- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #8284 üzenetére
> Ahogy a $329-es 5800X3D egészen biztosan most sem költség alapon pozicionált ár,
> Szóval én nem zárnám ki, hogy mondjuk fél év múlva esetleg még olcsóbb legyen.én se zárom ki.
feltéve ha még gyártják ( vagy lesz még raktárkészleten )Mert ha még mindig csak 1db 3D-s gyártósor van akkor necces a hosszú távú elérhetőség.
""My sources tell me that ZEN4 3D needs to wait for the production line ZEN3D to stop .So, yes, 2023 is more likely.""
( #6802 ~ 2022-áprilisi infó ;
- vagyis ki tudja hogy mennyire valid volt akkor
- vagy mennyire valid még most is.
Amúgy Greymon55 már kivonult a twitterről.> Szóval én nem zárnám ki, hogy mondjuk fél év múlva esetleg még olcsóbb legyen.
én a drágulást se zárom ki ...
pl. ha például eszkalálódik a Kína - Taiwan konfliktus ..Amúgy 7nm -es kapacitás könnyű most - relative olcsón - szerezni.[1]
viszont az AMD valószínüleg a korábbi magasabb áron foglalt megint több évre előre a TSMC-nél.
Emiatt az AMD "szerződött ára" és a "piaci ár" egészen el fog térni és az ebből számolt költség is.[1] "TSMC 7nm capacity utilization drops 50% as AMD and others shift to 5nm"
https://www.tweaktown.com/news/89431/tsmc-7nm-capacity-utilization-drops-50-as-amd-and-others-shift-to-5nm/index.html> most sem költség alapon pozicionált ár,
a chip biznicc relative kockázatos üzlet ....
- néha sikerül áttolni a kockázatokat az ügyfelekre ..
- néha nem ismert kockázatok jelennek meg .. amivel kalkulálni se lehet ..De hogyan árazzuk be a kockázatokat?
- Mennyi az esélye, hogy Ryzen 7000-res sorozatot valami ok miatt visszahívják .. és ki kell cserélnie az AMD-nek.
- Vagy lesz egy rossz széria ..> Ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy lehet, hogy aki azt hirdeti, hogy a drága
> örökké drága marad, az hamis proféta, vagy céges érdekeket igyekszik képviselni.Sajnos jelenleg így müködik a világ ..
A komplex dolgokat próbáljuk leegyszerűsített egymástól független modellekbe gyömöszölni,
és a kockázatokat figyelmen kivül hagyni.
És a stratégiai tévedések miatt egyre nagyobb kilengések vannak ( túlkereslet, túlkinálat,.. )
és a következményeket valakinek viselnie kell ..Amúgy az AMD/Intel/nVidia érdeke ( ~ profitmaximalizálás, a befektetői érdekek védelme)
és a vásárló érdeke ( minnél olcsóbban vásárolni )
érthető módon nem esik egybe.A jövő egyre inkább kiszámíthatatlan ..
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest