Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabjan
tag
Természetesen köszönöm mindenkinek az ötleteket.
Megmondom, hogy nem vagyok egy nagy tuningos /még/
Legalább is régebben. Alap jelen nyomtam szinte mindíg. Itt is csak ezen az órajel visszaesésen esett meg a szemem. Egy X4 945 volt a gépemben de nyaggatott a gyerek régóta, mert egy őslelet procija volt. Azért gondoltam erre a cserére. Remélem jól döntöttem.../persze hogy jól/ Úgy kb megfogalmazódott bennem is amit írtatok, csak most próbálgatom ezeket a progikat is. Nem tudom valaki használja még ezt az AXTU asrock-os progit?
Megbízhatóan szabályoz így windows/7/ alól? -
Asbee
veterán
válasz
szabjan #12497 üzenetére
Még mindig nincs ehez köze a CnQ-nak. Eleve stressz teszt-ek között is vannak különbségek. CnQ-val azért áltt vissza 1400-re mert a proci visszavett és mivel CnQ ment így kis terhelés miatt lejebb engedte nem alapórajelre. Ha az AIDA azonnal elszállt akkor nem stabil a tuning. Kezdetben APM Off, Turbo Off, CnQ ON. Így tesztelj ki egy stabil tuningot amit hűteni is tudsz.
-
szabjan
tag
válasz
addamka #12491 üzenetére
..hát na ez az.
Én is így voltam eddig ezzel. Viszont ezt konkrétan próbáltam ki.
Az APM et kilőttem, de látad a termal-t nem tudom....
Amíg bent volt Q n Q , addig úgy nézett ki a dolog, hogy teszt indít, 53 fokról indultam /menne lejjebb szerintem de először oda lőttem be a ventit.../ Aida fut szépen, közben eléri a 60-61 fokot és abban a pillanatban 7 es szorzó és 1400 megára visszaesés. 63 fokik ment el a proci /ami tudom hogy sok, ill nem tudom mennyire, de sejtem.../
Ezután kilőttem a Q n Q -et. Ezután ugyanezt indítottam. Ahogy a proci elérte a 100% ot az AIDA azonnal elszállt. 60 fok még sehol nem volt. Ezután indítottam a RAR-t ott figyeltem az órajelet és nem esett vissza 60 foknál. Ugyanúgy 63-64 fokig jutottam. olyan öt perc után leállítottam. A RAR egyébként 4000 kB ig jutott el kb. Nem tudom ez milyen eredmény.
Úgyhogy én is tanácstalan vagyok mert a QnQ -tre szükség lenne azért. Így energiatemető a gép. -
Tomko78
őstag
Köszönöm a válaszokat , akkor lehet a 8120 maradok
-
=HG=
addikt
Rpm : 6066....
Liszt Ferenc Reptér
Nekem a "Dream Machine" máshogy néz ki...
-
Tomko78
őstag
Most a FX-8150 és a FX-8120 közt annyi csak a különbség , mint anno a X4 955 meg a x4 965 közt az a pár mhz , de tuningnál ugyan úgy teljesítettek ? Mert nem tudom eldönteni 8120 vagy 8150 vegyek
-
Asbee
veterán
válasz
szabjan #12488 üzenetére
A cnq az teljesen más. Az idle veszi le az órajelet, illetve kis terhelésen. Nagyon hasznos nem érdemes kikapcsolni. Nagy többségben az APM miatt veszi vissza az órajelet nagy terhelésre. Nálam pl giga lapban még alapórajelen is vissza vette amíg ki nem kapcsoltam az APM-et. Másik ok lehet a túlmelegedés. Egyébként ha a teszt alatt hibázik akkor az stabilitási gond nagy valószínűséggel, nem pedig energiagazdálkodási dolog okozza.
-
szabjan
tag
Sziasztok.
Tegnap óta egy 8150 'boldog' használója vagyok.
Persze rögtön ide találtam hozzátok.
Többen írták itt ezt az órajel leesést. Nos én egy Asrock Ext 3 on nyomom és ha ott kikapcsolom a cool n quit -et akkor megmarad az órajel és nem esek le 60 fok környékén.
Viszont így az AIDA teszt pirossal elszáll. De ha nyomok neki egy RAR tesztet, akkor felszalad szépen a proci. Igaz nem teljes 100 % ig minden mag, de olyan 90 átlagra. Nem tudom ez mit jelent majd, még én is csak tapogatózok a procin Úgyhogy elnézést ha esetleg nyilvánvalót kérdezné, de sok oldalt összehoztatok itt.
Most stabil 3800 ra lőttem be a procit 19 es szorzóval, alap jelen. A mostani hűtőm nem bír nagyon többet. A gyári meg olyan mint egy sugárhajtású repülő. -
=HG=
addikt
válasz
likeaRAINBOW #12482 üzenetére
Nekrofil ! Itt próbálnak tanácsokat adni, de Te nem fogadod meg, akkor vegyél egy 850W-os Thermaltake tápot, az elbírja ! De azért mielőtt megtennéd szerintem húzd le az winyókat, ill. az általad utoljára betett opticait, úgy nézd meg, lekapcsol-e, ha igen, akkor egyértelmű nem azért mert nem bírja a tápod.... Vagy ha a másik ágat akarod "tesztelni" feszeld alul a procit, ill. kapcsolj le 1-2 magot....Oszt meglátod mit reagál a cuccos... Egyébként egy rossz vinyó, ill optikai is le tudja verni a tápot...gondolom túlmelegszik, ill rövidzár védelem kapcsol le, azért nem tudod rögtön visszakapcsolni.
-
dergander
addikt
válasz
joker1220 #12484 üzenetére
Attól függ milyen a CPU hütőd meg a VRM MOS chipeken milyen bordasor található ha mindkettő bitang úgymond levegő hütésed van olyan 1.61voltig menj el maximum azt még lehet hüteni és olyan 4.8 - 5.0Ghz a határ.
Nekem a 8120 elbirja de csak ha 4 magot lekapcsolok akkor 60fok környékén tudom tartani 5.0Ghzen
-
joker1220
őstag
válasz
synthattik #12483 üzenetére
Sziasztok! Meddig érdemes feszt emelni fx4100!? Én is tudom hogy amég le bíruk hűteni, stb..
De értékek kellenének, előre is köszi -
synthattik
aktív tag
válasz
likeaRAINBOW #12482 üzenetére
Valószínű lehet,hogy a táp kezdi magát megadni,ilyesmi hibákat csinált a régii tápom random kikapcsolások,mondjuk terhelésnél is fagyott össze vissza a dolog,szóval,ha van rá gari,akkor vidd vissza.
Próbáld meg szétszedni és megnézni,hogy 1-2 kondi nem e púposodott fel ,esetleg égésnyom vhol vagy ilyenek
Utánna vettem 1 kicsit komolyabb 500w-os tápot ,azzal hajtottam fx 8120 4ghz és moddolható 6950-es ami azért fűt és eszeget elég szépen terehelésnél , soha semmi fagyi vagy ilyenek nem volt.
Lényeg szntem a táppal van vmi. -
bozont
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12476 üzenetére
Ha ez így is van, akkor is táphiba miatt lehet ez a probléma. Az a táp akkor is röhögve elvinné a konfigod, ha szétfeszelnéd mind a cpu-t és vga-t is. Ki kellene próbálnod egy másikat és /vagy a tiédet egy másik gépben. Ha megoldható cserélj valakivel egy-két napra és akkor kiderül hogy a táp a ludas vagy sem.
Vagy kezdheted azzal is hogy visszakötsz mindent úgy ahogy az optikai meghajtó beszerelése előtt volt. -
Asbee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12476 üzenetére
Mint mondtam ez nem igaz, hogy nem elég, nyugodtan visszamehetsz a tápos topikba, de kizártnak tartom, hogy bárki szakértő azt mondta, hogy nem elég egy ilyen géphez. A vinyók fogyasztása elhanyagolható ma már, inkább indulásnál kérnek több kakaót. Ott akkor valami más zűr lesz akár valami hardver és azért kapcsol le a táp vagy maga a táp hibás. De túlterhelés miatt teljesen kizárt.
-
likeaRAINBOW
senior tag
a 12V ágon ott van még 3 vinyó, 1 SSD és egy optika is. és igencsak úgy tűnik hogy nem elég, azóta csinálja a gép random lekapcsolását, amióta bekötöttem az optikai meghajtót, illetve kicsit variáltam a vinyók helyén, és más kábelre vannak kötve a perifériák.
a hibajelenség és az utána lévő dolgokból a táp lett a gyanús. gép random kikapcsol, de vissza egyből nemlehet.
-
Asbee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12473 üzenetére
Bocs de ez semmit nem bizonyít a egyik 12V-os ág az alaplapra megy a másik meg a vga-nak de a pci-e ből is tud felvenni a vga. 20A pedig nehogy már ne legyen elég egy 6870-hez... Úgyhogy továbbra is azt tudom mondani, hogy ha azt állítod, hogy a konfigodhoz ha minden rendesen működik (semmi sem hibás) nem elég a ctg500 az egyszerűen nem igaz. Szerintem annyira nem off a téma hátha valaki ide néz be először ha fx-hez keres tápot.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
de ez már erősen off.
2 12V ága van, egyiken csak a CPU van, tehát a CPU feszelés lényegtelen, a másik ág terhelése a lényeges, azon meg van pár cuccosNem magyarázok meg semmit, ezek az egyszerű tények. minden jel a tápra utal.
-
Asbee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12471 üzenetére
Melyik táposban? Azt azért ne akard megmagyarázni hogy alulfeszelt fx6100+ 6870-re ha minden rendesen működik, kevés a ctg 500, mert nekem húzott feszelt fx-hez és gtx480-hoz elég volt... Sokan másoknak is hasonló konfighoz.
-
Asbee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12469 üzenetére
Ahoz a konfighoz bőven elég, ott más probléma van.
-
t256
őstag
válasz
Altair77 #12464 üzenetére
Adtam neki 1.3V feszt, a helyzet ugyanaz.
Deadmeat: Mivel monitorozzam? Pár hete sikerült PlayClaw-al, de rendszer újratelepítés előtt nem mentettem el, most egy újabb változat van fenn, az nem írja ki.
APM-et hol lehet kikapcsolni?
Nálam BIOS-ban APM Configuration menüpontban ezek vannak: Restore on AC power loss, Power on From S5 by PME, Power on from S5 by Ring.
Valamint power menüben ACPI 2.0 Support és ACPI APIC Support (mindkettő engedélyezve).
-
Asbee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #12453 üzenetére
Ha a védelem kikapcsolja akkor miért a táp a hibás?
-
t256
őstag
Mentem most két kört Bf3-al.
Most már nem véletlenszerű a drop, egyszerűen leesik az FPS, ha sok a robbanás, több tank vagy katona lövöldözik egyszerre.
Athlon II X4-el ilyen nem volt. Semmi más nem változott a konfigban a procin kívül.
Merjek neki több feszt adni? 1.275 V-ról 1.3-ra?
-
t256
őstag
válasz
Lavidaloka #12441 üzenetére
Visszatérve az tegnapi témára: Aida Stability test
Tíz perc után stabil a rendszer. Semmi ingadozás, mint Nálad.
Most telepítem a Dirt Showdown-t.Lehet csak a BF3 nem szereti az FX-8120-at.
-
oz82
senior tag
válasz
Lavidaloka #12452 üzenetére
Nálam FSP 250W mellé lesz FX 4100 + HD 6570 LP passzív
-
gyiku
nagyúr
válasz
Lavidaloka #12452 üzenetére
vgatol fuggetlenul bator vagy
-
joker1220
őstag
Sziasztok! FX4100 nál meddig lehet biztonságosan fesz-t emelni? Üdv
-
likeaRAINBOW
senior tag
Akkor egy ellenpélda is. Nálam cifi 500W CTG500-80P szarakodik valószínűleg, FX6100 alulfeszelve, 6870 3 HDD, 1 SSD, 1 ODD. vagy túláram, vagy túlfesz maitt kikapcsolja a gépet a védelem.
-
A 300-as mar necces. FSP 350 PNF hosszabb (2-3 oras) terhelesnel a nagy nyari melegben, tuning nelkuli beallitasoknal is lekapcsolt egy i7-5850 parosnal. Tudom, hogy a 6850 kevesebbet eszik, de kompenzalja az FX-8 magasabb fogyasztasa. Egy jo 400-as viszont tuti, hogy elviszi a gepet.
-
-
stratova
veterán
válasz
Lavidaloka #12444 üzenetére
Ezen most sírjak vagy nevessek? Remélem megoldódik a probléma, de google változatlanul a Yamada DVD játékos útmutatójának magyarságával vetekszik. Nem mintha én brillíroznék qwertyvel az átkozott automata hibajavító mellett. Korábban felvetődött, mit kell kilőni a turbó és apm mellőzéséhez. Biztosan megtalálható a korábbi hsz-ek között.
-
Lavidaloka
aktív tag
Utána néztem az Overclockers-en....
Asszem ez a megoldás(Google fordítás):
AMD Turbo Core Technology: AMD Turbo Core technológia és alkalmazása Power Management (APM) lehetővé
a CPU magok futtatásához fölé a CPU Base óra értéket mindaddig, amíg a CPU belül marad a termikus és
teljesítmény-határértékekkel. Így például az AMD FX-8150 CPU rendelkezik egy alap órajele 3600MHz de lehet futtatni 3900MHz
amikor akár 8 magot aktív és 4200MHz amikor akár 4 mag aktív feltéve, hogy marad a hatalom
és termikus korlátokat. A nagyon nehéz terhelés a CPU visszatér a bázis óra - 3600MHz esetében
AMD FX-8150 CPU.Mivel az APM állapít meg előre meghatározott TDP limit ez általában javasolt kikapcsolni mindkét AMD Turbo Core Technology
és APM funkciók emelésekor a CPU frekvencia és feszültség felett az alapértelmezett szintet. Az AMD Turbo
Core technológia és APM keresztül letiltható AMD OverDrive segédprogram vagy az alaplap BIOS menüben. -
t256
őstag
válasz
Itt pontosan mit kell nézni?
A CPU USage-nál a grafikon leesése? Ez így nézne ki Nálam is.
Táp? Nem tudom, az el sem indulna ha nem bírná el nem?Holnap lesz időm, kiszedem a HD6850-et és tesztelek egyet integrált VGA-val. Megnézem úgy mit mutat.
Tápom amúgy FSP 400W.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Bár én a tápra is gyanakszom hogy kevés....
-
Lavidaloka
aktív tag
Aida64 :
-
t256
őstag
válasz
Lavidaloka #12438 üzenetére
Core Temp szerint Nálam max. 45 fokig megy. Ezt mondjuk kétlem, nem tudom pontosan mit mér az a program.
Ismerős az az alaplap. Van egy itthon elfekvőben, pont a 95W TDP miatt cseréltem le. Az USB3 változat már 140W-ig jó, a tünetek mégis ugyanazok Nálam.
Érdekes, hogy egy Athlon II X4 635 jobban megy ebben a lapban, mint egy FX.
Én ezt betudom a régi chipsetnek.Habár valakinél gond nélkül megy. Mindjárt kipróbálom más játékkal is, lehet csak egy BF3 bugról van szó.
Melyik játék hasonlóképpen erőforrás zabáló? -
Bali27
addikt
Hmm.. Gigabyte egész jó kis progit dobott ki.. Vga tuning.. Totál mint az MSI Aferburner.[link]
-
lee56
őstag
válasz
sultansmith #12430 üzenetére
FX6, néhány régebbi tesztprogram és kevészszálas játéknál alapórajelen jobb lehet a phenom, de minden másban és tuningolva meg főleg, jobb a 6100.
-
Altair77
tag
Frankón úgy néz ki a dolog mintha nem hűtene a Brocken betolom az IBT-t kb 20-30mp alatt 61C° és a cpu leszabályoz pedig hűt a nyavajás mert alap beállitásokkal kb. 13 Fokkal hidegebb a gyári hűtőnél BF3 alatt szal tanácstalan vagyok de az tuti,hogy Asrockot soha többet nem veszek...
-
t256
őstag
válasz
Altair77 #12431 üzenetére
Köszi!
Most nézegettem az Én Asus M5A78L-M/USB3 BIOS beállításait.
APM az egy külön menüpont, amin belül három wake on funkció van.
Van még ACPI 2.0 Support és ACPI APIC Support.CPU Configuration menüben van C1E Support (Enabled), C'N'Q (Enabled), Gart Error Reporting (Disabled), Microcode Updation (Disabled), Secure Virtual Machine Mode (Disabled).
Valamint most az Advanced Clock Calibration-nál CPU Over Voltage-ot Auto-ról átállítottam 1.2750V-ra.
Megnlzem így van-e FPS Drop.
-
Altair77
tag
Alap beálitásokkal BF3 tökéletesen fut és addig nem tervezem tuninggal megnézni amig az órajel ingadozást nem oldottam meg...Amúgy TurboCoret,ThermalThrotlingot,APM-et,Cool N' Quitet,C6 Statet, C1 Haltot...igazából minden szart ami ledobhatja az órajelet valszeg a proci szabájoz le mondjuk arra is gondoltam hogy hibás a CPU de akkor nem hiszem hogy stabil lenne a rendszer akár alapórajelen is és semmi nem utal arra hogy gáz lenne...
(#12426) Borokafa:Asus M5A99X EVO-n gondolkozom elég jónak néz ki de még olvasgatok teszteket ha megvadulok UD5 lesz a vége Gigában sosem csalódtam ez előtt 5évig egy P965DS4-et nyúztam és tökéletes volt...
(#12427) Malibutom:Kikapcsoltam sajnos semmi változás lehet megnézem régebbi biossal is hátha de mondom az a fura hogy a kupakhőt nem engedi 61C°fölé de overclock.neten irták hogy olyan lapoknál fordul elő ahol nincs extra hűtés a mosfeteken márpedig ezen a csodán nincs szóval lehet innen fúj a szél...
-
sultansmith
senior tag
Hi!
965 BE, vagy fx 4100, vagy fx 6100? intel nem játszik.
Csak játékra kellene, néha videókat/zenéket konvertálgatni.
Előre is köszi a válaszokat! -
válasz
Malibutomi #12427 üzenetére
Nekem az ext3-mal megy 4.0-án, csak gyári hűtéssel az már 70 fok fölé reppen, plusz ahhoz 1.3V-ot kér enni, igaz a gyárija 1.325, szóval ahhoz képest még mondhatni alulfesz lenne.
A 3.8-hoz is kellett 2x12-es meg 3x8-as venti a házba (ennyi fér bele), meg a mögötte lévő szekrény hátlapjának eltávolítása (TV alatt van, fekvő házban)Bár egy Asrocktól csodát én sem várok, nem is azért lett ez
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Altair77 #12422 üzenetére
Hát nekem 970 ext4-el volt olyan, hogy ugyanígy throttlingolt még PII x4-el. Akárhogy néztem rohadtul félremért, úgyhogy kivettem a thermal throttlingot, és annál segített. Aztána gigabyte megoldotta a problémát. Asrock meg monnyon le, nem kell olyan többet nekem.
Azt nem is mondom, hogy 4GHz, alapfeszen, már sípolt a VRM. -
Borokafa
őstag
Az Asrock Ext3-at én nem ajánlanám tuningra senkinek, szerintem még a régebbi 8xx-as lapok is jobbak .A Giga 990-es lapjai, vagy az Asus 970-990-es lapjai sokkal barátibb biossal rendelkeznek és jobban bírják a tuningot is .
-
válasz
Altair77 #12423 üzenetére
Fura ez a "hőemelkedés", nálam 3.8-on megy 1.275tel gyári csodával, és 65 fölé nem megy a kupakhő (BF3, GTA4, cs:s map build 8 magon), a brockenről meg mindenki azt mondja, hogy durván jobb (hozzám nem férne be sajna, úgyhogy ötletem nincs mi legyen helyette).
Ha a cinebench az összes magot tolja (csak tippelek, sose próbáltam), akkor nincs hova turbozzon.
-
Altair77
tag
Persze nem ma kezdtem meg Noctua pasztát kapott csavarok is rendben vannak IBT alatt alapbeállitásokkal nem ment a proci 40C°fölé szóval nemhiszem,hogy a hűtéssel van a bibi...
Amit nem tudok felfogni hogy turbocore-al Cinebench alatt miért csak 3100on ketyegnek a magok... -
Altair77
tag
válasz
Malibutomi #12420 üzenetére
A biost konkrétan újra flesseltem de az nagyon gyanús hogy stabilan megy a proci 4.2-n 1.25volttal de ahogy jött a 61C°-os kupakhő egyből dobta magát 1400ra és a magok kb 45C° körül voltak szal érdekes amúgy lap csere lesz mert ezaz ext3 nagyon messze van a jótól ha az ember tunungolni is akar...:/
-
Asbee
veterán
válasz
Altair77 #12419 üzenetére
Rendesen van pasztázva? Brocken csavarjait jól meghúztad? Kicsit csavarhúzóval is érdemes meghúzni.
Egy bios resetet vagy clr cmos-t csinálj, az szerintem segíteni fog a bios dolgon.(#12420) Malibutomi: Ha a turbo core be van kapcsolva akkor ír ilyen nagy alapfeszt. Giga lappal nálam is így volt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Altair77 #12419 üzenetére
Nekem is volt mikor így megkattant, mondjuk akkor nagyobb tuningot próbálgattam.
Pontosabban nem pont így, de nálam is fura órajelek voltak, meg azt irta biosban hogy 1,425V az alapfesz, ami amúgy 1,275V.
Nálam BIOS reset segített, aztán beállítottam mindet ahogy előtte volt, és minden oké. -
Altair77
tag
No urak kéne egy kis segitség: Adott egy fx-8120,2x4Gb Corsair Vengeance CL9 1600,asrock ext3-al felkerült végre a Brocken és gondoltam megnézem 4,2-n a procit nem is lenne semmi baj csak amikor IBT-t elinditom és a kupakhő eléri a 60-61C°-ot akkor a proci leszabályoz 1400Mhz-re...biosban minden szar ami ezt okozhatná ki van kapcsolva arra gondolok,hogy a hőmérséklet miatt veszi vissza mert amikor hül egy kicsit visszaugrik 4,2-re...ami szintén fura,hogy visszalőttem az alap beállitsáokat és úgy néz ki beszart a turbo core,mert ha cinebench fut csak 3100Mhz-en ketyegnek a magok IBT alatt se megy 3400 fölé ami azért érdekes mert mielőtt a tuninggal szórakoztam működött rendesen és a bios beállitások is stimmelnek...
Ha van ötletetek akkor jöhet bármi ami megoldás lehet a problémákra... -
oz82
senior tag
válasz
hcpety #12416 üzenetére
Szia!
Ez azt jelenti, hogy "bolondbiztosan" azzal megy, gyárilag azzal van kitesztelve. Felette már "tuning" nak minősül. Ha a komponensek bírják akkor akár mehet 2133 Mhz el is vagy még többel! De az már tuning!
1833Mhz re van garancia hogy megy (persze ha a RAM-alaplap-proc kötül minden támogatja), ennyi. -
hcpety
tag
Sziasztok!
Olvastam az AMD oldalán, hogy a Bulldozer procik max, 1866Mhz-es RAM-okat támogatnak. Ez most pontosan mit jelent? Nekem van egy Asus Crosshair V Formula lapom, ami támogatja az 1833Mhz-nél nagyobb órajelű RAM-okat is (most is 2000Mhz-es Corsair van benne és annyin is fut) FX-6100-as procival. Akkor most hiába megy 2000-ren a RAM, mert a proci csak 1866-on kommunikál vele? Vagy akkor hogy is van ez?
-
RedDot
tag
-
RedDot
tag
A fesz és a hőmérséklet adatok azok hibásan jelennek meg az Overdriveban.
-
Altair77
tag
Érdekes dolgokat mutat az alaplapi szenzor: cpu és nb 124C° maghő 15-20C° között megfogtam a proci fölött a hűtőt és épphogy langyos...kicsit bugosan mér az asrock szenzora...
amúgy végül mire jutottatok ha amd overdriveban a maghő nem megy 61C°fölé akkor rendben van vagy inkább a kupakhőt kell csekkolni ? Mondjuk a kupakhő szerint a procimon tojást lehet sütni !
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest