Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
6100-as CPU-k mennyit mennek általában alapfesszel?
-
-
oz82
senior tag
Meg azért kell mert:
-Phenom II 955 körüli teljesítmény szint nekem bőven elég.
-1600Mhz es ramjaim vannak, amihez a Athlon II 630 kevés,legalább 2400 MHZ es NB kell hogy ott stabilan vigye a lap. Tuningolni nem nagyon hagyja magát a C2 es 630 asom 3100Mhz nél már kakukk van. Lehetne kombinálgatni a szorzókkal meg alapórajellel, de inkább egy jó BE proc.
-(tápom FSP250 wattos, vidkari HD 6570 így nem tuningban gondolkodom) ezért is inkább alulfeszelnék
(tudom hogy nem vagyok teljesen ok
, nem ilyen hardverpárosítások kellenének )
-
giigz
veterán
Úgy néz ki, FX 6100-am lesz... Ugye nem fogom megbánni?
-
miresz
veterán
FX8120 5Ghz 8 szálon természetesen csak szigorúan Bench erejéig.
-
oz82
senior tag
válasz
kovi831 #12349 üzenetére
Fx4100 at akarok venni,alulfeszelni akarom, már ha van értelme a bull oknál. Ha az UEFI be lejjebb állítom a feszt a procinak akkor kikapcsol a C'n'q (Asrock 880 GMH/U3S3), ezért kellene.
Most egy 630 X4 es Athlon om van azon megy nagyon jól
-
t256
őstag
Sziasztok! Rajtam kívül tapasztalt valaki olyat, hogy az AMD 760G chipset rosszul kezeli ezeket a procikat? Nálam rosszabb a teljesítmény, mint egy Athlon X4-el.
Melyik chipsetet ajánljátok hozzá?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovi831 #12353 üzenetére
Ez egy baromság.Van vele sok baj(nekem 4 szer cserélték,mert kerregett a pumpa,de bővebebn a topickjában olvashatsz róla),de csöpögni pont nem csöpög(max a boltos)
Ha van helyed bőven és nincs magas bordás memóriád akkor egy Alpenfohn K2 megteszi.A PHANTEKS PH-TC14PE még ettől is durvább,de az már 25-26 ropi(szépen felmentek az árak,mert én még 24 ropiért vettem a H80-at).,de ennyiért már Antec H2O 920-as t lehet szerezni ami nem kerreg és simán hozza a h80-as szintet...
-
kovi831
aktív tag
=HG=
De akkor annak mi értelme van?
2 maggal nem olyan gyors, ha alkalmazásokat futtat sem.Több alkalmazás, jobban leterheli a kevesebb gyorsabb magot mint a többit de lassúbbat szerintem.Legfeljebb játéknál a vga kihajtására, talán erre jó.De még a hűtésről nem tudunk semmit, hogy milyen kell hozzá.
Víz? vagy egy 20eFt körüli léhűtő már megteszi? -
kovi831
aktív tag
Ki kell próbálni.De szerintem felesleges, legalábbis nekem.
Az alaplapomhoz tartozó AI Suite 2-vel tudom állítgatni a paramétereket/túlhajtást stb.
Miért akarod?Kevésnek érzed a procit?=HG=
Na ezekre már én is kíváncsi vagyok.
Nem mintha nem lenne elég a teljesítménye alapból. -
oz82
senior tag
Azon tűnődöm hogy a PhenomMsrTweaker nevő programocska képes vezérelni a Bulldozereket? Próbálta már vki?
-
Bali27
addikt
Asrock 970 hez uj bios jött ki ma..
2.0 Modify SB CPU thermal throttling function. -
-
Asbee
veterán
-
kovi831
aktív tag
Na azt még nem néztem, majd kiderítem.
Szerk.
Javítok: 0901-es. 2011/02/01
De hát ennek tudnia kellene ezt.Megnézem van-e frissítés.
Szerk.2
Van 1208-as verzió.
És ha az Uefi bios-nál megy el az áram? akkor fel lehet még támasztani az alaplapot?
Szóval ez is "behal" mint a normal bioszosok? -
kovi831
aktív tag
Hát nem igazán sikerült belőni az órajelet.Túl sok az Uefi bios beállítási lehetősége, találomra meg nem akarok már kapcsolgatni mindent.Csak azért írom, mert direkt a szorzót levettem 5-re, tehát 5x200=1Ghz-en a proci.Elindul a gép és ki is írja, hogy 1000Mhz.De mikor windows betölt akkor is 1.4-ről 3.4-re majd 4Gz-re ugrál.Szóval nem értem én ezt.
Akinek hasonló alaplapja van az írhatna egy keveset. -
dergander
addikt
Mindegyik modulba közös L2 gyorsítótár van 2 magnak,valamint az L3 Gyorítótár minden mag számára elérhető
-
lee56
őstag
válasz
Bali27 #12324 üzenetére
Akkor bizony te is rosszul tudod
El kéne már olvasni ezt a lassan 1 éves kis írást..
http://prohardver.hu/teszt/amd_bulldozer_fx_8150_teszt/egy_ujabb_gorongyos_ut.html -
giigz
veterán
válasz
atti_2010 #12322 üzenetére
Van itt egy árlista, és itt így van írva:
- CPU AMD FX Series 4100 X4 BOX: 25.990,-
- CPU AMD FX Series 4170 X4 BOKSZ: 29.990,-
- CPU AMD FX-6100 X4 AM3+ BOX 29.990,-
- CPU AMD FX-8120 X6 AM3 BOX: 37.500,-
- CPU AMD FX-8150 X8 BOX: 45.500,-Ezért nem értem most a dolgokat...
-
giigz
veterán
Az FX-4100 és az FX-6100 is 4 magos, de a kettő között van ~ 5.000 Ft. Azt írtátok, hogy inkább a 6100-at vegyem, és most az lenne a kérdésem, hogy miért azt? Más mag?
-
Plebi
senior tag
Nem tervezem mostanában cserélni, kb 2 hónapja vettem. Nagyon jó kis ház, valaki megunta és 12k-ért adta mindennel, olyan mintha új lenne, 7 db halk 8cm-es venti, hőmérős, 4 csatornás ventiszabályzó. Szóval nagyon jó választás volt. Marha nagy, bőven elférek benne. (205x535x565)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
miresz #12315 üzenetére
Mondtam én,hogy gyengus az a vékony radis cumó.Az elmúlt héten volt egy nálam a H80 helyett.Ugyan azon beállítások(és ventik) mellett,durván 10 fokkal volt rosszabb.Ezért szoktam röhögni a H60 kontra FX8/I7-es kérdéseken...Viszont ahoz képest,hogy milyen jól néz ki a Dark Rock nem valami jó,legalább is ilyen árfekvésben van pár jobb választás.
-
Asbee
veterán
Azért ugrunk mert nagyon sokan a tápon spórolnak, nem néznek utána, inkább a helyi számtechboltos által ajánlott (tisztelet a kivételnek) silány tápot veszik meg. A tápodra lehet 20 év gari is itt nem az a lényeg. Egy GX-lite azért nem egy lc színt, igaz valóban nem a legajánlottabb de főleg azért is mert nincs róla több rendes teszt.
Hexa 500 elég lesz, de később ha esetleg házat cserélsz ami alsó tápos oda rövidek lesznek a kábelei. A két hűtő között pedig van akkora különbség, hogy a Brockent vedd egyértelműen.
-
Plebi
senior tag
Thermaltake Xaser III V1000D Blue házam van, a hely egyáltalán nem lenne gond, azért is kérdeztem, hogy a két hűtő között van-e akkora különbség, amiért tuti az egyiket érdemes megvenni.
Szálljunk már le a táp témáról, mintha mindenki meg lenne veszve amikor nem a nagy márka van valaki gépébe. LC powerre haraptok, de amikor egy nevesebb márka Coolermaster GX-lite tápját írtam arra nem horkantott senki, pedig az is a szar kategóriába sorolt tápok között van. Erről ennyit...
Amúgy FSP Hexa 500-as tápot szemeltem ki, (ez elég szerintetek??) csak addig is kellett valami, hogy kipróbáljam a gépet így egy HKC V-power 650 van a gépembe IDEIGLENESEN... (2 év garis a táp)Mielőtt a pitbullok jönnek: nem ajánlom senkinek, nem vagyok a fanatikus rajongója a tápnak, egyszerűen sürgősen mást nem lehet beszerezni, és N-power, meg stb 1 év fél év garos tápokkal inkább nem próbálkoztam ideiglenesen sem.
-
Cseneles
őstag
válasz
atti_2010 #12309 üzenetére
Hat aki 5ghz-n használja az FX procijat nehezen fog elvárásainak megfelelő hűtőt találni! Nekem 1,2v ön 4ghz mellett maximum 47-50 fok volt 5-6 óra függés után is 800rpm ventik mellett hangtalanul H60 al! Szerintem tökéletes hangtalan, nem 800g ipari hulladék jol bearazva 20000ft ért. H50 mar kapható oem kb6-8k ért, inkább mint egy batár fém darab!
-
miresz
veterán
Köszi cicafiú,bíztam benned....
Hűtésből én most beruháztam egy ilyen csöppségre: [link]
-
Plebi
senior tag
válasz
atti_2010 #12301 üzenetére
A halál spórol a tápon, akkoriban ezt érte meg, bizonyított is 5 évig, elfáradt, más akkori 400-as is már elfüstölt volna ennyi idő nonstop használat után.
Egy Athlon II x4-el, előtte Athlon 64-el ment, nem volt vele gond, a megnövekedett teljesítményt nem bírta el, megfelelő szorzóval számolva, ami így olyan 350w-ot adna ennyit bírt, megvédte a hardvereket ahogy kellett. Kész ennyi. Most egy cooler master GX-lite 500-ra várok. Addig is, nem Lc-power 650-es van a gép alatt.
-
miresz
veterán
Asbee szereti a brockit,sőt még ajánlja is másoknak...
Ezt mondjuk én sem értem,hogy egy ilyen konfigba,miért kell hulladék tápot tenni. Pont azon nem kellene spórolni.
-
atti_2010
nagyúr
Emberek ilyen drága konfigoknál nem értem hogy mertek ilyen tápokkal sz@rozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Bluetooth hangszórók
- Windows 10
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest