Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Igen jól gondolod, itt nem pontos értékek hanem tdp osztályok vannak. APM off és akkor ez a korlátot kikapcsolhatod.
(#13898) Asbee nekem is, de az a vicc alul feszelve 3600Mhz en meg simán jó volt. Túl sok hozzá a gyári fesz azért van határon szerintem.
(#13900) miresz több embernél is volt már ilyen a topicban és különböző lapokkal. prime alatt 3000-3300 között mozgott az órajel teljesen alapon.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Lavidaloka #13895 üzenetére
A fogyasztast kerdezte nem az orajelhez szukseges feszt ami egyebkent is minden procinal mas.
-
MrM94
addikt
hogy is van a fogyasztas novekedese overclockal? pl 8120 gyarilag zabal 125w 1.3vcore al? 1.4 vcoreal 4.x ghz en mennyit ehet?lattam valahol egy kepletet erre de mar nem emlekszem..hogyan lehet ezt kiszamolni?
-
-
Klikodesh
senior tag
-
kovsol
titán
válasz
Lavidaloka #13883 üzenetére
nem olyan rossz eredmény ez azonos órajelen nekem 4,87 pontot ért el az fx6100
itt egy táblázat a CB eredményekről fx6100 -al különböző órajelen és modul/mag számokkal: [link]
az intelem eredményét direkt nem írom le, mert akkor az, jön hogy buzdítok intel vásárlásra1800as ramok nincsenek is szerintem, vagy 1600 vagy 1866 kit az nem ?
amúgy 1024x768 ban használod a monitorodat, hogy a kép is ilyen kicsi csak ?
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
bandika0626 #13879 üzenetére
4Ghz-en gond nélkül elvagyunk......nekem ennyi elég is!
A videókarit meg muszályból vettem....
Jah meg most kapott egy Kingston HyperX 1800 kitet...
-
Asbee
veterán
válasz
Lavidaloka #13877 üzenetére
Most nem tuningról van(lightosabb tuningra elég is), de sejthettem volna hogy érthető magyarázatot nem tudsz adni. Múltkor már linkeltem neked a témáról egy fórumot fussál neki még egyszer.
De legalább a teljesítmény nem kevés.
(#13878) Pug: Hát nekem volt olyan lapom. Komoly tuninghoz nem ajánlom. Oda azért már kell egy erős lap.
-
kovsol
titán
válasz
miért kevés az L3 cache az intelben ?
-
bandika0626
senior tag
válasz
Szia Lavidaloka.
Mit tudtál kihozni a 8120-ból meg az asus lapból? -
Asbee
veterán
válasz
Lavidaloka #13875 üzenetére
Magyarázd el miért kevés 4+1 fázisú cpu tápellátás ? Főleg ha nem tuningol.
-
-
Na a VRM sípolás nálam is jelentkezik (Gigabyte 970A-UD3). És amikor elkezd sípolni akkor vissza is esik a teljesítménye a procinak /visszadobja a feszültséget/, ezt 64 fokos magoknál teszi. Ki van kapcsolva minden, ami kell. Na erre valakinek valamilyen ötlet?
-
-
-
Eddie141
senior tag
-
schumi
aktív tag
hali
8120asnak terhelve-terheletlenül mik az ideális/max hőmérsékleteitek, hyper tx2-vel hajtom nem tudom elég lesz-r rá
köszi előre is -
válasz
Klikodesh #13861 üzenetére
Erezheto eredmneyt lehet hozni, de proramtol fuggo, hogy eppen mi lenne az idealis. A legjobb talan egy optimalizacios adatbazis lenne, hasonloan ahogy a VGA drivereknel van. ugy egy optimalizalt megoldas eseten lehetne hozni a 8-10% javulast, vagy hasonlo merteku fogyasztas csokkenest. Csak ugye ez eroforas es penz kerdes. A programokban is megvalosithato lenne ez az afinitassal jatszva.
-
válasz
Bali27 #13854 üzenetére
Ez az utemezo miatt van igy. Ha ket szalat egy modulra oszt, akkor kisebb a teljesitmeny, mintha ket modul 1-1 magjan futna a jatek. Ezen lehet segiteni affinitas allitassal, csak az a kerdes erdemes-e. most nezegetem a win8-at, az kicsit maskent megy,mint a 7-es, de meg nem merek pozitivan nyilatkozni, amig nincs tobb tapasztalatom vele.
-
Gippo
senior tag
Kár, hogy csak a bf3 használja rendesen a több magot... 2012 van, lassan 13 és még mindig azt olvasom, hogy a phenom a bf3 kivételével jobban, vagy közel azonos szinten futtatja a játékokat.
Nem tudom egyébként hogy 7850 mellé, hozna-e változást. Most úgy aránylag okés a bf3, néha van egy kis lassulás.
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Ma egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Kicsit megkérdőjeleződött bennem az FX6100-am 6 szálon való futtatásának a jogosultsága.
Ugyan is a Red Orchestra2-ben (UT3engine) eddig az FX6100 ugy müködött hogy 1szál majd 100% on 1 kb 80%-on működött, a többihez meg alig nyult..szinte semmit nem használt belőlük..
Ma kisérletezgettem a biosban és a magletiltásnál van egy olyan beállítás hogy "one care per unite" Azaz a 3 mag megy a +3 szál meg nem...
Éedekes módon most a RO2-ben mind a 3 mag 90 -100% között müködik!!, és valamivel több fps-em is van mert pár%-al jobban meghajtja a VGA-t.. Ehhez mit szóltok??? Érdekes dolog nem? -
Gippo
senior tag
Sziasztok! Érdemes egy Phenom II x4 975-ről váltani egy fx-6200-ra? (esetleg 8150?)
Legtöbb esetben játékra használom a pc-m -
kovsol
titán
Én egy samsung 32" full hd led tv -n játszok, 6850 szűrők nélkül már elboldogul ilyen felbontásban, szóval egy 7770 -t érdemes beszerezni ha ilyen felbontásban akarsz játszani mindenképp. Kb az a belépő erre a felbontásra, ha nem akarsz túl nagy kompromisszumok mellett játszani.
-
lineh
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-6100 és 5750 mellé most gondolkodom, hogy veszek egy tuneres 27-es monitort http://ipon.hu/webshop/product/lg_m2752d_pz/210393 vagy egy min. 80 cm-es fullHD LED TV-t
. Ez a proci és VGA kombó elég lenne egy nagy fullHD LED TV-n játszani, valaki TV-t szokott ilyen célra itt használni?
Köszönöm!
-
norci84
tag
Sziasztok mesterek!Tanácsért jöttem!Kaptam egy FX 6100-at!Most am3-as deszkám van x4 965 BE-vel karöltve!Érdemes deszkát cserélnem,és beállítani a bulldozert munkába az 5850-es mellé???Remélem nem túl láma a kérdés!!!
-
Mondottam volt, nincs meg egy ekkora fogyasztasu egychipes vga. Ezen nem lehet sok mindent csurnicsavarni. Amelyik tap meg nem birja hosszutavon a 80%-os terhelest, azert nem szabad penzt adni. Ketszer akkor tapot hasznalni, mintamire meg szulkseged van, na az a legnagyobb okorseg. De ha nekem nem hiszel, nyalazd at a tapos topikot.
Szerk: megneztem az adatlapod, most mar ertem miert irod ezeket az okossagokat.
Ha meg ket 7850-est bevagnal amostani melle, akkor is tulmeretezett lenne a tapod a confighoz... -
=HG=
addikt
Látjátok ez az amit mondtam táp ügyben : Úgy kalkuláltok, hogy 1 ágas 4-500 w elviszi a konfigot de: "ha ilyen kártya, ha olyan, húzod, nem húzod..stb" És el is viszi, valóban, de hosszú távon használsz egy tápot 80%-on, vagy inkább egy nagyobb táp 50%-on.....Én utóbbit javasolnám!
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Csütörtökön én is végre beléphettem az FX userek közé. Viszont van egy kis problémám, amelyben a segítségeteket kérném:
Kellemes meglepetés ért amint elkezdtem terhelni a procit. Minden beállítás mellett kb 1,5 perc multán kihal a Prime 95 illetve az intel Burn teszt is a 8. magon, a többin meg megy tovább... Érdekes anomália. Mindeközben a hőmérsékletek 100%-alékos terhelés mellett egy Mine 2 hűtővel 2 ventilátorral 17 fokos szobahőmérsékletben 40-45fok max!
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Cooley18
aktív tag
Ezért is tettem hozzá, hogy "nem teljesen igaz".
Egyébként egyetértek a dologgal.
-
Mondjuk nalam meg igy is szepen birta a tuningot a VX550-es (meggyepalt 480 es 955 Phenom II -es feszemelessel) , full load mellett (prime + furmark) olyan 460W kornyeken evett. Mondjuk hosszutavon ez sok lett volna a tapnak, de valos terhelesben nem kap ennyit a rendszer, meg szerencsere a fermi utani uj gpu architekturak sokkal ertelmesebb fogyasztassal rendelkeznek.
-
Bali27
addikt
Biosban a "One care per unit" azt jelenti hogy csak a fő magokat kapcsolja be egységenként? Mert most 3 magot mutat a feladatkezelőben nem pedig 6 -ot...
Eddig a 6 magot egyik játékom sem használta ki.. Ha ezt állítom be akkor azonos proci sebességnél kevesebb fesszel gondolom lecsippanthetek a fogyasztásból.. -
Egy valoban 500wattot 12 volton kipumpalo tap eseten egy kartyas bullos rendszernek elegseges lesz boven, tuning mellett is. Persze csak ha minosegi taprol van sz, ami valoban tudja ezt a teljesitmenyt. Csucskartya es rangatott FX81XX CPU eseten mar nem hulyeseg 400watt feletti valos leadott teljesitmenyu tap, de 500nal nagyobb felesleges. Erdemes egyagast hasznalni a kellemetlensegek elkerulese vegett.
-
válasz
kovsol #13814 üzenetére
Eleg jol, bar az alatta levo 890-es mATX korlatozza a tuningot. A turbo Core-tol viszont megint ledobta az agyam a gepszijat. Hogy a csudaba tudtak ilyen elvetemulten szarul implementalni?
direwolf: Eleg az, ha osztott 12V-os tapnal valamelyik agat jol meghajtja. Az FSP-vel nekem is ez volt a gond.
-
direwolf
őstag
Nem akarlak megkövezni, de mégis hogy tudnál egy FX-el átlag vga mellett csúcsra járatni akár egy 400W-os tápot? Ahhoz még egy igen jó (mondjuk 90%-os) hatásfokkal is ~450W-ot kéne felvennie a hálózatról. Nekem 325W fölé még nem sikerült vinnem, pedig nem 90%-os a tápom.
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #13823 üzenetére
Ettől függetlenül, én nem vagyok a híve ennek a 400-500w-os "oda elég az a táp" tipusú tanácsoknak, mert lehet elbírja, de a maxra járatás soha nem egészséges megoldás szerintem. Úgyhogy egy bull-os rendszerhez, pláne ha tuning is játszik, én nagyobb tápot javasolnék ! ( De ezért most biztosan megköveznek egy páran
)
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #13821 üzenetére
Értem én, de azért megpróbálkoznék egy bios reset-el, mert ahogy olvastam, kolléga elég rendesen állítgatta a biost! Egy próbát megér.
-
válasz
Malibutomi #13818 üzenetére
Jaja, elegge tapgyanus hibajelenseg.
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #13818 üzenetére
Nem feltétlenül...Egy rosszul beállított bios után is előfordul, hogy nem indul...
-
direwolf
őstag
Épp a napokban mértem fogyasztást (konfig az adatlapomon). 4.2GHz-en 1,45V-al (sajnos nem stabil hosszú távon, marad a 4GHz@1.3125V
) maximum 325W-ot fett fel a hálózatról úgy, hogy prime-al cpu-t, msi kombustorral meg vga-t fullra terheltem. Ha mondjuk 10%-ot csal a mérőm, akkor is ~350W max. És ha 85%-os hatásfokú a tápom, akkor ez ~300W teljes terhelésre jön ki. De valós körülmények között max 250W
Szóval ennyit a fogyasztásról
Amúgy idle ~80W-ot vesz fel (tehát 70W alatt fogyaszt) és HANGTALAN! -
t256
őstag
válasz
sultansmith #13799 üzenetére
Nálam 500W Chieftec van. 1 hete cseréltem le a 400W FSP-t rá. Egyik táppal sem volt gond.
Lehet Nálad más a hiba.BIOS-ban kapcsold ki a Turbo Core-t, vagy feszeld alul a procit.
Néhány alaplap irreálisan magas feszültséget ad a processzornak, ezt a Turbo Core még meg is emeli.
Mondjuk, akkor jobban melegedne Nálad. Egy próbát azért megér. -
válasz
sultansmith #13806 üzenetére
Hany amperes a chifidnek a 12V-os aga?
-
kovsol
titán
Én is erre tippelek. Nekem akkora csinált ilyet mikor széjjel tuningoltam egy 400W os táp mellett az fx6100 + 3870 CF -t
jó igaz egy FSP Aurum 400 ról van szó ami egy elég jónak mondható táp ezen a szinten.
(#13808) Klikodesh hidd el az én 400-as tápom elég lenne hozzá
Nekem egy chiftec 360W is vitt fx6100@4ghz + 3870 kombót, van itt a fórumon aki 7850@1100Mhz + i5-3450 -t hajt 300W os táppal. Jó tudom az intel, de a táp is jóval kisebb.
-
Asbee
veterán
válasz
sultansmith #13804 üzenetére
Akkor az 100% hogy túlterheled és lekapcsol.
-
válasz
Attol fugg milyen fogyasztasu vga-t parositanal melle.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Malibutomi #13801 üzenetére
Szerintem ha mar upgradel azert ne csak 50W al vegyen nagyobb kapacitasut...
3930K+ 680GTX 3 way sli, meg volt 6990 CF is... kellett oda a Dzsuz.
-
Asbee
veterán
válasz
Klikodesh #13798 üzenetére
1000W??? lol. 3 vga van a gépedben?
(#13795) sultansmith: A táp úgy kapcsol le, hogy először áramtalanítani kell a kapcsolójával majd vissza, utána tudod bekapcsolni a gépet?
(#13803) Klikodesh: Miért mihez kell nagyobb? CTG 500 bőven elég. (még egy 400-as táp is elég lenne a gépéhez)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CTG-500-80P ha jo es olcso tap kell.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OpenWRT topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest