Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Csokissütis #8295 üzenetére

A Zen3 (ide értve az asztalit és a szervert is) és az RDNA2 is ugyanazon év végefelé indult ugyanazon a gyártástechnológián készülvén, mint a konzolok. Persze, hogy dönteni kellett arról, hogy az ennyi termék számára szűkös kapacitást hová allokálják. Nem azt mondtam, hogy ilyen allokációs döntés nem létezik, hanem arra próbáltam célozni, hogy annak kell, hogy legyenek más jelei is a piaci részesedésen kívül, ha a piaci részesedésben történő változás ilyen döntésnek következménye.
    Olyanok, amiket Te magad mondtál, hogy alig pár darab radeon kártya volt, illetve hogy a Ryzen 5000 alulról túlárazva érkezett, ami arra utal, hogy nyilván az eladási volumenen akartak spórolni.

"három és fél százalék szerver részesedésért beáldozott majd kilenc százalék mobilt és hat százalék desktopot" => ha ezt a két értéket így szembe állítjuk (amiről nem is tudjuk, hogy ugyanakkora volument jelent-e), akkor azzal azt sugallod, hogy az AMD egyik negyedévről a másikra kivont egy meghatározott volument a két "beáldozott" szegmensről, ahol vagy hiánynak, vagy áremelkedésnek kellett volna történnie. De nem történt olyan, mint ami a zen3/rdna2/konzol rajt során volt tapasztalható. Sőt, azidőtájt mentek le a Zen3 procik árai.

Nem tudom, mi történt, de szerintem a számokból nem lehet kiolvasni hogy az AMD kapacitás-allokációs tevékenység által szándékosan áldozott be itt százalékokat hogy más szegmensben nyerjen párat.

Új hozzászólás Aktív témák