Új hozzászólás Aktív témák
-
szatyor1972
tag
válasz
maszekember #7799 üzenetére
Szia
Szerintem csak az alaplapban lévő elem kivétele fog segíteni. -
maszekember
aktív tag
Uraim!
Teljesen noob vagyok a témában,azonban kevés olvasgatás után úgy gondoltam,hogy az ASUS M5A78L alaplapon pihenő AMD Athlon II X3 450 procinak felélesztem a 4. magját,ami -mint így utólag kiderült- defektes,nincs szerencsém.
Windows elindul,de kb.1 perc után be is fagy. Ha próbálom a boot képernyőnél a `delete` gombot nyomogatni,nem a BIOS jön be,hanem a fogyatékos windows ,csökkentett módú indítás` stb.ablaka,de ezzel sem működik rendesen.
Mit lehet tenni,hogy resetteljem a BIOS-t? Tudom,hogy van ennek hardveres módja is,de ha nem muszáj,nem bolygatnám meg a vasat.
-
1989rigo
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy ASUS M3N78 lapon és van egy AMD Athlon 7750 Black Edition dual core proci! Tudom ebben a lapban 4 magosítani vagy egyáltalán lehet? Ha igen akkor hogy?
Legfrissebb BIOS-t most tettem rá!
Üdv Szabolcs
-
dniki88
tag
Mennyire valós a TDP érték amit feloldás után ír ki a CPU-Z?
Értem ezalatt, hogy egy Rana magos Athlon II X3-nál 95W TDP érték van megadva. Viszont ha fel van oldva, akkor Propus lesz belőle, L3 nélküli Phenom II X4. Feszültégekhez nincs nyúlva, akkor 125W TDP-be tartozik, vagy még feljebb.
Viszont az eredetileg Propus magos CPU-k is csak max. 95W TDP-be tartoznak. -
MMIX
addikt
Az alaplap által mért CPU hőmérsékleti érték lehet a 34 ℃, 49 ℃, 37.4 ℃, szerintem.
Nálam magfeloldás után 0 ℃ (néha ír valami rendes számot is, de tudom, hogy kamu).
Alaplapi CPU érzékelővel 36 ℃. Pontatlanabb, de jobb, mint a semmi. -
ETOM
addikt
válasz
SupportLmg84 #7786 üzenetére
Ez nagyon félre ment itt kérdezz inkább: [link]
-
SupportLmg84
csendes tag
Hy érdeklödnék hogy van olyan videó kari aminek a memoriája gddr4-es? és ha van mijen tipus?
-
ETOM
addikt
válasz
Milka 78 #7784 üzenetére
Köszi
Na az nagyon baba ár érte. Én FX miatt már friss bioson voltam. CNQ is szépen ment elsőre. Ja hát a 8120 is jó zabagép volt ehhez képest. 1 magos teljesítménye még jobb is mint az FX alapon. Nem bántam meg, hogy kisebbre cseréltem.
4830 amit vettem 800 shaderes (4850) x3 proci négy magos mi mást kívánhatnék. Ez egy great day.
-
Milka 78
nagyúr
Fordulj hozzám bizalommal!
Én sem találtam elsőre és volt egy olyan problémám,hogy a CNQ-nem működött ha az unleashing mode-ot belőttem(tehát fix feszem volt ha 4 mag ment),de szerencsére BIOS gebasz volt csak és egy másik verzióval szépen működik is azóta.Én még 13400-ért vettem,mert még el is írták az árát
Különben tényleg röhej,hogy milyen zökkenőmentes procik ezek,főleg,hogy a 2500k-val is szívtam nem is keveset és a 3570K-val sem felhőtlen az életem(bár ez működik,csak fűt és zabál mint az állat).Kész felüdülés a régi Athlon II-es széria.
-
ETOM
addikt
válasz
Milka 78 #7782 üzenetére
Majdnem írtam neked mert láttam hasonló lapod van (szinte ugyanaz tényleg), de aztán csak meglett az advanced clock calibration pedig esküdnék, hogy nem volt ott.
Prime-t nem toltam eddig bevallom, de játszottam egy cinebench 11 is belefért meg használom gépet. Eddig nagyon jó örülök, hogy ezt vettem 15 ezer forintért nagyon megéri.
Majd húzok rajt egy kicsit én is nem mintha nem lenne elég, de nem árt csak kicsit hadd "fusson" még a procc.
Ilyen simán rég ment minden. -
Nincs 3 magos lapka.
BIOS->Proci beállítások->Advanced Clock Calibration - Ezt kapcsold be.
Alatta unleashing mode - ezt is. Ha elindul teszteld, prime95 alatt, hogy stabil-e, ha betöltés előtt lefagy, akkor nem fog menni, ha utána akkor megpróbálhatsz neki adni egy kis feszt.Szerk.: Látom már megy.
-
ETOM
addikt
Na megjött az X3 455, de szerintem 3 magos. Legalábbis biosba nem találok semmit amivel aktiválni lehetne. ASUS M5A78L-M LX V2
Az ASUS Core Unlockerrel a szunnyadó AMD® CPU-magok aktiválása mindössze egy gombnyomássá egyszerűsödik. Élvezze az azonnali teljesítményugrást az extra magok feloldásával - semmi szükség a bonyolult BIOS-beállítások módosítgatására.
Nja csak melyik gombnyomásra.. xD
-
válasz
LouisFT #7775 üzenetére
Nem bírja ezt az órajelet alapfeszültségen. Emeld nyugodtan, amíg nem stabil, de 1.45V fölé ne menj. A maghőt nem fogod látni feloldáskor, hogy megbecsüld, járasd azon a feszen amin stabil a két mag, prime95 alatt egy fél órát az egy magot és nézd meg az alaplapi cpu hő és a maghő közti különbséget, ezzel ki tudod számolni, hogy kb. mennyi lesz, 55C felett ne nagyon menjen.
-
LouisFT
csendes tag
Szerintetek mi lehet? Van egy sempron 140 es procim. beletettem egy asrock N68 VS3 Ucc alaplapba, engedélyeztem a magfeloldást, a telepítgetés alatt szépen ment duoba. aztán az újraindítás, és kék halál. 2. mag lekapcs.. :-( Hallottam olyat, hogy valami kis húzás megoldhat ilyen problémát. hogy csináljam?
Köszi a segítséget!
-
-
Zotya984
senior tag
Asus M4A785TD-V EVO van nekem is. Egy x2 szeretnék 4 magosítani ahogy itt az aprón írta az eladó.
3 mag megy és stabil. viszont mikor bekapcsolnám a 4. magot akkor venti pörög de ennyi. nem megy tovább.
Restart és 3maggal indul. Menthető a negyedik mag? feszt adtam már neki +ba de nem segít. ugyan az a helyzet. -
ebegab92
senior tag
Ma szert tettem egy Sempron 140-esre
UEFI-ben UCC-t benyommtam, Athlon II X2 4400e-ként már indítja is, de Windows boot legelején meghal az egész. Próbáltam pluszfeszt (1.37-1.38V), szorzóvisszavételt, de ugyanúgy semmi. Egyéb ötlet?
-
Olyat látott már valaki, hogy a magfeloldott proci (x2 @ x3), akkor stabil ha leveszem 1.25V-ra, mondjuk egyenlőre 2.9Ghz-n van? Nem hiszem, hogy a lap miatt van mivel 2 magosként megy a tuning is, Asus M4A785TD-V EVO.
-
Milka 78
nagyúr
Asus M5-ösökböl a 78-asok oldanak magot,de itt egy példa a 970 Evo-ra.Ugyan akkor mintha halottam volna(külföldi fórumon),hogy az első kiadás még oldja a magokat csak az R.2 nem,de ezt megerősíteni nem tudom én sem.
-
MMIX
addikt
válasz
John Rose #7761 üzenetére
Az alaplap kézikönyvében benne van. M5A97 EVO user’s manual(English)
3.5.5 fejezet CPU Core on/off function -
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Asus M5A97 EVO alaplapot és csak az lenne a kérdésem, hogy a Phenom II X2 555 BE procimnak fel tudom-e oldani a plusz 2 magját benne?
A gyártói oldalán nem láttam sajnos információt ezzel kapcsolatban.
A mostani lapomban tökéletesen üzemel Phenom II X4 B55 BE néven. Később vennék egy FX-6300 procit, csak átmenetileg jó lenne ha 4 magosként üzemelne a meglévő. -
nanus
senior tag
Gyerekek ,ezt most direkt csináljátok?
Könnyesre röhögtem magam.Sry
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
dniki88 #7757 üzenetére
Ha annyit kibir az alaplap amenyit a jelenlegim akkor böven ölég meg még valami mikor bejöt ez az alaplap nem 10k volt hanem akkár 20k is anno néztem 1 videót ha az ember az alaplapot irodai használatra használja akkor 40-évt is kibit ha játékra akkor 20-évet na ha ez az alaplap kibir 10-évet vagy 5-öt böven ölég na meg mások ugye 6,8 magos procikal használják és ölég jol birják röviden ennyi .
-
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7756 üzenetére
Hàt igen. A lapok legalja. :-)
Èn is azèrt vettem màsfèl ève mert olcsò volt. Erre futotta a keret. Amire hasznàlom megfelel. A procit 3 magosan hasznàlom, kiszolgàl ìgy is. Ha nem lesz elèg feloldom, de hosszù távon ahhoz màsik lap kell.Videokàrtyàbòl viszont GDDR5-ös lenne a jò.
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
ebegab92 #7755 üzenetére
tudod ami jelenleg van cucom annál 1000-szer job biztos mivel amim van jelenleg lapom még anno 2007-ben let kompleten véve és azota semmi probléma nem volt veletcsak ugye ebe a cor2-es proci drága meg a ddr2-es ramok is kezdenek kimeni a divatbolt na meg ot a gari az alaplapra tudod ha azt a lapot venném amit te javasolsz akkor még +házat is kéne vennem és anyim nem hiném hogy lenne én meg használtan nem veszek semmit tanultzam a használt vételböl megfogadtam használtan semmit.csak is újjonana.
-
ebegab92
senior tag
válasz
SupportLmg84 #7754 üzenetére
Hát te tudod, hogyha nem akarsz hozzáspórolni még pénzt
Egy normálisabb lapot használtan garival 15 ezer Ft-ért meg tudsz már venni,és akkor is "csak" 3 ezer Ft a differencia. VGA esetén meg itt Hardveraprón is kifogható olyan VGA, ami garis, és ugyanúgy 12-14 ezer Ft. Ezért kell mindenütt szétnézni, és ahol a legjobb ajánlat, ott lecsapni a cuccot
Én is Hardveraprón vettem ASRock 970 Extreme3-at 15 ezer Ft-ért 14 hónap garival a városban, ahol lakok, mert zsír új lapot én sem tudok megengedni magamnak
Csak nem szabad bedőlni ezeknek a 10-11 ezer Ft-os lapoknak, hogy húúúdejók, mert elég rövid életűek lesznek egy 95-125W-os 4magosított procival
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
ebegab92 #7753 üzenetére
mint irtam pénz kérdése nem mindenki lehet miliomos mint eggyesek mivel mindenki ezt meg azt ajánlja de ha megkérdeznék hogy gazdag vagyok és tudok venni akkor olyat vennék na meg nekem micro atx-es lap kell mivel a házam is olyan lesz igy jo nekem az olcso kategoria is .
-
ebegab92
senior tag
válasz
SupportLmg84 #7752 üzenetére
Akad használtan GDDR5-ös HD5770 12-14 ezer Ft körül
Igaz azon nem feltétlenül van garancia. Csak érted úgy nincs sok, értelme venni valamit, hogy aztán utána megbánja az ember
Ilyesmi hibába én is estem ezzel az ASRock 960GM-GS3 FX lappal és a 9600GT-vel
-
ebegab92
senior tag
válasz
SupportLmg84 #7748 üzenetére
GDDR3-as videokártyát már nem szabad venni, nagyon visszaveszi a teljesítményt (kicsi lesz a sávszélesség). Játékhoz kell a GDDR5.
Alaplapból meg továbbra sem ajánlom ezeket a 960G és 985G nevű chipsetekkel ellátott lapokat(Valójában 760G és 785G a chipset, csak AM3+ support miatt tették rá a 900-as jelzőt...így lényegében elavult a lap chipsetet nézve)
-
macy
addikt
válasz
SupportLmg84 #7748 üzenetére
Azzal a videókártyával nemhogy HD-ben meg high-on nem fogsz BF3-at játszani, hanem nagyjából sehogy. 5670-em volt épphogy eldöcögött 1360x768-ban a BF3.
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
SupportLmg84 #7747 üzenetére
majd erre a video karira fogok gyüjteni tudom most mindjárt irják hogy van ennél jobb is de nekem ez ölég a bf3-at hd readyben viszi de mivel én nem vagyok hs-s csak si9mán viszi mégiumon vagy hig-on már az untig ölég nekem eleve nem a bf3-rom a fö szempont nekem hanem más játékok a lényeg hogy amint meglesznek a cucaim olyan játékokal is tudok jáccani amikröl eddig csak álmodoztam
http://www.pcx.hu/termek/gigabyte-hd5570-1gb-ddr3-gv-r557d3-1gi-videokartya-101184
-
SupportLmg84
csendes tag
-
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7745 üzenetére
Oké.
Videokàrtya lesz benne? -
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7743 üzenetére
Az alap 3,2 ghz
Feloldva is azon megy. Nem tuningoltam soha. Egy Hyper TX3-as hűtővel hűtöm. -
SupportLmg84
csendes tag
válasz
dniki88 #7741 üzenetére
Hát igazad lehet hiszen ugye ha 16 giga ramot akarnék pakolni bele jol a zsebembe kelle nyulni mivel a legolcsob 8 gigás modu lis töb mint 10-ezer ft ugyhogy jo a 8 gigás is a mai játékokhoz böven is max 1.2 játék ami 16 gigát pl max payn3-rom forma 1 2012 de ezeke engem ugysem érdekelnek ugyhogy maradok én is inkáb annál amit nked van mivel ha veszek bele alap 4 magos procit anak nem kel magot oldani mivel alap 4 magos és az ora jel emelés engem nem izgat én nem tesztekre használom és nem szerkesztés sem pedig konvertálásra csak játékra jelenleg amim van annál sokkal job jelenlegi konfigom alaplap.fujitsu siemens d2151 a2 processzor intel celeron d 360 3466 ghz 3 giga ddr2-es ram 800mhz-és wd160 gigás sata2-es + 80gigás wd sata2-es vinyo +nvidia geforce 210-es 1 gigás 64 bites video karimvan és amiken jácok akadás nélkül menek pl:turok 2008 modern warfare1.2 bf2.bf2142,nfs undercower,stb,stb ugyhogy igazad van nem jo kapzsinak lenni jolesz amit legelsönek kinéztem
-
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7740 üzenetére
Kinek mi felel meg, mik az igényei
Nekem 960GM-GS3 FX van. Bajom nincs vele, teljesen megfelel.
Winchester van benne, ahhoz elég a Sata 2 is, nekem usb is elég 4.
Memória max. 8GB lehet benne.Ha 16Gb akarsz akkor az 1. számú jó neked csak ezek közül.
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
dniki88 #7739 üzenetére
Értelek tudod csak micro atx-es alaplapot akarok venni mivel a házam is micro atx-es igy tegnap a koléga hiába irta hogy másikat vlaszak ugye pénzkérdése na meg akkor ahoz házat is kéne én meg olcsobol akarok tudom hogy szarbol várat épiteni nem lehet de még olcso konfig és lehet ütös ezt se feledjük linkele be 1 pár alaplapot hogy mejk a job na meg ugye nekem olyan kel amin van ide csatlakozo is a dvd-irom véget mivel ha olyat vennék amin nincs akkor még új dvd-irot is kéne vennem :1:http://www.pcx.hu/termek/asrock-960gm-u3s3-fx-alaplap-102559
2:http://www.pcx.hu/termek/asrock-960gm-gs3-fx-alaplap-97245
3:http://www.pcx.hu/termek/asrock-985gm-gs3-fx-alaplap-98387
ezek közül akarom valamejket igazábol ijen usb3.0-ás nem izgaz sem sata3.0-ás jelenleg sata 2.0-ás csatlaozom van és ölég gyors inkáb az ide ami érdekel na meg a ram hogy esetleg ne 8 hanem 16 gigát lehesen pakolni igaz video kártya majd csak késöb lesz addig az alaplapival kel megelégedjek tömören ennyi hy -
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7738 üzenetére
Chipset ugyanaz, de ezen van USB 3.0 meg SATA 3. Hátlapon 6 USB (2 USB3.0) a másikon 4. 6db SATA (2 SATA3) a másikon 4 db. Plussz ezen van DVI csatlakozó, jól jön, ha nem szándékozol videokártyát venni.
ACC ugyanúgy van benne, ha akarsz magot oldani.
De gondolom, ha magot akarsz oldani lesz ott VGA is. -
ebegab92
senior tag
válasz
SupportLmg84 #7732 üzenetére
Az oldható 4 magossá, de nem biztos, hogy az L3 cache is menni fog (van amelyikben az is feloldható
)
Athlon II X2-k Regor magosak, natív, azaz eleve csak kétmagos procik. Azzal a lappal meg egy dolog hogy lehet magot feloldani, de az OC teljesen felejtős, nekem kis buszsebesség-emeléstől már nem POSTolt.
+Phenom II X2 545-öt feloldott 4-magosra, de a gyári 3 GHz helyett ment 2.3 GHz-en...Más lapban ment normálisan gyári órajelen...Ebbe a lapba nem ajánlott a 125W TDP-s proci, még nagyon a 95W-os se, csak a Sempronok meg az Athlon II X2-k meg az energiatakarékos 45 és 65 W-os TDP-jű procik. Ez a lap nem ilyen procikhoz való. Ez a lap inkább hulladék kategória, mintsem fúdejó lapInkább nézz egy pl. ASRock 970 Extreme3-at
-
pockhome
senior tag
Sziasztok!
AsRock M3N78D alaplapban van lehetőség magfeloldásra?
nForce 720D-s chipsettel rendelkezikElőre is köszi!
Szerk.:
Közben meg is találtam -
Aranymaster
csendes tag
Sziasztok.Nekem van egy MSI 770-c45 alaplapom. ezen amd athlon II x4 640 processzor propus magos.A kérdésem ,hogy lehet -e l3 cache-t feloldani.Mindenki mondja ,hogy miért nem oldom fel ,de edig nem jöttem rá hogy kell,A biosban van unlock cores de l3 sehogy nem jelenik meg.
-
dniki88
tag
válasz
Az màr oldhatò, csak L3 cache nincs benne.
-
Hawk1979
őstag
válasz
-
Hawk1979
őstag
válasz
SupportLmg84 #7730 üzenetére
Akkor vedd meg, old fel a magokat, és gyere vissza mesélni.
Ha nem hazudnak, akkor nem kell mitől tartanod. -
Hawk1979
őstag
válasz
SupportLmg84 #7728 üzenetére
Baromság
-
dniki88
tag
válasz
SupportLmg84 #7720 üzenetére
A lap alkalmas a magfeloldásra, nekem is ilyen van.
Bocsi rossz helyre válaszoltam.
-
SupportLmg84
csendes tag
ezt meg az alaplaprol irták idézem:
Balla Alex
2013-06-01 01:12:17
Sziasztok. Hát nagyon de nagyon megvagyok vele elégedve a héten megvettem és a mai napon ki is szállították. Egy AMD Athlon II x2 250-el és 2x1GB KingMax 1600Mhz-es Rammal rendeltem innen, és hát így ezzel a koniggal integrált kártyájával elinditsa a BF3-at olyan közepesen és még a COD 8-at próbáltam ki és azt is ilyen közepes grafikán. Az AMD Athlon II x2 250-es procimnak feloldotta a rejtett magjait és húztam a rajta 600 Mhz-et és így 3,6Ghz-es és még nem ment tovább mint 35C' Fok de ezt a Thermaltake V3 Black Editon házamnak is köszönhetem és a benne lévö ventillátoroknak! Szóval teljesen meg vagyok velük elégedve. Köszönöm szépen PCX.Hu
másik vásárlo:
Bálint Alex
2013-03-09 08:33:47
Nagyon jó alaplap, samsung 2x2 GB 1333-as memóriával tökéletesen megy. Sempron 145-ös processzorban feloldotta a 2-ik magot autómatikusan. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Játékok jól futnak rajta. Megéri az árát. -
Hawk1979
őstag
válasz
SupportLmg84 #7724 üzenetére
Akkor a lap alkalmas rá, de nem az általad linkelt procikról esik szó, ez tuti.
Megtaláltam közben én is a lap oldalán.
-Supports AMD OverDrive™ with ACC feature (Advanced Clock Calibration) -
SupportLmg84
csendes tag
Ezt meg egy másik vásárlo irta idézem:
stelbaczky tibor
2013-05-03 18:22:33
Elégé jo kis Cpu ez az árához képest es a tejesitményéhez amivel sokan nincsenek tisztában , én sem gondoltam volna , hogy enyire lehet hajtani ! Egy kis csípés és a tesztelésel fellehet oldani a 3 . magot is Overclock után is meglehetősen tejesit . A 3 . mag feloldása elöt maximumon 2x 3.80GHz sebeségen fut ,a 3 . mag feloldása után a rencer AMD Athlon X3 nak látja . Nálam a 3.mag mar nem bir 3800 ghz-t ezért kiseb frekvencián fut mind 2 mag esetén igy : 3 x 3200 ghz , sebessége 1820MHz (7x alap) és a Northbridge gyakorisága 2600MHz (10 alap), megtartva a memória órajele ami körül 1333 a 7-7-7-20 időzítéssel. Ez szükségessé 1.5250V a 24/7 stabil működést és a terhelés hőmérséklet elérte a legfeljebb 47C ami szerény ezekel a beálitasokal is tökéletesen fut . Az alapértelmezett feszültség 1.3500V, a X2 250 processzor hajózott 3.60GHz a HTT link sebessége 1920MHz (8x alap) és a Northbridge gyakorisága 2160MHz (9x bázis). A terhelés hőmérséklet lebeg a késő 30-as . Aki tesztelgetni akarja a procit anak kiseb CPU-t ajánlok mert a kisebet lehet fölfelé hhuzni de anagyobakat mar kevésbé ! -
SupportLmg84
csendes tag
Idézem amit az egyik vásárlo irt:
Balla Alex
2013-06-01 01:15:20
Sziasztok. Hát nagyon de nagyon megvagyok vele elégedve a héten megvettem és a mai napon ki is szállították. Ezt a processzort egy Asrock 960GM-GS3 FX alaplappal és 2x1GB KingMax 1600Mhz-es memóriával használom. Feloldottam a rejtett magjait és húztam is rajta 600 Mhz-et és így 3,6Ghz-es és még nem ment tovább mint 35C' Fok de ezt a Thermaltake V3 Black Editon házamnak is köszönhetem és a benne lévö ventillátoroknak! Így ezzel a konfiggal az integrált videókártyával simán játszok a BF3-mal és a COD8-alSzóval teljesen meg vagyok velük elégedve. Köszönöm szépen PCX.Hu
-
Hawk1979
őstag
válasz
SupportLmg84 #7720 üzenetére
A 2 proci közül egyiket se lehet feloldani, lásd 1.hsz.
És ahogy néztem az Asrock honlapján, a lap se alkalmas rá. -
SupportLmg84
csendes tag
Üdv ezzel az alaplapal linkhttp://www.pcx.hu/termek/asrock-960gm-gs3-fx-alaplap-97245
és ehez szeretnék procit venni linkelem öket hogymejket vetgyem meg és mejk prociban vannak rejtet magok:
http://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x2-250-processzor-26277
vagy ezt a procit vegyem hozzá:http://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x2-260-processzor-56092
elvileg ahogy a pcx-en olvastam a véleményeket a elsö linkeléses prociban vannak rejtet magok és ez az alaplap felodja öket de it olvastam hogy nincsenek benne most vannak benne rejtet magok vagy nincsenek mivel hazudni nem fognak akik irták hogy ök feloldották -
Hawk1979
őstag
válasz
Hawk1979 #7717 üzenetére
Gyors guglizás után meg is van.
Kb erről van szó.
A proci terhelésnél stabil a beállított fesszel, több óra prime meg játékok alatt is,de kis terhelésnél a dropp miatt a fesz már nem elég neki, így a win belehibázik. Szofter gondot nem okoz, csak az érzékeny win rinyál.
Megoldása, kicsit magasabb fesz, vagy LLC enabled/High, vagy az energiagazdálkodás kikapcsolása, ez utóbbi nem mindig eredményes a hibára nézve. -
dniki88
tag
Van egy Asrock 960GM-GS3 FX alaplapom és egy Athlon II X3 450 processzorom.
Hárommagosként szoktam használni, de volt hogy Acc-vel feloldottam a negyedik magot. Ment is rendesen, a C&Q is, de mivel nem használom ki marad a 3 mag.
Viszont az eseménynaplóban mikor feloldom az alábbi hibaüzenet jelenik meg percenként, de működés közben nem tapasztalok hibát, futtattam a Prime-ot is de ott sincs hiba.
TDP-re 126W-ot ír ki, elméletileg a lap 125W-ig támogatja, szóval mondhatni beleférne... tuning nélkül.
A processzormagok hőmérsékletét is jól mutatja.
Mi lehet ez a hiba? Vagy mit jelent?
A lapon az 1.20 BIOS van fenn ,de az eredetivel is fennállt a hiba -
Lui76
őstag
válasz
Khurgon #7711 üzenetére
Nekem 970-es chipkészletes Asus Am3+ -os lapon már szintén csak kikapcsolni lehet magokat.
Így most van egy tarcsi procim (PII 560) ami már nálam ellenőrzötten ment 4 magosként 4 Ghz- fölött az előző lapomban.
- sajnos most várja jobb sorsát vsz családon belül lesz neki építve vmi. -
Khurgon
csendes tag
Köszi a választ!
Ha egyszerűen letöltök és telepítek egy régebbi BIOS verziót az nem fog problémát okozni, hogy már egy frissebb van fent?
Egyébként F1-es verzió volt fent alapból és már azzal sem működött...Unlock: Enabled, majd Manual és utána sem voltak láthatóak a plusz magok
-
zsoltii94
csendes tag
Az miért van, hogy mikor rámentem a core unlockra (vagyis engedélyeztem) ezen a lapon x3 455-ös procival, akkor a biosból kilépve leállt a gép 2-3 másodpercre, majd újraindult, de ugyanúgy 3 magosként?
A lapomat alaposan megnéztem, megfelelő az északi és a déli híd is a magfeloldáshoz. -
zsoltii94
csendes tag
igaz 3 éves, de ettől is újabbakra gondolsz?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged