Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz Petykemano #7652 üzenetére

Hát ez kis magokkal az a baj ebbe az írányba megy a jövő, az intel már úgy tervezi a 2024-es generációba 8 erős és 32 kis mag lesz.
    Nem volna ezzel baj, csak ha valakinek nincs igénye kis magokra azzal mit csinálnak?

Egyenlőre úgy látszik kizárolag a Raptor Lake generációban az i3 rendelkezik csak P-Core magokkal, már az I5 13400 és társai is kapnak 4 energia hatékony magot.
    És szerintem elöbb utobb az intel fizetni fog cégeknek hogy a játékokat optimalizálja úgy hogy az E-Core-t is kihasználja ne csak fölöslegesen legyen ott a háttérbe.

Én mondjuk csak arra lennék kíváncsi mi van akkor ha a Windows feladat kezelő véletlen a teljesítmény igényes játékot nem Peformance hanem E-Core-on futattja akkor tudják-e orvosolni...
    Bár gondoljunk bele, a régi Q9650/I7-965 között se volt olyan nagy eltérés, mert az akkori játékok nem profitálnak annyira a processzor erejéből. Szóval idő kérdése, de ki tudja lehet kell 5 év is mire az első játék megjelenik ami a kis magokból profitál majd. :K

AMD Háza táján úgy tudom hogy a kis magok Zen4C magok lesznek Zen 5 mellet. 8 Zen 5 és 16 Zen4C, ami Multi Threadba elég jól teljesíthet.
    16 Zen 5 és 32 Zen 4C lehet majd a platform teteje, ami akkár hogy nézzük 48 mag, nem rossz renderelni. :C

Új hozzászólás Aktív témák