Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lavidaloka #6398 üzenetére
Nekem Samsung 500-640-750 vinyóval volt bajom. Kb. a vásárlás után max fél évvel mindnek lett valami baja. Azóta áttértem a Green WD-re. Azok (eddig) jól mennek, bár mind özönvíz előtti példány. Mellesleg milyen BMW-d van ?
-
válasz
Lavidaloka #6396 üzenetére
ebegab92-nak írt dologra reagáltam. a lehet vinyó probléma részre. Amúgy szerintem alap a HD sentinel minden gépre. Soha nem lehet tudni mikor dől a vinyó és ha kezd billenni akkor legalább van idő reagálni és menteni ami menthető, hanem megy a progi, lehet hogy csak akkor veszed észre a bajt amikor már mind1.
-
válasz
ebegab92 #6393 üzenetére
Nagyon szarok manapság már a ramok, illetve nagyon válogatósak a gépek. Van hogy két ugyanolyan ram külön-külön szuperül megy egy lapban, de együtt már nem, és még húzva sincsenek, viszont egy másik ugyanolyan alaplapban minden gond nélkül mennek együtt, akár húzva is.
Ha 4Gb alatt vagy, akkor használj Windows Memory Diagnostic progit. Ha 2x lefut a kibővített teszt, akkor nem a ram a bajos.
(#6394) Lavidaloka
Vinyó problémát meg HD Sentinellel tudod ellenőrizni. Ha már csak 1 gyenge szektor is van a vinyón, akkor az már okozhat komoly gondokat.
Meg csak a próba kedvéért töltsd le újra a Prime95-öt és azzal próbáld!
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #6362 üzenetére
Újraraktam a Win7-et,de semmi sem változott.Internet Explorer nem omlik össze,Firefox+Google C. igen.Prime95 el sem indul,error-t dob.Mikor visszaraktam egymagosra,akkor is...64 bites Prime95-öt használtam.Memóriahiba/más hiba okozhatja a dolgot? 2 GB Samsung + 2 GB CSX @ 1333 MHz
-
Hawk1979
őstag
válasz
Lavidaloka #6389 üzenetére
Csakhogy neki XP-n "gyorsabb"
-
Hawk1979
őstag
Én Win7 felhasználó vagyok.
De igazából egy olyan dolog sincs, ami miatt váltanom kellett volna, egyszerűen csak most ez van.Újabb és kész.
De XP alatt sem volt sosem semmi olyan ami nem ment volna, vagy gondom támadt volna vele.
Win 7 alatt nekem egy dolog ami tetszik, az az előnézeti kép a tálcán.Ennyi.
Szóval se pro se kontra nem foglalnék állást egyik felett sem, ezért is csípi a szemem ha valaki Win7-re buzdít.
Mindenki használja azt ami neki bevált. Ennyi. -
akosakosz
csendes tag
Saját tapasztalatom:
Egy 64 bites xp sp3 után, letiltogatni a sok felesleges szolgáltatást és programot és jobb teljesítménye lesz, mint egy gyári win7-nek (így zabál is rendesen), viszont a win7-el is meg tudod ezt csinálni. De egy csomó régi progi meg nem akar rendesen menni win7 alatt. Én nagyon jól elvoltam az xp-vel, de haladok a korral...... amd core unlock topik!
-
ohgergely
csendes tag
válasz
roberto888 #6380 üzenetére
Kézzel állítottam be. De próbáltam csak simán 4-es gombal is... Nem ment sehogy sem...
-
ohgergely
csendes tag
válasz
roberto888 #6374 üzenetére
Azt hol lehet megnézni? Win XP-t használok, 32 bit-es verziót. Azelőtt is ezzel ment csak egy másik HDD-ről. De ugyanúgy satával van rádugva. Egyébként szerintem attól még az alaplap képernyőnél ugyanúgy "Core 4 activate" felirat kellene hogy megjelenjen. Viszont ott is csak core 2 van.... Esetleg én még arra tudok gondolni, hogy szállításnál lecsúszhatott egy jumper vagy ilyesmi... ez lehetséges? Mert ha per core-ra állítom az acc-t akkor látja mind a 4 magot, viszont újraindítás után ugyanúgy csak 2 magot aktivál.
-
ohgergely
csendes tag
válasz
akosakosz #6372 üzenetére
idáig semmi probléma nem volt vele, ment rendesen a 4 mag. Most egyszerűen nem tudom aktiválni. A legfurcsább az egészben, hogy ha valamiért nem jó a 4 mag, akkor ne indul el a gép. De itt elindul simán 2 maggal.... :S Valószínűnek tartom, hogy az alaplapnál van valami amiért nem akarja a mutatványt.
-
akosakosz
csendes tag
-
ohgergely
csendes tag
válasz
laczkooo #6368 üzenetére
Most próbáltam ezzel a konfiggal azt, hogy visszatettem a bios 1109-re, nem oldotta fel.
Aztán 1111-re az sem volt jó. Aztán pedig ismét 1303-ra, de még mindig nem oldja... :S
A frissítést biosból az asus flash-el csináltam. Nem értem már, hogy mi lehet a probléma. Próbáltam az Nvidia Core Calibration-nál all core-ra tenni, akkor is csak 2 magot hozott. Aztán próbáltam per core-al elég sok variációval és úgysem volt jó. Mielőtt át lett volna szerelve auto-n szinte mindig behozta a 4 magot és opteron 1300-ként ismerte fel. CPU volt 1,4-en van. -
laczkooo
csendes tag
válasz
ohgergely #6367 üzenetére
Helló,nem vagyok egy magfeloldós típus-de szerintem próba képpen iktasd ki a 2x1gb ramot.Ha igy sem működik evvel a konfiggal frissítsd a biost.A következő indításnál a 4 gomb lenyomásával aktíválódik a mag.(nalam M5A78L-M/USB3),nálad lehet.hogy a biosba kell egy kicsit matatni.Ha jól tudom az Asusnál minden biosfrissítés után egy-két magot elvesz,pláne ha hardverváltozás következik be.Egy próbát megér.
-
ohgergely
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám egy AMD Athlon X2 7850 (kuma) Black Edition procival.
2 hete teszteltük a procit és az alaplapot (ASUS M4N78 Pro) egy gépben. Akkor 2x 512mb ddr2-es 667-es samsung rammal és egy 450W-os táppal. Teljesen szépen feloldotta a 4 magot a lap. és 3200Mhz-en 4 maggal tökéletesen működött. Egy hetes teszt volt, minden stabilan ment. Át tettem a lapot és a procit egy másik házba. Jelenleg 550W-os tápról üzemel és a 2x 512 mb ram ki lett egészítve 2x 1gb 667-es apacer rammal. Viszont most az a probléma, hogy sehogy sem tudom feloldani a 4 magot. Akármilyen beállítást próbálok a BIOS-ban nem megy a feloldás és mindig csak 2 mag aktív. A bios a jelenleg legfrisebb 1303-as verzió. Alaplapi VGA-val volt tesztelve és semmi hibát nem produkált. Tudna valaki segíteni esetleg? -
Gondoltam megírom:
Vettem egy Phenom II X4 960T Black Edition-t egy Gigabyte GA-990FXA-UD3-as lapba. Magfeloldás sikerült, pörög a 6 mag szépen, az proci turbója (3000@3400) is ment szépen a feloldás után is. A CPU-Z X6 1600T-nek ismeri fel, meg Max TDP-re 161W-ot ír, ezért is lehetett, hogy a turbo majdhogynem mindig ment, szál/terhelés függetlenül. Némi húzás után 1.45V-on szépen ketyeg ~3,9 Ghz-en, 4,5 óra AMD OverDrive stress teszt után is stabilan.
Volt kicsi gondom (paszta hiány miatt az előző prociról lejött, hűtőn maradt anyaggal raktam össze) a hő elvezetéssel, és a 4Ghz-nél már át tudta lépni a 70°C és fagyott a gép (de még mekkorákat stress nélkül). Azóta lejjebb vettem a hőfokot a hűtő max fordulatához, illetve újrapasztáztam Arctic mx-4-gyel.
Valami miatt az alap órajel nem pontosan 200 Mhz, ha Auto-n hagyom, de nem volt kedvem kézzel beállítani a 200-at. Most 19,5-es szorzóval megy 3926-on. Majd ha lesz kis időm/kedvem, akkor kicsit még jobban megpörgetem és csak azért is kihajtom belőle a presztízs 4Gzh-t, nagyon nagy szükség nincs rá, mivel így is baromi erős a proci, és az a plusz 74 Mhz nem hódítja meg a világot. Lehet idővel kipróbálom, mi van, ha nem csak a szorzót tolom el az egekbe, hanem alap órajellel kombinálva hozom ki a minél magasabb értékeket a gépből.
-
Dávid9408
csendes tag
Szerintem ez hibás mag mert hiába állítgatom a feszt nem jut el csak addig amit írtam!
-
Dávid9408
csendes tag
válasz
roberto888 #6357 üzenetére
Semmi ugyanaz mikor előjön a windows logo elkezdene tőlteni befagy!
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6361 üzenetére
Win7 elindult simán,de Google Chrome,Firefox behalt randomra.A HDD-n lévő Win7 egy másik laphoz lett telepítve,így úgy gondoltam,hogy újrahúzom.USB-ről ment,de egy adott pontnál megakadt.Mind a 2 alkalommal ugyanott.Lehet,hogy a Win7 telepítő a rossz?
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6359 üzenetére
350W-os FSP PNR gondolom optimális hozzá
-
ebegab92
senior tag
Meddig szabad amúgy feszt emelni egy AM3-as procinál?
-
Dávid9408
csendes tag
válasz
roberto888 #6355 üzenetére
Feszt állítottam de nincs eredmény!
-
vizirider
tag
válasz
Dávid9408 #6353 üzenetére
hát nem mondanám hogy képben vagyok, de egy biztos! a gyári hűtővel azért egy bebootolás nem lehetetlen ! sőt! annyit messze bírnia kell. 60 C fok fölé nem jó menni,de elvben akár a 70 fok is elképzelhető (mondjuk nem ajánlanám) de 60 fokig jó vagy, tehát bootolásnál fagyás mondjuk 45 fokon az tuti nem ok. ott valami más van (túl alacsony fesz, rossz mag, egyéb)
-
Dávid9408
csendes tag
Hali!
Volna egy gondom kezdő vagyok és segítséget kérnék, volna nekem egy asrock m3a ucc lap és egy Athlon 2 X3 455-ös proci nos mikor bekapcsolom a biosba ezt az ucc dolgot akkor a biosba azt írja hogy phenom 2 x4 B55 a windows betöltésnél vagy lefagy vagy ujraindul de elég meleg amúgy be se tölt a rendszer és 41-42C lehet az a gond vagy valamit állítanom kéne vagy hibás a 4ik mag?4 GB ddr3 dual channel-el fut a gép és win 7 x64 van rajta!Amit adtak gyárilag a procihoz hűtőt azzal használom és azért kérdem nem e a hűtő lesz a gond mert sokszor tovább jutna de ujraindul az egész!
-
ebegab92
senior tag
Valakinek (aki szegedi) nincs egy felesleges Sempron 145/150-je,ami alapfeszen is kétmagosítható (stabil)?
-
akosakosz
csendes tag
Hali!
athlonII x3 440@b40 (l3 nincs) -et hajtok egy asus m5a78l-m lx lapban és baromi kíváncsi lennék a proci hőmérsékletére terhelés alatt, de eddig minden program, amivel próbálkoztam 0 fokokat jelez.
Valami trükk erre?
Előre is köszönöm! -
ebegab92
senior tag
Azt kérdezném,hogy akkor egy Athlon II X2-es prociban nincs feloldható mag?És cache? (X2 250 érdekelne)
-
vizirider
tag
válasz
Hawk1979 #6343 üzenetére
hát akkor talán magyarázom "1 óra játék után" az részemről nyilván nem, azt jelenti hogy játszottam 1 órát, majd utána mondjuk 2 nappal megnéztem, milyen meleg a gép, játék után........... de hogy érthető legyen: már több mint 1 órája játszottam egy nem stratégiai játékkal, amikor ez a mérési adat született. talán így kerekebb az állítás
-
vizirider
tag
válasz
Drótszamár #6341 üzenetére
hat magnál már csodákra képes egy normálisabb hűtő, főleg hogy jön a nyár. nekem 1 óra játék után sem volt 45 foknál melegebb a 960T hat maggal. (nem gyári hűtővel)
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Gondoltam megosztom a tapasztalatot, hátha valakinek pont ez az infó kell
Alaplap: Asus M4A88T-M/USB3
Proci: AMD Phenom II X4 BE 960TBIOS indításkor szólt, hogy ha megnyomom a 4-es (ha jól emléxem) gombot, akkor feloldja a magokat. Megnyomtam, és tényleg feloldotta
4 maggal kb 35°C-os normál használatnál, 6 maggal 40°C. (gyári hűtő, szobában 20°C)
Egyelőre felesleges a 6 mag, így most 4-gyel megy. BIOS-ban magonként lehet tiltani, és engedélyezni.
Feszt nem kellett emelni, a szorzót még nem piszkáltam.Prime95 megráncigálta mind a 6 mag bajszát, de bírta. 60°C környékén volt 15 perc után is.
-
Sósperec
tag
válasz
roberto888 #6338 üzenetére
Köszönöm!!
-
Sósperec
tag
Üdv. emberek!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy egy ASUS M5A97 PRO alaplappal hogy lehet magot feloldani? Mert azt mondták hogy van benne feloldó.
Mert az én Gigabyte alaplapommal már oldottam fel magot de nem tudom hogy az ASUS esetében ez hogy van. Miben más!
Nagyon megköszönném ha valaki leírná hogy BIOS-ban mit kell kapcsolgatni hogy menjen!!Előre is köszönöm!
-
Mian
aktív tag
válasz
roberto888 #6333 üzenetére
Köszi! Az egyik tényleg ki volt kapcsolva, csak azt nem értem miért, mert én nem kapcsolgattam az biztos.
Önálló életet élnek ezek a gépek néha...
Na mindegy lényeg, hogy megint jó, még egyszer kösz! -
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Phenom II X2 550 cpu, ami 2010 novembere óta teszi is a dolgát ahogy kell, és ugyanez az időpont óta dolgozik/dolgozott 4 maggal feloldva egy Asus M4A88TD-V EVO lapban.. Idő közben viszont frissítettem a bios-t a legújabb verzióra (ver. 2001) és azon kaptam magam, hogy a 4 magból ma már csak 3mat ír... ez mitől lehet, bios bug? Vagy egy magnak lőttek vagy mi történhetett? Bios-ban is 3mat ír és az aida cpuid-je is 3 magot lát, sőt az aida kicsit úgy látom meg is van zavarodva mert a "Processzor"-nál AMD Athlon II X3 450-et ír a cpuid name-nél pedig AMD Phenom II X4 B50-et... érdekességként még annyi, hogy a windows 7 élményindex-e például ugyanannyi maradt mint anno 4 maggal, pedig frissítettem többször is.. Ötlet?
-
mycsu29
tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy egy Asrock M3A770DE alaplap tud magfeloldást?Köszi a válaszokat.
-
Kéne kicsi segítség, hogy egy MSI KA780G alaplap tud-e magfeloldsát?
Ahogy olvastam a X4 960T azt kezeli, kérdés oldani tudhatja-e.
Előre is köszi a választ!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy Gigabyte 790XT-USB3 lappal lehet magfeloldást csinálni?
-
John Rose
aktív tag
válasz
slayerenkala #6318 üzenetére
Nincs mit
Lényegében a teszt szerint a +2 magnak cirka 27 W többletenergiára van szüksége.
Ha nem használod ki hosszútávon a 4magot, akkor érdemes visszaállítani 2magosra a procit , viszont ha kell a plusz erő bármikor visszakapcsolhatod 4magosnak. -
Debilon
addikt
válasz
slayerenkala #6315 üzenetére
4 maggal többet fogyaszt, a +2 mag és ami kell az nem a levegőből veszi az áramot
-
John Rose
aktív tag
válasz
slayerenkala #6315 üzenetére
Itt szerintem választ kapsz a kérdésedre.
-
slayerenkala
tag
Hello,
Van egy Phenom II x2 550-em, amit 4 magosítva használok alapfeszen.
Érdekelne, hogy 4 magosan többet fogyaszt mint 2 maggal? Tehát érdemes-e visszakapcsolni, mostanában nem játszom annyit ezért kérdezem.
Azért kérdezem, hogy valaki mérte-e fogyasztásmérővel, nekem sajnos nincsen. -
jGs21
csendes tag
válasz
Gézengúz #6313 üzenetére
Nekem újraindítás után se történik vele semmi! MA770T-UD3 lapom van! Bármilyen bios nem oldja fel mindig marad a phenom x2 555! Az asrock lapomban feloldotta az 550-est de 1mag szarvolt, ebben is kipróbáltam az 550 est de szintúgy nem csinál vele semmit! EC:hibryd ACC disabledre visszaáll! Valakinek volt már hasonló? A Következő biosokat használtam: F2,F4,F8,F10 Van még 1 béta is amit meglesek! Azért írom le mert ugyan lehet hogy a procit nem lehet 4 magosítani de olyat még senkinél se olvastam hogy nem oldotta volna fel! Olyat hogy feloldás kékhalál meg kikapcsoló gép azt vágom de nálam nem ezek a problémák állnak fent! Választ várok nem Okoskodást meg OFF-olásokat! Köszönöm!
-
Fransico
tag
Erről mi a véleményetek?
Most így használom az 555be-t.Így teljesen stabil.
http://kepfeltoltes.hu/view/120219/amd_www.kepfeltoltes.hu_.png -
geza12345
tag
válasz
fuzesseryr #6305 üzenetére
lehet hogy L3 -at tudsz oldani rajta
-
Hawk1979
őstag
válasz
Nem lehet.Nem kell túlragozni.
-
jGs21
csendes tag
válasz
nem hiszem de ha kipróbálod kiderül úgyis
-
fuzesseryr
csendes tag
üdv , AMD athlon2*4 640 3ghz, négymagos proci. lehet e magfeloldást végezni rajta? az alaplapom tudja ezt a funkciót csak a kérdés hogy lehetne belőle csinálni egy 6 magosat?
-
Gabexsz
csendes tag
Külfoldi oldalon valami olyasmit olvastam, hogy 4100 és 6100-asnál lehet, de nem használja a magot. Én arra gondoltam hogy az biztos csak azért van mert teljesen rossz a plusz 2 mag, és talán lehet kifogni jót. Ezt azért kérdeztem,mert nem tudok angolul mind ezt a fordítást a google végezte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged