Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
(piac/versenytárs/gyorsítók/FPGA --> és a Lehetséges AMD válasz)
elemezgetve a "Sapphire Rapids" Accelerators ( gyorsítókat ) [1]
elég érdekes újdonságok vannak.
- AVX-512 units ( ez erősebb lesz mint a ZEN4-es .. )
- Advanced Matrix Extension (AMX),
- Intel Dynamic Load Balancer (DLB),
- Intel Data Streaming Accelerator (DSA) ( is a crypto acceleration block as well as a data compression/decompression block. )
- Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA),
- Intel QuickAssist Technology (QAT).
Ami nekem érdekes felismerés:
hogy a Konzolon megvalósított spéci hw-res optimalizációk ( Kraken tömörítés, .. ) a szerveres oldalon is elkezdik erősebben adaptálni;
Bár eddig is voltak spéci gyorsítókártyák erre, de a (szerver) CPU-ba történő integráció
még váratott ..Az AMD szerintem jövőre hoz ki érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban,
főleg a XILINX-es FPGA ( AIE = AI Engine ) technológiára alapozva.
(pl. Phoenix APU - AIE-vel )
"Some interesting updates: Victor Peng says Ryzen client chips with Xilinx's AI Engine are back from the fab and in the lab. #Ryzen #Xilinx" ( 2022. szept. 16. )
https://twitter.com/david_schor/status/1570729109738881024A XILINX-FPGA alapú megoldásnak a konfigurálhatóság lenne a legnagyobb előnye.
És ha az AMD Desktop és Mobil -ra is teljesen kitolja az AIE-t, akkor az az elterjedést is jobban segíti, és 1-2 éven belül már a játékprogramok is elkezdik alkalmazni.Az Intelnek erre szintén választ kell adnia ..
ami szerintem a MeteorLake platformon várható majd az Agilex FPGA -val [2]A [2] -es link alapján az Intel Agilex-FPGA terén is le van maradva az AMD-Xilinx-től ..
egyedül a gyártási kapacitásban van előnye ( Intel"supply win" vs AMD"design win" )Az AMD-nek a gyártási kapacitás dolgokat hamarabb kell megoldani, mielőtt az Intel a tervezési dolgokban utoléri.
Amúgy a verseny jó .. és FPGA terén lesz egy kis verseny a következő pár évben .. ami teljesen átalakíthatja a jelenlegi szoftveres architektúrákat is.
Én abban bizom, hogy az AMD-nek konkrét terve van a jövőre és nem véletlenül lett a Gen5 M.2 az X670/B650 -es platformok követelménye. ( Szerintem a Phoenix APU -hoz kell ! )
[1]
Intel Demos Sapphire Rapids Hardware Accelerator Blocks In Action At Innovation 2022
https://www.anandtech.com/show/17596/intel-demos-sapphire-rapids-accelerators-at-innovation-2022[2]
INTEL TO BROADEN FPGA LINEUP AND MAKE THEM AT HOME
https://www.nextplatform.com/2022/09/27/intel-to-broaden-fpga-lineup-and-make-them-at-home/
"Intel does not want to live just on supply wins anymore, and the plan, Poulin tells The Next Platform, is to bring a line of lower-end and midrange FPGAs to market to span the all of the use cases and to leverage Intel Foundry Services to etch this broadened Agilex FPGA lineup."
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged