- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7838 üzenetére
Volt már erről szó korábban ugyanebből az ábrából kiindulva
Nekem az a tippem, hogy a PCIE5 kialakítása drága lehet. Valahol olvastam, hogy a konkrétan vastagabbnak kell lennie a PCB-nek és a vezetékeknek is.
Persze lehet hogy a költség minden áremelkedést / spórolást nem indokol és azért benne van az is, hogy szeretnének (=> AMD & alaplapgyártók + Phison + memóriagyártók) megszedni magukat az újdonságnak számító PCIE5 és DDR5 érába lépésen.
Ha kell a CXL, meg a szupergyors DirectStorage és minden egyéb új fícsör, amiről S_x96x_S szokott áradozni, akkor nyisd ki a pénztárcád. A prémium élmény nem jár mindenkinek.
Nekem nem az a bajom ezzel a szegmentációval, hogy nem jut le a PCIe5 a pórnépnek, mert az olcsóbb alaplapok esetén spórolnak rajta. Hanem az, hogy az alaplapok esetén a PCIE generáción spórolnak, a GPU-k esetén pedig a sávok számán. Az AMD szerintem hezitálás nélkül fogja kihozni a Navi33-at PCIe5 x4-gyel, miközben az alaplapok, amikbe azt ár alapján "szándák" javarészt nem fognak tudni PCIE5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Spórolós topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest