- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Csokissütis #8295 üzenetére
A Zen3 (ide értve az asztalit és a szervert is) és az RDNA2 is ugyanazon év végefelé indult ugyanazon a gyártástechnológián készülvén, mint a konzolok. Persze, hogy dönteni kellett arról, hogy az ennyi termék számára szűkös kapacitást hová allokálják. Nem azt mondtam, hogy ilyen allokációs döntés nem létezik, hanem arra próbáltam célozni, hogy annak kell, hogy legyenek más jelei is a piaci részesedésen kívül, ha a piaci részesedésben történő változás ilyen döntésnek következménye.
Olyanok, amiket Te magad mondtál, hogy alig pár darab radeon kártya volt, illetve hogy a Ryzen 5000 alulról túlárazva érkezett, ami arra utal, hogy nyilván az eladási volumenen akartak spórolni."három és fél százalék szerver részesedésért beáldozott majd kilenc százalék mobilt és hat százalék desktopot" => ha ezt a két értéket így szembe állítjuk (amiről nem is tudjuk, hogy ugyanakkora volument jelent-e), akkor azzal azt sugallod, hogy az AMD egyik negyedévről a másikra kivont egy meghatározott volument a két "beáldozott" szegmensről, ahol vagy hiánynak, vagy áremelkedésnek kellett volna történnie. De nem történt olyan, mint ami a zen3/rdna2/konzol rajt során volt tapasztalható. Sőt, azidőtájt mentek le a Zen3 procik árai.
Nem tudom, mi történt, de szerintem a számokból nem lehet kiolvasni hogy az AMD kapacitás-allokációs tevékenység által szándékosan áldozott be itt százalékokat hogy más szegmensben nyerjen párat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest