Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Ne kockáztass,vegyél egy phenom IIX4 965Be-t 22-ért újonnan és nincs gond
+a gyári hűtőt is cserélned kéne valószínű. -
-
sutyesz96
őstag
Jaa... Félreértesz
Még nincs meg az új proci, csak jelentősen befolyásolná a vásárlásomat ez az unlock-cuccDe valószínűleg akkor x3 lesz belőle. Ti amugy milyen alaplapot ajánlotok alá? (x3 4xx)
-
joker1220
őstag
válasz
ebegab92 #7192 üzenetére
Azt ne hagyd ki hogy némely x3 esetén tiltva van a 6mb L3 cache, ami azért jelentős eltérés egy
x2 höz képest akárhogy is nézzükHa minden hibátlan a végeredmény ugyanaz, deneb alap nativ 4 mag +6mb L3
(#7191) sutyesz96;
Az ég világon semmi baja sem lesz a procinak, csak nyerhetsz vele ha megpróbálod
-
ebegab92
senior tag
válasz
sutyesz96 #7191 üzenetére
Én kezdetben Chieftec-GPS-szel unlockoltam,és semmi baja se lett a tápnak.Most Enermax Liberty van alatta a lapom +8 tűs tápcsatija miatt (nem ECO!
) És nagyon zsákbamacska az unlockolás.X3 egy X4-ként ugyanaz,mint X2 X4-ként,csak utóbbinál nagyobb az esély,hogy van hibás mag.Ha nagyon csak matematikát akarunk nézni,akkor X2 esetén: 0.5*0.5-->25% esély van a maradék két hibátlan magra,míg X3 esetén 50% (vagy jó,vagy nem).Az meg még ritkább,hogy X2-->X4 és még lehet alulfeszelni is 1.225V-ra és CPU NB feszt is még 0.05V-tal lejjebb tolni.Valamilyen csoda folytán a procim tudja ezeket
-
-
sutyesz96
őstag
Wow! Köszi a segítséget!!!
-
arzz
tag
válasz
joker1220 #7179 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a mindenre kiterjedő teljes válaszodat, meg fogom próbálni ezeket !
Érdekes hogy a sok variáció közül csak 1-1 ami működik.
Ha a 4. mag nem is, de a cache nagyon jól jönne.
Szerinted van arra esély hogy a táp nem bírja ? Jelenleg egy Chieftec 400-as van a gépben, ami ellát egy hd6750 videokártyát, az említett procit, és egy vinyót is. -
joker1220
őstag
Szia!
1,45v ig emelheted nyugodtan a magfeszültséget!
Sokszor a CPU NB Voltage emelése is segíthet,
1,2v - 1,3 v közt normális.Én megpróbálnám úgy is hogy a procinak adok 1,45v, ha így nem megy
akkor a CPU NB nek is adjál 1,25v és próbáld újra.Akár az is előfordulhat hogy bios-t kell frissítened, vagy éppenhogy vissza
tenni egy régebbit, ilyennel is találkoztam már sokszor, tök jól ment
a proci feloldva aztán bios update után se kép se hangHa így sem megy akkor sajna ott nem stimmel valami, vagy ebben a lapban
nem hajlandó működni.Arra is volt már számtalan példa hogy az a proci ami egy giga lapban vagy
asrock ban oldódik, asus és msi lapban meg se makkan és ennek a különböző
variációiNekem egyébként volt olyan x2 555 ös procim ami csak ddr2 memória mellett
volt hajlandó feloldva működni, ddr3 as rammal esélytelen volt, akár mint csináltálA letiltás pld. nem csak azért van mert a mag gyegére sikeredik, hanem azért mert
a prociba integrált memória vezérlő is defektes lehet.Nálad ráadásul nem csak a +1 mag feloldására van lehetőség, hanem 6mb L3 cache
feloldására is!Mivel nincs külön opció a cache feloldására, hanem a letiltott maggal együtt oldódik,
így egyszerűen arról is lehet szó hogy hiába lenne jó a 4. mag ha a cache hibás -
arzz
tag
Üdv. uraim !
Próbáltam magfeloldást végezni az X3 455 procimon, de sajnos nem akart elindulni.
Beinduláskor 1 mp-re kiírta a kezdőképernyőn hogy Phenom II B55, de utána újraindult.
Nos hallottam azt hogy ha így nem müxik a 4. mag, akkor vannak még trükkök amit érdemes bevetni, pl vcore emelés.
Ebben tudnátok segíteni ? Köszi előre is ! -
DraXoN
addikt
Kérdés:
Nem tudja valaki, hogy FM2 platformon létezik magfeloldás opció ( sima vagy esetleg a K-s végű A6nál )?
-
ebegab92
senior tag
Nekem volt 7-8 hónappal ezelőtt kis időre ASRock 960GM-GS3 FX.ÍÍÍÍ-meg-ŰŰŰŰŰ volt a lap,DE magfeloldás: Phenom II X2 545-öt 4magosította,ám 3.00 GHz helyett csak 2.3 GHz-en járatta.Oka:passz.Lehet,hogy így védekezett a magas TDP ellen.Tanulság: ne vedd meg a legolcsóbb lapot.Ezeknél a lapoknál még rosszabb a N68-VS3 UCC lapjuk (HT 2.0 csak,illetva PCIe 1.0...)Ezek a belépőszintű lapok nem az ilyen tuningra lettek kitalálva,hanem olcsó netezős gépekbe
-
TIT
veterán
Sztem a táp se bírná mert elég noname.
-
-
pook20
aktív tag
sziasztok!
egyszer már jártam itt de nem tudok megnyugodni segítségetekre lenne szükségem!
4 magosítani szeretnék de inkább belinkelem képeket mert úgy ti jobban tudjátok hogy mit hova hogyan kell beállítani
szóval:CPU
caches
grafikus kártya
alaplap
memória
spd
Táp egységbiosz beáálitások:/sorry ha nem ide illő beállítást linkelek be de nem tudom mi az ami hasznos és mi az ami nem/
biosz 1
biosz 2
biosz 3
biosz 4
biosz 5válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
Hawk1979
őstag
válasz
BigDarkJoy #7162 üzenetére
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
Ismét itt....
Megint 1 laprol érdeklödöm. Asus M4A785TD-V EVO. Többen azt mondják hogy a rejtett magokat fel lehet oldani vele, de van akik aztmondják hogy nem.
Itt vannak a szakik igy ide jöttem
Szóval akkor lehet magfeloldást csinálni vele vagy seitt azt irják lehet...
-
ebegab92
senior tag
Egy igen érdekes jelenségre lettem figyelmes tegnap: raktam be egy floppy meghajtót a gépembe (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P a lap),nagyon zsír meg minden,formáznám a floppyt,erre nem tudja.Mindegyiket hibásnak írta a Windows 7 Professional.Mérgemben2-t ki is vágtam a kukába,aztán elkezdtem keresgélni,hátha valami Windows-os a dolog.
Az ok: AMD chipsetes lap+Windows 7+floppy formázása=nem fog működni.Inteles lapnál már nincs probléma (ugyanis előtte tegnap ugyanez az FDD egység Inteles lap+Win 7 alatt tudott formázni.Találtam még azt is,hogy Windows XP alatt megy rendesen.És Hiren's Boot CD-vel erről meg is bizonyosodtam.Szóval,ha valakinek ilyen problémája lenne,akkor ez a megoldás.
Bocs a kicsi off-ért,de ez AMD-vel kapcsolatos dolog -
Hawk1979
őstag
válasz
BigDarkJoy #7158 üzenetére
Unlokolható?? Az vajon mit jelent egy lap esetén?
Na mindegy, képes a procid letilott magját feloldani. -
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
ismét fárasztanálak titeket 1 idióta kérdéssel ha nemgond...
Gigabyte MA790XT-UD4P ez unlokolható lap.. magfeloldás mehet benne vajon.?
előreis köszönöm a válaszokat!
-
Vartanus
őstag
Hali!
Kérdezném,hogy tényleg létezhet olyan Ph II X4 965Be proci ami unlock hatására X6-os lesz?
-
joker1220
őstag
Azért 800mhz en megy a proci mert be van kapcsolva a CnQ azaz a proci
energiatakarékos funkciója!Ilyenkor leveszi az órajelet és a feszt is.
Ha elkezded használni a gépet akkor menni fog 3ghz en.
Bios ban nézd meg hogy mennyi feszt kap most a proci!?
Tesztelted hogy stabil e egyáltalán valamilyen stressz tesztel?
-
modern
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7142 üzenetére
ok, köszi kipróbálom.
De ezt nem értem, most semmit nem csináltam vele, most hazajöttem és bekapcsoltam mostmeg megint 4 magos
Mi a fene ez?cpu-z
de am miért azt mutatja hogy 800mhz-en megy a proci?
Nem 3Ghz-et kéne mutatnia? -
modern
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mitől van az, hogy nemrég vettem itt a Ph-n egy Athlon II x3 445 procit ami 4 magosítható.
Beraktam a gépbe (akkor még win xp volt), a biosban beállítottam hogy asrock ucc - on + all cores ... stb.
Újraindítottam, ki is írta hogy Phenom II x4 B45.Utána vettem új lapot, ramot (félgépet) és újratelepítettem win7 64bit-et tettem fel.
Amikor itt bemegyek a biosba akkor megint asrock ucc - on stb.. minden enabled, mégse lesz phenom II x4 b45...
Nem értem h miért?
Nincs vmi program esetleg ahol anélkül át lehet állítani hogy belépnék a bios-ba, vagy esetleg a win7 nem engedi?Előre is köszi a válaszokat!
-
Gézengúz
addikt
válasz
BigDarkJoy #7136 üzenetére
ez jó topic.....a kérdés a rossz...
-
zotya31
csendes tag
sziasztok érdeklödnék h van egy asus P5PKL alaplap in-cor-dual-E8400-3000mhz,4gb DDR-2 ram felhuzum procit 3300-ra minden oks csak nincs utánna internetem valakinek ötlete h miért nincs?
-
Hawk1979
őstag
válasz
Aranygyerek #7133 üzenetére
Igen.
EC AOD-ACC Support
EC AOD-ACC is described as Embedded Controller for AMD OverDrive- Advanced Clock Calibration, which is the newest feature comes from AMD SB750 southbridge chip, destined for use AMD 790X chipset, is set to allow AMD Black Edition CPUs to be overclocked through AMD OverDrive™ utility further than was previously possible.De a google szerintem mindenkinek ingyenes.
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Az én alaplapom : GA-MA790X-UD4P magfeloldásra? -
zibo73
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7130 üzenetére
Minden beállítás autón van?
-
zibo73
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7128 üzenetére
Szia!
Ez a lap ennyit tud HT ben nem fogsz többet kihozni belőle,de szerintem nem is veszed észre. -
joker1220
őstag
Túl sok értelme nincs összehasonlítgatni, de tessék;
PassMark - CPU Mark
High End CPUs - Updated 8th of October 2012 -
modern
aktív tag
Sziasztok!
Az AMD Phenom II X4 B45 teljesítménye melyik Intel proci teljesítményéhez mérhető? -
zibo73
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7121 üzenetére
Nekem már 1éve hasít ebben a lapban.Anno nekem is itt ajánlották és be is vált kop-kop.
-
zibo73
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7119 üzenetére
De az nem a te lapod? Asrock n68c-s-ucc
-
zibo73
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7117 üzenetére
Akkor használd az Asrock lappal!
-
ebegab92
senior tag
válasz
BigDarkJoy #7115 üzenetére
Bizonyos lapoknál működhet a dolog,de inkább hagyd.
-
ebegab92
senior tag
válasz
BigDarkJoy #7113 üzenetére
Én egyszer próbáltam meg Windowson keresztül feltenni az ASRock 760GM-GS3 BIOS-át a 960GM-GS3 FX lapra a magfeloldás hibásan működése miatt.A dolog vége meg ez lett
-
BigDarkJoy
aktív tag
Ez a magfeloldás amugy 1 bios funkció?
Mert a Foxconn A9DA lapon van magfeloldás, de az én A9DA-S lapomon nincs..
Ha felteszem az A9DA biosát? ..... ( vagy nagy marhaságot kérdezem most? )
-
ebegab92
senior tag
válasz
BigDarkJoy #7110 üzenetére
Igen,tud az MB Intelligent Tweaker/Advanced Clock Calibration fül alatt
ACC Enabled
EC firmware: Hybrid
Mented,restart és tesztelsz -
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
Szeretném kérdezni tőletek hogy ez a GA lap tud e magfeloldást.
Válaszokat előreis köszönöm!!
-
Hawk1979
őstag
válasz
PlayMax #7107 üzenetére
A lap képes magfeloldásra.
"EC AOD-ACC Support
EC AOD-ACC is described as Embedded Controller for AMD OverDrive- Advanced Clock Calibration, which is the newest feature comes from AMD SB750/ SB710 SouthBridge chip, destined for the AMD Black Edition CPU to be overclocked through AMD OverDrive™ utility further than was previously possible.
* Please apply sufficient cooling to CPU VRM zone when ACC function is enabled.
* Please be noticed that GIGABYTE’s product warranty does not cover damages caused by overclocking." -
PlayMax
nagyúr
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ezzel a lappal a AM3 X3 450 proci 4. magját feltudom majd oldani? Köszöntem előre is a választ! Üdv.Gyuri
-
joker1220
őstag
válasz
BigDarkJoy #7105 üzenetére
Végülis, minden lehetséges
-
joker1220
őstag
válasz
BigDarkJoy #7103 üzenetére
Azt hogy milyen céljaid vannak vele, csak te tudhatod
-
John Rose
aktív tag
válasz
joker1220 #7100 üzenetére
Köszönöm
Beleképzeltem az unlock lehetőséget a sorok közé, de ez így nem sikerült.
Tehát akkor a lap tényleg nem alkalmas magfeloldásra
Hát szegény kolléga így járt, az unlock így kizárva.Viszont ezt leszámítva egy kellemes kis lap,bár ettől függetlenül ha AMD a cél akkor én tuti valami kis finom Asus vagy Asrock AM3+ lapot vettem volna, hiszen árban már ezek is megfizethetők és ráadásul támogatott a magfeloldás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged