- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
> Az én szememben a jelenlegi megvalósításában csak felesleges nyűg a kis magok.
> Én pénzt nem adnék értük.
> Ha pedig rengeteg multicore nyers erő kellene,
> jobb megoldásnak tartom pl. a jelenlegi 5900X-et vagy 5950X-et,
> vagy az érkező Zen4-es utódokat."
Ezzel szerintem nehéz nem egyetérteni. Én jó kezdeményeznek gondolom a Pollack szabály figyelembevételével a MT teljesítmény növelését kis hely és energiahatékony magok segítségével. Szerintem nagyon költséghatékonyan lehetne CB23 és már rendering bajnokokat gyártani Hybrid architektúra alapon arra a piacra, ahová a ThreadRipper, és mondjuk még a 16 magos ryzen a versenytársa. 8 nagy mag + további 8-16-24 nagy mag helyét elfoglaló (~) 32-64-96 kis mag, ami ezekben a jól skálázódó alkalmazásokban másfélszer nagyobb throughputot is hozhat. És olcsóbban előállítható (lehetne)De ennek a mainstreamben desktopok terén jelenleg nincs különösebb haszna. 4 kis mag hasznos lehet arra a célra, hogy csökkenthető legyen az idle energiafelhasználás (ami mobil szegmensben szempont), lehet, hogy egy YT is elketyeghetne az E magokon. De mivel még több vele a bonyoldalom, mint a haszon, ezért csakúgy, mint az első generációs Ryzen esetén a MT teljesítménytöbbletet leginkább ajándékként kéne adni, hogy a vevőknek is így csillogjon a szemük: d($.$)b és persze, hogy nőjön a penetráció, alkalmazkodjanak a szoftverek.
Máskülönben arra a sorsra jut, mint az IGP. (Persze nyilván nem ugyanaz a réteg-közönség fogja megtalálni a maga réteg-hasznát benne)
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 3
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged