Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #6976 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek vele.
Nem véletlen írtam már januárban: "a skálázódási probléma megoldási kényszerének áthárítására a szoftverekre, szoftverfejlesztőkre" [link] .
Illetve: "...a hardveresek átdobták a problémát a szoftvereseknek, amiből ritkán szoktak jó dolgok kisülni" [link] (Itt írtam az ARM megoldásáról is.)
De 2021 közepéről is érdekes az utolsó bekezdés innen: [link] ."persze ezzel majd az AMD-nak is meg kell küzdenie majd"
Úgyérted a szoftverfejlesztőknek, akiknek +1 speciális architektúrára kell majd optimalizálni?
Egyébként szerintem lehet(ne) ezt okosan csinálni, hogy kellőképpen hasonlóak legyenek a magok ahhoz, hogy ne legyen ennyire kényes kérdés, mi, hova ütemeződik. Tehát a jó irány szerintem az lenne, ha azonos módon kellene optimalizálni a magokra, elég lenne az, hogy a magasabb prioritású feladatok a gyorsabb, az alacsonyabbak a lassabb magokon futnának és a szoftverfejlesztőnek nem kellene másra már figyelnie.#6977 Petykemano: Ha jól tudom, ARM alatt az EAS rendszer segít be [link] . (Itt is ír pár dolgot, ami talán hasznos [link] .)
De ez nem teljesen ugyanaz a probléma, hiszen mobilon a prioritás az energiatakarékosság, míg az Alder esetében amarketingkhm,innováció,akarom mondani "throughput". Tehát röviden papíron az ARM azt csinálja, hogy arra a magra igyekeznek rakni a feladatokat, ami a leghatékonyabban el tudja végezni azokat. Abba most ne menjünk bele, hogy ez a rendszer sem olyan szép a gyakorlatban, mint így leírva....#6980 S_x96x_S: "az ütemezés - szerencsére szoftveres, amin könnyű változtatni."
Az Alder problémájának azt a részét nem fogja az ütemező megoldani, hogy a szoftveredet mire optimalizáld, pl. van-e HT vagy nincs, vagy befékezi-e a buszt a kis mag vagy sem....
A Zen5-féle megoldásnál majd meglátjuk, hogyan sikerül összerakni a rendszert, lesznek-e hasonló gubancok vagy sem.#6986 Petykemano: Csak a Rembrandt nem hinném, hogy "elvinne" a lábán egy platform startot.
Az még AM4-nél is csak egy erős középkategória lenne. Kéne mellé még valami, ami kicsit nagyobbat szól.
#6993 Pakmara: Pl. gyártási/tervezési költség optimalizálása. Az olcsóbb termékbe elég kevesebb periféria vezérlő/PCIe sáv, a drágábba viszont több kell, így pedig egy lapkával megoldják mindkét igény lefedését. Mint a processzoroknál, 8 magig 1 CCD-t, 8-16 között kettőt raknak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest