- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
> Az én szememben a jelenlegi megvalósításában csak felesleges nyűg a kis magok.
> Én pénzt nem adnék értük.
> Ha pedig rengeteg multicore nyers erő kellene,
> jobb megoldásnak tartom pl. a jelenlegi 5900X-et vagy 5950X-et,
> vagy az érkező Zen4-es utódokat."
Ezzel szerintem nehéz nem egyetérteni. Én jó kezdeményeznek gondolom a Pollack szabály figyelembevételével a MT teljesítmény növelését kis hely és energiahatékony magok segítségével. Szerintem nagyon költséghatékonyan lehetne CB23 és már rendering bajnokokat gyártani Hybrid architektúra alapon arra a piacra, ahová a ThreadRipper, és mondjuk még a 16 magos ryzen a versenytársa. 8 nagy mag + további 8-16-24 nagy mag helyét elfoglaló (~) 32-64-96 kis mag, ami ezekben a jól skálázódó alkalmazásokban másfélszer nagyobb throughputot is hozhat. És olcsóbban előállítható (lehetne)De ennek a mainstreamben desktopok terén jelenleg nincs különösebb haszna. 4 kis mag hasznos lehet arra a célra, hogy csökkenthető legyen az idle energiafelhasználás (ami mobil szegmensben szempont), lehet, hogy egy YT is elketyeghetne az E magokon. De mivel még több vele a bonyoldalom, mint a haszon, ezért csakúgy, mint az első generációs Ryzen esetén a MT teljesítménytöbbletet leginkább ajándékként kéne adni, hogy a vevőknek is így csillogjon a szemük: d($.$)b és persze, hogy nőjön a penetráció, alkalmazkodjanak a szoftverek.
Máskülönben arra a sorsra jut, mint az IGP. (Persze nyilván nem ugyanaz a réteg-közönség fogja megtalálni a maga réteg-hasznát benne)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest