyik 74HCT688, szóval az EEPROM melletti 2 IC-t érdemes mindenképpen foglalatba tenni, de inkább az összeset.
-
envagyok
veterán
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
Összeszereltem az első XT IDE vezérlőt.
A panelt ismerős lehet, mert frescho-tól kaptamLomex-ben már nem volt kapható minden IC, így TME-től is rendeltem, nekik meg volt axiális kondenzátor, az jól illik hozzá.
-
válasz
petakpa1 #97719 üzenetére
Külön DDR1- re nincs itt a topicban. 3DMark01- re 6600GT- vel van, valamint Win98- ra, akármilyen konfiggal, utóbbiról táblázatot még nem készítettem, a csúcs egyelőre az általam elért eredmény.
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #97714 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Ha lesz kis időm kipróbálom mindkettőt és megírom majd melyik hűt jobban. Én a rézmag és a kicsivel nagyobb venti miatt a gyári Intelre tippelnék, de ha ventije lassabban forog akkor oda is lesz előnye.
Az alsó lefogatása nekem is sokkal szimpibb. Az Intelessel megszenvedtem míg mind a 4 stift helyre került.
@ Pista0001 az alsó is s775 hűtés, ránézésre nekem is s478-nak tűnt, de nem az.
@ Krok640. Igen nekem is az i915 szimpibb ezek miatt.
@ DarthSun van külön DDR1-re is 3DMark verseny? Hol?
-
envagyok
veterán
Na megszólalt végre rendesen ez a F@stalicska Terratec Maestro 16/95
Igaz DOS alatt sikerült egyelőre csak, windows 95-el kapcsolatban gondolkodom, nem-e az OSR2-vel van a nyűgje, nem volt abban is valami kavarás hang driver ügyileg?
Szóval végülis több sebből vérzett a mutatvány:
Első gond az volt, hogy kontaktos volt a hangerőgomb, és a kimeneti jack aljzat.
Aztán miután elkezdtem a terratec máig működő support oldalát az archive.org-on időben visszafelé nézegetni, kiderült, hogy a 9x driver az nem DOS driver, DOS driver a Windows 3x driverben van, és DDOS alatt az integrált Roland licensz romos midi csak egy init patch után lesz jó.
Persze ezután sem szólt a midi, gondoltam egyet, rádugtam egy társkártyát, és lett midi hang.
Aztán észrevettem, hogy van egy 6 tüskés 2 jumperes cucc a hullámtábla csati közelében, áttettem a 2 jumpert másik állásba, és már ment a saját romos midi is szépen.Amit Doom és Descent tesztelés alapján leszűrtem, iszonyat jó hangja van, nagyjából hozza a MIDI a Roland SC-55 hangminőségét, legalábbis nem hallottam rosszabbnak annál, igaz A-B hallgatás tesztet nem csináltam.. Az OPL3 és a digi is nagyon szépen szól, és nincs sistergés, sustorgás, semmi zaj.
Ha lenne normálisabb támogatása, hihetetlen jó kártya lenne.
Mivel így DOS alatt hibátlanul ment minden funkciója jól, megnyugodtam, mert tesztelni szerettem volna csak, de innnentől szerintem ez nem a kártya hibája.
Mondjuk máig nem értem a felkiáltójeleket a windows 95-98-al.
Illetve a Monkey islandos játék adlibre állítva dobott egy nullával osztásos hibát, azon ráadásul a midi sem szólt szépen, gondolom azért, mert azt MT-32-re tervezték.
Összegezve iszonyat jó hangú minden egyben kártya lenne....
Ha a támogatást jól megcsinálták volna. -
válasz
KROK640 #97713 üzenetére
PCIe inkább az érdekesség miatt, valamint a használhatóság. Pontgyűjtésben nehéz eset, már valami 300k körül tartanak 3DM01- ben. GTX1650 meg Win7 vagy későbbi alá, XP drivere nincs sajna, pedig órajel alapján jól megtekerné a 01- et, annak ellenére hogy csak 128bites. Nálam az Asus 2100MHz- re is boostol retro tesztben.
-
Jó kis szerver lap, majd postold légyszi a beüzemelést, tesztelést.
(#97700) jokeph : nekem ingyen jött, elpakoltam, hátha valamikor beesik hozzávaló lap.
SB128 PCI : van belőle egy, ami SB256 feliratos, ha jól emlékszem, nem is tudom hogy reklámfogás, vagy tényleg a 128 felett tud(#97709) envagyok : a két nagy ember, belenéztem Carmack Doom forráskódjába, zseniális, bár a saját bevallása szerint "elavult", ma mindent másképp kódolna.
(#97707) petakpa1 : mindegyik jónak néz ki, az alsónak kevésbé vannak útban az alkatrészek, a felső stiftes rögzítése pedig sztem is bizonytalan.
-
envagyok
veterán
Jön ingyenes kiegészítő az eredeti 93-as Doomhoz
[link]
5 éve is jött ki, nem is tudtam. -
petakpa1
őstag
Szerintetek melyik a jobb hűtő az alábbi kettő közül?
A felső azt hiszem egy gyári Intel stock hűtő magasabb bordás fajtából, és ha jól emlékszem a processzorral érintkező részében van egy rézmag venti 8 cm-es..
Az alsó full alu, borda ránézésre kicsit magasabb venti 7 cm-es. -
Pikari
veterán
-
arn
félisten
válasz
frescho #97697 üzenetére
Annyira nem volt kreativ, hogy utana mindenki oket masolta
en sose ertettem ezt a creative lefitymalast, azert tudtak jok lenni, mert olyan termeket tettek le az asztalra, ami sikeres lett. Arrol nem a creative tehet, hogy a dosnal kozvetlen tamogatas kell a kartyakhoz, es gyk ez betonozta be a helyuket az elso sikeres termekkel. A tartsd meg a visszafele kompatibilitast a dos kifutasaig megtartottak, ok is tudtak, hogy ez a kulcs mindenhez, de gatja az igazi fejlodesnek. Akkor valtottak, amikor a dos dobva lett - szamomra inkabb az a hihetetlen, hogy ezt sok gyarto nem fogta fel.
Win alol mar mas a helyzet, ott a drv csinal mindent, es meg igy sikerult atmenteni a formajukat. Amit beneztek, azaz integralt hang piaca, folyamatosan ott kellett volna lenni minden arszegmensben.
A gusnak annyit kellett volna tenni, hogy a gf1 melle egy sbpro komp codeket melle dobni, opl3al. Ha egy ilyen kartyaval jonnek ki 92 vegen, eladhato lett volna a hullamtabla, bar kerdeses ki tamogatta volna kozvetlenul a hwmix reszet.
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph #97700 üzenetére
Hajrá, várjuk az eredményt!
HD4670 sem támogat/gyorsít ma már mindent bár még használható. HD5770/5670 kategória az ami még mindenütt gyorsít amíg támogatva lesz a win10, aztán felejtős lesz régi procik mellett. (Az új procik IGP-je pedig alapból rommá veri, így nem is várható el, hogy win11-re normális támogatás legyen ex-belépő szintű kártyákra.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest