- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doki988
csendes tag
Sziasztok volna egy olyan kérdésem hogy van nekem egy AMD Sempron 140 procim
ehhez keresnék lapot ami fel tudja nyitni a második magot volna itt kettő amiről nem tudom gazán hogy fel tudná-e oldani ha esetleg tudnátok segíteni az jó volna itt van kettő :msi K9A2GM-FDGigabyte GA-MA74GM-S2
Segítsetek !!!! Vagy esetleg tudnátok-e ajánlani lapot ami fel tudja oldani .
-
denx1992
tag
zolo0525 Köszönet neki ő ajánlotta ,hogy vegyem meg ezt mert ezzel lehet ACC-ni a procimat
Hmmm most potyára vettem akkor 10 k ért a lapot -
ebegab92
senior tag
válasz
denx1992 #7390 üzenetére
Ezekhez a chipsetekhez tudomásom szerint nincs semmi moddolási lehetőség
A 800-as,900-aschipsetekhez külön áramköri elemet raktak,az végzi a "varázslatot".De a régebbi lapokhoz nem csináltak pl. külön erre egy kártyát,mert ahhoz a BIOS-nak is ismernie kellene a 4magosított procit (mikrokód).
-
denx1992
tag
Hatalmas Segítséget kérek minden kedves jelenlévő tag hoz
Megvásároltam ezt a : Gigabyte GA-MA78GM-S2H
És a Bios ban nem találom sehol a magfeloldást
Valaki tud segíteni?
AMD x2 7850 BE Processzort szeretnék 4 magosítani :/ -
denx1992
tag
Ez esetben kérnék olyan embereket akik tudnak a PH-n ACC -s alaplapokat
Vásárolni szeretnék egyet -
BWE_Mau5
csendes tag
még annyit hogy az alaplapom egy gigabyte ma770 ud3 rev2.0 FJ biossal.
-
BWE_Mau5
csendes tag
Sziasztok! Valaki segíthetne nekem. Van egy AMD Phenom x2 545-m, amit szeretnék négy magosítani. Nos el is kezdtem a mi nap, de csak 3-magot sikerült aktiválnom ami gyári hűtőjével 3,6-n fütyül jelenleg stabilon. A negyedik magot viszont még fesz emeléssel sem tudom életre kelteni. NB 1.250-1.300 CoreV 1.350-1.475 ennél feljebb nem igazán akartam. Sőt még alulfesz-el sem sikerült. Szorzót is próbáltam lejjebb vinni de semmi (2.4 - 2.8-ghz). Olvastam hogy valaki hasonlóképp járt mint én, hogy a negyedik maggal nem bootolt be a windows , kékhalál stb-stb...Emelt a feszkón a szorzóból lejjebb vett és tádáám,elindult neki. Én Hiába próbálom, windows betöltésénél újra indul a verda....Esetleg valakinek valami ötlet ?
-
Debilon
addikt
-
Habio
csendes tag
AMD Athlon X2 5000 elvileg ezt a tipust lehet
1,5-ös
-
Habio
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen lapom van: ASRock N68C-S UCC
Sajna a biosban ezt a "UCC" funkciót nem találom. Elvileg youtube-n láttam hol kell lennie, de nálam nincs ott.
Esetleg valaki tudna segíteni, mit tehetnék?Habi
-
denx1992
tag
Aham köszönöm a választ
-
denx1992
tag
Nem természetesen bármilyen jó lenne csak gyorsabb chipset lenne a jo meg persze 5.1 es hangkártya
-
denx1992
tag
SB710 es chipset van benne
Szóval van benne elvileg Advenced Core Calibration
Vagy talán tévedek?Ha igen kérlek írj olyan alaplap tipusokat a gigabyte tól amivel még érdemes foglalkozni
Szeretnék beruházni egy-re
-
denx1992
tag
Gyerekek ezzel a lappal lehet Magot oldani?
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma785g-ud3h_10/specs/ -
tothibence96
csendes tag
Okés köszi!A feszültséget mennyire rakjam?Alapból asszem 1.3v.Ja és egyébként az egyik beállításnál 3-4óráig ment 3maggal.Előre is köszi!
-
kjani18
őstag
válasz
tothibence96 #7364 üzenetére
Próbáld meg úgy is, hogy lejjebb veszed frekit, lehet úgy stabilak lesznek a plusz magok.
Láttam olyan 555-öt amelyik 2800Mhz-n 4 maggal szépen elment, de 3200-on már nem. -
zolo0525
tag
-
tothibence96
csendes tag
Sziasztok!Van nekem egy AMD PHenom ii x2 555 BE procim.Megpróbáltam a megfeloldást.!magnál bekapcsolás kb 3perc és lefagy,Megpróbáltam ezután 3maggal és az egyik 3. magnál kibírta 3-4ig de lefagyott.Lehetne segíteni rajta?Ha 3magos lenne annak is nagyon örülnék!
.Már próbáltam feszt húzni max 1.45v-ra húztam.Egyébként Gigabyte GA-970A-D3 alaplapom van.Proci hűtő pedig egy Coolermaster Hyper TX3 EVO 2ventivel.Előre is köszönöm!
-
Ez nem jó hir,mert erre cseréltem le phenomot.
De viszont újabb széria. -
Sziasztok.
Ezeknél lehet valamit feloldani?Proci
x-4100BE 3,6Ghz (3,8Ghz Turbo)
Alaplap: Gygabite 970A-DS3 HT3.0 (3 év gari) 8Core Ready USB3, SATA3Meg,hogy ez a proci erősebb,mint egy Amd Phenom 2 x4 965?
-
Fluke
tag
Visszaállitottam 3 magosra, de most még mindig phenomnak irja, Az most már ugy fog maradni?
-
Fluke
tag
Közbe modosultak a dolgok most ment még a prime és most a negyedik magra kiirta hogy fatal error hardware failure detected. torture test completed 9 test is 19 minutes 1 errors 0 warnings. Akkor lehet még se mukodik a negyedik mag.
-
Fluke
tag
válasz
zolo0525 #7352 üzenetére
Igen ezt gondolom hogy erősebb proci, na de most magfeloldással 4 magos phenomot kaptam. Vagy még igy is megérni lecserélni egy phenom II x4 965-re? Eddig nem volt fagyás cinebeanchel de prime95el se. Viszont van egy dolog ami nem tom hogy jó vagy rossz hogy cpu-z betoltotem és ott a clocks (core #0) ott a core speed váltakozik és csak ilyen 70.60mhz meg 200-ra felmegy néha, itt akiknek néztem a belinkelt cpu-z képet ott 3003 mhz meg a koruliek voltak. Ez jelent valamit vagy az mindig igy ugrál? Bár aztán láttam olyat is hogy 1000 valahany-ra is felment vagy 400, már mint nálam a cpu-z-be.
-
Fluke
tag
Nekem olyan kérdésem lenne állitgattam magfeloldást biosba és mentés. aztán win7be bementem, és most a AMD Athlon II X3 445 3.10GHZes proci helyett már azt irja vezérlőpult/rendszer-nél hogy AMD Phenom II X4 B45 Processor 3.10ghz. Azt jelenti hogy sikerűlt a feloldás? Mondjuk teszteket még nem futattam.
De ha ez igy van akkor nem érdemes beruházni erre a procira? AMD Phenom II X4 965 3,4GHz AM3 dobozos
Szóval ugy értem nem sokkal jobb lenne ha vennék egy ilyet? -
pook20
aktív tag
sziasztok!
megjött az alaplapom proci átrak.........és 05-ös hibakóddal bootolás elején megáll az egész!valakinek van valamilyen ötlete?
alaplap: asrock 970 extreme4
cpu: DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555
CPU alias: Callisto
stepping: rb-c3
Videokártya ATI Radeon HD 5570 (1024 MB) -
CoolMan
MODERÁTOR
Töröltem a személyeskedős hozzászólásokat. Legyetek szívesek ezt itt most befejezni! Köszönöm.
-
PapB18
tag
Hali !
nem tudtok ajánlani alaplapokat ami azért olcsó és működik benne a magfeloldás ?! -
kjani18
őstag
válasz
pusi1981 #7333 üzenetére
Giga lapban, lehet nem próbálkoznék. Biztonságos fesz, ami a proci adatlapján meg van adva maxnak, +5%, de hűtéstől is függ nagyban, na meg alaplaptól is. Jó lapban akár 3400-is kihozható, de ez nagyban függ a procitól. Ha a 3200 ment jól, az fölé nem biztos, hogy érdemes menned.
Ja, és hangsúlyoznám a jó hűtést!!! -
pusi1981
aktív tag
Ezt nem értem. A régi MA 770 ud3 as lapomba faxául ment 4 magosan 3000mhz-en a phenom 720 x3 most meg az új lapban(fentebb látható a típusa) meg kifagy állandóan. Ha meg visszaállítom alapra a procit akkor minden ok.
Azért jó lenne 4maggal mondjuk 3200mhz-en ketyegtetni . . .
Nem merem neki a feszt adni nehogy elfüstöljön. Mi az a max fesz ami még biztonságos??? Ill mi az a max amit biztonsággal ki lehet hozni ebből a prociból?
Köszi! -
ebegab92
senior tag
válasz
pusi1981 #7331 üzenetére
A BIOS főoldala-->M.I.T. és ott kell Manualra állítani a Systemvoltage-et,utána a CPU VCORE és CPU NB VID értékeit kell egyenként emelni.Előbb a CPU VCORE-t (CPU magfesz) emeld. 1.45-1.5V felett nincs értelme már tovább emelni.Alulfeszelni meg egészen 1.225V-ig lehet,sokan ezt tapasztalták,én is így használom a 4magosított Ph II X2-esemet
-
ebegab92
senior tag
válasz
pusi1981 #7328 üzenetére
BIOS-ban: Advanced BIOS Features-->CPU core Controlt rakd Autora,majd ha kell még pluszba,akkor a CPU core 3-4 is legyen Enabled-ön
Ha ezek után is 3 magos maradt,akkor felejtős az unlock.Akkor is,ha a gép nem csinál semmit,nem indul (CMOS reset,és újra a régi).Ha elindul,de a Windows kékhalálozik tőle,akkor a feszültséggel kell játszani.
A lapnak és a procinak ettől nem lesz baja,mivel csak bekapcsolsz egy fizikailag létező letiltott magot -
pusi1981
aktív tag
Phenom 720 nak a negyedik magját oldanám fel egy Gígabyte 970A-D3 lapban.
Valaki segítene hogyan csináljam hogy ne csináljak valami rosszat....
Köszönöm! -
EmthY
csendes tag
válasz
zolo0525 #7324 üzenetére
Aida64 ezt az infót szolgáltatta a BIOS-ról:
BIOS típusa Award Modular
BIOS verzió F1
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet GA-990FXA-D3 F1
Rendszer BIOS dátuma 05/17/11
Video BIOS dátuma 03/23/11msinfo32 szerint:
BIOS Version/Date Award Software International, Inc. F1, 2011.05.17.Remélem ez válasz a kérdésedre.
-
walterrobi
csendes tag
sziasztok x2 550 et oldanék asrock n68 gs3 ucc ben beálitom a biosba elmentem ujraindul de kép nem jön be de ventik pörögnek ha kinyomom power gombal akkor és ujra bekapcsolom power gombal akkor elindul ne csak x2 550 ként gigabyte lapba x3 ként alapfeszen men 3600 ot 3 maggal 4 maggal is csak jatékba nem volt stabil a 4 mag.es ddr2 volt mellette.mi lehet a baj?
-
EmthY
csendes tag
válasz
jones965 #7322 üzenetére
Sajnos nem nyert, semmi nem történik se alt +F1 re se Ctrl + F1-re.
Lefényképeztem, hogy néz ki az én BIOS-om, hátha ez segít.
Egy dolgot vettem észre, ami a válasz is lehet a kérdésre...
Advanced BIOS featuers alatt van a "CPU Unlock". Azt Enable-re változtattam, de nem jelent meg plusz menüpont és amikor alatta a CPU Core Controlt Manual-ra rakom, akkor is csak 2 core látszódik, nem lesz több.
Ill. amikor átraktam Unlock- Enabled re, onnantól kezdve a gépem csak minden harmadik bekapcsolásra volt hajlandó képet produkálni a mini-HDMI kimeneten, szóval visszaraktam Disable-re és rögtön indult normálisan.Arra gondolok, hogy az én Phenomom esetében a maradék 2 core egyáltalán nem működik, és emiatt nem indul a gép, ha unlock-ra teszem.
De valaki erősítsen rá plz, ill. szóljon ha rossz beállítást piszkáltam.Köszi!
-
EmthY
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok ebben a témában.
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 560, 3315 MHz (16.5 x 201)
Alaplap neve Gigabyte GA-990FXA-D3Olvastam már jó pár unlockolásról szóló írást, videót is néztem. Ha jól tévedek, akkor ezen 2 mag unlockolható jobb esetben, de a problémám nekem ott kezdődik, hogy nem találom a BIOS-ban, hol tudnám ezt megtenni.
Ami a leírásokban és a videókban szerepel Advanced clocking settings és hasonlók, nálam nincsenek ott egyik menüpont alatt se.Valaki legyen kedves elmagyarázni, hogy miért ütközöm ebbe a problémába és hogyan oldjam meg.
Köszönöm!
-
hoho34
tag
Köszönöm.
-
hoho34
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Annyi kérdésem lenne, hogy sikerül feloldanom a két magot így lett Athlon 2 X2 4400e 2700 Mhz. Ezt lehetne még húzni, és hogy ebbe van L3-as cache?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Aranygyerek #7315 üzenetére
Phenom II X4 965 jelenleg kb. 23.000 Ft.X2-esek nemrég még 20.000 Ft körül mozogtak (ezek az új,bolti árak)
Használtan X2-esek 12-15 ezer Ft között mozognak,a 4magosíthatóakat valamivel többért adják -
ebegab92
senior tag
válasz
Aranygyerek #7313 üzenetére
Igen,feloldható
Phenom II X4 B55-ként megy majd,a BE miatt szorzózármentes,így a tuningra valamivel alkalmasabb,mivel RAM órajelének emelése nélkül is lehet húzni valamennyire pusztán a szorzó emelésével
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Phenom, II X2 Black Edition 555 ,ebben a prociban van lehetőség magfeloldásra?Amúgy milyen képességű ez a proci? -
Ez nem jó hir.
Azért köszi. -
Én meg erre a cuccra kérnék valami segitséget.
Proci:AMD Phenom II X4 965 3.4GHz
Alaplap:Asus Crosshair Formula III
A lap tudja a magfeloldást a biosban 6 magot jelez,de csak 4 van a win-ben.
Lehet e egyáltalán feloldani valamit a procin? -
Igen jó a lapod a magfeloldásra.
Nekem iy ugyan ilyen volt és 6 magositottam vele. -
pook20
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék hogy ez az alaplap jo magfeloldásra?/phenom II X2 555 procit szeretném unlockolni!+tuning!/
-
ebegab92
senior tag
válasz
Gaborking #7303 üzenetére
Az semmit se jelent.Próbáld meg egy másik táppal,hátha nem a lapot nyírta ki.A feloldástól nem hal meg a proci,mivel a gyártósoron eredetileg négymagosnak készült,csak a tesztek során hibásnak bizonyulhattak bizonyos részek,ezért letiltották/csak reklám miatt lett letiltva ép mag.
A lapod meg nem éppen ideális az unlockhoz,mivel a proci tápellátása elég gyenge (2+1 fázis-->3 kis fekete kockaszerűség a procifoglalat mellett),ehhez minimum 4+1-es kellene,mivel a Phenom II X4 kicsivel nagyobb fogyasztású jószág -
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo IV
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Formula-1
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest